Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@eliska07 ja tam dobre nakupim skor pre starsiu dcerku...ja neviem ci zle pozeram alebo sa mi veci nepacia ale pre maleho som okrem dvoch pol dupiek nekupila nic...a to ked idem do poradne mam obchod blizko tak vzdy idem kuk.Starsej vzdy nieco kupim..maju super pyzamka,aj balerinky do skolky., tricka...mozno ja len zle pozeram..ale zdaju sa mi veci kvalitne,aj teplakovu supravu ma mala a rada ju nosi.
@nanuska123 rastie super rychlo... 🙂
@trish31 len drz...nikam sa neponahlaj....
Vy sa uz vsetky chystate rodit....nieeee.....ja mam este sice cas...ale este nemam okna umyte..
Ahojte babulky, tak dnes ma previezli na kramare, malý má nejaký problém, vobec neviem co bude ďalej, som zufala
@nanuska123 podla toho aku mas postavu a panvu. Niektore porodia v pohode 4kg a niektore uz musia na sekciu.
@trish31 no ja som inak pribrala dost... uz 11kg a vidis na malu sa nejak nelepi...mne dr. povedal ze to v norme ale ja viem ze je to menej ako zvyknu babetka mat v tomto tyzdni... ja by som podla ms mala zacinat dnes 38tt a podla malej zacinam len 37tt ale vaha je aj na tento tyzden mensia. aj podla mojich predoslych tehotenstiev viem. kamoska co bola dnes so mnou na poradni jej povedali v 37tt ze ma 3kg mala
Baby u mňa je to posledné dni so spaním horor. Cez ďen som taká zabita ze by som kľudne zaspala aj po stojacky. Ale večer ako padne 20hod. mne sa už spať nechce. Idem do postele o 23 a len sa do 3 prehadzujem. Na chrbte nie lebo neviem potom dýchať tak isto aj na ľavom boku, ked sa dám na pravý tak sa to nepáči mimi a fuuurt kope. Takže keď to takto pôjde ďalej tak sa este vyše mesiaca nevyspim :-/
Tak dnes konečne poradna. Sa tešim že už uvidim to moje male kopadlo 🙂
Dobre ranko.....tehulky, drzte saaaa....este mame cas....ja som to vsetko tak intenzivne prezivala s tou mojou kamoskou, ze od vcera opucha noha aj mne :( ale myslim, ze psychika pracuje naplno....
Ja, zatial, problem so spankom nemam...vecer lahnem, zobudim sa nad ranom, ze musim ist na wc a potom spin do 7h...aaaale vstavanie mi robi problem...neskutocne ma vtedy boli cela panva...
@kwetinnka Ďakujem za postreh. 🙂 Aj náš malý má 4 a pol roka, tak dúfam, že mu tam niečo dostanem. Hlavne tepláky a tričká do škôlky. Pre drobčeka čo čakáme uvidím, či mi niečo padne do oka. Veľa už kúpené máme, tak len možno nejaké detailíky, až by sa mi zapáčili, ale v tom pre mňa prioritu nevidím 🙂
Ahojte @kwetinnka ja som isla na matersku necelych 8 tt pred terminom...od 1.10. Ledva chodim, hrozne ma boli lonova kost...taketo som pri prvom vobec nemala...toho ani neviem ako som vynosila...uplna pohodka. Ale okrem tej lonovej kosti mi nic nie je takze celkom OK. Uz som si povedala, ze tych 10 dni v robote mi za to nestoji ked ledva chodim.
ja som mala vcera poradnu...zatvorena som ako konzerva...ale sak mam este 7tt cas. Ozaj baby tie co uz chodite do poradne do nemocnice...kedy ste isli prvy krat? Mne kazali o dva tyzdne ale pride mi to skoro...to budem len 35tt. Nechodi sa tam len posledne 4-5 tt? Pri prvom som chodila az od 36tt.
@jaja018 ja by som aj spala, len maleho sme dali v nedelu do vlastnej izby a niekedy prespi celu noc, ale ked nie, tak to som hore 2h lebo sa mu neraci zaspat...akoby nechcel zaspat aby som neodisla mam z toho taky pocit, a rano o 7 vybluta ako grca. Dufam, ze sa to upravi, lebo nemozme takto potom pri malom fungovat.
teraz ked to ratam tak som pri prvom aj ja isla do poradne v nemocnici az v 37tt.
@trish31 no co? ako sa citis po vcerasku? bursko prestalov noci tvrdnut?
Mne sa v noci taaak strasne tocila hlava... tlak som mala ukazkovy 115/75 a 78tep, ale bolo mi na odpadnutie a k tomu vzdy ked som sa postavila z postele brucho mi stvrdlo na kamen ... A dnes je zase dobre 🙂 Ja uz fakt neviem co si mam mysliet - uz aby bol november a porod za mnou a v naruci len maly zabozrutik 🙂
Ja sa už hlásim po poradni. Tlak 120/70, moč ok. Krcok drží zmeny vraj nie su na ňom žiadne ale ze babo naňho dosť nalieha. Najbližšia poradňa o mesiac.
ahojte, tak som aj ja po poradni dnešnej 🙂 ráno na pásoch spachtošovi trvalo, kým sa prebral, trocha som ho musela budiť a on mi za trest kopal potom do rebra 🙂 ale inak pohoda, krčok skrátený na 1,5cm a otvorená na špičku, takže doktorov záver: to na pôrod ešte nie je. stretneme sa o týždeň.
a tlak mám v poriadku, len mám zase hnis v moči, ale to si viem celkom dobre aj odôvodniť, takže si spravím viac čaju a bude to ok 🙂
Ahojte dievcatá,aj ja chcem íst uz na poradnu ale idem az o 2 tyzdne...
Tak konecne máme aj my kocík,prisiel naozaj rychlo,necakala som to a vraj je krásny,ja ho uvidím len o tie 2 tyzdne.

@trish31 susedka, co ma termin 9.11. mala predvcerom v noci normalne pravidelne kontrakcie kazdych 6 minut ( asi 1,5hod) a potom to preslo. No a isla teda k lekarovi na kontrolu a ten ju pozrel a povedal, ze je zavreta na 100 zamkov - krcok sa neskratil ani nezmakol, ze to boli poslickovia a ze to takto moze mat az do porodu .... Kazda sme ina, ja som pri Karolinke ziadne taketo problemy nemala. Na konci 38tt som isla k svojmu porodnikovi na kontrolu a hned si ma nechali v porodnici ( len ma strasne pri chodzi bolela lonova kost a to som uz bola riadne otvorena) .... A babula sa narodila o 2 dni a cely porod trval 8 hodin 🙂 Tak dufam, ze i teraz to tak pojde 🙂