Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@trish31 Ja dúfam, že to bude ako pri chlapcoch, že v správny čas sa vypýtajú a ušetria ma 😀 Ani jeden nemal viac ako 3 kg, takže pôrod bol super. Dúfam, že aj do tretice to tak bude. Ja si zatiaľ moc veľká nepripadám, ale každým dňom sa to mení.
@januska010 ja sa porodu bojim velmi...ale aj sa tesim ze uz bude Mathiasko pri mne...
@trish31 Verím ti, ja som sa prvého hrozne bála. Dokonca som nechcela rodiť a keď sa to začalo, tak som si hovorila, že to nie je pôrod ale bol ... No zvládla som to. A druhý pôrod, jedna báseň, prekvapivý, o niečo skôr, rýchly a s minimom bolesti 🙂 Takže žiadny strach, určite to zvládneš a ten pocit, keď budeš mať drobčeka v náručí stojí za všetku tú bolesť 🙂
@mimajka urinal beries koli comu? Taze neberies vitamíny pre tehotne? Dnes som bola nä pohotovosti dr mi urobil sono pustím mi aj srdiecko malého a hned mi aj povedal ze kope, taze já truba lebo on kopal ale ja som myslela ze to su creva, cakala som asi niečo iné.
@eevicka83 nemám to taze ked daco sa mi nezda musím ist k dr.
Nemate niktora také tlaky v podbruzku jak keby tam srdce bilo ani to neviem opisat? Co to moze byt?
fiha, to som na tom veru dobre co tak citam, ked minuly vikend som este umyla predposledne okno. ...caka nas narocny vikend...navsteva a oslava 2r nasho drobca (a ja som sa dala na pecenie torty co v tom nemam skoro ziadnu prax)...ked prezijem, tak v utorok sa tesim na USG nasho Riska 🙂
Caute dievcata, tak v stredu som si bola obzriet porodnicu... dovtedy som bola celkom kludna, ale tam ma opat prepadol strach z porodu... muz na mna vyvalil oci a hovori, nebudes plakat, ze nie? Tak som mu zovrela ruku a on, ze au, ved to ma boli (mal ju totiz teraz zlomenu), tak mu zo zatatymi zubami hovorim, ze este ta len bude boliet moj zlaty... ty si kludny, ty nebudes musiet rodit... potom mu asistentka hovori, ze bude moct prestrihnut pupocnu snuru a on, ze nie dakujem, ze to by som urcite odpadol...hrdina...a najlepsie bolo, ze bol obsadeny porodny box a teta vravi, ze sem nemozme ist, tu jednej maminke pichaju epiduralku a ja v tej panike jej vravim, ze mne ju mozu pichnut uz teraz, ked sme uz tam a to pritom ja chcem rodit bez nej... inak to tam bolo krasne, ale pri predstave, ze to za chvilku pride sa mi vynaraju spomienky na ten prvy porod a teda keby sa dalo, ze too niekto odrodi za mna, tak nevaham
@sudabe urinal beriem kvoli infekcii mocovych ciest lebo som to mala v nemocnici a znova sa to vratilo. Vitaminy pre tehotne neberiem radsej volim prirodnu cestu. Ani moj lekar mi ich neodporucal brat pretoze sa rodia velke babatka. Teraz pri sone z 30tt mi vypocital porodnu vahu 3600g skoro mi oci vyleteli a velkostne babo sedi na termin porodu. Neboj tie pohyby pripominajuce pohyby criev zmiznu a ked sa babo ulozi na spravnu polohu v 30 tt tak kopance pod rebro sa uz nedaju nicim zamenit 🙂 Tlaky v podbrusku mam aj ja ale mna to boli lekari mi povedali ze je to bolest rozsirujucej sa panvy spolu s vazmi ktore sa natahuju a ja si v tych miestach dokazem nahmatat vlastny pulz. Ako baby pisu pri pravidelnych naskakovaniach bruska ako keby bilo srdiecko tak to je stikutka 🙂
@trish31, @kajca84 aj ja som kazdy den uplne vycerpana, po praci by som najradsej spat isla, ale kde, musim maleho cerstvo vyspateho po obednajsom spanku zabavat :( a to mam tolko veci este povybavovat a porobit,ale neni energia na to :(
Ja mam dnes poradnu, som zvedava ako dopadneme, od utorka ledvaj chodim, mam pocit, ze mi uz maly sam od seba vypadne ako ma cely spodok boli :(
@ewca teraz som precitala nahodou tvoj status, prosim ta aku mas vlnu na tu detsku deku? Ja by som tiez (aj ked pochybujem, ze to stihnem) malemu rada nieco uhackovala, ale som este zaciatocnik a vo vlnach sa absolutne nevyznam :( dakujem ;)
Mne ta stikutka tiez dost lezie na nervy, a maly ju ma tusim stale, vzdy ked sa najem zacne on stikutat...neviem, ci ta plodovka dostane lepsiu chut a on pije o dusu alebo cim to je 🙂
@kleopatris no ja hackujem taku farebnu zo 6uholnikovych dielikov, tie potom zosijem dohromady... a vlnu som chcela taku makku, teplejsiu, ale zase nie uplne hrubu, tiez som konzultovala, nakoniec som vybrala jeans...je perfektna, len to dlho trva... ale zase ja nehackujem kazdy den, ked sa do toho pustim, tak dost tych dielikv urobim...keby si potrebovala poradit, kludne pis

@andy09 ja som este dnes chcela umyvat par okien ale nehrozi.Je tu mladsia sestra takze nech sa paci