icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

ewca
21. aug 2013

@mia1111 do dvoch dni tusim, pondelok mam poradnu

mia1111
21. aug 2013

@ewca - ja mám poradňu až o týždeň v stredu, tak zajtra si môžem prísť pre výsledky

ewca
21. aug 2013

@mia1111 vies co ja som volako tak nastavena, ze verim, ze bude vsetko ok, tak preto ani velmi neriesim, ze kedy budud vysledky, nejak si nepripustam, ze by mohol byt problem...ri tom screeningu to bolo ine, to som sa pytala kedy budud vysledky, ale verila sm, ze vsetko bude ok a toto som nejako neriesila... Ale uz tuzobne ocakavam poradnu, lebo ma strasne boli brucho, resp jeden sval co som mala natrhnuty po prvm porode...a chcem nech mi spravi ultrazvuk, lebo maly ma cystu namozgu, tak dufam, ze uz to bude ok

mia1111
21. aug 2013

@ewca no my máme v rodine cukrovku, tak preto čakám na tieto výsledky, nemám žiadne príznaky, ale tak budem kľudnejšia, keď to budem mať na papieri. A neboj, cysta sa už isto vstrebala, držím palce

peka13
21. aug 2013

@euka210 ked sme doma tak sa pýta pekne na šerblík, niekedy daka nehoda 😅 , ale vonku sa nepyta vobec, takze hlavne tam pominame plienky. ked je doma muz, tak ma plienku aj doma 😅 ten nevie kedy sa pyta.
@kwetinnka my sme v byte, takze so zumpou nebol problem 😅, ale ked budeme v dome, o rok, tak tam budeme mat čisticku odpad. vod a teiz som zvedava ako to bude zvladat pranie 😅
@kleopatris ja mam doma tuto http://www.liliputi.sk/index.php?page=shop.prod... a pouzivala som ju nonstop do 8mesiaca...mala to zboznovala, ked bola starsia, tak uz sa tesila, ked som sa viazala. Je elasticka a tym sa lahsie viaze, elbo tie pevne, na to treba mat trosku prax ako silno uviazat a tu som si mohla odtiahnut od seba a nakojit. Bola som velmi spokojna. Dokonca som ju kupila z druhej ruky , takze aj cena bola super.
@cobinka ja ked som mala krizu s latkovanim, tak som proste dala pauzu, par dni...to ma zase nabudilo a mala som energiu znovu 😅

macka381
21. aug 2013

ahojte, neviem či ste tu rozoberali už kočíky, lebo môj starý Takko by som najradšej predať a kúpiť o mnoho s ľahšou konštrukciou. Viete mi nejaký poradiť? diky

jaja018
21. aug 2013

Baby mňa v noci neskutočne bolel zub takže dneska uz mám za sebou návštevu zubarky 😒 ☹
A este sa chcem spýtať ze na ten glukozovy test som si mala kúpiť glukozu a vypiť doma. Len si nepamätám ze v koľko dcl vody to mám rozmiesat? Neviete náhodou?

euka210
21. aug 2013

@kleopatris my mame tiez manducu a kedze maly mal 4,5kg, tak po tyzdni sme ho tam supli, lebo nechcel spat. Co viem, tak satka je bud elasticka pre mensie deti a potom pevna, ktora udrzi aj starsie. A dlzka sa vybera podla tvojej a pripadne mm vysky plus kolko treba na uvazy.

matrix87
21. aug 2013

@eevicka83 no, ved to on sa zase nehybe od rana do vecera :P to len ked ma naladu, ze sa potrebuje prejavit, ze uz je velkac 😀 ale neboj nic, vsetci nasi krpci pekne rastu a niekto je lenivejsi a niekto aktivnejsi ;)

matrix87
21. aug 2013

@jaja018 nam to rozmiesali v 4dcl

matrix87
21. aug 2013

baby, niečo na pobavenie vám napíšem, aj ked mám normálne dilemu, čo so sebou 🙂
včera som si konečne asi po polroku aktivovala elektronickú pobočku zdravotnej poisťovne mojej, som sa k tomu odhodlala. Zmenila som si meno aj heslo, aby som nemusela stále papiere vyťahovať a prihlasovať sa tak. No a samozrejme, že dnes si akosi neviem spomenúť ani na meno ani na heslo 😀 skúšam kadejaké kombinácie aké som kedy použila, ale v celku neúspešne... chvíľami mi to príde zábavné, ale ked si uvedomím, že vlastne tam nie je kolonka, že Zabudli ste heslo?, tak mi to celkom spôsobuje myšlienkovú búrku 😀

jaja018
21. aug 2013

Z hora z ľava: tričká a polodupačky súpravy, ovevali ( pižamká) tenké, body dlhý rukáv, svetríky, overalíky plyšové, dupačky, tričká

katyka11
21. aug 2013

Posledna pracka pidi veciciek oprana.... 🙂 uz len oprat postelne pradlo...a plachty do postielky... a som hotova... 😲 a mozeme sa balit do porodnice... 😀 😀 😀

a inak po uzivani Dopegytu mam tlak ukazkovy ....tak sa vytesujem jak jedno velke hovado 😀 😀 😀

ewca
21. aug 2013

@jaja018
@katyka11 to keby som sem ja dala fotku toho co mam pre maleho, tak by som sa asi velmi hanbila. a mam mozno 5 veci, z toho 4 kupila moja mama...oprate a ozehlene nemam vobec nic a o taske do porodnice ani nehovorim...to som ani neriesila, ze co si zobrat...fuj, aka som nezodpovedna...ale nakolko som prve zistila, ze od buduceho tyzdna zacinam 8 mesiac, a chystam sa navstivit porodnicu, kde si teda vypytam zoznam co tam treba, tak si pomaly asi pojdem nieco chystat

andy09
21. aug 2013

Sono dopadlo dobre, malý je v poriadku, spinkal, troška mrvil ručičkami, a povedala dr. že vela prespia za den a sú lenivší už a preto málo kopú. Zasa bol inak otočený ako pred 2 týždnami, na lavej strane dole má hlavičku a na pravej strane vo výške pupku má nožičky. Stále malý týždeň zaostáva, ale povedala, že je to ok, že bude maličký ako aj Miška bola. Nevadí hlavne , že je všetko OK. Váhu máme okolo 1390 g. Tak aj táto dr. mi potvrdila, že to bude chlapec....vraj typický chlap...rozkotený...a Miška že celý ocino 😀 Sono mi robila dr. ktorá mi pred 9 rokmi odrodila Mišku a malá bola so mnou tak bola prekvapená že z 2100 g bábätka je už skoro 150 cm slečna 😀 A okolo 16.10. sa mám chystať na cisarsky, ale že sa presne dohodneme ked už budem chodiť do poradne k nim do nemocnice. @eevicka83

ewca
21. aug 2013

@andy09 fiha, 16.10.? to uz mas za chvilocku...prepac strasne dlho som tu nebola, alebo si to mozno pisala ale som nezachytila, peco budes rodit cisarskym?

andy09
21. aug 2013

@ewca ja som mala aj dceru cisarskym a u nás v nemocnici sú zastancami toho že ked už jeden cisarsky tak aj druhý musí byť ale ja sa aj na tlak liečim. Takže preto. A pri malej ma tiež nenechali do konca mala som cisarsky 2 týždne pred termínom. Doktorka mi už vtedy povedala že rizikové nikdy nenechávajú do samého konca.

ewca
21. aug 2013

@andy09 Aha, no dufam, ze to vsetko dobre dopadne. Ja by som bola rada, keby sa maly narodil do konca oktobra, uz si a tak to tehotenstvo velmi neuzivam :( Ale nejako musim vydrzat

andy09
21. aug 2013

@ewca dúfam aj ja že všetko dopadne dobre, už aby to bolo. Ja si to tiež riadne neužívam, stále človek len v obavách či je všetko dobre. Na začiatku som len týždne rátala , aby som prekonala 12 tt, potom aspon 20 tt a to ide stále tak dalej, každú poradnu , každé vyšetrenie , sono strach či je malý v poriadku. Neboj zvládneme, ved už o emáme na dlho 🙂 A už ste prestahovaný ?

andy09
21. aug 2013

Kočky , poradte mi ... moja Miška má na budúci týždeň v utorok narodeniny 9 rokov a vôbec ma nenapadá čo jej kúpiť....a keď sa jej spýtame čo by chcela tak ona sa začne smiať a povie, že ona ani nevie, lebo že všetko už má . Som z toho na prášky že čo jej kúpiť ☹

eevicka83
21. aug 2013

@andy09 super spravy...ja tiez dufam ze mala sa vypyta 17.10 alebo tak nejak 😀 sranda ze tebe povedali ze maly je mensi o tyzden..ja ked som bola na sone v 29tt u znameho tak povedal ze mala ma 1400g a sedi o tyzden viac cize vtedy to bolo 30tt takze ako tvoj teraz..

nikky81
21. aug 2013

@andy09 jej, tak super ze ste v poriadku 🙂. 16.10. je krásny dátum 🙂, aj ja mam vtedy narodeniny 😉

jaja018
21. aug 2013

Ale baby nesťažujte sa toľko, a ze to uz chcete mať za sebou. Potom vám to tehu bude chýbať 🙂

andy09
21. aug 2013

@jaja018 No vieš ja som si zažila nepekné veci a už 2 krát takže za to tie obavy a strach.

andy09
21. aug 2013

@eevicka83 Mne od začiatku vždy v nemocnici povedali že o týžden zaostáva ale čo aj pozerám podla váhy aj tabulky a tak, tak je to normálna váha na daný týžden aj ked oni to asi podla tých merní hodnotia, merala hlavičku a stehennú kosť a na sone ukázalo že zodpovedá 28/4 a som 29/4. Aaale nevadí hlavne že je všetko v poriadku.

kajca84
21. aug 2013

Ahojte,ja som dnes bola na poradni a pozreli sme aj malú,uz je to naisto dievcatko 🙂 Videli sme "kávové zrnko" a mala znova zakrytú tváricku a spinkala.Má 960 gramov a je o 4 dni pozadu...
Od lekára mám nariadené poriadne jest a pit,lebo som znova schudla po tom mojom víruse...Konecne som bola aj u zubára,tak mám vsetko vybavené 😉
Zajtra ideme s krpcom na zaúcanie do skolky,som zvedavá ako to dopadne,drzte palce 😉

vavrenka
21. aug 2013

@jaja018 aby som pravdu povedala mne ani prve tehu nechybalo, ked uz bolo po 😉 a toto druhe mi uz urcite chybat nebude tiez 😉

eevicka83
21. aug 2013

@vavrenka ja keby som nebola taky bojko a stale sa nebala aby bolo vsetko o.k. s malou tak by som povedala ze tehotenstvo je pekne obdobie ked viem ze je vo mne maly cloviecik.... to ze som nemotorna a ze si nemam co obliect to nie je bohvieco ale za tu malicku to stoji tych 9 mesiacov.. 🙂

eevicka83
21. aug 2013

@jaja018 pekne ulozene vecicky ale to sem uz tak skoro neprikladaj lebo my co nie sme vobec takto nachystane budeme mat depku 😀

blondy12
22. aug 2013

@danika999 ja som uz kupila vcera v polsku fusak za 20eur ale nie ten ako ty mas..ale ten tensi ...len kvoli tomu ze ten hruby minuleho roku znama ani nepouzila lebo nebola taka tuha zima a tak radsej dovypcham fusak ako mam lahsie obliekat ...a o rok aj tak bude viac vyuzitelnejsi...tak som nekupovala taky hruby a do autosedacky ho pouzivat nebudem lebo to uz dam overal ...