icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lydusska
17. jan 2013

Tak a videli sme pipiska ;))), takze je to chlapcek ako vysity. Hhhh na tom sone to bolo uzasne, len nas pani doktorka trosku vylakala .... Babtinko je mensie ako by malo byt a aj ma tam malo amniotickej tekutiny co moze naznacovat nejaky vyvijajuci sa problem.... takze sa bojim ze tam moze nastat nejaky problem coskoro 😖 .... nechcem zatial nic privolavat, ale po pravde no zlakla som sa, lebo teraz neviem ako to budu so mnou riesit v Anglicku, ci to i vobec budu riesit .... Takze nam drzte palceky mamicky ;((( .....

lydusska
17. jan 2013

@inviav No bohuzial az tak dobre spravicky neboli, zatial nic velmi zle, ale vraj si mam dohodnut termin s doktorom v UK ked sa vratim ze nech ma zacnu sledovat, ze toto sa moze velmi rychlo prehupsnut do nebezpecenstva. ..

lydusska
17. jan 2013

@mariettka27 neboj sa nie si narocna, len chces to najsamlepsie pre vase chlapciatko ;)))). hhhh aj my uz konecne vieme ze to bude chlapcek, len ma trosku p. doktorka vystrasila .... maly nerastie ako by mal. Ma iba 600g, co nie je prilis, zodpoveda to o tyzden menej ako som teraz bohuzial ;((((, ale tak sa to snad zlepsi, ale isto si skusim dohodnut termin s doktorom v UK. AJ mate uz meno vybrate pre prcka?

bebe2013
17. jan 2013

@lydusska ja som na tom s tou plodovou vodou (amniotic fluid) podobne. Babo chvalabohu menšie nevyzerá byt, ale mna tu lekár kvôli tomu na mesiac vypisal. Že na to najviac pomáha klud. Mam veľa oddychovať. Snažím sa k tomu pit veľa tekutin a pozitívne myslieť. A gratulujem k vasmu princovi!

lydusska
17. jan 2013

@bebe2013 nooooo mne prave dokorka povedala ze tato tekutina sa neda nejako vyrovnat dodanou tekutinou, ze s tymto sa nic neda urobit aj ked som sa jej to spytala viackrat, uz som si myslela ze stravou som to mohla trosku zlepsit, ale vraj nie ... No tak sa drz moja, aj tebe budem drzat palceky ... 😝 budeme si drzat navzajom ano

bebe2013
17. jan 2013

@simuska1976 ja dufam, že s takým pocitom budem odchádzať z nemocnice tiež. Rodim v Belgicku, pôrod bude prebiehať tiež s PA a lekár pride na uplny záver. Príprava je tu tiež fajn a pri pôrode mozem mat aj fyzioterapeuta, ktorý mi pomôže nájsť si nejlepsiu polohu. Tak dufam, že napriek tomu, že to je prevažne frankofonna nemocnica, sa dohodneme aj po flamsky alebo anglicky.

lola7712
autor
17. jan 2013

@lydusska ........jooooj moja tak sa len opatrujte a nech všetko dobre dopadne 🙂

bebe2013
17. jan 2013

@lydusska to iste povedal doktor aj mne, ale na nete som našla info, že pomáha pitieprirodnych ovocnych stiav, lebo obsahujú fruktozu a mineraly a ľahšie sa vstrebavaju. Tak pijem čerstvo lisovanu stavu z jablk, teda robím si strik s vodou, lebo je veľmi sladká. takto mam pocit, že niečo pre bábatko robím. Na sono idem o 3 týždne pozrieť, či sa to zlepšuje.

mariettka27
17. jan 2013

@froggynka2013 🙂 konečne nejaká pozitívna reakcia,citrón aj čaj si určite zoberiem,ďakujem za tip 😉

ivuskase
17. jan 2013

@simuska1976 no to com som citala o porodoch tu tak vraj je to tu super, tiez vraj uzasny pristup, no zatial som bola dost sklamana z pristupu tu, tak dufam, ze porod ma prijemne prekvapi. Ano aj tu je iba asistentka a nie lekar. Mna sa tiez lekarka nepytala ci tie testy vobec chcem, proste sa robia automaticky, ale tak ked som videla kolko to stoji poistovnu tak mi bolo jasne preco sa ani nepytaju. Tiez by som si malunke nedala zobrat.

pia22
17. jan 2013

Ahojte, idem vám sem skočiť 🙂, ak niekto čaká dievčatko, mám čerstvo na predaj nádherné vecičky od kamarátky z UK na dievčatko 0-9mes. po jej ročnej dcérke, takže všetko zakúpené a používané nedávno, žiadne skladovanie, prevažne značkové Next, H&M a pod., všetko v 100% stave, voňavé, čistučké /kabátiky, svetríky, šatôčky, nohavice, legínky, spoločenské šaty.../ nádherné štýlové kusy z výborných materiálov za pár eur, tu sa také skutočne nedajú nezohnať, sama nad nimi slintám(o: Ak by mal niekto záujem zašlem foto s popisom. Ceny sú v porovnaní s tými čo som pozerala tu na MK vynikajúce, pri odbere viacerých vecí je pravdaže zľava 😉

ivuskase
17. jan 2013

@lydusska gratulujem , tak konecne vies, vidis asi to neboli zbytocne vyhodene peniazky iba za zistenie pohlavia. Vravela som ti, neboj jic to hude ok a drobnejsie deti su vacsinou viac zivotaschopne ako tie velke. Vsetko bude tak ako to ma byt... 😉

bebe2013
17. jan 2013

@ivuskase môj všeobecný lekár ja Švéd a nedám na neho dopustiť. Je ľudský, chápavý, počúva a lieči čo napŕrodnejším spôsobom. Okrem toho má Švédsko podľa mňa najlepších detských lekárov. Karolinska sjukhuset je poprednou svetovou nemocnicou vo vyskume detských chorôb a lepšia nemocnica ako Astrid Lindgrens pre deti asi ani neexistuje. Pochybujem, že porody by Švédi flákali. Si určite v dobrých rukách.

mariettka27
17. jan 2013

@lydusska ahojky, gratulujem k chlapčekovi 😉 ...náš je tiež o týždeň menší,to nevadí...nám v CZ lekár vysvetlil,že to môže byť tým,že ak máš dlhší cyklus ako 28 dňový resp. nepravidelný...takže u nás to sedí 😉 ...inak s tými ovocnými šťavami som našla aj ja všeličo,určite ti neuškodia,takže vyskúšaj...vieš,ono je to tak,že čo lekár,to iný názor...potvrdzuje sa mi to stále...a ak by ti náhodou niečo nedobré povedali na ďalšom vyšetrení,určite by som sa dala vyšetriť aj inde...

veronikabb
17. jan 2013

@lydusska aj ja beham na infekcne a najnovsie na interne kvoli tlaku 😒 ide ma slaktrafit v zivote som nebehala po doktoroch a vcul toto ale co uz nejako vydrzime 😕

maruskaaaa
17. jan 2013

@lydusska to je super, že už vieš pohlavie. Držím palce, aby bolo všetko v poriadku 🙂 🙂 🙂

lydusska
17. jan 2013

Dakujem babenky moje, ved v to dufam ze vsetko bude OK ... uvidime, ona mi povedala ze nemam stresovat pokym sa ten rast nespomali az o 14 dni, ale ze to sa moze velmi skoro stat ak tam nejaky problem bude, ze aby som radsej nejakeho doktora preventivne skontaktovala.... Ste zlatunke, dakujem za podporu.
@veronikabb Vejus dufam ze tvoj tlak bude OK, ja idem az buduci tyzden ku midwife naposledy som bola v 16tom tyzdni tak uvidime ze ci je vsetko s mojim mocom OK a nehrozi preeclamsia. Dufam ze budes OK a aj babo bude OK. Mozno je to iba zbytocne prehnane kontrolovanie, ale i tak lepsie ak ziadne vysetrenia

maruskaaaa
17. jan 2013

@veronikabb a aký máš tlak?

ivuskase
17. jan 2013

@bebe2013 ja som sa tu stretla s velmi neludskou lekarkou, ked som mala problemy, preto som velmi dlho zvazovaka, kde pirodit, ake tak aj ty si ma uistila, ze to tu bude ok.

bebe2013
17. jan 2013

@ivuskase Podla mna budes mat uplne super porod. Pokial viem, u nich to prebieha prirodzenejsie ako na Slovensku, fakt mozes byt v klude. A ludia su rozni, percentualne a statitsticky si si jednu neprijemnu lekarku odbila, takze ostatne uz moze byt len a len hladke a prijemne. :D

bebe2013
17. jan 2013

Joj, zienky, ako nas tak citam, tak si hovorim, ze mozno nase babicky mali take tehotenstvo psychicky kludnejsie. Neboli utz, neboli glukozove sirupy, neboli tripple testy a teda nebol stres. :D

simuska1976
17. jan 2013

@bebe2013 Ja si myslím, ze si v dobrých rukách, o belgickych nemocniciach som počula samé chvaly ( priatel je Belgican), dokonca som aj zvazovala ísť tam rodiť, ale kedže deti su v máji ešte v škole, tak som to vzdala, aj cestovanie s čerstvo narodenym miminkom, proste viac proti ako za. A v ktorom meste ideš rodit?

simuska1976
17. jan 2013

@bebe2013 to je pravda, ale zabúdas na umrtnost mamiciek a deticiek ☹

bebe2013
17. jan 2013

@simuska1976 Nie, nie, nezabudam... a som vdacna za to, ze pri nas sa vdaka medicine sance na prezitie nas a nasho dietatka radikalne zvysili. Ale aj tak si myslim, zemnohe vysetrenia su dost stresujuce.

inviav
17. jan 2013

@mariettka27 aha...ja som len nevedela, ze co su to tie 4cm...viem, ze sa kvoli otvaraniu robi cervikálne skóre

inviav
17. jan 2013

@lydusska tak dufam, ze vam to nakoniec vsetko dobre dobre...vidis, este dobre, ze si na ten ultrazvuk isla

inviav
17. jan 2013

@janulik_81 no to je presne to iste...ja zasa nie som taka, ja sa radsej tehotnej povyzvedam, ze co by chcela a potom jej to prajem..sproste reci by si radsej mohli nechat pre seba

inviav
17. jan 2013

@dominika1516 mne vysetrenie na cukor nebudu robit u gynekologa..z toho, co si napisala, mi vyplyva, ze tebe teda asi ano 🙂 fotku kocika dam, ked ho kupime, este ho zatial nemame doma, lebo sme zacali patrat, ci ho predsa len nenajdeme niekde lacnejsi..ale potom ju sem urcite dam...no nasa mala huncutka kopka vecer, v noci, cez den...jej je jedno...ale ked pocuje ocka, ze je velmi blizko bruska, tak z nicoho nic prestane 🙂

veronikabb
17. jan 2013

@maruskaaaa okolo 140/90 v klude uz.

maruskaaaa
17. jan 2013

@veronikabb a nedali ti na to lieky? 😉