icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

monik83
26. aug 2013

moja foto zo včera

monik83
26. aug 2013
trish31
26. aug 2013

@monik83 pekna foto...no vobec nevyzeras na dve babatka to co sibe tym ludom uz ozaj?

hrustik1
26. aug 2013

Dnesna poradna nedopadla podla mojich zelani ☹ Drobcek je v poriadku a zodpoveda 31tt, ale maminka ma slaby prirastok na vahe, opat sa skratil krcok a miminko nalieha nan, tvrdne nam brusko a pocas vysetrenia som mala vraj " kontrakciu", ktoru som ja vobec necitila. Takze mame nariadeny prisny kludovy rezim doma, magne B6 a utrogestan na zastavenie porodnej cinnosti. O 2 tyzdne ideme na kontrolu a ak sa to nezlepsi - sups do nemocnine ☹ Lekar povedal, ze este minimalne 5 tyzdnov musime vydrzat ako kinderko 🙂 Takze som doma, dcerka isla k nasi a ja s vylozenymi nohami pozeram tv ☹

matrix87
26. aug 2013

@hrustik1 no tak len pekne oddychuj a lež, aby ste ešte vydržali kinderkovo 😉 a žiadna námaha

andy09
26. aug 2013

@hrustik1 fuha že kontrakciu , a ved to bývajú teraz také falošné kontrakcie a vraj ich necítiť nebola to taká ? Drž sa a vela oddychuj a hlavne nič nerob.

hrustik1
26. aug 2013

@andy09 ked ja necitim ani to tvrdnutie bruska 🙂 Ak takto bude vyzerat porod, tak buden vysmiata 🙂 Lekar mi pri vysetreni hned dal moje ruky na brucho - ze citite, ze mate brusko ako kamen a musi vas to i boliet.... A ja mu hovorim, ze taketo brusko mam casto ale mna proste nic neboli, len citim bolest v oblasti lonovej kosti alebo nikde inde....
Pre drobca mam uz nastastie veci nachystane, a mne chybaju len veci do porodnice - ale to dokupi manzel alebo mamina v pripade potreby....

trish31
26. aug 2013

@hrustik1 a kolko si pribrala?

katyka11
26. aug 2013

@hrustik1 No pekne... ja som len zvedava, ako dopadneme my zajtra....
Ale chvalabohu opuchy uz nie su ziadne... asi to fakt bolo tou preflakanou piatocnou nocou.... lebo inak si to neviem vysvetlit.... a to ma cakaju v septembri dve svadby....

vy len pekne odpocivajte zakial sa to daaaaaa.... 😉 drzte sa

katyka11
26. aug 2013

@andy09 Andy teraz sme si tu pisali ze za 100... kuknem a ze 68... mna normalne chyta panika... 😕

hrustik1
26. aug 2013

@trish31 3kg . Uz som mala +5kg, ale zase mi zacali nevolnosti a zvracanie a za posledne 2 tyzdne som schudla 2kg. Doktor povedal, ze drobec pekne rastie i brusko sa zvacsilo, len ta vaha vyrazne zaostava. Hned sa pytal, ci sa normalne stravujem - ved ja jem co mi chuti, ale vecer to potom na mna pride a je to ☹ wc misa to isti ☹

trish31
26. aug 2013

@hrustik1 vsak ale ked dieta pribera tak to nie je problem ja som tiez pribrala len 4 kg a nikto sa nad tym nepozastavuje...

ewca
26. aug 2013

No dievcata, tak vysledok dnesnej poradne: krcok v pohode, babo dost vysoko, nariadeny kludovy rezim kvoli tlaku a bielkovinam v moci... dovod vekleho bruska taisto poznam...maly ma 1600g, je 2-3 ytzdne vacsi, takze mi upravila termin porodu z 15.11. na 27.10., neviem presne co to znamena, ci je to len tak akoze, alebo aj na matersku pojdem o tych par tyzdnov skor, uvidime a hlavne ze mam vela plodovej vody, preto sa maly a tak velmi vrti... cysta mu zmizla co som stastna... o dva tyzdne dalsia poradna... s tym bolavym bruskom sa okrem lezania neda urobit nic

andy09
26. aug 2013

@hrustik1 ja mám tiež niekedy tvrdé brucho ale to si myslím že sa tak malý vypučí a tie bolesti lonovej kosti aj ja mám ked dlhšie chodím či sedím ale inak ma nič nebolí, chrbát občas . Ale toto by ma nenapadlo. Mne tiež už naštastie chýbajú len veci pre mna do pôrodnice to dokupim na buduci mesiac a kočík by mal byť už na buduci týžden a bude to kompletné. Hlavne oddychuj nech to vydržíte čo najdlhšie ešte. Ja som tiež pribrala 4 kg a z toho som na poslednej poradni schudla 1,5 kg ale to boli tie horučavy a mne nechutilo jesť, ale dr. to nejako nekomentovala.

andy09
26. aug 2013

@katyka11 veru to letí a panika aj mna chytá, už občas hovorím niečo mužovi a ten pohoda klid ved je ešte čaaas...ale ja nemám už ten pocit 😀

andy09
26. aug 2013

@ewca tak to bude riadny chlapisko, to len ja tu tuším budem mať takého drobca 🙂 Ale hlavne že je všetko v poriadku a aj cysta zmizla. A aký si mala tlak ? Termín Ti teda riadne zmenila, dobrý skok 🙂

ewca
26. aug 2013

@andy09 nie ay taak vysoky ale na moje pomery dost...ja mavam tak 100/60 aj menej a teraz som mala cez 130.

andy09
26. aug 2013

@ewca aha tak to nebol až taký strašný, len ked Ty mávaš nižší tak to bol na Teba dosť. A aj ked si mala bielkoviny v moči. To ja mám vždy strach ked idem na poradnu a meria mi tlak, doma v poriadku a u dr. vysoký, ale naštastie mám moč vždy v poriadku. Na budúci týžden v utorok idem na poradnu tak som zvedavá ako dopadnem.

ewca
26. aug 2013

@andy09 no a do toho tie opuchnute nohy... najhorsie je ze sa citim velka, vsetko ma taha, mam pocit, ze sa mi to brucho rozleti...ale tak vydrzim tie dva esiace co uz mi ide ostava 🙂

andy09
26. aug 2013

@ewca ja som si dnes obzerala brucho a tiež mám takú napnutú kožu na bruchu a urobili sa mi 2 také bledučko filaové čiarky na nom tak hore a ritom brucho stále natieram.

euka210
26. aug 2013

@ewca aj ja mam velke, ine s takym rodia. Ale uz som si zvykla, aj pri prvom som mala velke a som zmierena, ze mozno aj sekcia bude zase. Ale ako mi dnes povedala lekarka, genetika nepusti, ak ma byt velke, tak mozem aj malo jest a neviem co robit, bude take ake ma byt. Ved doteraz som pribrala len 6kg. Chuda s velkym bruchom pred sebou 🙂

eevicka83
26. aug 2013

@ewca bud rada ze mas velke brusko... ja zase pocuvam ze je malicke a podla mna aj je lebo aj mala je podla mna v nom taka natlacena... mne netvrdne ale je stale take totalne pevne akoby tam bola uplne natrieskana.. mozno preto sa aj menej hybe... sa bojim ci mam aj plodovej vody dost... v stredu idem do poradne tak hadam rastie ako ma a nebude nejaky problem. ja aj na pohyboch citim ze ako nema moznost velmi kopat... neviem to vysvetlit..no dufam ze to nevadi velmi.neviem preco mi to brucho nerastie viac do stran...

eevicka83
26. aug 2013

@hrustik1 a ty mas ake velke brusko lebo sa mi zda ze na nejakej foto si tiez mala tak dost dopredu a ked si aj malo pribrala tak by som bola zvedava ze ci ho tiez nemas podobne ako ja... 🙂

eevicka83
26. aug 2013

@andy09 no vsak ty budes rodit uz o 7 tyzdnov priblizne nie? tak si pisala ze bude sekcia.. to je uz fakt malo... a ja si myslim ze tiez nejak tak lebo podla menstruacie mam termin 23.10. 🙂

andy09
26. aug 2013

@eevicka83 ano sekciou za nejakých 7 týždnov tak to je za chvílku🙂

matrix87
26. aug 2013

tak baby, včera som mala mierny stres, lebo sme mali zase rodinný guláš (sme sa rozbehli toto leto) a sme šli na chatu k tete a ujovi takou poľnou cestou a ma tam tak fajne utriaslo, že som sa bála či je malý v poriadku, som bola celý čas nervozna z toho, aj doma ked som už potom ležala, tak sa strašne máličko hýbal. ale dnes si to našťastie vynahradil, ráno mi kopal do rebier až kdesi na chrbte 😀 neviem, ako to robí...

@eevicka83
@andy09 7 týždňov je tak akurát 🙂 ja som si dala cieľ, že ešte toľko by mal vydržať, tak dúfam, že ho nenapadne nejaký skorý útek 🙂

eevicka83
26. aug 2013

@matrix87 to by nam bolo fakt super keby vydrzali este tych 7 tyzdnov a viac uz by nemuseli 😀 ideal tych 7 tyzdnov...

hrustik1
26. aug 2013

@eevicka83 @matrix87 ja som sa dnes poobede dohodla s mrnusom, ze vydrzi este aspon 6tt v brusku 🙂 Tak dufam, ze potvorka mala dodrzi slub a rodime az po 37tt 🙂
Inak asi som si z cast tento stav sposobila i sama, kedze sme boli cez vikend na Agrokomplexi a boli sme pesi pozriet zvieratka az uplne na konci v areali, no a odvtedy ma pobolievalo brusko.
Aj muz ostal z toho preplaseny - cely dni je v praci a keby som bola v nemocnici, vyrazne by to skomplikovalo veci ohladom Karolinky a domacnosti. Tak mi nakazal oddychovat s vylozenymi nohami, napisala som mu listocek co nakupit v potravinach a pojde vyzdvihnut malu k mojim rodicom... No co uz, tych par tyzdnov uz musime nejako preckat a potom to zase bude fajn 🙂

hrustik1
26. aug 2013

@eevicka83 vies co, aj ja mam len take pidi-midi brucho (podla mna) a je tak viac vystupene dopredu, po bokoch absolutne nic. Ale lekar povedal, ze brusko rastie ze je to v poriadku. Obvod bruska mam cca.95-96cm.

vavrenka
26. aug 2013

@ewca setri sa, tie bielkoviny a tlak nie su sranda.. este ze je maly taky valibuk 😉, jaj, keby mna mal kto posunut do oktobroviek, to by boa paradaaa 😀