icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

kleopatris
6. nov 2013

@trish31 ja som kojila maleho dobre tri mesiace cez klobuciky a v pohode ;) az ked bol vacsi a silnejsi tak sme sa to obaja naucili bez. Tak sa nevzdavaj, pokial je maly v pohode ;)

martinajj
6. nov 2013

@majushka122 neboj aj moje mimi je este v brusku a ja sa uz neviem dockat :D

kvetkak
6. nov 2013

@lerinka
@lerinka ahoh este stale sim doma. Rano som volala porodnikovi a povedal aby som nechodila skor ako nastanu bolesti. Tk zatial nic, chalani sa tesi ale ja som nervoznejsi. Krasne obdnasobie sa mi konci... A druhe. Nqs 😖 😖

eevicka83
6. nov 2013

@jaja018 moja druha dcera sa narodila dva tyzdne pred terminom a myslela som si ze tretia tiez bude skor a prisla presne v den terminu... a to pichanie od spodu som mala aj mesiac nie kazdy den ale casto... a bolo to velmi neprijemne... som niekedy az nohy musela prekrizit..

Baby co ste tehotne este tak vam zavidim 🙂 v dobrom 🙂 ja by som teraz chcela vratit cas.. stale ma to nepreslo.. mala je zlatucka, zboznujem ju najviac na svete aj s mojimi dcerami ale chyba mi bruskoooo 🙂

eevicka83
6. nov 2013

@lerinka ja mam miernu depku..som hocikedy taka bez nalady a smutna... a ako tu stale pisem chyba mi brusko a to kopkanie .. ale to asi fakt suvisi s hormonmi alebo mi uz sibe..

karotka83
7. nov 2013

@sheila2004 ja som mala to iste v 8 mesiaci, cely mesiac som len sedela alebo lezala a ziaden lekar nevedel pomoct kedze vsetko mohlo vyvolat porod alebo poskodit drobcovi. Ani neviem ako ale po mesiaci to preslo. Teraz chodim uplne v pohode a to som sa bala ze s tym klbom ani neporodim. Takze jedine co ti pomoze je asi oddych. Drzim palce.

poussin
7. nov 2013

Ahojte baby, aj my sme uz na svete. Maly Tomasko sa narodil 29.10. o 08h17. Mal 3240 g a 49 cm. Teraz sme schudli na 2900. Rodila som sekciou. Spinal a vsetko dopadlo dobre. Na druhy den som uz chodila. Od nedele som skoro uplne fit akoby som ani nerodila 🙂. Problem vsak mame s kojenim. Maly malo saje hoci ma len slabu zltacku. Vzdy mi zaspi na prsniku. Som uz trosku zufala lebo nepribera resp. niekedy trochu priberie a vzapati to schudne. Vela kaka a grcka tak mam dojem, ze vsetko co spapa aj vykaka alebo vygrcka.
Inak je maly ciperny, plny zivota. Stale ho vsak musim nosit alebo kojit lebo inak place... Aj teraz uz zacina pomrnciavat.. 🙂.
Trosku mi je to luto kvoli jeho starsej sestricke Natalke, ktorej nemam cas sa dostatocne venovat ☹.

A vy ako? Ako vam to ide s kojenim?

PS: vsetkym mamickam co porodili, zelam vela trpezlivosti a zdravia.

trish31
7. nov 2013

@lerinka depku?Mala.Presne na 4 den ako nas pustili domov som revala cely vecer a maly mi bol akoby cudzi...Nastastie to trvalo len do dalsieho dna 😎

trish31
7. nov 2013

@poussin gratulujem🙂Ja kojim cez klobuciky a dnes mi maly dosiahol porodnu vahu od piatka,dovtedy tiez schudol.Takze som rada ze pribera,uvidim este kolko bude priberat.Inak si pyta kazdu hodinku ked je hore.

kwetinnka
7. nov 2013

@lerinka keby to bola tehotenska nadcha mozno...ale chorob asi porodom neprejde len tak....a to poporodne blues vacsinou sposobuju hormony co sa dostavaju spat do nejakeho rezimu...moze a nemusi ta to stihnut vobec....na mna to doslo az tak po 6 tt ked som bola skoro 2 mes. sama doma s malou
@trish31 aj ta cievka je riesenie,a nie najhorsie.....a postupne by sa to mozno naucil...a nechcem si ju zastavat...ale ja si myslim ze nosenie,a hlavne kontakt koza na kozu s kojenim velmi uzko suvisi,pri prvej som to nevedela ani som nemala nikoho kto by mi to poradil...a mozno aj to bola chyba....Bez plienkovou ti nemala motat hlavu ,naco aj...to s tym nesuvisi.ale hlavne ze mamaly plne brusko 😀
@lucka011 gratulujem....kiez by mala kazdy taky supis porod
@nedockava4 znie to optimisticky ze druhe je ine nez to prve,lebo prva bola tiez podobne ako tvoja Zarka,nespavala,sice neplakala ale bola staaale hore...dufamze maly bude pravy opak

trish31
7. nov 2013

@kwetinnka ja som za satkovanie ale nie stale a non stop...mam znamu ktora takto pocuvala laktacnu a teraz ma dieta nonsto pricucnute na prsniku,akonahle ho vyberie zo satky,vrieska a krici,kocik pouzila 1x pretoze tam byt uz nechce,spat v postielke nehrozi.Ja som za vselico ale odtial potial.Ja si tiez potrebujem oddychnut a musi byt ten maly troska samostatny a nie non stop prilepeny na mne.

trish31
7. nov 2013

@kwetinnka a cievka,no mne je lahsie dat klobucik a vidiet ako pekne taha ako sa cievkovat a odsavat....

kwetinnka
7. nov 2013

@trish31 Tak si to vsetko vystihla...vsetko odtial potial...aj ked je veela deti ktore v kociku byt nechcu...a ani to s tym nemusi suvisiet. A klobucik je jednoduchsia cesta to hej.A uvidis sama ci potrebuje byt stale pri tebe alebo nie.A pri druhom uz budes profik... 😀

poussin
7. nov 2013

@trish31 aj mne si pyta kazdu hodinku. Ja mam bradavky v pohode, klobuciky nepotrebujeme.. on je len lenivy poriadne sat .. 🙂.

trish31
7. nov 2013

@kwetinnka lenze on nechce byt nikde okrem satky.... 😖

trish31
7. nov 2013

@poussin moj dnes tiez len tak cucka...ale ked je hladny to taha jak blaznivy🙂

kwetinnka
7. nov 2013

@trish31 tak to nieje dobre...aj ked su matky ktorym to neprekaza....ale ja som mala tiez potrebu si oddychnut

poussin
7. nov 2013

@trish31 presne tak... ak ti klobuciky vyhovuju viac a babo krasne pribera preco to menit? Ja som pri malej cievkovala.. nebolo to o klobucikoch lebo nemam vpadnute bradavky.. mala len nechcela poriadne sat ako aj tento nas maly krpec 🙂. Tak som cievkovala a nakoniec sme to rozkojili.

Tiez si nemyslim, ze uplna zavislost dietata na matke je to najlepsie ci uz pre nu alebo pre babo. Mne mala krasne spinkala v postielke aj v kociku. Satkovanie je fajn, ale nie nonstop. Niekedy mam pocit, ze skoro vsetky clanky pisu o tom ako ma byt matka 24 hodin k dispozicii babatku.. ako ma pren robit uplne vsetko. Lenze ked uz matka jedno dieta ma.. neda sa to. Druhe dieta je tiez dolezite a musi mat pocit, ze nie je odsunute na vedlajsiu kolaj. Mnohe clanky na tuto variantu nemyslia. Naviac ju to uplne vysiluje a mozno po case zacne i frustrovat. Kazda potrebujeme aj cas pre seba. Poznam matky, ktore robia vsetko pre babo, ale v konecnom dosledku su nervozne a nespokojne.

Nedavno som narazila na tuto knihu. Kedze som zila niekolko rokov vo Francuzsku mozem potvrdit, ze to co tam autorka pise je realita. Ak budete mat cas precitajte si ju: http://dragon.blog.pravda.sk/2012/11/28/ako-vyc...

kwetinnka
7. nov 2013

@poussin a ako dlho ste cievkovali?to inak obdivujem lebo to tiez nieje najlahsie.A uplne suhlasim s tym ze zena potrebuje aj cas na seba a nejaku regeneraciu..A tiez by som nerada dceru odsunula, ved to budu mat tazke aj bez toho..

poussin
7. nov 2013

@kwetinnka skoro 2 mesiace.. bolo to fakt tazke... ale strasne som chcela.. 🙂

kwetinnka
7. nov 2013

@poussin obdivujem...ja som malu kojila do 5 mis a do 10 odsavala...ato bola tiez makacka...

sheila2004
7. nov 2013

@karotka83 paneboze, je to nezvladnutelne. Dnes som uz chcela volat doktorke, nech mi babatko vyberu, ale zase nechcem byt sebecka. Snad uz dobojujem. Este 13 dni do terminu, snad aspon nebudem prenasat. -:(

kwetinnka
7. nov 2013

@sheila2004 ani cvicenie nepomaha?

poussin
7. nov 2013

@kwetinnka my sme nakoniec kojili do zaciatku 8smeho mesiaca. Potom sa mala odstavila.. proste jej mlieko prestalo chutit hoci som ju do toho aj tlacila.. nic sa nedalo robit .. prsnik s vytrvalostou odmietala.. 🙂

sheila2004
7. nov 2013

@kwetinnka a vies mi nieco poradit, ako cvicit? Neskusala som, kedze ani obliect sa neviem. Neviem lavu nohu ani zdvihnut, ani na nej stat..

kwetinnka
7. nov 2013

@sheila2004 mozno by si tomala naprv skusit rano na posteli..nieco ako strecing...a potom trosku na lopte...mozno si tlacis na nejaky nerv a ten sposobuje tieto bolesti...aj ti to vystreluje albo je to len v jednom mieste?

eevicka83
7. nov 2013

@poussin moja to iste je leniva sat a tak casto hned zaspi alebo taha len tak o nicom ide ma porazit lebo potomani mlieko sa netvori tak ako ma...ked ma lepsi den hned to vidim aj na tvorbe..a to cumlik nedavam a uz mam na ceste satku chcem ju nosit, dufam ze bude potom chciet kocik..rano si ju vyzliekam a sme aj telo na telo aj dve hodky aby ju to viac tahalo sat..ona sa prisaje ale taha chvilku a dost..ale ma aj lepsie chvilky.. 🙂 dufam ze sa to coskoro zmeni a bude lepsie cicikovat 😀

poussin
7. nov 2013

@eevicka83 presne ako moj maly.. a mala ti pribera? lebo mne maly niekedy priberie, ale vcera opat schudol.. ja uz neviem co mam robit.. ☹

kvetkak
7. nov 2013

@lerinka ahoj tka som stále odma, stále nič. včera so mti večer písala cez mobil a to sa nedalo.. Tešíme sa na bábätko, pohlavie nevieme. aj ked mi lekár mohol povedať 2 týždne pred pôrodom a to už vydržíme ked sem vydržal idoteraz 🙂 🙂 najhoršie je to čakanie.... až budem mať potom tak sa ti určite ozvem. zatiaľ sa maj a taksito držím palčeky 🙂

sheila2004
7. nov 2013

@kwetinnka mne to praveze vystreluje, v posteli sa snazim natiahnut, ale nejde to. Nic to, musim jedine vydrzat...