icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

andy09
5. apr 2013

@cobinka miška sa tešila ved v škole všetci o tom vedeli že ide so mnou sa chválila 🙂 Som rada že je všetko v poriadku som si vydýchla. Dnes mi je pod psa už ked som sa ráno zobudila ma tak hlava bolela a celý deň to trvá nebola som ani schopná sa na nohách udržať, teraz to troška ustalo ale nič moc ani jesť mi nechutí nič. Ja idem teraz 17.4. k svojej lekárke.

andy09
5. apr 2013

@eevicka83 tiež si myslím že tie merania sú nepresné a lekárka mi povedala, že sa nemám zaoberať kolko meria, vraj hlavné je že bije srdiečko. Ja aj ked som čakala dceru tak stále mi vraveli že je maličká a tak sa aj narodila mala 2090 g a 48 cm, a teraz je to taká velká baba a má už 145 cm a to má 8 rokov 🙂

andy09
5. apr 2013

@lerinka teším sa s tebou že je všetko v poriadku, aj ja som hned včera ostala veselšia 🙂

havefaith
5. apr 2013

Ďalšia do klubu, termín 6.11., 9 týždňov za nami. Dúfam, že druhý trimester bude o niečo lepší ako prvý plný nevoľností, nepríjemných pachov, migrén, bolestí podbruška, krížov, atď.. Či sa pre istotu pripraviť na takýto priebeh počas celých deviatich mesiacov? Ach jaj, Bože chráň 😖

andy09
5. apr 2013

Včera ako som bola na to sono , robil mi ho primár a hned mi dal takú otázku, že mám si do septembra rozmyslieť či budem chcieť urobiť aj sterilizáciu, lebo videl v knižke že malú som rodila sekciou a teraz automaticky budem mať znova a že mám si rozmyslieť tú sterilizáciu. Normálne som ostala taká mimo z toho.

andy09
5. apr 2013

@havefaith Vitaj medzi nami 🙂

havefaith
5. apr 2013

@andy09 Ďakujem. 🙂 Tá sterilizácia prekvapuje aj mňa. Ono po troch pôrodoch sekciou sa už ozaj neodporúča tehotenstvo, keďže po rezoch a jazvách na maternici sa tá oslabuje a pri ďalšej gravidite by mohla ohroziť matku aj plod, ale ak som dobre videla, Ty teraz čakáš len druhé bábo, či?

andy09
5. apr 2013

Ano druhé bábo budeme mať. U nás odporučaju 2 sekcie a tretie už neodporučaju. Volakedy bolo tak že až po 35 ti sterilizáciu mohli robiť ale dr. včera povedal že sa to zmenilo a že akonáhle máš 2 sekcie máš na to nárok zdarma.

slniecko001
5. apr 2013

baby, tak som si dnes "užila svoje" ☹ Po polnoci som sa zobudila na príšernú bolesť zuba. Myslela som, že nedožijem do rána, už som ani nevedela, ktorý to je, boleli ma skoro všetky. Hneď ráno som nabehla k zubárovi a ten zistil, že je to osmička, ktorú je zbytočné opravovať, že to sa ťahá preč. Povedala som mu, že to bude problém, keďže som v 10.týždni a anestetikum sa pravdepodobne nesmie, tak sme volali môjmu gynekológovi a on trhanie zuba odsúhlasil. Zubár mi pichol "light" injekciu (že som všetko cítila) a začal trhať. Skoro som sestričke od bolesti zlomila ruky 😠 Teraz ležím so studenými obkladmi a strašnou bolesťou, lebo od bolesti nič nesmiem, v posteli a modlím sa, aby to čím skôr prešlo. ☹

lerinka
5. apr 2013

@andy09 ano,bola som uz skepticka k vsetkemu,povzbudi take srdiecko jedno mihotave 🙂zrovna dnes ma napadlo to podviazanie vajecnikov,tak sa to robi? Doteraz ma to v zivote nenapadlo,ze by som nad tym vobec uvazovala,ale mam svojich dvoch pubertiakov a toto mrna ked sa narodi by uz stacilo...citala som tu niekde ze to nejaka komisia tri tyzdne pred schvaluje...viete o tom nieco? Asi v tejto teme nie,ked sme tu same cakatelky na porod 🙂 tiez som mala jednu sekciu...
@havefaith vitaj a uzivaj si to 🙂

lerinka
5. apr 2013

@slniecko001 to je radost ☹
aspon ze takto skor si to vytrpis,ked to mrna este tak neciti s tebou bolest....uff...drz sa,osmicky su mrchy...

zigy
5. apr 2013

@andy09 zdarma je to iba pri sekcii,keď ti sterilizáciu budú robiť po šestonedelí platí sa 300€.Už ma tiež na to upozornili.

poussin
5. apr 2013

@andy09 Tak z toho by som bola mimo aj ja. Podla mna to bolo od neho hrube. Mohol ta upozornit o rizikach. Skus si o tom precitat nieco tu na fore. Hoci mne by stacili 2 deti sterilizovat by som sa nenechala. Citila by som sa menej zensky 🙂.

gretula1975
5. apr 2013

ano som priamo a mam doktorku ze Prividzerova. a ty?

gretula1975
5. apr 2013

@andy09 napisala som odpoved ale zabudla som kliknut ze odpovedat tak mi tam nedalo tvoj nik.

eevicka83
5. apr 2013

@andy09 minule davali relaciu kde doktor hovoril ze vobec nie je pravidlo ze ked si mala jeden cisarsky automaticky aj druhy musi byt...a to uz vobec nie po8 rokoch...ak nemas zdravotne dovody na cisarsky tak citaj o tom viac...napr.aj maria cirova rodila prve cisarskym a druhe prirodzene...a to po dvoch rokoch od prveho porodu!!

eevicka83
5. apr 2013

A sterilizovat by som sa tiez dobrovolne nedala z dovodu ze by som sa uz necitila ako zena tak uplne.
Baby a je tu niektora ktoru brucho absolutne neboli ako mna?

sisi31
5. apr 2013

@kwetinnka nie je gynekológ,ale pracuje v nemocnici a všetko konzultuje so svojimi dvoma spolužiakmi z VŠ - gynekológmi.je to pravda s tým,že každé laboratórium má iné hodnoty,naše sa riadi týmito.Ešte 1 deň a začnem 11tt podľa skutočnej situácie/ovuláciu som mala na 21.-22.deň cyklu/podľa PM začnem 12.tt,/ale tým sa neriadim/

sisi31
5. apr 2013

@nanuska123 Držím palce 🙂 🙂

slavka36
5. apr 2013

Ahojte žienky, môžem sa pridať? Termín 9.11., zatiaľ som bábo nevidela, len lekár počul srdiečko. Idem 11.4. na krv a asi aj po knižku. Mám 13,5 ročného syna a 1 ročnú dcéru. 🙂 🙂

eevicka83
5. apr 2013

@sisi31 tak ty si na tom asi ako ja tiez som mala ovu pozdejsie nejak ako ty.. a poslednu ms 16.01. ty si kedy mala poslednu ms?

blondy12
5. apr 2013

caute tak som vcera bola u doktora..podla MS som mala byt 6+5 a presne aj podla sona je nase babo rovnako velke aj srdiecko bilo..tak som rada ze to teraz uz dopadlo ok...ono aj podla kalkulaciek som mala mat ovulku 1.3 a ked som si ju merala presne mi tento mesiac treti po kyrete takto pekne vyslo..tak sa tesim...

andy09
5. apr 2013

@lerinka Ja som tiež to mala na rozume že sa na to spýtam, ale ked mi to dr. sám povedal tak ma to uplne zaskočilo. Povedal mi že mesiac pred porodom ak si to rozmyslím treba prísť pre žiadosť, vypísať a ked budu robiť sekciu zároven urobia aj sterilizáciu. ale treba mať dve sekcie a potom je na to nárok zdarma, Ale ked tak teraz nad tým uvažujem tak som viac proti , a ked to vezmem tak ja som velmi tažko otehotnela aj pr dcere aj teraz a tie dva potraty a za tolko si hádam dáme pozor. Čítala som aj recenzie a bolo tam vela pre ale aj proti.
Joooj také srdiečko poteší aj mne včera ked ukázal že ako bije a ako sa tam drobček hýbe že ho ani zmerať nemohol až mi kamen zo srdca padol.

andy09
5. apr 2013

@zigy ano ved mi to povedal že ako budem mať druhu sekciu a zároven to môžu urobiť, lebo predtým bolo tak že si musela mať 2 sekcie a nad 35 rokov.

kajustek2007
5. apr 2013

pripajam sa 10 novembra mam termin dnes mi brali aj s prsta krv a pila som sladku vodu.ked som cakala Karolinku bolo to az v piatom mesiaci vsetko sa ako meni. 😉

andy09
5. apr 2013

@poussin No ved aj ja hned ako som prišla domov som si o tom čítala a tiež som si hned povedala že by som sa cítila inak. Mne dve deti stačia ja už o tretom neuvažujem. Ja aj tak velmi tažko otehotniem a mne stačí to čo mám a mať budem a za tolko si pozor dáme.

andy09
5. apr 2013

@gretula1975 Ja chodím k Radičovej, pri malej som chodila k Pospíšilovej a hned som išla na rizikové tak som chodila Kerekovej. Aj ja som priamo z TO.

andy09
5. apr 2013

@eevicka83 tu u nás je taký primár že je toho názoru že ak máš jeden musíš aj druhý aby sa Ti to nedotrhalo. Moja mama mala takú skusenosť. Ja som pri prvom rodila cisarskym lebo sa mi zvýšil tlak. No a odvtedy mám problém s tlakom, takže si myslím že kvoli tomu tlaku aj tak by som musela rodiť cisarskym.

tiumen
5. apr 2013

asi aj ja sa sem najbližšie dni pridám, len som ešte nebola u dr. Ale podla kalkulačky cca 7tt a 25.novembra 🙂

lerinka
5. apr 2013

@tiumen
@kajustek2007
@slavka36
vitajte nove maminy s novymi skusenostami do diskusie 🙂
@andy09 no musime si to pozistovat este som o tom necitala nic podrobnejsie,dik za info...
@eevicka83 mas pravdu,keby mi to ponukol niekto ked som rodila prve deti,urcite by som nechcela,je to naozaj super pocit,byt plodna,aj ked len podvedome,nechodim s tym po svete 🙂 ale ked mi skonci rodicovska a to som uz hodne popredu tak budem mat dost rokov na to,aby som si tak nezakladala na plodnosti...inak citala som,ze zena prestava byt plodna asi desat rokov pred poslednym menzesom...cize aj menzes ma,ale nie je to kvalitka 🙂 tieto roky su posledne vhodne....ale naozaj volakedy by mi to prislo divne...