Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@trish31 @mimajka beriem veru beriem... ale asi mi to už ani nezaberá tak ako má... ale v noci mi našťastie netvrdlo... tak dnes budem len ležať a nič nerobiť... môj chlap ma chcel pôvodne zamknúť zvonka, aby som nikam nešla, ale som mu sľúbila, že nikam nepôjdem 🙂
ale inak, mám asi už aj odpor k spánku, lebo neviem už ani ako si ľahnúť, na ktorý bok, a ked sa už konečne uložím, tak mi zase treba ísť na wecko... a ked sa otáčam z boka na bok, tak sa aj svišť prevaľuje so mnou, ale on je vždy rýchlejší ako ja 😀 ako to robíte, že spíte celú noc, teda ak má niekto také noci? lebo som z toho už nervozna... ked si večer predstavím, že mám ísť spať a že sa aj tak zobudím o dve hodiny, tak ma hned aj únava prejde...
@matrix87 ja som uz dva dni nevyspata, presne ako pises, neviem, si najst polohu. a ked uz ju mam, tak sa na mna maly v brusku ovali, alebo ma kopne, ale dostaenm krc do nohy, alebo starsia dcerka vykrikne zo spanku 😝 , nuz sme uz v najnarocnejsom obdobi, 8. a 9. mesiac je najtazsi a bude to uz iba narocnejsie 😉
este neico mi napadlo- kocky, ake mate vajicka do auta pre babatka? my stale ziadne a uz zacinam byt nervozna trosku..
@matrix87 ja spim dobre a celu noc ale ja sa snazim cez den unavit co najviac a u mna to potom uz ide same ze o tej pol 10 spinkame s Mathinkom🙂Ale mala som aj ja take stavy ze sa mi nedalo spat
@vavrenka ja mam vajco tiez z 3kombinacie
Inak preco musim babo niest vo vajci z porodnice?Sak to 3 dnove babatko do toho vajicka tvrdeho ja nedam
@vavrenka jaaaaaaaaj, no najlepšie ti asi poradia v nejakom špecializovanom obchode. alebo na nete sú tie kadejaké testy bezpečnostné... tak podľa toho... ale inak, keby sme nemali vajíčko ku kočíku, tak by som si isto vybrala takú sedačku, čo má základňu isofixovú a dá sa polohovať aj v smere aj protismere jazdy, a aj do ľahu aby sa dala dať... mám z DMky kupony Babybonus a tam je zľava na sedačku Klippan Kiss 2 (zľava 50e), neviem síce koľko stojí, ale ak ju nájdeš na stránke bezpecnaautosedacka.sk a bude sa ti páčiť a cenovo bude nejako v pohode, tak ti pošlem kod na zľavu, ak budeš chcieť... my isto nebudeme kupovať sedačku v blízkej dobe...
@trish31 aj ja sa unavujem každý deň ako sa len dá... k rodičom teraz chodím, betonujú, murujú a kopú nové sedenie na leto, lebo mama sa teší z vnúčat (aj ked jedno má len 6 mesiacov a druhé ešte len mňa kope), tak sa tam unavím, síce nemurujem a nenosím tehly, ale unavená odtiaľ prídem vždy 😀
a vo vajíčku je bábätku najbezpečnejšie... vo vaničke od kočíka musíš mať bezpečnostné pásy (nie každý kočík má na to tie otvory), lebo ked si predstavíš, že nedajbože sa stane nejaká nehoda, tak to dieťa tam nie je nijako chránené, lebo je tam len tak voľne položené... a vo vajíčku je pripútané pevne a na tú chvíľu, čo tam bude, mu to isto nijako nebude vadiť... brácho to riešil, ked šiel po švagrinú s malou do Martina do nemocnice, a tam sa sestričky pýtali, že ako je to bezpečnejšie. a ona povedala, že určite vo vajíčku, lebo tam je pripútané a vo vaničke nie...
@trish31 my to máme tiež len kúsok, ale ja by som to neriskovala... nikdy nevieš... môj chlap je policajt a ked si dakedy predstavím tie zákroky a nehody, ku ktorým ide... radšej nech je Kubko chvíľu v sedačke ako sa mu má niečo stať... a ked prídeme domov, tak sa môžme mojkať od rána do rána (čo je dosť možné pri jeho dennom režime, čo má teraz 😀 )
aha, čo som našla u jednej oktobrovky http://baby-web.topky.sk/clanky/a2674-Tvrdnutie...
@trish31 závidím 🙂
Baby co si mam dat na ubolene telooo....? Citim sa hrozne a neviem ani lezat...nohy akoby som ani nemala a boli ma aj hlava no velmi zle sa citim...nastastie nohy nie su opuchnute ale straaasne ma bolia dole od clenkov akoby palia..je to normalne???
@vavrenka mne to zacalo v 15tt. Lekar nechapal a stale mi to hovori ze sa on s takym pripadom nestretol. V 26tt som skoncila v nemocnici na 3t a to som k nemu prisla v predklone. Brucho mi zacalo tvrdnut v noci. Okamzite ma poslal do nemocnice a tam diagnoza abortus imminens a to som si myslela ze mam problem s crevami. Teraz som v 31tt lezat musim do porodu aj z nemocnice som dostala lepky predtlacene s mojimi udajmi lebo ma tam ocakavaju a kazdy tyzden na kontrolu. A to od marca beriem magnezium 3x denne a kludovy rezim. Moje sestry mali pritom bezproblemove tehotenstva.
@trish31 ale ja to mam zo vcerajsieho vyletu v ba...nie som chora..ja sa za to tak neznasam teraz...rie chodidla no to je asi najhorsie...a ked som tam videla ine tehulky ako v pohode vyzerali a ja som sa tam ledva vliekla...dufam ze to prejde.ale na malu to hadam vplyv nema?lebo mne je fakt hrozne..
@trish31 tiež si neviem predstaviť ako dám bábätko z pôrodnice do tej autosedačky a tiež to máme nejakých 10 minut, minule som išla do nemocnice na sono a hned vedla je pôrodnica a išla domov nejaká mamička a mala ho vo vajíčku také maličké a priputané poskrucané, no ale bezpečnosť je bezpečnosť a zbytočne zaplatiť, vlastným kolegom policajtom pokutu 60 € by ma moc netešilo.
@eevicka83 To máš z toho chodenia a neboj na malinkú to nemá určite nijaký vplyv, ja ked dlho chodím tak ma všetko bolí minule som tiež behala po meste a potom som sa ani len pohnuť nevedela ani nohu dvihnúť všetko ma bolelo a dr. povedala že to je z toho chodenia alebo aj z dlhého sedenia ale že na bábätko to vplyv nemá.

@mimajka Beriem magnézium,.
@trish31 Možno to boli poslíčkovia, ale ako prišli, tak aj odišli . Asi to bol len dôsledok toho stresu.