Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@eevicka83
@trish31 nemyslím si, že je to nejako pravidelne, ešte som nemala akosi čas to sledovať časovo, lebo som stále dačo robila, ale po dobrom obede si idem ľahnúť na chvíľu, tak to odsledujem... a ked to bude nejaké pravidelné, tak akurát vystihnem asi aj ordinačné hodiny môjho dokiho a pôjdem k nemu... ale rada by som ešte pred pôrodom dačo porobiť 😀 musím sa asi začať dnes pekne rozprávať so svišťom, aby nevymýšľal...
a inak, som včera večer v sprche skúšala nájsť krčok, ale sa mi to nepodarilo, tak neviem, či sa mi už stihol tak skátiť, alebo mi len malý nejako zavadzal... a verím v tú druhú možnosť, aj ked... to kočíkovanie ma veľmi láka 😀
Ahojte hlasim navrat z poradne 😉 vsetko OK, krv odobrata, ster tiez-uz len cakat na vysledky a uz som aj objednana na monitor -v sobotu poobede idem 😉 uz sa tesim, ako budem pocuvat srdiecko nasej bambulky 🙂
tiez som dnes bola na poradni...vypisala ma sice na MD, ale aj tak nic nedostanem :(
Vsetko ok, len maly je sibal...naposledy ho pochvalila ze je dobre otoceny a dnes zase zadkom dole. Tak este to bude zaujimave. Mam prist o 2t a potom ma posle na poradnu uz do nemocnice. Za 2t plus kilo...spolu teda 8kg...nie zle 🙂
Maly sa hybe niekedy ako blazon, brucho velke, uz sa mi rozsiruju strie co sa mi urobili pri prvom tehu za posledne 2t a to este mesiac mam vydrzat.
@matrix87 ...mne v tomto týždni začína častejšie tvrdnúť a aj to bolí, hlavne, keď práve chodím a práve sa začne malý hýbať...čo on vie riadne...niekedy sa pridá pichanie zdola, u Teba to už môže byť vážna príprava maternice na pôrod...ale také sťahy by mali byť v normále....pri dcére som celý siedmy mesiac preležala v nemocnici kvôli tvrdnutiu, ale to asi musí byť aj s krčkom tesné...to ma nenapadlo vyskúšať ho, naposledy keď som chcela vedieť či som tehu 🙂 normálne si ho cítila, že sa skracuje? kočíkovanie láka, dnes som chodila so sestriným bábätkom po meste, ale to bolo skôr opieranie sa oň 🙂
@euka210 no malého si mala dosť veľkého 🙂 strie sa Ti spravili na tých čo si mala? lebo ja si sledujem a mám len slaboviditeľné staré....pokiaľ sa pamätám nové budú fialkové ☹ tiež mám cca 8kg navyše, v pondelok posledná poradňa u gyndoša a potom už každý týždeň kramáre...to je nanič, že Ti nevyšla materská, sestra to má tak, neodrobila dosť dní...
Baby 45 minut mi cistili kanalik korenovy dole hlavou som lezala uz som myslela ze tam umrem 😀 Chudak Mathias
@euka210 tiež som mala dve deti po sebe, ale vtedy sa vyplácalo inak, ani som nemusela striehnuť sama nahlásiť prechod z RP na MD...okolo pupka? tak máš postriebrený pupík, no je tam toho 🙂 hlavne, že vo vnútri je poklad 😉
baby, počuli ste niečo o tom (vravela mzdárka) že po skončení MD, pred začatím poberania RP môžem vyčerpať zvyšnú dovolenku v práci? respektíve ešte počas MD nám vznikne nárok na nejaké dni a tie sa dajú vyčerpať? teraz si čerpám zvyšných 20 dní riadnej dovo pred nástupom na MD, ale ak by mi nejaké dni pribudli, nenamietam vyčerpať....príde mi to zvláštne, počas materskej dovolenky mať nárok na adekvátnu časť dovolenky, asi ju platí zamestnávateľ, takže štát to nezabolí 🙂
@lerinka Za MD sa dovolenka nekráti, takže patrí v takej výmere akoby si pracovala. Ak si ju teda nevyčerpáš, zamestnávateľ môže nariadiť jej čerpanie medzi MD a RD. Samozrejme môžeš si ich vyčerpať aj z vlastnej vôle, ak to nemáte nariadené.
Napríklad ak by si už zbytok roku 2013 bola na MD, patrí ti normálne dovolenka 20 resp. 25 dní (podľa toho či máš do alebo nad 33 rokov).
@nedockava4 mne pomohli na cmulanie propolky.. ale najlepsie je kloktat hrdlo slanou vodom 3x denne a umyvat si zuby aj 3x denne spolu s jazykom.
baby a neviete ako je na tom Ewca???
Baby pupok v 36.tyzdni 😀 Plus 8 kg
@trish31 krasne brusko a nepribrala si vela uplne malicko... zhodis hned. ja som podla mna dost pribrala teraz posledny mesiac ale dost som aj jedla.. a pritom mi je stale zle ale prave preto mam pocit ze jem lebo si stale myslim ze z nejakeho jedla mi bude lepsie.... ale nic moc..
@eevicka83 ja mam stale pocit ze je to sestruky drak....tiez ho kazdu chvilku citim inak...aj ked je uz hlavkou dole...a niekedy ked idem cikat tak ma tak tlaci ze mam pocit ze asi vypadne 🙂
@lerinka v teraflu je paracetamol...takze to by malo byt relativne v pohode...a nase deticky su uz kompletne uz by im atb nijak neublizili...augumentin aj zinat sa dava aj tehotnym aj kojacim.
@trish31 pozeras vela spravy? tam bolo o nejakej morskej bakterii
@libertine ja teraz robim s novou doktorkou a vsetko mi na nej vadi...a tiez akurat hovorim ze mi lezie vsetko na nervyl...takze uplne chapem..

@matrix87 a ako pravidelne sa ti opakuje tvrdnutie?