icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

euka210
18. aug 2013

baby, mate uz aj vy take banalne problemy ako zapnut si sandalky ci ostrihat nechty na nohach? Asi som zjedla loptu 🙂
Inak dnes bol u nas odpust, ale ja som mala volno, svokra vsetko navarila a napiekla...a mne vecer bolo straaasne zle, lebo urobila moje oblubene zakusky ze som sa ojedla. Od zajtra bude pusto na dvore, lebo ide do nemocnice a mi nepomoze s malym :(

trish31
19. aug 2013

@eevicka83 moja napadol ma nejaky chlap v kukle resp.minimalne ma vystrasil neviem co chcel tak som sa zlakla ze som po nom vybehla ale nedobehla idem dnes skusit spytat zaznam z kamier ci tam niekde nebude z obecneho uradu a ak ano tak sa dlho nepostavi ta osoba na vlastne nohy.Mne brucho na kamen strvdlo sok som dostala odvtedy mi je zle na zvracanie

trish31
19. aug 2013

@euka210 no ja som si naobjednavala cizmy z netu a ako obut si to bol dost velky probkem uz a lakovanie depilovanie uz uplne

malaberuska
19. aug 2013

@trish31 preboha to fakt? 😕 dnes uz aby sa clovek bal vyjst na ulicu.. ☹

trish31
19. aug 2013

@malaberuska to sme podotykam na dedine....

ewca
19. aug 2013

ahoj dievcata...tak som tu konecne po dvoch mesiacoch...uz sme prestahovani...bola som s dcerou u rodicov, skoro som dosla o nervy, ale uzje fajn...brucho mam ako pri prvej dcere pred porodom, neviem ako to vydrzi este 3 mesiace...plus na brchu mam natrhnuty sval od prveho porodu a teraz ako mi to brucho ratie tak to boli ako slak... maly je riadny akcak...priserne kope v porovnani s dcerou je to brutus

kleopatris
19. aug 2013

ahojky babulky, aj ja som opat tu, uz vas len docitat :b

jaja018
19. aug 2013

@trish31 uha to aby som sa bála? To akože za bieleho dňa? Zahlásila si to aj na policiu? Ja by som sa asi zblaznila

trish31
19. aug 2013

@jaja018 nie o 10 vecer isla som z grilovacky a nechcela som aby ma brali chcela som sa prejst....Nevolala som policiu on utiekol co by mipomohli?Nic.

eevicka83
19. aug 2013

@trish31 boooooze ja odpadnem to sa ti stalo fakt nieco hrozne... urcite je ale maly o.k. no pre tvoj klud by som urcite zasla k dr.. a povedala co sa ti stalo a ze si sa velmi prelakla. aspon uvidis malinkeho. toto je fakt hrozne... a on odniekial vyskocil ale nic od teba nepytal???

trish31
19. aug 2013

@eevicka83 nie len ma strasil a cudne zvuky vydaval a rozbehol sa po mne....Ja idem v stredu k Dr.na poradnu tak mu poviem.

katyka11
19. aug 2013

Ahojte babulky tehulky 🙂
tak sa Vam hlasim z dnesnej poradne...zase odber krvy a kontrola tlaku.... 😒
krv v poriadku...
tlak na prd.. 😒 148|89
co to znamena??? dostali sme lieciky .... 2x denne DOPEGYT
a dostali sme domacu ulohu.... 😒 3x denne meranie tlaku.... a 27.opatovna kontrola tlaku....a keby mi vyskakoval tlak mam okamzite volat na prijem.... ach tak len pevne dufam...ze po uzivani tych liekov mi tlak klesne....a ked nie...hrozi mi predcasny porod...tak ako to bolo aj u mojej sestry.... rodila v 31.tt... fasa cooo????????

katyka11
19. aug 2013

Jo... a este...po vcerajsej prerabke nasej spalne... ( pribudla nam konecne komoda a postielka) sme sa konecne s drahym rozhodli ako sa bude volat nas synator.... Lukaš
kedze sme doteraz cakali dievcatko...tak nad chlapcenskym sme ani nepremyslali.. a bonus bol ze chlapcenske mal vyberat moj drahy....ale nakoniec sme sa zhodli na tomto mene...i ked sa tak vola moj nastavajuci svagrik.... ale to mi vobec nevadi ....lebo ho mam rada 😉

nanuska123
19. aug 2013

bože už je to 30tt...neverím ako to rýchlo ušlo a pred sebou už len 10....ked sa to už tak rýchlo blíži, tak som dnes začala s praním postelnej bielizne pre malého....objednala som skrinu aj prebalovaciu komodu a ked piatok príde, možem začať aj s praním vecičiek...teším sa...však už je to za chvílu...

euka210
19. aug 2013

@katyka11 tak dufajme ze klesne ten tlak

cobinka
19. aug 2013

@nanuska123 mi sme tam boli vo februari, v tom Polskom obchode-segra vtedy nakupila kocik, vanicku so stojanom, odsavacku a milion dalsich veci a keby nas nasi drahi muzickovia nehnali, este by sme pokupili 😉 a ja sa tam tiez chystam, len skoda, ze sa tam neda platit kartou, ale aspon eurami sa da 🙂

januska010
19. aug 2013

@trish31 Mne tlak poriešil manžel 😀 😀 Dvihol mi ho teda pekne a zatiaľ extrémne neklesol, je taký ukážkový. 🙂

trish31
19. aug 2013

@katyka11 neboj sa nebudes rodit tak skoro🙂A Lukas je pekne meno

trish31
19. aug 2013

@nanuska123 no ja uz rozmyslam ci mam vsetko....Dnes som si tu na bazare objednala elektronicku osavacku mlieka,este prebalovaciu podlozku musim a uz len mne veci do porodnice...hotovo snad...

nikky81
19. aug 2013

@katyka11 ja tiez beriem dopegyt, od zaciatku. mne zatial staci jedna tabletka denne plus magnezium. verim ze sa to ustali 🙂. drzim palce. a Lukáš je pekné meno 😉

andy09
19. aug 2013

@katyka11 ja mám dopegyt 3xdenne a + magnezium, tlak mi u dr. stále kolíše vždy mám vyšší u dr. a nevravela nič o predčasnom pôrode...musela by si opuchať a aby museli tehotenstvo ukončiť. neboooj. Lukáš je pekné moja Miška ho chcela ale volá sa tak mužov synovec 20 ročný a moja Miška je donho tajne zamilovaná 😀

andy09
19. aug 2013

Dnes mi volala lekárka, že mi zabudla povedať, že mám ísť tento týžden na sono v 30 tt, tak v stredu idem už sa teším 🙂 Nemám dnes asi svoj den som sa pustila robiť nejaký nový koláč a nič z toho mi nevyšlo všetko som to vyhodila a naštvaná sedím pred telkou a nadávam 😀

matrix87
19. aug 2013

ahojte baby, tak sa hlasim po vikende. vcera super gulasova opekacka 🙂 a v noci strasny krc v nohe, moj chlap sa najskor zlakol, ze idem rodit uz, lebo som sa tak strhla, ze sa hned zobudil, tak prve co ho napadlo: kontrakcie? , tak som sa na neho velmi bolestivo, ale s usmevom pozrela, ze nie a polhodinu som sa prechadzala po byte, aj tak mi to nepomohlo, este teraz ma boli ten sval. Dnesnu nudu som zabijala tym, ze som konecne vyriesila rozlozenie nabytku a vybavicky pre svista, takze celkom akcny den, a potom sa ma moj chlap spytal, kedy idem tie veci do tasky zbalit, tak som si to hodila na postel vsetko a naskladala do tasky postupne, a tak mam aj uz aj zbalene, uz len papuce a podprdy mi tam treba hodit, a dufam, ze mi v poradni nepovie sestricka, ze mi toho treba este viac ako mam zbalene, lebo to tam uz nezmestim, takze uvitam len moznost, ze mi treba menej 😀 a tesim sa na poradnu stvrtkovu, lebo bude aj sono 🙂 a dnes maly kope o 106, sa mi ho podarilo aj natocit konecne viditelne 🙂 tak sa tesim z toho 🙂 a zacinam mat strach z porodu, tak dufam, ze budem mat dostatok informacii o tom, ako to u nas funguje a ze sa mi podari ist si tie priestory pozriet aspon jednym ockom pred porodom...

matrix87
19. aug 2013

a ja som vlastne zabudla napisat, co som sa chcela opytat povodne v tom mojom dlhom predslove 😀 tak este raz 🙂 ako je to s tym odchodom na matersku? kdesi som sa docitala, ze ked som na PN, tak by ma mal doki automaticky vypisat tych 8 tyzdnov pred porodom. Je to tak?

nanuska123
19. aug 2013

@matrix87 v knižke je napísané v 34 tt zo zdravotných dovodov...tak asi hej

katyka11
19. aug 2013

@nanuska123 V knizke pisu v 32.tt.. zo zdrav.dovodov... v 34.tt. ides na matersku automaticky

matrix87
19. aug 2013

@katyka11
@nanuska123 no ved to, že to tam je napísané, ale nástup na MD mi napísala sestrička do knižky 19.9., čo je až ten 34tt, a to už som bola na PN, tak neviem, čo si mám o tom myslieť, či to píšu automaticky, a potom to len upravia, či ako to majú vymyslené...

euka210
19. aug 2013

@trish31 tak Ty uz mozes ist rodit 🙂 Tak ja este ani nahodou 🙂 Este sme stale pri praci v dome, aby sme starsieho od nas odstahovali do vlastnej izby. Dufam ze do konca sept. uz bude klud a mozem prat a zehlit :(...ja zehlenie z duse neznasam :(

euka210
19. aug 2013

@matrix87 nie je to automaticky. PN neznamena hned ze je to rizikove tehu. Myslim ze pri rizikovach je skor. Moja svagrina bola pri prvom na PN a sla normalne na MD.

eevicka83
19. aug 2013

@euka210 jaaaaj ja som taka rada ze aspon ty pises ze este nebalis, neperies a pod...lebo ja ked tu citam baby tak ma aj depka chyta lebo ja este dokopy nic nemam...no kocik je ale este sme pren nestihli ist a mam oblecenie nejake pre malu...perinky dve a deku do kocika...ale to je vsetkooo...a este nic neperiem a o taske do porodnice ani nehovorim...nemam do nej nic...uz zhanam nocne kosele a zupan ..