icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

kwetinnka
7. nov 2013

@sheila2004 nie natiahnut skor pokrcit nohu v kolene a tahat do jednej strany,potom druhu do druhej..a nerobi dobre ani chlad alebo teplo,alebo mozno trosku pomasirovat krize....ze by sa to uvolnilo....tosa takto tazko vysvetluje....

lerinka
7. nov 2013

@sheila2004 včera som sa sťažovala na tie niekoľkodňové bolesti podobné ako aj ty opisuješ a predstav si povolilo to....asi je to fakt nejakým nervom pricviknutým ako @kwetinnka píše....takže máš šancu sa toho ešte zbaviť, nejak to odblokovať...možno som dnes spala v takej polohe, že sa to dalo do poriadku, skús čo sa dá...mrzí ma, že to máš tak silné...
@kvetkak ďakujem, budeme čakať správy 🙂
@trish31 tak to bola presne tá hormonálna búrka, tiež 4.deň...toto muži nikdy nepochopia 🙂
@eevicka83 nepodceňuj to, porozprávaj sa s niekým, kamoškami, zabav sa, nech nie si cez deň len s malou...
@poussin blahoželám! povzbudila si ma, že so spinálom si tak skoro v pohode, tak nejak si to predstavujem 🙂 veľa trpezlivosti s malým, o pár dní to môže byť už inak a v pohode, aj sestrička si užije bračeka a Teba

eevicka83
7. nov 2013

@poussin no pribrala okolo 150 g za tyzden...dufam ze aspon takto bude priberat...nebooj on priberie ale presne viem co prezivas ...ja to mam tak isto a bojim sa ist niekde na dlhsie lebo mam najradsej ked sa kojime doma v klude kvoli tomuto...len ja ju chcem naucit sa dojcit vsade nie len domaaaa..

kwetinnka
7. nov 2013

dievcata po kazdom kojeni vazite???

vejusa
7. nov 2013

Ahojte baby, ďakujeme za všetky gratulácie a už máme za sebou prvú noc doma 🙂 Malého kojím, aj keď nám to na začiatku nejako nefungovalo, trošku sme si spolu poplakali v nemocnici, ale už je to fajn 😉 Aj sa už celkom zotavujem po pôrode, aj keď teda poviem vám, že som zašitá až po riťku a to doslova...ale 100x za deň vleziem do sprchy aby som sa zospodu umyla a mám pocit, že to fakt pomáha. A áno, tie očistky ma ničia, po 9 krásnych mesiacoch mať zasa medzi nohami vložku, no žiadna sranda 😅 Takže sa teraz teším, keď mi skončí šestonedelie a keď zabudnem na to, že som bola celá rozpáraná 😉

andy09
7. nov 2013

@vejusa gratulujem 🙂

uskulienka
7. nov 2013

@vejusa no pekne sme sa roztrhali, dvojake stehy, pozosivane a na konci ako bonus ZLATA ZILA 😉 no ked bolo treba tlacit, tak tlacit 🙂 Ale stalo to za tu Magdalenku, teda aspon u mna 🙂

vejusa
7. nov 2013

@andy09 ďakujem 🙂
@uskulienka ja som sa zlatej žile snáď vyhla, ale ešte zo zadku mi trčí jedna nitka...a na velkú si netrúfnem ísť bez toho, aby som si dala duphaston sirup..to je moja záchrana... 😉 U mňa to tiež určite stálo za to, aj keď teda som si hneď po pôrode povedala, že Maxík bude jedináčik 😀

andy09
7. nov 2013

@vavrenka Náš sa už konečne zaobluje, aj stehienka má už také plnšie a nie len kostičky obalené kožou 😀 Velmi sa rozpapal, stále by len papal cez den pýta pomali každé 2 hodiny ale hlavne že v noci spinká a nepýta, si už pripadám taká vycucaná . Dnes sme boli na poradni a už váži 2890 g a od minulého štvrtku narástol 2 cm takže má 49 cm som normálne žasla 🙂

andy09
7. nov 2013

Dnes máme za sebou dalšiu poradnu a Šimonko už má 2890 g a 49 cm, od minulého štvrtku narástol 2 cm 🙂 Je to dlhán 😀 Už má aj riadne líčka a stehienka sa mu už zaoblujú už nie je taký kostlivček . Stále by len papal, cez den pýta papať pomali každé dve hodiny, a tak rýchlo cucá ako keby sa bál , že mu to niekto vypije. Cítim sa taká unavená a vycucaná 😀 Ešte že v noci spinká a zobudí sa raz alebo 2 krát za noc niekedy prespí aj celú noc. Cez den je už viac hore, doobeda aj 2 hodinky a poobede tak hodinu. Už všetko viac vníma a vyžaduje si našu pozornosť 🙂 Je to už riadny špekulant 😀

poussin
7. nov 2013

@eevicka83 vy pekne priberate... my len trosku.. uvidime v sobotu..
@kwetinnka nie.. vazim jeden krat denne.. nie po kojeni..

cobinka
7. nov 2013

Dievcata, tak uz aj my sa pridavame k novembrovcatkam 🙂 v sobotu 2.11. v noci, presne o 0:50 hod sa nam prirodzenym porodom narodila nadherna princeznicka Emka s modelkovskymi mierami 3250g a 51cm 🙂

cobinka
7. nov 2013
kwetinnka
7. nov 2013

@andy09 kraasny ste...taketo dupacky mam aj ja kupene...

@cobinka gratulujem.kraasna princezna...

lerinka
7. nov 2013

@vejusa krásne bábo!...prajem rýchle hojenie 😢
@cobinka blahoželám k princeznej, má dlhé prstíky, bude klaviristka 🙂

andy09
7. nov 2013

@cobinka gratulujeme a veľa zdravíčka prajeme 🙂 Malinká je krásna a aké má vlásky.

andy09
7. nov 2013

@kwetinnka dakujeme 🙂

euka210
7. nov 2013

@katyka11 ako dlho si po spinalke lezala? Lebo ja 24h a to je na tom asi to najhorsie...stale na chrbte :(

vejusa
8. nov 2013

@lerinka ďakujeme 🙂

trish31
8. nov 2013

@vejusa ja som tiez zasita po zadok,do pondelka som bola zufala ale uz je lepsie...uz si aj sadnem.Kup si chlorofyl a davaj si repik na gazu a obkladaj ranu,rozkroc nohy a vetraj ked krpec spinka.MNe to velmi pomohlo.A sprcha sprcha sprcha

trish31
8. nov 2013

@andy09 moj sa tiez budi 2x v noci ale uz je dost hore cez den.Vypuli okale a sleduje vsetko🙂

matrix87
8. nov 2013

ahojte 🙂 tak som konečne uspala tú moju malú ZOO v 1 😀 otužujeme sa, aby sme poobede mohli ísť s babkou von konečne 🙂 síce môj chlap povedal, že ešte nemáme ísť von, ale to slnko je také lákavé, že isto pôjdeme 🙂
a dnes ma konečne nebolí rana, tak sa veeeeeeeľmi z toho teším, lebo konečne po 2 týždňoch nevstávam ako keby som mala 100 rokov 🙂 dúfam, že to bude už len lepšie a lepšie a všetky tie lieky a odvary zaberú, lebo tato ide budúci týždeň do školy a budem sa musieť viac hýbať... Poviem vám, som si nikdy nemyslela, že zapálená rezná rana môže takto strašne bolieť, som mala pocit celý týždeň ako keby mi až bedrová kosť išla vyskočiť von dakedy... a môj chlap sa ma vždy provokačne (zásadne počas najväčšej bolesti) pýtal, že kedy budeme pracovať na druhom. Tak som mu vždy pekne a milo povedala, že Jakub bude jedináčik 😅 Tak je z toho mierne nešťastný 😀 Ale ked si predstavím tú bolesť, tak veru mi nie je všetko jedno... 😕

vejusa
8. nov 2013

@trish31 ja som si včera to šitie sledovala zrkadielkom, tak ma chytila panika, že preboha, toto sa nikdy nemôže zahojiť...chlorofil som práve dnes kázala kúpiť mamine, sprchujem 100x denne aj vetrám keď sa dá, ale ten repík mne v nemocnici veľmi neodporúčali, tak neviem...ale mám pocit, že je to zo dňa na deň lepšie, len večer keď už som unavená tak to bolí...a ešte by ma zaujímalo, na velkú chodíš normálne, či si niečím pomáhaš? Lebo mne posledná nitka trčí doslova zo zadku...

poussin
8. nov 2013

@euka210 aj ja som lezala cca 20 hodin po spinalke a druhy krat po 5 hodinach. Chrbat bolel statocne... ale praveze som sa teraz dostala do formy rychlejsie ako pri prvom porode kedy ma davali hore uz po 12tich hodinach. To som bola 2 tyzdne na tom dost zle. Teraz akoby som ani nerodila.. nic ma neboli... vsetko v pohode.. Uz aj malu 2,5 rocnu dceru nosim na rukach.. 🙂

poussin
8. nov 2013

@vejusa @tirsh31 ja som si davala na ranu repik - sypany od Herbexu a ranu mam uz ok. Predtym mi aj trosku hnisala... ked som dala repik prestala a uz je ovela lepsie. Tiez som nosila do vcera take sietkove nohavicky a len nocnu koselu aby sa mi rana krasne vetrala. Ziadne normalne nohavicky.. len tie sietkove poporodne.

Baby ono to zo zaciatku vyzera vseliako, ale ranu po prvom porodne mi takmer nevidiet... musim ju fakt hladat.

Dolezite je si jazvu po siti zacat masirovat. Nie hned teraz, ale tak cca o 2 tyzdne aby vam nezhrubla.

vejusa
8. nov 2013

@matrix87 😀 môj chlap po pôrode celý zdesený vyhlásil, že už nikdy nechce žiaden pôrod vidieť a že to bolo naposledy, čo šiel k pôrodu 😀 a ja vo vedľajšej miestnosti (mňa zašívali a on pomáhal s vážením a meraním malého) som v rovnakom čase vyhlásila, že už v živote rodiť nebudem, že mi stačí jedináčik a radšej už nebudem nikdy sexovať, ako keby mám znova rodiť 😀 takže z toho mali sestričky obrovskú srandu a smiali sa z toho celý čas, čo som bola v nemocnici...a keď za mnou prišiel drahý tak všetky sestričky vedeli, že to je ten a hádzali na nás úsmevy od ucha k uchu 😀

janka30
8. nov 2013

Ja som bola tiez velmi pozosivana po prvom porode, sili ma aj zvonku a zvnutra, asi hodinu, pomahala sprcha, vetranie a zepter lampa. Ale zostala zlata zila, tak som zvedava, co bude teraz ☹

vavrenka
8. nov 2013

kocky, neviem, ci to neiktorrej pomoze,a le mna postavila na nohy, ci lepsie povedane-posadila na zadok jednoducha receptura - na vlozku si nakvapkam rosalgin roztok a az potom si ju dam. normalne sa mi z hodiny na hodinu ulavovalo a uz mozem 3 dni normalne sediet, aj na zemi!!! uz vobec neviem, ze som zosita. znamej to poradil jej doki a ono to asi fakt funguje.. 😉

havana_frost
8. nov 2013

Môžem sa spýtať, či považujete ranu po nástrihu/roztrhnutí za lepšie riešenie ako ranu po sekcii? Čítam, že máte obrovské a dlhotrvajúce problémy a bolesti po vaginálnom pôrode (naschvál nepíšem "prirodzenom"), pričom zotavenie po sekcii môže trvať aj o dosť kratšie. Ani nehovorím o následkoch. Čo je teda horšie / lepšie z hľadiska zotavenia a následkov?

jaja018
8. nov 2013

Ale sa nám tu rodí 🙂 všetkým novým mamičkám gratulujeme 🙂
No to moje dietko je asi pevne rozhodnuté ze príde radšej neskôr ako skôr. ☹