icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

bebe2013
27. jan 2013

@ivuskase @inviav mna by zaujimalo, co je v praxi ten ich nepenazny priplatok. Darcekove seky? Listky na plavaren? :D

deanka85
27. jan 2013

@ivuskase mne sa tak vidí, že to sa týka iba rodičov, ktorí budú mat 2. alebo 3. dieťa v priebehu dvoch rokov a to sa tiez týka len viacerciat, ved je to tam napisane. Tak sa nebojte baby, príplatok určite dostaneme.

lydusska
27. jan 2013

@mariettka27 super ze zbieras co potrebujes .... aj ja idem dnes na nakupy pre drobca a aj pre seba do nemocnice ;))).
@ivuskase O akom prispevku to hovoris Ivka? Ja som o tom veru este nic nepocula. To mas narok na ten jednorazovy prispevok zo Slovenska, ci zo zahranicia??? Mozes mi vysvetlit? By sa zisli peniazky veru ;)
@bebe2013 kde si sa na to pozerala na ten jednorazovy prispevok??? mozes mi poradit prosim? Dakujem
@bucanova 😀 nooooooo dobry sen teda haha ..... inak a tebe este netecie mliecko??? ja som bola zvedava vcera vecer a skumala som sa,. Po pravde uz som si biele usadeninky na bradavkach veru nasla a dokoca ked som stlacila priesvitna tekutina vysla, to este asi nie je mliecko ale to znamena ze uz je na ceste tvorba 🙂)).
@magnus020 Tak vitaj medzi nami. A kde v Anglicku si? Blahozelam k malinkej kocke pod srdieckom ;)))). Nech sa dari a ste zdrave az do konca tehotenstva.

inviav
27. jan 2013

Ahojte, ako to mate s pohybmi? moja malinka sa od stvrtku hybala len jemnucko a tom mozno len 3x za den...mate take dni aj vy? lebo inokedy su zase kopanceky riadne

ivuskase
27. jan 2013

@inviav ja take dni rozhodne mám, napr včera nám praskla voda v kúpeľni ráno takze ked som čísla dostala som ľadovu sprchu, lebo tu trubky vedu normálne hore po stene, nie v stene, asi vedia prečo, boli sme týždeň preč a aj napriek tomu, že sme temperovali kúrenie bolo príliš chladno a kúpeľka nám primrzla, no a hlavný uzáver vody je pod domom a môj manžel sa tam nezmesti, tak som tam musela vliezt ja, šťastie , že nemám veľké bruško, no a potom stres z upratovania tej vody všade a tak a malinke som necitila, úprimne už som aj bola nervózna ale večer ked som si lahla tak si pokopkala, ale dva týždne dozadu som ju citila viac ako posledné dni, možno je to tým, že sa im zmenšuje priestor.
no a ku tomu príspevku ved vieš ako to je, vždy si to odnesu ľudia, ktorých sa to v podstate týkať nemá a to je veľmi smutne ☹

market26
27. jan 2013

ahojík kočeny mám odložené oblečko po dcerce, nemáte některá zájem, pokud ano napište pošlu fotečky, bylo by to za symbolickou cenu, díky,,,

ivuskase
27. jan 2013

@lydusska hod si stránku úradu prace soc veci a rodiny tam je jednorazový príspevok pri narodení plus prídavok k príspevku tam sú všetky podmienky a je to spolu cca 800 euro co si myslím, je presne ta priemerná suma , ktorú človek minul na vybavicku, ak samozrejme nakupujes predražené veci, my ked sme to spočitali tak nám to v podstate vyšlo tak nejako.

deanka85
27. jan 2013

@ivuskase ja si myslím, že je to namierené presne správnym smerom. Prvorodiciek, ani mamiciek, ktoré čakajú druhe babo sa to netýka.. Týka sa to tých, ktoré rodia ako jablone každý rok a nie len jedno dieťa. A s tým súhlasím.

deanka85
27. jan 2013

@lydusska to nie je mlieko, ale kolostrum. To sa mliecne žľazy len pripravujú na tvorbu mlieka. Mlieko sa vytvára az po pôrode pod vplyvom oxytocinu. Kolostrum ma zltkastu farbu a je hustejsie ako mlieko. Na mlieko je ešte časuuu 🙂)

ivuskase
27. jan 2013

@deanka85 no aj ja suhlasim, aby sa to obmedzilo, lebo obcas mam pocit, ze rodenie deti je pre urcitych ludi ako zarobkova cinnost, len ako vravim, aby si to zasa neodniesli jormalne rodiny, co sa staraju, planuju, platia poctivo dane a nevyciciavaju stat cely zivot.

julinka88
27. jan 2013

@inviav Ahojky ano tie pohyby s raz tak raz tak ale ked sa hýbe aspon trošku tak je to v pohode, aj môj malinký si dá niekedy načas a naTAHUJE MA 🙂

magnus020
27. jan 2013

@lydusska , sme v meste Doncaster,je to na vychode UK,kusok od Sheffield-u. A Ty? Dakujem za mile slovicka,ja Vam zelam to iste,hlavne zdravicko to je najpodstatnejsie si myslim.

lydusska
27. jan 2013

@julinka88 a inviav na to mi hovorila doktorka ze ked sa mala/y nehybe, ze mame spomalit a sadnut si. Vylozit si nohy hore a pichnut si trosku do bruska, zistit ci sa prdola pohne alebo nie je nieco v poriadku. Minule som to tak urobila. cely den som maleho necitila a vo vlaku ako vzdy vecer je zvykom ho citit a zase nic, tak som si uvolnila nohavice a pichla si par krat do bruska a do 5-10min som mala odozvu ;))))..... chudatko som ho asi zobudila, no ale lepsie ako sa strachovat ze nieco sa deje

lydusska
27. jan 2013

@magnus020 Ano ano veru to mas pravdu ja tu zdravicko prajem kazdemu veru, to je fakt najdoelzitejsie. A preco sa k nam pridavas az tak neskoro? ved uz iba 3 mesiace do narodenia ;)))). Preco si sa nepridala uz skor, ci nevedela si o tejto diskusii? Tu mame prijmenu zbierku buducich mamiciek, su velmi mile a isto si budes mat s nami vymenit kopu informacii ;))). Viem kde je Doncaster, myslim ze jedna znama mi tam byva tiez, alebo niekde v okoli. Ja som z Bristolu ;))), pekny kusok sme od seba,ale to nevadi.

froggynka2013
27. jan 2013

@inviav AHoj mne sa tiez tak hybe mala ak by si si nebola ista chod na pohotovost alebo k lekarovi, mozno si spinka ale ja som tiez taka ze rozmyslam ci pojdem alebo nie obcas a potom sa pohne opicka.....drzim palce

simuska1976
27. jan 2013

@bebe2013 Chystajú, dúfam, ze to neprejde, to by ma fakt nastvalo, to mám co, používať veci zpred 13-rokov? 😀 😀 😀
A kedy máš termín? Inak od rana som v Belgicku, nejdem sa tu dojest☹

magnus020
27. jan 2013

dnes maju asi vsetky babatka spaci den,to moje bejby sa dnes 1 krat pohlo asi pred 1 hodinou,zato vcera kopkala ako diva 🙂

anietka
27. jan 2013

@inviav aj ja mávam také dni keď sa drobec menej hýbe a mm mi vždy povie, že nemôže stále skákať, že musí aj spinkať 🙂 no ale občas ho cítim aj v noci keď sa otáčam na druhý bok - možno mi naznačuje, že sa mu to nepáči 😀

anietka
27. jan 2013

ahojte babulky - dávno som tu nebola a nestíhala som ani počítať tak sorry, že nereagujem .... 😒 . Od stredy fičím na antibiotikách aj keď mi ich šaman nerád dával. Mala som teplotu a myslela som si že po 5 krokoch na vzduchu vyplujem plúca no a o kašli ani nehovorím ☹ . Zajtra idem na gyndu tak sme veľmi zvedaví ako je drobec otočený, lebo nemám šajnu občas mám pocit, že kope všade - najnovšia zábavka je kopať mamičku pod rebrá 😀 . No a ešte pikoška včera som sa učila hačkovať z netu tak sa bavkám dnes už robím druhú čiapočku 😎 keďže máme v rodine plno drobčekov 😀 . Prajem pekný zvyšok víkendu 🙂

bebe2013
27. jan 2013

@simuska1976 vidis, ja som jedna z mala, co cokoladu moc nemusi. Ale musim.povedat, ze ma tato krajina, pokial ide o cokoladu, tak zhyckala, ze take Figaro uz ani do ust nemozem dat. Ale zato klobas sa na Slovensku neviem dojest.

simuska1976
27. jan 2013

Ja čokoládu tiez nemusím, ale som zjedla 4 pred chvilou 😀 teraz si idem hlavu buchat o múr 😢 Ja som skôr na morské potvorky, wafle, hranolky pravé belgické,...

angel31
28. jan 2013

@simuska1976 a to ake su tie belgicke hranolceky?? ze by som okostovala??? ja zuas teraz ako som tehotna mam strasne rada kofolku, proste by som ju pila a pila.. a aj cokolady.. no neviem sa dojst.. ako sa nejaka objavi v bare, ze muz si kupi.. no nemozem odoplat.. a aj zakusky , no proste vsetko sladke doma vyjedam.. a tych plnench kuraich pss co pojem..este ze mam takeho muza.. takeho ozaj mileho.. ze mu to nevadi, ze tolko zjem toho

inviav
28. jan 2013

@ivuskase @anietka @froggynka2013 @julinka88 takze v noci sme sa krasne rozkopkali..konecne som pokojnejsia 😉

inviav
28. jan 2013

@anietka tak ti prajem skore uzdravenie, nech ste cim skor v pohode aj s drobcekom....co sa tyka hackovania, tak obdivujem, ako sa to moze niekto naucit...ja som na to pozerala jak puk, ze ako sa to vlastne robi, no nejako tomu nerozumiem....ale zato tie vytvory, co sa z toho daju robit su uzasne...tak len nech sa ti dari 😉

anietka
28. jan 2013

@bebe2013 nie si sama čo nemusíš čokoládu 😀

anietka
28. jan 2013

@inviav vidíš Simonka ti asi spinkala aj náš sa najčastejšie rozkope večer 😉 a včera sa mi zdalo, že rozpažuje ručičky 😀 asi cvičil 🙂

anietka
28. jan 2013

@inviav ďakujem - ja som taký typ čo milujem aj štrikovanie aj šitie proste ručné práce. Práve včera som objavila jednu čiapočku čo chcem vyskúšať - veď potom pofotím ak sa vydarí a pochválim sa 🙂 . Včera som robila maskáčovú čipočku ako ju nazval mm ale mne príde moc tmavá, ale jemu sa páči - uvidíme či sa bude páčiť synovcovi 😀

anietka
28. jan 2013

Dobré ránko 😉 babule ešte hodku a pol a ideme sa pozrieť na drobčeka - som veľmi zvedavá ako je uložený huncút jeden 🙂 . Dnes si donesieme domov postielku už sa teším, ale nebudeme ju skladať, lebo momentálne nemáme miesto v našom jednoizbáku - tak musíme popremýšlať ako to tu preorganizujeme 😉 . No idem sa pozrieť, čo na seba ešte natiahnem - takže potom podám hlásenie keď prídeme domov 🙂 .

dominika1516
28. jan 2013

@inviav no tak ak sa teraz neukaze na poradni toho 5.2. tak potom niekedy v 8.2. by som sla do tych Kosic ale ja uz dufam ze sa ukaze moj drobec aby som vedela ci chlapciatko alebo babika lebo som zvedava a nedockava 😀 .. noo tak ja potom uz nechcem behat lebo mame tie obchody daleko a treba na to pol dna ale nakoniec si necham uz iba take dokupovacky co zozenieme aj u nas a potom uz budem len prat a zehlit a ukladat a pripravovat vsetko aby drahy nemusel 😉 ... noo dnes isiel podpisat zmluvu tak snad mu to vynde vsetko aj ked na zaciatok kym sa rozbehneme to potrva nejake 2-3mesiace ale verim ze coskoro budeme vo svojom aj ked prognozy nie su celkom pozitivne ale to ak budes chciet ti napisem v IP lebo je to take no ze malo by to ostat v rodine a nechcem to tu moc rozvyjat na ploche 😉 ..

dominika1516
28. jan 2013

@bebe2013 nooo tak tu je dost pravdepodobne ze to nepojde vo vasom pripade lahko lebo sak co si budeme hovorit Slovensko je Slovensko 😀 .. ja sa na to vooobec netesim neznasam to behanie po uradoch a cakanie .. :-\