Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
Dnesna poradna nedopadla podla mojich zelani ☹ Drobcek je v poriadku a zodpoveda 31tt, ale maminka ma slaby prirastok na vahe, opat sa skratil krcok a miminko nalieha nan, tvrdne nam brusko a pocas vysetrenia som mala vraj " kontrakciu", ktoru som ja vobec necitila. Takze mame nariadeny prisny kludovy rezim doma, magne B6 a utrogestan na zastavenie porodnej cinnosti. O 2 tyzdne ideme na kontrolu a ak sa to nezlepsi - sups do nemocnine ☹ Lekar povedal, ze este minimalne 5 tyzdnov musime vydrzat ako kinderko 🙂 Takze som doma, dcerka isla k nasi a ja s vylozenymi nohami pozeram tv ☹
@andy09 ked ja necitim ani to tvrdnutie bruska 🙂 Ak takto bude vyzerat porod, tak buden vysmiata 🙂 Lekar mi pri vysetreni hned dal moje ruky na brucho - ze citite, ze mate brusko ako kamen a musi vas to i boliet.... A ja mu hovorim, ze taketo brusko mam casto ale mna proste nic neboli, len citim bolest v oblasti lonovej kosti alebo nikde inde....
Pre drobca mam uz nastastie veci nachystane, a mne chybaju len veci do porodnice - ale to dokupi manzel alebo mamina v pripade potreby....
@hrustik1 No pekne... ja som len zvedava, ako dopadneme my zajtra....
Ale chvalabohu opuchy uz nie su ziadne... asi to fakt bolo tou preflakanou piatocnou nocou.... lebo inak si to neviem vysvetlit.... a to ma cakaju v septembri dve svadby....
vy len pekne odpocivajte zakial sa to daaaaaa.... 😉 drzte sa
@trish31 3kg . Uz som mala +5kg, ale zase mi zacali nevolnosti a zvracanie a za posledne 2 tyzdne som schudla 2kg. Doktor povedal, ze drobec pekne rastie i brusko sa zvacsilo, len ta vaha vyrazne zaostava. Hned sa pytal, ci sa normalne stravujem - ved ja jem co mi chuti, ale vecer to potom na mna pride a je to ☹ wc misa to isti ☹
No dievcata, tak vysledok dnesnej poradne: krcok v pohode, babo dost vysoko, nariadeny kludovy rezim kvoli tlaku a bielkovinam v moci... dovod vekleho bruska taisto poznam...maly ma 1600g, je 2-3 ytzdne vacsi, takze mi upravila termin porodu z 15.11. na 27.10., neviem presne co to znamena, ci je to len tak akoze, alebo aj na matersku pojdem o tych par tyzdnov skor, uvidime a hlavne ze mam vela plodovej vody, preto sa maly a tak velmi vrti... cysta mu zmizla co som stastna... o dva tyzdne dalsia poradna... s tym bolavym bruskom sa okrem lezania neda urobit nic
@hrustik1 ja mám tiež niekedy tvrdé brucho ale to si myslím že sa tak malý vypučí a tie bolesti lonovej kosti aj ja mám ked dlhšie chodím či sedím ale inak ma nič nebolí, chrbát občas . Ale toto by ma nenapadlo. Mne tiež už naštastie chýbajú len veci pre mna do pôrodnice to dokupim na buduci mesiac a kočík by mal byť už na buduci týžden a bude to kompletné. Hlavne oddychuj nech to vydržíte čo najdlhšie ešte. Ja som tiež pribrala 4 kg a z toho som na poslednej poradni schudla 1,5 kg ale to boli tie horučavy a mne nechutilo jesť, ale dr. to nejako nekomentovala.
@ewca aha tak to nebol až taký strašný, len ked Ty mávaš nižší tak to bol na Teba dosť. A aj ked si mala bielkoviny v moči. To ja mám vždy strach ked idem na poradnu a meria mi tlak, doma v poriadku a u dr. vysoký, ale naštastie mám moč vždy v poriadku. Na budúci týžden v utorok idem na poradnu tak som zvedavá ako dopadnem.
@ewca aj ja mam velke, ine s takym rodia. Ale uz som si zvykla, aj pri prvom som mala velke a som zmierena, ze mozno aj sekcia bude zase. Ale ako mi dnes povedala lekarka, genetika nepusti, ak ma byt velke, tak mozem aj malo jest a neviem co robit, bude take ake ma byt. Ved doteraz som pribrala len 6kg. Chuda s velkym bruchom pred sebou 🙂
@ewca bud rada ze mas velke brusko... ja zase pocuvam ze je malicke a podla mna aj je lebo aj mala je podla mna v nom taka natlacena... mne netvrdne ale je stale take totalne pevne akoby tam bola uplne natrieskana.. mozno preto sa aj menej hybe... sa bojim ci mam aj plodovej vody dost... v stredu idem do poradne tak hadam rastie ako ma a nebude nejaky problem. ja aj na pohyboch citim ze ako nema moznost velmi kopat... neviem to vysvetlit..no dufam ze to nevadi velmi.neviem preco mi to brucho nerastie viac do stran...
tak baby, včera som mala mierny stres, lebo sme mali zase rodinný guláš (sme sa rozbehli toto leto) a sme šli na chatu k tete a ujovi takou poľnou cestou a ma tam tak fajne utriaslo, že som sa bála či je malý v poriadku, som bola celý čas nervozna z toho, aj doma ked som už potom ležala, tak sa strašne máličko hýbal. ale dnes si to našťastie vynahradil, ráno mi kopal do rebier až kdesi na chrbte 😀 neviem, ako to robí...
@eevicka83
@andy09 7 týždňov je tak akurát 🙂 ja som si dala cieľ, že ešte toľko by mal vydržať, tak dúfam, že ho nenapadne nejaký skorý útek 🙂
@eevicka83 @matrix87 ja som sa dnes poobede dohodla s mrnusom, ze vydrzi este aspon 6tt v brusku 🙂 Tak dufam, ze potvorka mala dodrzi slub a rodime az po 37tt 🙂
Inak asi som si z cast tento stav sposobila i sama, kedze sme boli cez vikend na Agrokomplexi a boli sme pesi pozriet zvieratka az uplne na konci v areali, no a odvtedy ma pobolievalo brusko.
Aj muz ostal z toho preplaseny - cely dni je v praci a keby som bola v nemocnici, vyrazne by to skomplikovalo veci ohladom Karolinky a domacnosti. Tak mi nakazal oddychovat s vylozenymi nohami, napisala som mu listocek co nakupit v potravinach a pojde vyzdvihnut malu k mojim rodicom... No co uz, tych par tyzdnov uz musime nejako preckat a potom to zase bude fajn 🙂

moja foto zo včera