icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

libertine
16. sep 2013

@trish31 no ved ja si kupim mozno jeden balik, keby nahodou nieco. ale na nadstandarde boli na kramaroch zadarmo.

matrix87
16. sep 2013

@trish31 ked my tu mame samych dochodcov 😀 ti ma asi neodvezu... :P ale este sa nestresujem, mam dohodu so svistom, ze najskor ukoncime 36tt a potom sa budeme bavit o porode 🙂 len keby ma to tak neznervoznovalo...

trish31
16. sep 2013

@libertine tak ja si mam brat este aj toaletny papier takze......co Ti poviem.U nas zadarmo nebudu 🙂 A nadstandard neviem,ci sa mi ujde.Ale bola by som velmi rada teda.
@matrix87 to aj ja malemu vzdy hovorim:Este vydrz aspon 3 tyzdne moj mily...za prve si este krpec a za druhe som sa este nedohodla s lekarom 🙂

jaja018
16. sep 2013

@trish31 no je dosť možné ze sa tam stretneme. 🙂 Nemám vybraneho lekára. Ani pri malej som nemala veď odrodit ma musí každý ktorý bude mať službu 😀
@trish31
@libertine
ja som pri malej nosila poporodne nohavicky ešte asi dva mesiace po porode. Cítila som sa v nich dobre, nič netlacilo. Poporodne vložky som nemala iba obyčajne také lacné na noc s kauflandu a tie budem mať aj teraz max. spokojnosť a doma z nemocnice už iba klasicke ako pri mrche.

jaja018
16. sep 2013

@trish31 myslím ze v GA ani na nadstandarde nie su zadarmo. Ale neviem isto

libertine
16. sep 2013

@trish31 toaletak si urcite balim. vsak tiez neviem, ci sa mi ujde nadstandard, ale strasne dufam, ze ano.

trish31
16. sep 2013

@jaja018 ja som si tie vlozky zbalila pre istotu lebo jedna kocka z MK teraz rodila v GA a ze sestricky si tie vlozky hned pytali...Tak pre pokoj vsetkych som jedny kupila za 1,50 😉

libertine
16. sep 2013

@trish31 akoze si ich sestricky pytali? co ich musela odovzdat?

jaja018
16. sep 2013

@trish31 rodila som min rok v máji a nikto mi nič nepovedal (samozrejme ze som si nebrala parfumovane alwaysky) Možno záleží aj na sestričke ze na akú narazis

trish31
16. sep 2013

@libertine ja by som chcela ja som rada ked mam svoj klud...Tak aspon dufam,ze sa mi ujde.Aj ked nie hned ale aspon na 2 dni...A tam i moze ist aj navsteva,do izieb klasickych nie,to musim ist ja von s malym....

trish31
16. sep 2013

@libertine
@jaja018 nie,len sa jej pytali ci ich ma a na vizite vraj museli byt.Ale ked sa nikto pytat nebude tak si dam obycajne samozrejme 😉

libertine
16. sep 2013

@trish31 na kramaroch nemoze ist navteva do izby na nadstandarde. ale je to tam o 1000% lepsie ako na standarde.

trish31
16. sep 2013

@jaja018 podla mna nie,nie su tam vlozky zadarmo.Aj ja si to myslim 🙂

trish31
16. sep 2013

@libertine to je asi vsade lepsie,ved si za to platis...

jaja018
16. sep 2013

@libertine v GA je to tak ze ked ideš rodiť dáš sestričke balík vloziek a podlozku (tu co je pod chorých) a po porode ti oni dajú tu vložku neviem už ci jednu alebo dve. A ked ta po dvoch hodinách budú brať na izbu tak tu podlozku dajú pod teba a spravia ti s toho kvázi plienku. Zbytok vloziek co boli v sacku ti samozrejme vrátia 🙂

jaja018
16. sep 2013

@trish31 fiha to su novinky. Nikto nikdy na vyzite nič odomna nepýtal. Dr. kukol ranu ako sa hojí a to bolo všetko

matrix87
16. sep 2013

@trish31 tak tak, treba im dohovárať, aby vedeli, kedy je ich čas 🙂

trish31
16. sep 2013

@jaja018 uvidime 🙂 Ty uz aspon vies co mas cakat.Ja neviem nic 🙂

libertine
16. sep 2013

@trish31 @jaja018 u nas zalezalom, aj ktory doktor prisiel a tych vizit tam chodilo nejak vela 😀 raz gynekologicka vizita, potom pediatricka vizita a medzitym stale niekto s niecim. niektori iba nakukli medzi nohy a isli prec a niektore doktorky pozerali podrobnejsie, pytali sa, ako sa mame, pohmatom skusali, ako sa stahuje maternica, kontrolovali prsia, ci sa nezapaluju atd.
pediatri zase vazili babatko, volali na vysetrenia, radili so vsetkym moznym, kontrolovali zltacku...
medzitym chodila aj laktacna poradkyna a radila s kojenim. stale nieco bolo.

jaja018
16. sep 2013

@trisch31 no radšej by som nevedela 🙂 @libertine @trisch31 Zase u nás nikto nikdy prsia nekukal max sestrička z detskeho stlacila ci je mlieko. A čo sa mi maximalne nelubilo vyzitadetí sa robila tak ze deti pozbierali a spravili vyzitu bez mamiciek a potom zase vrátili a len ti prišli povedať ak náhodou niečo nebolo ok. Ak neprišli tak bolo všetko ok.

trish31
16. sep 2013

@jaja018 to mi ani nehovor 😀

trish31
16. sep 2013

@libertine mne to pride strasne ponizujuce tam ukazovat vlozku a ranu a neviem co pred x lekarmi a este cudzou zenou co je na izbe...

libertine
16. sep 2013

@trish31 mne to je jedno, ved oni to vidia 100x za den.

trish31
16. sep 2013

@libertine mne je to neprijemne pre mna,nie pre nich 🙂

kleopatris
16. sep 2013

Ja som mala poporodne nohavicky, take sietkovane a aj vlozky a bola som vdacna ze mam jedno aj druhe 🙂 este doma som v tom peknu dobu behala, tie normalne vlozky mi strasne vadili na tu situ ranu a bolo fajn, ze ta rana dychala 😉

jaja018
16. sep 2013

@trish31 presne aj mne to prišlo ponižujúce az do pôrodu no potom mi to bolo už jedno. 🙂

januska010
16. sep 2013

@trish31 Mne z toho všetkého vychádza len jedna možnosť, takže som konečne prestala špekulovať 😀 Ale na 100 % to vie len Dr. My s mm si už toľko počkáme.

ewca
16. sep 2013

No tak baby, dopadlo to celkom fajn, som doma...mam nariadeny kludovy rezim, plodovej vody stale vela, cakame slona miesto dietata, sme podla utz 34tt...2300g, chlam na 1000%, a hlavickou dole 🙂 krcok mierne povoleny a presiaknuty, ale zatial drzi....

kwetinnka
16. sep 2013

@ewca niesom v obraze...simala nejake tazkosti?a teeeeda maly rastie kraasne,uz mate aj meno vybrane?

My sme v piatok prileteli z rodosu,vobec nelutujem ze som sla,ja som vobec nemala strach a fakt ze som sa tam citila lepsie nez doma,nic ma nebolelo,ziadne tvrde brucho...nic....len ta zmena potom ma zlozila.A na l.etislu nikto neriesil ci som alebo nie tehotna....uz mi ostava len 17 dni do materskej tk potom zacnam nieco aj chystat...ci uz moja skupina NIC NENACHYSTANE nenexistuje...

Evi ...krasna torta..na to ze prvotina..kraasna...

ewca
16. sep 2013

@kwetinnka no mam polyhydramniom, maly je tri tyzdne vacsi podla utz ako by mal byt, brucho mi katastrofalne tvrdne...tak tak