Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@nanuska123 My tiež máme teraz službu v spoločných priestoroch, ale to nejako nekomentoval tak to som si bola urobiť teraz navečer sama, ked odišiel do nočnej, nie je toho vela. Doma poupratoval on aj navaril, on rád varí 🙂 Ja už tiež nič tažké nerobím len to čo aj Ty píšeš ale je pravda že aj to dá zabrať ledva fučím a trvá mi to niekolkonásobne dlhšie ako normálne 😀 Ja som skrinu upratovala asi 3 týždne dozadu a tiež som sa na to dlho chystala, a tašku do pôrodnice tiež nemám ešte zbalenú, musím si ísť tento týžden dokúpiť veci pre seba ešte do pôrodnice, lebo to len odkladám.
Ja som tiež mala takéto dni , zle sa mi dýchalo, nos upchávalo, len som k oknu behala alebo na balkon, stále som musela mať dostatok vzduchu žiadne uzavreté miesta a potom bolo dlhšie klud a chytilo ma to asi 2 týždne dozadu , ale naštastie odvtedy je klud a snád to už nepríde, lebo je to fakt nepríjemné.
Ahojte maminky/maminky cakatelky 😉 konecne som sa dostala k PC 🙂 a citam vas..ale ste toho popisali. Ja zatial z buducomamickovskych povinnosti nic nestiham, v orbote mame koniec roka a treba podat danove a vykazy, tak tam travim vacsinu casu, ale od piatkaaaaaa som doma 🙂 🙂 🙂 sa uz neviem dockat 🙂 konecne trichu oddychu pred porodom 🙂
som sa chcela este spytat, ze kolko vazia vase pokladiky v brusku, my sme boli v utorok na sono a mame 1900g sa mi to zdalo malo 😒 kedze za 7 tyzdnov porod 😎
a sme na 100% dievcatko 🙂 doktor mi to dokonca uz aj do knizky zapisal, tak sa vytesujem 🙂
Baby ja som zistila ze nam predsa len nieco chyba.Matrac do postielky.Ja mam postielku po mojej malej sestre,je pekna nebudem novu kupovat len sme nejak zabudli na matrac 😖
Mate niektora matrace z IKEA?
Ahojte,vcera som bola na koncerte,jaj ako bolo super a malinká ho cely prespala :D
Tak som sa este asi naposledy zabavila,aj to treba niekedy.
@cobinka ahoj....no váhu by som neriešila, keď ti doktor nič na to nepovedal, tak je to ok....kamarátka mala tiež podobnú váhu bábätka a narodila sa jej dcérka s váhou 2700 g...ale ona aj mm sú malý, tak sa neočakávalo ani veľké dieťatko....a tie merania sú len informatívne, dôležité je, že priberá a rastie.....my sme mali v 30 plus 1tt 1800 g a doki povedal, že sme 2 týždne dopredu....tak uvidíme, čo bude najbližšie, ale ja tým meraniam moc neverím...pri prvej dcérke mi vravlei, že bude mať okolo 3300 g....takže pohodička a to v deň pôrodu....a nakoniec sa narodila a vážila 3800 g....takže odchýlka tam vždy je...hlavné je, že ste zdravučkí....
ahojte, obcas vas citam ale akosi nestiham prispievat 😉
vahu babatka ja absolutne neriesim, lebo mne v den porodu robili 2 krat ultrazvuk, dvaja lekari, jeden rano a jeden podvecer a tvrdili ze bude mat 4 kila druhy ze 3800 a narodil sa mi drobcek s vahou 3250g 😀 trosku riadne sa sekli
mne pri prijme do porodnice na ultrazvuku odhadovali 3800g a dcera mala 3670g, 51 cm. takze aj celkom presne. a ja som myslela, ze budem mat male babo, lebo som mala male brucho.
ahojte, tak som dnes porušila svoje rozhodnutie, že nebudem používať pampersky. Ked oni sa na mňa v Tescu tak krásne usmievali 😀 no musela ich zobrať, aspoň jeden balík 😀
a malý je taký rád, že má značkové plienky, že ma kope a vlní sa ako taká chobotnica 🙂
@euka210 no vsak inak aj ja si myslim ze hadam ma uz okolo 2200g aspon.. dr. povedal ked som sa pytala ze si skor mysli ze ma trochu viac ale ze oni radsej nameraju menej ze ked meria tak ide tak aby nesiel viac mimo ale skor menej nameria ... no moja mala v 29tt 1400 potom ked som bola v 32 tak som myslela ze uz bude mat okolo 2kg urcite a dr. mi vtedy povedal ze ma 1730g a povedal ze bude vacsie babetko neviem ako na to prisiel.. asi podla deti ze jedna mala 3700 g a druha 3000 ale takmer o 3 tyzdne skor sa narodila takze v termine by mala tiez okolo 3600g no a ked mi vcera nameral ze ma len 2kg asi tak ma to prekvapilo lebo ako ratam tak ratam vychadza mi ze ak je to pravda tak ledva nazbierame 3kg ak by prisla v termine.. nehovoriac ak by to prislo skor...ale tak vraj prietoky mam dobre dufam ze dobre meria...
Baby kupujete monitor dychu? Ja som nemala ani pri malej a nechcela som ani teraz, ak babo bude ok a narodene v termine. Len v blizkom okoli na SIDS zomrelo nedavno babo, sice bolo predcasniatko ale aj tak, a to mali aj monitor dychu. No teraz som dost na pochybach ci nekupit pre istotu.
@martinella1 no mne dr. povedal ze par dni pred porodom tam uz nevedia vahu namerat nejak presne.. lebo ze dietatko je postlacane, vselijako skrutene a ze to sa uz velmi presne neda zistit.. ale ze teraz tam este taka velka odchylka nebyva..
@jaja018 a co nemali zapnuty monitor? pri predcasniatkach by som urcite mala a teraz asi tiez nakoniec kupim lebo aj pri prvych dvoch dcerach som mala iba tak pre istotu. ja som si ho uz aj do porodnice chcela zobrat ale zatial sa neviem rozhybat ho kupit... musim sa spytat sestry ci ho uz predala.
@libertine mne sa tiez nejak velmi nesekli boli dost presni dokonca... prvu dceru mi povedali tyzden pred porodom ze ma okolo 3600g a ked sa narodila mala 3700g o tyzden takze dobry odhad.. a pri druhej mi v nejakom 36tt povedali ze ma 2600 g a potom sa o 2 tyzdne narodila a mala 3030g takze tiez to vyzeralo na presny odhad 🙂
@jaja018 ja som už kúpila a máme aj už doma angelcare ac401
tak, a zase ma chytá stav, že vlastne neviem aké meno dáme malému 😖 ako tak čítam už pár mesiacov príspevky na koníkovi o narodení chlapcov, tak každý druhý je Jakub ☹ vždy som chcela syna Jakuba, ale vždy to bolo také nie bežné meno. a teraz sa tak volá asi každý chlapec narodený v tomto roku. Tak mám zase dilemu. Lebo aj taký Samko sa mi páči, ale môjmu chlapovi sa nepáči. asi si vezmem kalendár s menami a to meno, ktoré prvé ukážem dáme svišťovi 🙂
@cobinka no, plánujem ich dakedy odskúšať, ale zatiaľ máme zásoby asi dostatočné, lebo som sa dozvedela, že vlastne do našej pôrodnice mi ani plienky netreba, že tam sú v skrinkách na izbe látkové (tie preferujú tam) a aj pampersky, ak už niektorá mamina chce... tak ak je to tak, tak doma máme zatiaľ dosť plienok 🙂 a tie Happy mi aj kamoška vravela, že ona ich používala na začiatku, že boli veľmi dobré... tak uvidím, ako bude reagovať pokožka malého

@trish31 bolia aj pri chodzi pri sedeni furt..