Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@eevicka83 my mame zoznam potrebnosti do porodnice na stranke http://porodnicacadca.sk/16/veci-do-porodnice/ no a este vodu a jedlo po porode, lebo veceru som uz nedostala a vsetci moji znami daleko, tak to isto budem pamatat 🙂
Ach jáj baby toto bola noc. Malá sa o 22:00 zobudila a nie a nie ísť spať. Raz chcela piť, potom jesť a furt niečo. O 23:30 sme išli spať ale malá si sadla na posteľ a len plakala a kričala tie. Netušili sme čo je to tie. Nosili sme jej hračky, jedlo, farbicky ale nič nechcela. O 2:30 ma napadlo či to neni plyšový tiger, lenže toho sme zabudli u našich. Tak nasledoval telefonát našim nech nechystajú tigra, manžel sadol do auta a doniesol ho. O 3:00 prišiel podal jej tigra, malá ho objala, povedala tie a spokojne zaspala. No neporazilo by vás?
@eevicka83 @euka210 pridavam sa do skupiny - "nemam este nic nachystane" 😉 nejake vecicky uz mam pokupene, ale prat, zehlit a balit sa teda este aspon mesiac nechystam...naposledy som sa balila 3tyzdne pred porodom a nejak to stacilo 😉 ved nakoniec aj tak mi sestra este musela podonasat veci, lebo jednu nocnu koselu som znicila este pred porodom a kedze som nakoniec rodila sekciou, tak mi doniesli normalne pyzamo (ja neznasam nocne kosele 😒 )
a co sa tyka drobca - dievcatko mame zatial potvrdene na 75% tak sa este bojim kupovat kocik, lebo ak to bude fakt babulka 😉 , tak kocik musi byt fialovy-ruzovy alebo cerveny 🙂 postielku mame po starsom-tam len hniezdo a nejake nove obliecky.. 😉
ahojte...boze ved a pre maleho nemam este vobec nic...jeden jediny overal, co som kupila nahodou v sekaci, este s vysackou...a nieco tusim kupil amoja mama.... nic oprate, nic ozehlene, porod sa mi zda este fakt daleko aj ked pri dcere som uz o takomto case mala hadam aj tasku pobalenu... zajtra ma caka glukozovy test, v pondelok poradna a o tyzden v stred si ideme s muzom obzriet porodnicu, to ma asi zase prepadne panika, uvidime... inak tie co uz cakate druhe a dalsie dieta ake mate brsko v porovnani s prvym tehu...mne stale vsetci hovoria, ze mam velkena to kedy rodim...normalne mam z toho depky
dobre rano 🙂
Baby ani ja nic nemam nachystane a pred polkou oktobra z toho ani nic nebude. Vsetko je v krabiciach a tam to aj este musi zostat. Dufam, ze drobec bude tam kde je aspon do polky novembra. My musime este dom dokoncit, detske vymalovat, starsiemu postel objednat a koooopec veci :b tiez ako to tu citam, zacinam mat zle svedomie, ze to nestihame a drobatko pride do chaosu 🙂 ale tak jemu to bude aj tak jedno, hlavne ze maminka a cicik su pri nom :D
@ewca ja mam pocit, ze mam vacsie brucho, mne uz tiez vsetci vravia, ze musim o chvilu prasknut a to nas to najhorsie este caka. Sa vazne bojim, ze mi pokozka popraska :( to je fakt moja nocna mora :((
Mne ide vsetko len do predu a natahujem sa uz ako zuvacka...
Inak ti v dobrom zavidim, ze uz ste v domceku 🙂 my musime este nejaky ten tyzden cakat :(
ahojte my uz ako tak mame vsetko, ale tiez este pohadzane v taskach a prat a zehlit budem az koncom septembra, rovnako aj s chystanim do porodnice..takze nakup zupanu a nocnych kosiel nechavam tiez na september. ale ked si predstavim, ze skrinu budem mat az okolo decembra taku aku chcem, tak ma ide slak trafit pri tej predstave presuvania a premiestovania. Este budem musiet balit letne veci a skladat zimne kazdemu doma, omg toto keby za mna niekto urobil tak mu budem zehlit cely rok :D a napriklad take, ze kedy postavit postielku neviem vobec..
@kleopatris no a ja mam po prvom porode diastazu brusnych svajov a natrhnuty jeden sval...a to uz vecer fakt dost boli, mne sa zda akoby sa mi to slo roztrhnut...ine by mi nevadilo, ale toto...
@ewca to ti verim, ze to boli :( ja mam nastastie len pupok strasne vonku, ale dr. zatial tvrdila ze to nie je pruh, tak dufam..ale tiez je to viac nez neprijemne, mam to snad od 8tt :(
@kleopatris to ja chvalabohu zatial nie, ale ohvie co bude do novembra...ale keby som porodila do konca oktobra vobec y mi to nevadilo
Baby ja mam este taku otazku, mi bohuzial vypadla asi polka plomby v zube - posledna amalganova a dnes mam zubara. Len som citala, ze v tehu by sa amalgan vrtat nemal a ja neviem ako inak by mi to zubar opravil :( lebo tam mam dieru jak svet a to do porodu nevydrzi :(( Neviete ako to je? a injekcia na bolest je ako tak ok? Bez tej to asi nezvladnem :b
ja som bola dnes kupit monitor dychu. tak z takych velkych veci nam chyba uz iba kocik. ostatne uz len take drobnosti. nastastie nam tohobpo dcere dost ostalo.
@kleopatris mne opravoval zub s injekciou- takou lokalnou- takymi akoby minikliestikmi mi opichal cele dasno a nic som necitila.
@vavrenka a amalgan ci bielu plombu?
@kleopatris nemalo by sa kvoli ortuti v amalgame, a pri vrtani sa uvolni vyssia davka, ale vies, vzdy lepsie dat to opravit, ako riskovat infekciu a zubny kaz sa tiez prenasa na babatko.. urcite si zajdi, uvidis, co Ti bude odporucat, ja by som vyvrtala, davala pozor, aby som nic nezhltla, ako sa mi niekedy stava a dala bielu plombu..
@prahaxx ved prave preto, ale zase si vravim, ze uz jej tam az tak vela neostalo a predsa je drobec uz vacsi, tak snad to zvladneme bez nasledkov. Zub nemam pokazeny, len je tam diera a nechcem aby sa mi zlomil a bude to este horsie. Teraz dam urcite bielu, vymienam to postupne, ale ze teraz rovno v tehu, ked drzala tolke roky, mrcha jedna amalganova 😎
@kleopatris mne sa zhorsil stav zubov az kojenim, aj teraz mam vsetko v poriadku, tak som zvedava, kedy to pride ☹((
ma vyznam brat vapnik? uz mam 4x denne magneziu, 2x denne zelezo.. este aj vapnik? a to zelezo mi robi divnu fut v ustach - uplne som nestastna, fakt si to tehu uzivam, len ked kopkame.. dost casto a dost silno 🙂
@prahaxx ja neviem ci ma vyznam vapnik brat. Ja zatial neberiem nic, stale odolavam a snazim sa jest ovocie, zeleninu, orechy a tak. Inak mozes papat mandle alebo sezamove semiacka, tie obsahuju viac vapnika ako mlieko a este su aj zdrave. Urcite lepsie ako umele vitaminy ;)
a divnu chut mam v ustach aj ja a to ani zelezo nejem 🙄 ale som rada, ze uz je to len chut v ustach a nie celkova nevolnost. Tehu si neuzivam ani ja a to kopkanie niekedy by som tiez "na chvilu vypla" keby sa dalo 🙂
@kleopatris bielu. mne uz ani amalgany nedava, postupne mi vymiena stare plomby
@ewca nic si z toho nerob..tiez patrim do skupiny NEMAM NIC NACHYSSTANE,a nerobim nejaku paniku...mam par veci kupenych pre maleho....ale tp fajkt ze par,a kupila som v dmke podlozky.. 🙂 to je vsetko
<ne kazdy tvrdi ze mam mensie brusko ako pri lili ale mne sa zda tento krat vacsie...kedsi vezmem ze az 1.jula som si bola kupit tehu gate a mala je 9.9....no neviem...citim sa dobre yslim si ze sa nevypita skor
Neprecitala som este vsetko co ste napisali,ale niektora sa pytala na tie kontroly na pnked som bola pred 4 rokmina PN....mala somkontrolu....a mozno to zavisi aj od kraja v ktorom byvas.
A obdivujem tie co uz maju tasky zbalene....ja sa budem balit akurat na dofcu....buduci tt musim pokupit co tam budeme potrebovat.
Ja som pri kojeni brala Ovovit....alebo nejak tak sa to volalo..bola to kombinacia calcia,vapnika a este tusim zinku..ale vlasy mi vypadali aj tak.,..aj ked rychlo prestali...a rychlo narastli nove
@nanuska123 v akom meste v Pl ste boli?
Ahojte bola som na ten glukozovy test no a popri tom mi este robili vela dalsich vysetreni ako ekg, moc som 3 krat davala, krv a bola som aj u doktorky kontrolovala aj stitnu zlazu. Vysli mi źle vysledky poradite co to znamena? Leukocyty (WBC) 13,70. NOR 😠 MA JE(3,8-10,70) , NEUTROFILY: 10,56 NORMA JE (1,70-6,90), MONOCYTY ABS.POCET: 0,95 NORMA (0,10-0,80). IDE MA Z TOHO PORAZIT BOJIM SA CI TO NIE JE VAZNE A ZAJTRA TAM IDEM RANO NA LACNO NA ODBER KRVI.
ahojte babulky, aj ja patrím do skupiny NEMÁM NIČ NACHYSTANÉ 😀 😀 😀 a navyše ani nič nestíham... dnes som bola na ten hnusný glukózový test, našťastie sa zmenilo počasie, ochladilo sa, tak som to prežila lepšie, ako pri prvom tehu 😉 . Výsledky budem mať vo štvrtok, no som zvedavá. A my maľujeme, síce na etapy, lebo mm ide večer do práce a príde až cez víkend, ale keď už bude byt vymaľovaný, môžem aspoň oprať vecičky po Miškovi a snáď v septembri už kúpim aj niečo malinkej 😉
Ahojte dievčatá, ja som dnes tak unavená, že to nie je normálne. V poslednej dobe už aj ja zle spávam a dnes to bola strašná noc zaspala som pri filme, muž m zobudil, znova som zaspala a zasa ma zobudil s tým že stále sa ma vypytoval či už spím, lebo jemu sa nedalo spať. Konečne som zaspala a celú noc sa muž roztahoval , som bola na kúštičku postele, chrápal no katastrofa. O 4 som sa definitivne zobudila a nie a nie zaspať, ked sa mi začalo konečne driemať už muž vstával do roboty a musela som ho odviesť, lebo on má auto v servise. O 6 som už stepovala pred obchodom a trošku som si ešte poležala a o 7 som chystala chlebíčky mali sme dnes návštevu, prišla Miškina prababka z bývalého strany to je jediná osoba z ich strany , ktorá sa o Mišku zaujíma, vynikajúca žena. o 9 sme ju išli čakať na vlak , potom domov, variť obed debatili sme a o 15:30 sme ju boli na vlak odprevadiť, ale poviem Vám , že som unavená ako kôň a to som nič nerobila, ale už aj to chodenie ma nejako unavuje 😀 Zajtra idem na sono a ide so mnou aj Miška, takže možno bude zasa perliť svojimi hláškami 😀 Aspon, že to počasie je dnes super...krásne chladivé 🙂
@kwetinnka v targu...
@jaja018 joooj to poznám a niekedy ani nevieme prist na to co mala chce....ale verim,ze to bolo strasne, prajem co najmenej takych noci...my ked nieco zabudneme u nasich, tak nemozme sadnut do auta, lebo su 3,5hod vzdialeni od nas, takze naspät by prisiel za 7 hod...musime to inak riesit 🙂
@mia1111 @kwetinnka @cobinka @eevicka83 @euka210 no ja nemam veru nic nachystane...takze som s vami v skupine. Sice uz mam jedno bábo doma, ale kedze to je dievcatko a cakame chlapceka, vela veci nepouzijem. ....ale nerobim si z toho hlavu...vsetko co babo na zaciatok potrebuje mam...cicu a šatku, latkove plienky po malej, 3biele bodycka a zo dva neutralne overaly...ostatne netreba 😀 ani kocik ani postielku zatial neriesim. Strasne sa tesim na to drobča 🙂
Baby ja mám nachystane uz všetko okrem odsavacky na mliecko a hygienických vecí pre mňa do nemocky. A práve zehlimppoposlednú kopu veciciek. 😀

Rozmyslam co do porodnice pre mna a pre malu...ale take realne potrebne veci nie blbosti co niekedy pisu..
Nocne kos.2ks.podprsenka 2ks,vlozky vela.. 😀 ,nepremokave podlozky,hyg.potreby,uterak velky maly,hreben, papuce,zupan a ci este pre mna?
A pre malu- plienky latkove a jednorazove,veci na cestu domov a neviem co este..
Nam pride skrina do spalne len koncom sept. Dovtedy nemozem premiestnit veci...este chceme malovat...no super dost toho este mame. A mladsej dcere pride detska izba koncom sept. tiez takze este aj to ..