icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

anietka
15. jan 2013

@lydusska no mňa sa stále pýtajú a bez opýtania ani nesiahnu na bruško - tak mám asi šťastie na ľudí 🙂

froggynka2013
15. jan 2013

Ahojte kocky, chcem sa spytat citite babatka kazdu hodinu???? ci je individualne??? my stale nevieme co to bude tak neivem ani aky kocik kupovat, vcera sme boli nieco pozriet ale tie ceny to je strasne. ake znacky ste si vybrali vy?

lydusska
15. jan 2013

@anietka Asi mas veru Anetka, ale ja budem protivna mamina asi uz, len ked vojdem medzi ludi asi im rovno poviem nedotykat sa .... Atomova bomba 😀 tu sidli!!!! Nie poviem ze mi to nie je prijemne a dost .... toto mi fakt vadi od jednej jedinej osoby ..... ona je az prilis ulysna na mna fuf .... Urcite mas stasticko na ludi, mna sa zatial spytali vsxetci ci mozu, ale tato jedina proste bez opytania ruky na brucho a masaz ako o zivot, som to nepochopila a ked odchadzala tak opat ze papa cez brusko masaz jaaaaaaaaj a to uz som jej normalne ruku dala prec .... 😖

lydusska
15. jan 2013

@froggynka2013 nie je to to velmi individualne. Nie kazdy den babo citim v uplne rovnake hodiny, ale vacsinou vo velmi podobnych intervaloch sa to opakuje kazdy den. Ja to viem napr ze 6am a 6pm to je mojho zlatinka cas vystrajat a potom pocas dna zalezi .... ako som ja hladna, asi ho rusi to skvrkanie zabiciek v brusku, alebo nejake ine podnety ho mozu rusit co vyrusia teba aba sa zobudilo. A ked ho citim tak iba sa vacsinou pomrvit sa, nikdy nie prilis dlho .... par minut a viem ze ho budem citit ked potrebujem na toaletu hhh ked sa mi chce cikat, asi ho ten mechur tlaci haha .... A ty kedy citis??? Ak by sa ti nejako rytmus prerusil tak hned kontaktuj doktora!!!

anietka
15. jan 2013

@lydusska dobre si robila ak ti to je nepríjemené. Ja som sa minule smiala, lebo kolegyňa mi hladkala bruško o dušu a prišiel kolega a pýta sa kope??? a chcel si dať ruku na bruško a vtedy mu kolegyňa takú švacla po ruke, že som si myslela, že sa mu zlomí tam kde ju má najhrubšiu a povedala mu - teraz ja hladkám 😀 tak som ho až ľutovala....

anietka
15. jan 2013

@froggynka2013 no ja drobca cítim hlavne večer keď som v kľude, ale aj ráno ak som doma a ležím v posteli alebo raňajkujeme tak sa ozýva, ale najviac večer to zvykne ak zumbu cvičiť no a keď mu pustíme Ega tak to ide z kože vyskočiť - tancuje jedna radosť 😉

julinka88
15. jan 2013

Ahojte baby tak včera nám prišlo aj vajko dá sa pripojiť na kočík tak konečne komplet kočík som happy za super cenu až moc super najbezpečnejšia na trhu som úplne spokojná teda hlavne s tou cenou za akú som ju našla som až neverila neni čisto nová ale je v super stave 😀

inviav
15. jan 2013

Dievcata...takze vyzera to tak, ze na mna tusim vsetky tie tabulky sedia...krasne dietatko mam brusku...a ten malinky nostek..hned by som ho spapala 😵

deanka85
15. jan 2013

@froggynka2013 kazde babo je ine. Ked som cakala syna, skoro vobec nekopkal, velmi malo a teraz jeho sestricka je aktivna az az. Ale urcite nemusi kopkat kazdu hodinu. Ked necitis ziaden pohyb pol dna a babo nereaguje ani na zmenu polohy, ani na to, že ho trosku stuchnes, vtedy treba ísť k doktorovi. A ohľadom kocikov som priebojnicka, mam ich viac 🙂 ale pouzivam concord neo, ten je uzasny. Tiež budem ale kupovať dalsi, lebo budem potrebovať surodenecky. Syn síce už 4 mesiace chodi, ale svojim smerom a ten je vždy zasadne odlišný od môjho 🙂 tak to by sme sa asi nikam nedostali...

froggynka2013
15. jan 2013

@julinka88 Ahoj aky kocik si si kupila???

froggynka2013
15. jan 2013

@deanka85 Nad neom sme rozmyslali aj my len sa mi zda velmi mala ta sportova cast a bojim sa babatko uz do nej nie velmi pohodlne dam ak budem v zime vo fusaku alebo naobliekane co myslis???? predsa len mas lepsie skusenosti...

julinka88
15. jan 2013

@froggynka2013 Ahojky ja som mala podobnú predstavu ako ty concord neo a tak ale napokon zvíťazila praktickosť nad dizajnom a aj cena aspon sme niečo ušetrili kúpili sme britax od značky romer a som spokojná teda ako vyzerá aj velkosťou a ked to porovnám cenovo tak som rada že sme ho kúpili je praktický.....má velký košík čo by som na neo hladala ťažko , dá sA POLOHOVAť CHRBáTIK až do lahu čo u neo tiež nedá jedine s tým že bábo má zdvihnuté nožičky má sieťku na strieške a dá sa preklopiť takže ani slniečko nám nebude vadiť a tak ...🙂

deanka85
15. jan 2013

@froggynka2013 to sa každému zdá mala, ale maly sa tam zmestí úplne bez problémov aj vo fusaku a naobliekany. Najskôr som mala concord fusion, potom som sa rozhodla pre neo, ten je oveľa lepší, spratnejsi, aj sikovnejsi. A aj pre babo od 6.mesiaca je oveľa pohodlnnejsi a hlavne si ho môžeš otočiť aj smerom k sebe. Muž mi najskôr strašne vynadal, ale potom sám uznal, že neo je oveľa lepší kocik a je super, ked babo vidíš.

lydusska
15. jan 2013

@anietka jooooj ake mile toto ;))), no zlata ta tvoja kolegynka hihi. Ale tedamusim i tvojho kolegu polutovat 😝

lydusska
15. jan 2013

@inviav takze uz vies ci je to dievcatko, alebo chlapcek? A ten nostek asi bude po maminke ;)!!!!

inviav
15. jan 2013

@lydusska samozrejme, to musi byt po maminke...ockov nos by na dievcatku nevyzeral dobre 😀

julinka88
15. jan 2013

@inviav gratulujem k dievčatku a kočík sa Ti hodí to je super 😀

inviav
15. jan 2013

@julinka88 dakujem...to aj mna hned prve napadlo

lydusska
15. jan 2013

@inviav hhh takze uz teda vies na 100% ze je to dievcatko, hej? No tak to sa gratulujeeeee ;). Dobry kocik si si teda vybrala 😅

deanka85
15. jan 2013

@froggynka2013 model neo 2012, ten co mám ja, ma už veľký kosik dole. Nosim v ňom normálne veľký nákup.

lola7712
autor
15. jan 2013

@inviav .......gratulujem......oplatilo sa počkať 🙂

froggynka2013
15. jan 2013

@julinka88 A ktory Britax ste kupili???

froggynka2013
15. jan 2013

@deanka85 No idem to znova pozriet mojmu muzovi sa absolutne nepaci, len ja riesim dilemu aj do mesta aj do terenu nakolko mame 2 velke psi Rhodezskych Ridgebackov a snimi treba chodit von, tak neivem este sa nam paci gesslein alebo casual play, mutsy tak neivem...

deanka85
15. jan 2013

@froggynka2013 neo je skôr do mesta, lebo ma malé kolieska vpredu, ked som s ním išla do lesa, bala som sa, aby som nepokazila loziska na kolieskach. Ked planujes chodiť viac do terénu, na polne cesty, do lesa a tak so psami, neo ti veľmi neodporucam.

inviav
15. jan 2013

@lydusska povedal, ze je to naisto dievcatko..prercenta nehovoril...dakujem...no uz sa moze teda bez problemov objednat....ty ides kedy na to sono?

inviav
15. jan 2013

@lola7712 dakujem...na dobre veci sa veru oplati...uz aspon viem, preco sa minule neukazala...ona sa nam hambila toho uja, ale po rozhovore s maminkou dnes nahodila pozu 😀

lydusska
15. jan 2013

@inviav idem vo stvrtok na sono a uvidime ci budem az na tolko zvedava sa ho spytat ak to bude vidiet alebo nie ;). Chcem mat hlavne fotocku tvaricky ze ci sa bude podobat na mna alebo na tatinka ;)). Lebo mamina mi stale hovori ze bude mat okruhlu tvaricku po mne a ja si zase myslim z toho ako prskam po manzelovi, ze to bude podlhovasta tvaricka po tatkovi hhh ;))). No a k tej princeznicke moc gratulujem, viem ze si si moc zelala dievcatko

inviav
15. jan 2013

@lydusska ja fotku z dnesku nemam, ale aj tak na tom 2D ultrazvuku to az tak dobre nevidno, aby sme videli, ze na koho sa podoba...dufam teda, ze sa to doktorovi podari dobre zachytit a budete mat krasnu spomienku a bude vidno aj ta podoba...ja som tiez dnes nemala v plane sa ho pytat a nechala som to na nahodu a na konci vysetrenia sa ma spytal, ze ci to chcem vediet...skoro som mu vyskocila z tej kozy od radosti...dnes sa cely den na kazdeho len usmievam 😉

bebe2013
15. jan 2013

Caute zienky, prave som sa vratila z tehotenskoho cvicenia. Prva hodina bola super. Terapeutka strasne zlata, chodim k nej domov, odo mna asi minuta peso. :D Tak robime cviky na posilnenie svalov potrebnych neskor na tlacenie babatka a zakazala mi robit akekolvek pohyby a cviky, ktore sa podobaju na brusaky. Aj rano, ked vstavam, mam sa prevalit cez bok a nie tahat hore cez brucho. Je to na zabranenie pruhu po tehotenstve. Mozno to niektorej z vas, co nechodia na taketo cvicenie, pomoze. Mne to predpisal gynekolog.

pupendo5
15. jan 2013

@froggynka2013 ja tiez koli flexibilte mesto/ teren idem kupovat hartan s vymenitelnou napravou. Je trochu lacnejsi nez gesslein a ta naprava ide vymenit jednoducho oproti gessleinu.