icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

nanuska123
22. mar 2013

ja mám termín 10.11. podľa Dr., ale nevedel mi určiť presne kvôli neprevidelnosti MC...momentálne prebiehajúci 7 tt...o tehu som sa dozvedela v 5 tt a už som bola 2x na sone a na ďalšie idem o 3 týždne...

teuflerin
22. mar 2013

@ewca no ja osm dne strasna...neni mi rady...nechce sa mi nic..a to buem cely vikend v praci

trish31
22. mar 2013

@teuflerin vitaj v klube 🙂 Ale mne uz dva dni nie je zle,takze som vysmiata velice..pockaj hned mi zmizne usmev z tvare 😀

teuflerin
22. mar 2013

@trish31 no ja dufam ze mne uz zle nebude :D lebo ja nechem aby mi bolo zle :D

trish31
22. mar 2013

@teuflerin treba mysliet pozitivne 😉

ewca
22. mar 2013

@teuflerin tak neuveris ale prinutila som sa vyliezt z domu... bola som kupit dcere flasu, lebo tu co ma uz vyzera hrozne, no zadychana som sa vratila ako keby som mala 100kg... ale ked som s tak obliekala, pozrela som na seba do zrkadla a veru to co mam pod trickom nie je nafuknute alebo najedene brucho, to je normalne uz origos tehotenske... vedela som, ze pri druhom dietati vykukne brusko skor, ale zase az takto skoro som necakala... myslim, ze umysel mojho manzela o oznameni tehotenstva az po 1. trimestri asi za cca 2 tyzdne zlyha na celej ciare

lerinka
22. mar 2013

ahojte, môžem sa pridať? HCG stúpa, tak tomu verím a čakám na UZV kde už bude vidieť....27.3. som objednaná....veľmi sa teším a povzbudzuje ma, že nie som sama, ktoré čakáme na vytúžený obrázok 🙂

zuzumajko
22. mar 2013

@lerinka ahojky 🙂 drzim palceky nech je vsetko oki 🙂

lerinka
22. mar 2013

@zuzumajko ďakujem 🙂 ....podľa dnešného statusu - musíš ležať??

slniecko001
22. mar 2013

baby, už som späť, USG máme za sebou, srdiečko bije krásne ako zvon 🙂 🙂 🙂 tešíme sa a zároveň bojíme. Doktor mi doporučuje kvôli veku amniocentézu. Pýtala som sa ho, či aj v prípade, že budú tripple testy OK, tak vraj to môžem odmietnuť, ale on to doporučiť musí. Bojím sa ísť do toho, uvažujem nad tým, či sa to nedá nahradiť napr. 3D alebo 4D ultrazvukom?

teuflerin
22. mar 2013

@trish31 ja myslim 🙂 snazim sa 🙂

@ewca hehe no pekne..vecer vykuka vrusko uz aj mne...sice cez den vidim ze to je nafulnute brucho..ale vecer ked osm si lahl na postel na chrbat tak videla som ze cosi sa crta...ja som chuda..tak asi to bude rychlejsie vidiet ci?
@lerinka vitaj medzi nami 🙂))
@slniecko001 uvidis podla krvnych testv...urcite bude vsetko super 🙂

lerinka
22. mar 2013

@teuflerin ďakujem 🙂
@slniecko001 presne aj ja by som najradšej vynechala amnio ☹ tak ak bude všetko ok dovtedy...

ewca
22. mar 2013

@teuflerin ja ked som cakala ninku, tak vzdy vecer som sa tesila, ze uz konecne mi rastie brusko a rano som bola zase plocha ako lata... po porode som uz nemala celkom ploche brucho, nic srasne, ale uz to nebolo to co predtym...ale teraz uz aj cez den vidim, ze to nie je ako to bolo

slniecko001
22. mar 2013

@teuflerin
@lerinka aj ja si myslím, že ísť na amnio iba kvôli veku je hlúposť. Počkáme na krvné testy, dovtedy nebudem nič riešiť. 😉

teuflerin
22. mar 2013

@lerinka neboj sa urcite vsetko bude fajn 🙂
@ewca no mn zatial iba vecer 🙂) tak vies ako ale tak je to prve tak sledujem :D
@slniecko001 urcite si pockajte na krvne testy a potom az cosi ries 🙂)

lerinka
22. mar 2013

@slniecko001 veď ano...veľmi myslím na to ako to bude všetko ok, máš pravdu @teuflerin 🙂
totiž pri dcére, keď som v 6tt začala krv. mi dosť necitlivo povedali, že by bola pravdepodobne postihnutá, telo si to zariadi samo....dokonca vraj nebije srdiečko....ale nechcela som veriť, dostala som lieky na udržanie a dcéra je krásna múdra baba 🙂 veľa vecí sa dá ovplyvniť a veľa nedá. Spokojné tehotenstvo si však doprajeme, nie? 🙂

zuzumajko
22. mar 2013

@lerinka jj musim ☹ nie je to velmi prijemne, lebo nemam uz co citat a ani co pozerat, ale co neurobim pre babo!
vidim ze budeme mat asi terminy niekde pri sebe ked vsetko dobre pojde 😀

zuzumajko
22. mar 2013

@slniecko001 ahoj, ja som pri prvom tehotenstve musela prezit dve amniocentezy, lebo prva sa nepodarila (mala som malinko plodovej vody a nedalo sa z nej odobrat). Neviem kde byvas, ale mne robili amniocentezu ludia, ktori ju robia uz asi 20 rokov na slovensku a jedine coho som sa ja bala bola ihla.
Nebala by som sa toho, ale existuje aj ina moznost ak by si si ju chcela zaplatit. My ju ideme podstupit ked sa dostaneme do 11tt. Je to odber krvi matky, nasledne krv zaslana do Shanghaia, kde z krvi matky separuju krv dietata spravia testy potrebne na 13 21 a 22 chromozom. Je to ale nakladne.

lerinka
22. mar 2013

@zuzumajko ano, termín je ďaleko, ale príde to 🙂 krásne si polež, kníhkupectvá sú plné kníh 😀 doma je to lepšie...

teuflerin
22. mar 2013

@zuzumajko a kolko to stoji pls ak smiem vediet?
@lerinka ja si myslim uz len pozitivne to je zaklad uspechu tak neboj sa...urcite bude vsetko fajn..veru niektor lekari su velmi necitlivi

eevicka83
22. mar 2013

@zuzumajko o tom co pises pocujem prvy krat to fakt nieco taketo robia?a kde a kolko to stoji?

trish31
22. mar 2013

Baby otazka,mavate este stale bolesti v podbrusku a krizoch?

januska010
22. mar 2013

Žienky, neviem či je to z hormónov, ale prichytila som sa, ako sa rozprávam z bruškom ( aj keď teda ešte žiadne nemám ) . Otázky typu - ako sa máš, či si dievčatko alebo chlapček, ako sa chceš volať 🙂 No kebyže sa takto správom niekde medzi ľudmi, asi si pomyslia, že som utiekla z psychiatrickej liečebne, kedže po bruško ani stopy a pri mne nikto 😀

zuzumajko
22. mar 2013

@teuflerin
@eevicka83
stoji to okolo 580eur, a vysledok budeme vediet az o dva tyzdne..mne to povedala moja lekarka v ISCARE. Mame geneticku predispoziciu na downov syndrom (prve babo mi zomrelo 20tt) takze uz to nechceme riskovat a choriove klky odoberat nechcem - velmi sa bojim. Takze my pojdeme toto cestou.

zuzumajko
22. mar 2013

@januska010 to je uplne oki 😀 lebo ja sa s nim rozpraam odkedy sme zistili ze babo cakame 😀 cize uz tri tyzdne

andy09
22. mar 2013

@teuflerin no super tak knižočku už máš🙂 Ja si idem v pondelok, sa už teším.

januska010
22. mar 2013

@zuzumajko Už som sa bála, že som jediná 🙂 S chlapcami som sa vždy začala rozprávať, až keď bolo vidno, že mám bruško . 🙂 No teraz, dnešný večerný " pokec " vo veľkom.

vavrenka
22. mar 2013

@zuzumajko a preco musis byt pn, kvoli predchadzajucemu tehu? precitala osm si, cim si si presla.. nemam slov, velmi, vlemi ti zehnam,a by toto tehu dopadlo zdravo narodenym babtkom a super, ze vyskusate tu druhu moznost, namiesto amnio, naco zbytocne riskovat 😉
mne je dnes trochu viac nevolno ako ine dni,a el som spokojna, lebo pri predchadazjucom tehu to bola do 16tt velka katastrofa, takze toto je pre mna malina. v pondelok idem k dokimu, velmi sa uz tesim, ze uvidim srdiecko. to budem 6+5tt

lerinka
22. mar 2013

@januska010 to je pre to stvorenie vovnutri to najlepsie, vsetko mu povedz,krasne pocíti
to co ty...ja ho rovno beriem ako chlapceka 🙂

januska010
22. mar 2013

@lerinka 🙂 Príde mi to také rozkošné, keď mu môžem všetko povedať. Ja ho beriem raz ako dievčatko, inokedy ako chlapčeka 🙂