icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

peka13
20. aug 2013

@eevicka83 tebe som chcela ohladom latkoviek odpovedat. Ja som z porodnice presla uplne na latkovky, prebalovala som asi 12x za den a z toho bola kazda pokakana, az do tretieho mesiaca. Bolo to na mna dost ale len prvy tyzden, kym som si nasla techniku fungovania. ked som malu prebalila, tak som ju nakojila, ona zaspinkala, alebo kukala a ja som sla odprat plienku, asi 15sek. zalezitost, lebo som mala kefku a supla som do kyblika s vodou a vonnou esenciou. Na konci dna som hodila do pracky nastacila, aby mi rano ked vstanem doprala a oprala na 60°C. Ked som vstala mala som uz 3-4 nove plienky a isla som vyvesat pracku, do vecera bol kyblik znovu plny, ale bolo to v pohode. pralo sa kazdy den,niekedy aj dve tri pracky, lebo aj nam treba prat , ale dalo sa to. Pouzivala som mydlove orechy na pranie plienok a nerobila som si starosti s flakmi (ved su to plienky)
Teraz je to ine. Teraz mi mala minie tak dve tri latkovky za den, takze plienky periem raz za tri dni.

Pre mna to bolo dolezite zacat latkovkami, lebo ked sme prisli z porodnice, mala bola vyhadzana a ritku mala ako pavian. Mohlo to byt aj z nemocnicneho pradla, ale vyrazne sa jej polepsilo po prichode domov. Aj kozmetiku som vypustila, co jej pomohlo. Teraz uz nema ziadny problem a pozivam hocico aj avivaz aj vseliake pripraky. Podla mna pre malinke babo, je zbytocne to prehanat s cistotou a dezinfekciou roznymi pripravkami.... vsetko drazdi a suśí pokožku...staci voda.
Ale som sa rozpisala 😅

peka13
20. aug 2013

@jaja018 odsavacku na mlieko by som vobec nekupovala, v porodnici zistis, ci potrebujes...ja som kupila a po polroku predala neotvorenu 😅

bimba01
20. aug 2013

@jaja018 ahoj, mozem sa spytat... aky overl, fusak alebo zavinovavcku do auta si kupovala a aku velkost? dakujem ;)

kajca84
20. aug 2013

Ahojte,zajtra ma caká poradna a musím už ísť aj k zubárovi.
Zatial ani ja nemám popraté požehlené,lebo takmer nemám čo...ale porobím si to,keď začne malý so školkou a nebude takéto teplo.
Este musíme prehodit nábytok v izbe,objednať skriňu,potom sa do toho pustím.

euka210
20. aug 2013

@jaja018 no ja som odsavacku tiez pouzila az 2x a rucne mi to prislo lepsie a najme setrnejsie...a pri mojom hladosovi naliatie trvalo fakt len par noci 🙂

euka210
20. aug 2013

@peka13 to ako tak malo v takom veku? Ci uz chodi na nocnik? LEbo moj ma plienky uz len na spanie a pripadne na dlhsie cesty a periem 2xtazden a aj to stale hladam co tam prihodim, aby nesla poloprazdna. Kym sa teraz neodplienkoval, tak som prala 3x tyzden, v zaciatkoch vynimocne 4x.

jaja018
20. aug 2013

@peka13 ja som pri prvej plne využila. Vtedy som do predu nekupovala, ale manžel mi na druhý ďen do pôrodnice musel kúpiť.
@bimba01 nekupovala som ani deku ani fusak do autosedačky. Mám fusak ešte po mne a pri prvej mi úplne stačil a určite bude aj teraz. Ale kupovala som overal do autosedačku taký chlpaty teplucky. Ja som kúpila 68 aby to vydržalo celú sezónu

@euka210 mne to ručne vôbec nešlo ☹

jaja018
20. aug 2013

@bimba01 takýto je ten overal

eevicka83
21. aug 2013

Baby aj vam sa uz iba viac menej vyduvaju krpcekovia? No myslim tie ktore ste okolo 30 tt aj ked ta moja asi poriadne kopance ani nedavala...ja neviem ci mam male brucho a nema tam miesto ale ona sa len tak vyduva a puci a sem tam kopne v boku ked na nom lezim..ale aj to vypucanie nie je nejake velke..

malaberuska
21. aug 2013

@eevicka83 ano mne tak isto 🙂 maly "neznasa", ked lezim na pravom boku 😀 to mi dava takmer vzdy kopance 🙂 a vyduva sa posledny tyzden tiez dost 🙂

kwetinnka
21. aug 2013

@peka13 byvate v byte alebo rod.dome? lebo ak by som mala 3 krat denne pustat pracku dam nasej zumpe riadne zabrat,kedze v tejto vasti banieje kanalizacia.Tiez velmi rozmyslam nad tymi latkovkami,uz som si aj kupila dve plienky s tymi vlozkmi....vyskusame..uvidime....

Odsavacku som tiez nekupovala,aj ked som to trosku lutovala pretoze v porodnici boli vsetky obsadene,ale som si od kamosky pozicala a vyuzila som ju na 200 percent,kedze sa mi mala v 5 mes. sama odstavila.teraz mi dala kamoska rucnu,uvidim ci mi to s tym pojde.
Tiez som kupila jeden taky mikro overal..ale este rozmyslam nad niecim do auta,kedze asi budeme vela chodit autom ked musim ist po dceru do skolky.Ale cez babzar som si kupila novy rukavnik na kocik,nech mi prsty nemrznu 😀
@eevicka83 ja sice este niesom 3ott ale maly sa tiez hlavne puci,ako keby kotrmelne robil..

januska010
21. aug 2013

Maminky, už ste žehlili alebo prali ??? 🙂 🙂 🙂

matrix87
21. aug 2013

@eevicka83 no mne sa premiestňuje hlavne v celom bruchu, ale ked ležím na boku, tak kolienko alebo čo vystrkuje stále... som si ho až natočiť musela do mobilu, lebo to bolo chvíľami celkom veselé 😀 ale inak, kopať nekope, už sa len sťahuje zo strany na stranu

kleopatris
21. aug 2013

Ja som tiez skusila latkovky a uz som ich aj vysmarila 🙂) ja nie som asi ten spravny typ na to. A ja som mala take divne asi so suchym zipsom a maly mal po nich straaasnu pokozku :( a tie kakanicky v rukach prat, to som tu "kakanickovu vonu" na rukach stale citila :b ja som kupovala tie eko z dmky na zaciatku, tie pekne vyhodim do kosa, nie su bielene chlorom, su take papierove a komplet rozlozitelne..
Odsavacku som ja mala rucnu a vyuzila som ju sem tam, ked maly spinkal a prsia uz strasne boleli, hlavne v noci. Odstrikovanie mi neslo a prislo mi to strasne brutalne voci mojim prsiam, ich tak trapit. Sak ich nechcem mat po kolena 🙂)
@januska010 ja som este neprala, nenakupovala a ani nebudem v najblizsom case ;)

kleopatris
21. aug 2013

Baby ktore mate satku na nosenie, aku mate? Mate nejaky druh aj pre nesikovne mamicky? ze to v pohode uviazem a babo sa v tom citi dobre? Ja mam manducu ale ta na zaciatok neni az tak uplne vhodna.

eevicka83
21. aug 2013

@kwetinnka
@malaberuska takze to je asi o.k. ze kopance mi velmi nedava...skor len to vyduvanie...a stale mate aj dni ked sa im nechce? Lebo moja je od vcera nejaka leniva asi...

eevicka83
21. aug 2013

@matrix87 no aj mne tak ale nie az tak aktivne ako pises ty..

cobinka
21. aug 2013

😉 Ahojte, tak ja som sa vcera konecne dokopala ja Gravidjogu...a dnes mam taku svalovicu na stehnach a zadku 😉 no co uz, som sa dobrych 6 mesiacov poriadne nepohla, tak teraz bude chvilu trvat, kym rozhybem tu moju velrybiu vahu 🙂
@peka13 ja ta obdivujem, ze si latkovala, ja som na toto taka leniva ☹ a teda ani teraz sa nechystam...naposledy mi najviac casu zabralo kojenie-kedze sa maly za nic na svete nechcel prisat, musela som odsavat 😒 a to ma teda dost zamestnalo...

kwetinnka
21. aug 2013

@kleopatris ja mam didymos ale zatial je v skrini,pri malej som nesatkovala...ale teraz to mam v plane...tiez mam manducu ale zo zaciatku to nebolo ono...a zatial to neviem viazat ale chystam sa na nejaky kurz....

kleopatris
21. aug 2013

@kwetinnka a bez kurzu to nepojde? ja neviem, kde a ci tu take kurzy su :b ja potrebujem fakt nieco s prepacenim "pre debilov", lebo ja nemam nervy na uväzovanie a rada by som drobca nosila 🙂 starsi manducu zboznoval a vzhladom na to, ze bol velky sme ju pouzivali dost skoro, ale tiez nie od narodenia, na to mi ta poloha "vzpriamene" prisla neprirodzena..no asi musim pocitat a nejaku vybrat. Ale ty len pekne chod na kurz nech sa mam koho potom pytat ;)

@cobinka aj ja sa uz od zaciatku chystam na jogu, ale ci to do porodu stiham :D sak dychcim uz po piatich schodoch 🙂)bolo to fajn?
Ja zacinam buduci piatok predporodny kurz tak snad sa aj tam trosku pohybem. Aj ked sa mi tam taaak nechce, ale ked je to tu v DE zadara, tak to uz vyuzijem 🙂

kwetinnka
21. aug 2013

@kleopatris urcite pojde....je k tomu aj navod podla ktoreho sa to da naucit...len u nas v MC zvyknu byt take kurzy....tak mozno vidiet by mi viac pomohlo
A akurat si pozeram kurzy cvicenia pre tehotne...

andy09
21. aug 2013

@eevicka83 no môj malý posledný týžden málo kope, a ani sa moc nepučí len niekedy cítim ako sa vypučí. Dúfam, že je v poriadku, idem práve teraz na sono.

ewca
21. aug 2013

@kwetinnka ja si idem tiez teraz kupit satku
baby bola som na tom glukozovom teste, pekny humus... po hodine mi ostalo tak strasne zle, ze som normalne zvracala, esteze tam bola super sesricka, ta mi pomohla, ale som myslela, ze tam naozaj odpadnem

kleopatris
21. aug 2013

@ewca tak ked nejaku jednoduchu satku vyberies, daj mi prosim vediet aku 🙂 lebo ani ja sa absolutne nevyznam...
A s tym testom, chuda! ale ani sa nedivim, mne bolo tiez vselijak. Aspon, ze ti nevolno prislo uz u lekara a nie az niekde po ceste :(

ewca
21. aug 2013

@kleopatris ja som si u objednala od jednej mamicky cez bazar, ale teraz rychlo neviem znacku...vybrala som si taku jednofarebnu tmavozelenu, kaki, alebo ako by som charakterizovala farbu. Povedali mi viacere satkujuce baby, ze satky, ktore su uz pouzivane su makksie, ze je dobre to kupovat cez bazar ked su nejake zachovale, ja som tuto za 45eur objednala... a potom by som chcela ten mei tai nosic, to sije jedna znama a ona to dokonca sije aj vo verzii pre deti na nosenie babik, tak aspon mam tip co ninuske na vianoce

eevicka83
21. aug 2013

@andy09 no tak ako moja mala od vcera..isto je o.k. ale tiez to aj mne vadi ked ju malo citim. Daj vediet zo sona ze kolko uz vazi a tak...ja idem na sono o tyzden v stredu...to budem podla mojej ms zaciatok 33tt ale podla dr menej tak uvidime... 🙂

cobinka
21. aug 2013

@kleopatris ja som povodne pozerala tieto predporodne kurzy, ale nasla som len jeden ..aj to 15 eur/ hodina 🙄 podla mna sialene 😲 tak som potom zistila, ze v centre, kde chodil Danino na tanecnu maju aj gravidjogu, tak si vravim, ze konecne nieco na ten moj chrbat 😉 a bolo to super, hlavne sa mi pacilo, ze pani co to precvicovala chodila pekne pomedzi nas a sem-tam napravila nohu, chrbat a tak...lebo ja som stale prehnuta a hrbim sa ani si to neuvedomim 😒 a potom sa cudujem, ze nevladzem uz ani sediet...

mia1111
21. aug 2013

@ewca - no mne sa toto isté stalo pri prvom tehu, tiež som z tej glukózy zvracala ☹ . Bolo vtedy strašne horúco, ja hladná, smädná, no hrozná kombinácia a tá sladká glukóza tomu len dopomohla... tak som sa bála toho testu teraz, ale kupodivu som to zvládla lepšie, možno aj preto, že sa ochladilo a vonku na vzduchu mi bolo dobre, ale teda bála som sa riadne. Zajtra idem po výsledky...

ewca
21. aug 2013

@mia1111 no mne pri prvom bolo potom blbo, ale z toho ze som mala uz taku hypoglykemiu, ze sa mi triasli ruky, a taku vnutornu nervozitu som mala, to som cakala j terz...vypit ten humus sa este dalo...a potom mi bolo v pohode, sestricka sa ma chodila pytat ci mi je dobre, a ja stale ze ano ano, vsetko v poriadku a potom zrazu ma zacal oblievat pot, zle sa mi dychalo, zacala sa mi tocit hlava, ostalo mi na vracanie a hotovo

mia1111
21. aug 2013

@ewca - no mňa napínalo už pri pití toho ekrazitu, aj teraz ma pri poslednom dúšku naplo, ale som to ustála nejako, no som rada, že to mám za sebou... A Ty našťastie tiež ;). Kedy máš výsledky?