Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@vavrenka boze ty toho mas nadeleneho :(
Ja si tehu tiez neuzivam, to kopkanie je fakt jedine co je na nom pekne. Minule tehu som komplet prevracala a toto tehu zas chytim kazdu chorobu, co sa len okolo mna mihne a k tomu tie krcove ziliska ...ale aj tak dufam, ze drobec vydrzi do terminu, lebo musim tolko postiiihat :( Stahovanie sa nam posunulo az na polku oktobra, to pojde maly do novych jasli, kde si chuda najprv musi zvyknut a nerada by som aby toho na neho bolo tak vela, novy dom, skolka a este aj bracek v jednom mesiaci :( aj tak to bude pre neho tazke :(
Inak aj ja sa pridavam k uzivatelkam zeleza, cukrovku nastastie nemam, ale malo zeleza :( este ho musim kupit.
@vavrenka
@kleopatris no baby keď vás tak čítam.....tak ja sa mám teda sveta žiť!!!! a od dnes sa neposťažujem ani jedným slovíčkom, pretože oproti vám ja mám teda ozaj najúžasnejšie obdobie! 😝 😝 😀
@blondy12 tak uvidime aka zima nas caka, ja som mala prvu dceru v juli takze pri takom babatku ma tieto veci minuli..ked tak kupim overal tensi nejaky nech v nom moze ist aj do fusaka aj do autosedacky..myslim, ze to ani nebudem vyuzivat, ze fusak budem prepletat cez tie remienky. overal si kupovala v polsku? lebo ja zatial nemam ziadny
@ewca My mame tiez od Adi detsky mei tai a mala v tom rada nosi...ja mam manducu tak mei tai mi netreba...
@peka13 noo cisticka alebo zumpa je vlastne jedno..ide o to mnozstvo vody...ako to budeme zvladat....uvidime.A niesu tie elasticke vhodne pre mensie deti,ze u starsich je lepsia pevna??aspon ja som tak pocula,ale nemam skusenost..
@jaja018 tak tomu hovorim garderoba....tak to mi sa k tomu ani neblizime
@kwetinnka Ano elasticke su lepsie pre mensie deti, do 10kg ( na satke je do 15kg) ale ja som Ninku vlacila do 8 mesiacov, a v pohode to ta satka zvladala, mne vyhovovala lebo som si mohla uviazat a potom ju tam vlozit, tym ze bola elasticka....hovori sa to o elstickych satkach ze su na mensie deti, ale tiez zalezi do kedy chces satkovat. Nasa mala bola v šatke naposledy v 10mesaicoch v Tatrách a uz to bolo dost nosit 10kg dieta...ja som vtedy otehotnela, tak som prestala šatkovat. Teraz sme kupili nosic a nosi ju mm v batohu 😀 ...tie vacsie deti uz ani nechcu byt velmi nosene, ale zalezi od povahy, odkedy sa Ninka naucila chodit, tak chodi ( od 10mesiacov) ...no zhrnutie pre zaciatocnikov odporucam elasticku...ale da sa pekne naucit aj s pevnou...ja si kupim asi este jednu, lebo mi chybala ked som ju dala oprat 😅
ja som mala naposledy malu v manduce minuly rok v lete...a to uz mala skoro 20 kil....tak mam zatial tu didymos pevnu a uvidim ako nam to pojde...tuto mam pozicanu,ked tak kupim elasticku a aku znacku to mas?
a este ma tak napadlo...baby co vela chodite autom...ako idete riesit fusaky,overaki do sedaciek??mam maly overal a velky fusak a esre som ho neskusila natlacit do vajca...
Dnesna poradna za nami. stale mam v brusku chlapceka emoticon otoceny je hlavickou dole, co ma tesi, sono mu slo zjavne na nervy, lebo ked doktor pozeral chrbticu, tak ma tak kopal do rebra, ze som si myslela, ze mi ho aj zlomi. Ma 1660g, co mi je celkom smiesne, lebo moja neter mala 1700g, ked sa narodila v 35tt. ale inak pohoda. no a mam pit cucoriedkovy caj, lebo mam hnis v moci, co ma moc netesi, ale tak budem pit, ked povedali. a najblizsia poradna o tri tyzdne a uz mam aj papier na matersku, len mi ho treba odniest do socialnej poistovne, ale to pocka do konca mesiaca, ked pojdem s prechodkou poslednou...
@peka13 a nevies co je este podobne ako ta satka liliput? tu v DE som ju bohuzial nenasla :( a na slovensko to uz do porodu nestiham :(
@kwetinnka ja nemam pre maleho do autosedacky nic. On je februarovy a to bola este kosa. Ja som mala taky chlpaty teply overal a ten stacil, pripadne este deku som nan hodila.
@kleopatris K najlepším značkám patria Moby, Liliputi , Boba , Je porte mon bébé
myslim, ze ked objednas tu cez MK, tak ti to poslu aj do DE....len si vyber od profesionalov ak nechces pouzivanu...mne nevadila pouzita.
Baby ja som schytala taku mykozu ze strach..mam strasne svrbenie a palenie dolu..uz to mam dlhsie ale bolo to mierne a teraz no hrozne...bola som na wc a na intimke som mala trosku takej akoby zaschnutej krvi..ale veelmi malicko...asi musim ist zajtra k dr.? S malou to dufam nema suvis lebo aj ta nejak malo sa pohybuje..
Baby musim sa tu vyzalovat lebo mne strasne vadi ked je niekto takyto deb..l ako niektore moje kamaratky... neviem ci sa to aj vam stava ale mne ani nevadi obsah toho co povedia ako to ze su tak debi...e a rozpravaju taketo veci s tehotnou akoby sa nemali o com inom...v skratke to opisem..
Dlhsie som sa nestretla s jednou kamoskou chcela som napisat dobrou ale to uz neplati lebo ma nastvala... rozpravali sme sa po telefone o detoch o robote a tak az ona zabila temu a pyta sa mna: "pocuvajj a minule co v nasej nemocnici zomrel chlapcek po porode nevies kto to bol"??? a ja som o tom vedela od znameho dr. tak som jej povedala co bol dovod a tak... a ona namiesto toho aby sa opytala nieco normalne tak dalej pokracovala: "a minuly rok tiez zomrelo nejake dieta u nas pri porode..." booooze baby JA SOM SA TAK VYTOCILA..!!!! ZE CO S TYM CHCELA PODLA MNA JE UPLNE SPROSTA A STRASNE MA TO NASRALO!!! ja som jej na to povedala vies co o tomto sa vobec nemam chut rozpravat a urcite nevyhladavam taketo prihody.. A ONA :" JAAAJ JASNE ..." A POTOM SOM TO RADSEJ RYCHLO UKONCILA ... ale poviem vam ze mna to tak nasralo ze este teraz som vytocena a stale nechapem ci jej preplo ze sa s tehotnou bavi na taku temu a este vytahuje vsetky pripady co sa stali???!!!! no ide ma slak trafit...
a nieco pozitivne dnes som si bola zobrat kocik a autosedacku tak uz ho mame doma 🙂
a kupila som si nocnu koselu sice drahu velmi za 29,9 v predeti.sk ale je pekna a aj dlzku ma taku ako som chcela... a este kupim jednu lacnu a zupan.
ahojte babulky, ja vôbec nestíham, modelujem na tortu Mášu a medveďa, no som zvedavá, čo z toho bude 😅 . Dnes som si bola pre výsledky u diabetologičky, tak našťastie všetko je OK, tehu cukrovku nemám, tak som kľudnejšia. Dočítam vás snáď zajtra 😅
@eevicka83 ja by som urcite minimalne s tou mykozou isla k lekarovi, ta krv moze byt ze si sa nechtiac skrabla a to ti krvacalo. Mne moja dala take 6 dnove tabletky a odvtedy mam pokoj, klop klop klop. Na malu to teraz myslim nema vplyv, ale radsej chod.
K tej kamoske neviem ani co napisat, mozno si to nejak neuvedomila ako to asi tehotnej pride "vhod" taketo temy, niektori ludia su fakt zabedneni...kasli na to a nedvihaj si zbytocne tlak ;)
A kocik sa paci? Aj farba? Si tusim pisala, ze ci nebude moc ruzovy ;)
@peka13 dakujem, musim trosku popozerat a pohladat a dufam, ze nejaku satku najdem aj tu. Zo slovenska by asi bolo sialene postovne :(
@kleopatris no kocik je velmi pekny taky zaujimavy a iny hlavne tou kombinaciou farieb.ale ta strieska je dost cyklamenova .mozno si potom kupim taku kremovu k nemu...ale aj toto je velmi pekne..budem si ho dnes fotit v reale tak pridam foto 🙂
A za tu mykozu zavolam sestricke ci mam prist alebo mi dr. len nieco predpise a skocim po recept.
@eevicka83 ja som si tiez kupila aj tu sand verziu covers aj ked mam soft pink a nie tu tmavu ruzovu....lebo nie vzdy ma clovek ruzovy den a su super....je to ako mat dva kociky. Ale chcela som sa ta opytat ohladom pohybov tvojej malej. Ja som v 28tt a moja mala musi byt strasny lenivec....vobec necitim takmer ziadne kopance len kde ty take hmyrenie aj to bud na bokoch v okoli pupka alebo uplne nizucko dole. Pred tyzdnom dvoma sa este zvykla tak vypucit z casu na cas a teraz ani to nerobi. Som z nej na prasky a to je este len v brusku. Bola si sa pytat aj u doktora? Ja som momentalne na sluzobke a nemam ani komu zavolat a aj tak zahranicny system je uplne na prd uz do porodu nebudem mat sono len midwife a tie ma vzdy odbiju s tym ze niektore deti su menej aktivne. Toto je moje prve a nemam s cim porovnat ale vazne sa skoro vobec nehyba tato moja zaba....
@dyala1067 no neviem ci ti poradim ale tak sme na tom s babetkami podobne...vobec sa mojej nechce kopkat...momentalne ma ide uz treti den porazit z toho...lebo zase predtym som ju citila castejsie alebo skor tak aktivnejsie...teraz sa len trochu vypuca v okoli pupku tiez a na pravom boku a este citim ked sa roztahuje dole v podbrusku ..tam citim uplne ked sa natiahne take stipanie pri bedrovych kostiach...ale fakt ona ked sa pohne tak iba tak lenivo vypuci...dr. sa s tym nezaobera vobec takze podobne ako midwife..raz mi robil sono a povedal v 27tt a ze je o.k. ze nic nevidi ze by mala problem...ale aj tak sa hrozne bojim casto..ja by som tak chcela aby bola aktivnejsia..mna ani v noci nekope to vtedy necitim nic ani ked idem na wc...vtedy ju musim vyprovokovat niekde potlacit a vtedy sa ozve raz dvakrat a spi dalej..ake tieto 3 dni sa velmi malo hybe..
@mia1111 joj, o torte mi nevrav....3 noci hore pri skusobnej pre maleho lebo som v tom amater a potahovka sa nepodarila, tak som skusila este z marsmelows. Este ju musime dnes ochutnat, aby o tyzden naostro to uz bolo lepsie 🙂
Do toho este stale nejake zavaranie a dzemy...toho uz mam toto leto dost a este stale maleho izba nevymalovana a stojime...ja neviem ci budem moct uz v novembri vobec rodit 🙂
@eevicka83 hej hej ja mam cameleon.....kvoli tej farbe lebo sa mi to velmi pacilo. Uz ho mam poslany na SVK a tu som si nechala cerveny so sand base ale ked natrafim na ebay na soft pink covers za dobru cenu kupim na 100% lebo je to krasne. Uz len aby to malinke ostalo dievcatkom 🙂

@eevicka83 no vsak to, tie veci okolo tehu. ja som prve do 13tt preplakala od strachu a od 20tt som zacala priebzene spinit vlstne az do konca, takze to som tiez rozdychavala, enhovoriac o 8-9m,ked som uz iba lezala a fucala 😎 a teraz - mam pocit, ze som ledva prezila, bolo to velmi narocne do 20tt, stihla som aj magnet. rezonanciu a v 18tt gastroskopiu a take, takze nic moc teraz uz iba spim na poziadanie - klesa mi nejako hemoglobin a veci okolo, ale nemozem odpocivat kvoli malej a pomoc s malou velmi nemam a tak a este si k tomu denne picham injekcie a uz sa mi robia hrcky, modriny a stipe a stekli toooooo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ale inac, tehu je fakt krasne obdobie, ak nema zena vyraznejsie problemy 😉