Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@berus222 ahoj, tiez asi tak len prvy trimester, aj teraz sa snazim jest poctivo zdravo, ale istota je istota....mamina zahradka je najlepsi liek.....na jar bude lepsi vyber zeleniny a ovocia, v obchodoch je chemia....pestujem si sama, tak bio zarucene.....chcem sa spytat ci si davas pozor na fyzicke aktivity?
no ja ich budem jest radsej cele tehu, aj ked budem jest vela ovocia a zeleniny, pretoze ako som pisala, ked som kojola malu tak som vitaminky vysadila, ze jem dost ovocia a zeleniny a zlomili sa mi v priebehu tyzdna styri zuby, brrrrr. Tak sice teraz neviem co by to urobilo, ale istota je gulomet. Uskodit to neuskodi. A myslim, ze aj pri malej som brala cele tehu. Inak mam kys. list - to budem len 1. trimester a babyplan.
@berus222 Ako si dopadla s tou novou gynekologickou??
Co sa tyka pohlavia - ja mam pocit, ze to bude chlapec.
@rora @alenuska11 Aj ja vas vitam medzi nami!
@viviem Ja beriem Femibion800 a celaskon..
A s tymi priznakmi - ked stale citam ako je zenam v prvych mesiacoch zle a na vracanie, tak mam sem-tam obavy, lebo zatial sa mi ani zaludok neobratil...a ani na wc vobec nebeham, ale ako vidim tu, tak vobec nie som vynimka... 😉
@viviem ak myslis cvicenie ako fyzicku aktivitu, tak na to som moc hnila 😅 . snazim sa nenosit syna. inak robim to iste ako pred tehu.
len skoda, ze ked potrebujem niekam ist, tak 14 kg syna na ruky a 12 kg karu a sup z 3. poschodia a potom zase hore. mame maly vytah ☹ a s druhym babom to bude to iste. super!
@nellynka beries zvlast este kys. listovu pri babyplane?
@nellynka ahoj, tak to nebolo moc prijemne ked sa zlomili zuby, inac aj mojej mame sa hrozne pokazili zuby pocas tehotenstva, no dufam, ze sa nejako da tomu predist...volakedy neboli vitaminy a deti sa rodili, ale dnes sa musime dopovat kvoli nasmu zdraviu a zdraviu miminka chemiami, ale co nespravime pre zdravie 🙂 ...este som nebola tehu, uvidim ako to bude prebiehat, ale asi tiez budem brat nejake lieciva pre tehotne, chcem byt fit az do konca 🙂....este sme len na zaciatku tehu, cize su najvacsie naroky na zdroj zivin, takze musime zabezpecit aby sa miminka mali dobre v nasich bruskach 🙂
mam doma fit loptu, cvicievam na nej, ale teraz ked som tehu, tak neviem ake cviky by boli vhodne, aby som neublizila sebe a ani miminku....neviete poradit nejake vhodne cviky? dakujem
ja som dost vasniva turistka a chodievam aj na dost narocne tury, v zime lyzujem, v lete bicyklujem a ine...asi uz nic z tohoto sa nebude dat, riziko zranenia, venujete sa este pocas tehu nejakemu sportu?....reraz uz len prechadzky
Dobré ráno dievčatá, ak dovolíte, rada sa k vám pridám 😵 dnes ráno digi test potvrdil 2-3 týždeň. Je to naše prvé tehu 😉 V prvom rade plánujem zmeniť gynekológa, ale véééééľmi sa tešíme!!! všetkým vám želám pohodové tehu bez stresov a véééľa lásky 😵
ahojte,
co sa tyka sportu a fyzickej aktivity, ja som cvicila raz do tyzdna bedminton, kde sa clovek dost namaka... Nechcem s tym prestat, tak som sa rozhodla, ze ho budem hravat nadalej, ale len tak pohodovo, s tym, ze nebudem behat. Spoluhracka to pochopila a nahrava mi tak, aby som nemusela utekat... Vraj ak niekto zvykol cvicit pred tehu, tak pocas tehu by s t ym nemal byt problem. Uvidim, co mi na to povie 🙂
dobré ranko.. môžem sa pridať? bola som u lekara a som v 5 tt + 3.. lenže mám hematom, tak dufam, že bude všetko v poriadku..
akurát tu čítam, že vitamíny budete brať a brali ste len 1.trimester. To stačí? Mne doktor vravel, že femibion 800 v 1.trimestri a neskôr do konca tehotenstva femibion 400. Nie je to potrebné? Alebo sa to dá nahradiť zeleninou a ovocím?
@alenuska11 ja zatial beriem iba kyselinu listovu JAMIESON - prirodnu. uvidim, co mi povie lekar..
dobre rano diecence
@alenuska11 ja budem urcite brat iba prvy trimester, alebo tie vitaminy na dalsie trimestre mi nerobili dobre. byvalo mi z nich zle. pri prvom som to tak urobila a je zdravy.a to som nebrala ziadne vitaminy cez zimu a teraz bude leto, tak bude viac moznosti ako to nahradit.
@bibi13 vitaj medzi nami. neboj, vsetko bude v poriadku, len sa musis teraz setrit.
@hasky6886 ale sa nam to tu pekne rozrasta. 🙂
@lenita no mozem ti ich opisat:
postavis sa na nohy do uplne vzpriamenej polohy, proste normalne stojis. A potom robis pohyb akoby si chcela hodit len si stale na mieste a nedvihas nohy. Akoby pohyb na stepery, len chodidla mas na zemi, kolena krcis al ziaden mega pohyb, len akoby take prehupovanie. snad som to zrozumitelne vysvetlila🙂 Inak tento cvik mi odporucila aj obvodna a aj neurolog, ze sa zda jednoduchy ale vraj je velmi ucinny. Staci take 4 min. rano a 4 vecer.
a druhy:
ked vies ako sa robia vypady dopredu, raz jednou nohou a potom druhou. Tak robis presne to iste len tu nohu vykladas na stol, resp. on mi to ukazoval o loźko co ma ambulancii.
@mirinka25409 ano je tak, ze ked si cvicila, tak nemusis prestavat, len neviem no bedminton. No davaj si na seba pozor!!!
@alenuska11 no ja budem brat cele tehu, ale calibrum. V prvom trimestri + kys. listovu este. Inak baby povedzme si, ze terajsia zeleniny a ovocie nie je uz to co byvalo, ked nase mamy boli tehu. Ked mate niekto svoju zahradku tak ok, ale ked vidim to TESCO a ine. Ja sice chodim v lete na trhovisko, ale aj tam je to uz nejake nafuknute.
opustam vas dievcence, musim ist varit. ako mne sa nechce!!! ☹
@nellynka dakujem 🙂 ...nerada by som bola keby sa mi zacali robit neskor strie a urcite cvicenie pomoze potom pri porode, aspon si myslim....zatial sa bojim cvicit, cv 🙂 cvicila som kazdy den, ale ked sme sa rozhodli pre miminko, tak od novembra uz necvicim (kvoli partnerovi lebo jemu sa to nepacilo, ze si tym namaham maternicu - matern.varixy, endometrioza, myom - aby sa mi nezhorsil stav)...zajtra idem k lekarovi, tak sa popytam, co mi na to povie 🙂 ...
....baby uz ste videli miminko na usg?
@nellynka no ved prave.. hovori sa, ze loptove hry sa nemozu.. ze ten, kto hral tenis, by mal prejst na bedminton.. tak teda neviem.. opytam sa dokiho.

@viviem ja beriem calibrum babyplan. planujem brat vitaminy iba pocas prveho trimestra, potom sa vrhnem na maminu zahradku a to bude stacit.