icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lydusska
30. jan 2013

@janulik_81 Hhhhh to fakt ste mali az tak jednoduche sobas tu v UK???? No nekecaj. Ja som si brala manzela v jeho krajine a to bolo u nas na Slovensku s vybavovanim dokumentov asi ako v tvojom pripade haha ;))). prsne ako si to povedala. Stalo ma to kooooopu penazi, to nevtipkujem vsetko to vybavovanie aj okolo 1500Eur s prekladmi a peciatkami, cestovanim a vybavovanim. Posielali ma od certa k diablovi, lebo nikto nevedel kam mam ist ked si chcem brat cudzinca z mimo EU .... no proste sialene to bolo, ale ja som to dokrutila nakoniec uf, ale uz by som sa na to nedala namotat druhy krat keby sa nas vztah rozpadol, zostanem radsej sama ako sa sobasit znova po pravde 😀 .... take nervy mi fakt za to nestali...

A to je skvele ze ta dedinka je este na stanici metra!! Mate skvele miesto teda ;)). Moc gratulujem. Takze v piatok sa stahujete, hej? Nech sa vam tam dari. To chces hned zacat pracovat na dalsom babatinku, wooow ty mas ale drive, to ja by som si veru netrufla uz tak skoro, chcem mat odstup aspon 2-3 rokov pre deticky.

lydusska
30. jan 2013

@simuska1976 Drzim palce nech sa to uz neopakuje. Ale velmi dobre si urpbila ze si letela hned na pohotovost.

angel31
30. jan 2013

@bebe2013 joj.. a kolko novorodencov v tej rwande zomrie?? co ja viem aj v stredoveku boli zeny nastavene psychicky na dojcenie a skoncilo to tak ze mali tie.. no.. dojky.. teda aspon tie co si to mohli dovolit.. staci malo stressu a uz sa dokojilo.. a to este nehovorim co spravi take nieco ako do krvi dopraskane bradavky a ine vymozenosti pri kojeni.. alebo hlasity plac nestastneho pobetka ktore bude kazdu hodinu hore lebo je hladne.. po peniciline je umela vyziva novorodencov podla mna najvacsim objavom mediciny.. lieci hlad a aj nervy.

angel31
30. jan 2013

@inviav radsej krabicu mliecka v zasobe ako prist domov a zistit v noci ze nie je nie je cim krmit... to uz vela bab na to doplatilo.. a nie len mliecko, ale aj vodu do zasoby.. aspon flasku..

deanka85
30. jan 2013

@angel31 Prepac, ale absolutne s tymto nesuhlasim... Podla mna nie je prirodzenejsej veci ako ked matka dojci svoje dieta. Boli roky, ked sa dojcenie az tolko nepropagovalo, ale tie roky su davno prec. Sama uz matka som, takze poznam vsetky neprijemnosti s tym spojene, ale aj tak si neviem predstavit nic lepsie, co som pre svojho syna mohla urobit ako to, ze som ho kojila. Umele mlieko by malo byt poslednou moznostou, ked uz dojcenie nie je mozne. A nie som pri tom ziadna z tych mamiciek, co koja kedykolvek a kdekolvek a akokolvek dlho. Syna som kojila 11 mesiacov a doteraz nebol ani raz chory 🙂))))

simuska1976
30. jan 2013

@bebe2013 V Liege v Citadelle. Inak zajtra ideme do Bruselu, drahý tam ma pracovne stretko🙂

simuska1976
30. jan 2013

@lydusska Lyduska ja som bola včera s nervami v koncoch, ked sa to začalo, hlavne ked som už o jedno mimi prišla vo 8tt, to tiez začalo krvacanim☹ Toto tehotenstvo som po každom WC kontrolovala nohavicky, aby som tam náhodou niečo nenašla. Ale v nemocnici boli super, do konca ma zobrali prednostne, strašne zlata doktorka🙂 A dnes som volala o výsledky a všetko OK, do konca ma mala trampolinu v brusku, tak ma to teší, ešte som nikdy nemala komplikácie v tehotenstve, len pri tom treťom☹ Tak už verím, ze bude všetko ok, vidíš aj vy ste s drobcekom v poriadku a tiez si mala stresy🙂

simuska1976
30. jan 2013

@bebe2013 A ďakujem za pomoc🙂, dúfam, ze už nebudem potrebovať🙂 A pracujes alebo si doma? Ak budes mat zajtra chvíľku, možno by sme mohli skočiť na kavu, len zatiaľ netuším kedy skoncime. Pošlem ti moje číslo do IP a ak budes chcieť pošli aj ty mne, to by bola sranda, keby sme sa zajtra stretli 🙂

bebe2013
31. jan 2013

@angel31 ja Len hovorim, ze si neuspech pri kojeni nepripustam. A v Rwande a Afrike prave kopec babatiek poumieralo kvoli umelemu mlieku, lebo im ho chudiny mamy namiesali infikovanou vodou. Urcite neumieraju na kojenie. Takisto dojky v stredoveku fungovali hlavne kvoli tomu, ze kojenie vo vyssich vrstvach nebolo in. Dame predsa nebude na prsniku visiet dieta ako nejakej sedliacke.

inviav
31. jan 2013

@bebe2013 to mas pravdu psychika robi naozaj divy a tak teda sme sa aj nasim ockom dohodli, ze ziadne si zatial nekupime ani len pre istotu a budeme bojovat ako sa da 🙂 dakujem za radu

angel31
31. jan 2013

@deanka85 hmm.. a ja som zase davala mojej 10 rocnej dcere mliecko zarabane a od 2 mesiaca si aj pospinkala s plnym bruskom bez toho aby ju budil hlad...a to som sa nemusela bat ze sa do materskeho mlieka dostanu vsetky tie vedlajsie latky obsiahnute v beznych potravinach... tym vsak nespochybnujem vyznam kojenia...a moja dcera tiez do 13 mesiacov zivota nebola chora... a tak sa mi zda ze do 18 -19 mesiacov...potom dostala zapal hrdielka a horucku a museli sme na pohotovost...
@bebe2013 pripustit neuspech je uspech sam o sebe... a ja ked som chodila na zakladnej skole na prirodovede sme preberali potravinovy retazec.. a bolo tam aj take nieco ze jed, teda aj ta infikovana voda skonzumovana 1 zivocichom sa dostava dalej do tohoto obehu aj tym ze tohto pociatocneho konzumenta skonzumuje dalsi... a aj preto sa v zamorenych vodach nelovia mastne ryby, pretoze su "infikovane"... A to potom ako my sme v stredoveku?? Lebo co ja viem tak aj teraz sa da kupit kontrolovane materske mlieko a dokonca co ja viem tak aj niektore porodnice umoznuju kontrolovane kojenie matkou ktora ma viac mlieka ak matka ktora mlieka nema da na to suhlas...Ja radsej budem mat kvalitnu zarabanu stravu pre moju muchotravecku po ktorej mi spokojne zaspinka a nebude sa budit na hlad ale z dostatocneho spanku, ako byt "in" a nacvicovat ako ja viem kojit....a ako vravis.. nebudem mat ani ovisnuty prsnik ako nejaka sedlacka... ale to je uplne mimo hlavneho prinosu.. tym je pre mna spokojna muchotravecka ktora sa bude viac od spokojnosti usmievat ako vrestat od hladu...

dominika1516
31. jan 2013

@inviav noo aj ja si teraz ponakupujem povenujem sa praci a potom v aprili zacnem robit poriadky dufam ze neporodim dovtedy ked sa mi tak sikovne posuva termin 😀 .. drahy uz od zajtra nastupuje do novej prace a ma to super nastupny plat ma sice okolo 450€ ale verim ze po skusobnej dobe pojde vyssie a navyse robi len ranne od 6tej do pol tretej takze poobedia ma volne a mozme byt spolu a pracu ma 8km od bydliska tam kde som ja predtym byvala pri nasich takze sa tesim ale zacinaju mi krusne chvile lebo so prace a z prace a na poradne uz budem musiet chodit sama :O .. hehe ale zmaknem to snad leb dufam ze nebude pocasie ako dnes lebo u nas je taka pohadovica ze stojis a aj tak ides 😀 😀 .. napisem ti to potom v ip ale meni sa situacia zo dna na den tak ti napisem ak bude vsetko aktualne aby som ta nemotala 😀 :-P

dominika1516
31. jan 2013

@adell34 jasne napisem budem rada momentalne ma chytaju dilemy ci ist rodit do KE alebo kde fakt nemam sajnu :-\ uvazovala som nad KE a Sacou

dominika1516
31. jan 2013

@lydusska jeeej som rada moja tak uz ziadne stresy a uzivaj si zbytok tehulkovania 😉

bebe2013
31. jan 2013

@angel31 ako myslis, moja pointa bola, ze sa netreba vzdavat. Kazdy je nastaveny psychicky inak. Ja zase nepripustanie si neuspechu povazujem za polovicu uspechu. Ale kezdy funguje inac. A to je ok. Ja napriklad ine ako bio uz davno nejem, takze skodliviny by som v mlieku mat moc nemala. A pravidelne sa kremujem, takze dufam, ze ani prsia mi nepadnu na kolena. Hlavne treba pozitivne mysliet.

adell34
31. jan 2013

@dominika1516 ahoj, tak ja nevaham, jednoznacne Saca, a Ty nebyvas az tak velmi daleko, tiez nevahaj, najlepsia nemocica siroko daleko, mozno sa tam aj stretneme 🙂

rebeka25
31. jan 2013

@angel31 - prepac neda mi nereagovat , ano deti na UM "spokojne" spinkaju aj 3hodky, lebo to maju v brusku doslova zabetonovane tazko stravitelnymi umelinami, kdezto kojene deticky su hore castejsie, lebo MM je ich PRIRODZENA strava, a je lahko a rychlo stravitelna . No ale jasne pre maminku je jednoduchsie nadopovat ho UM aby mala v noci pokoj.
V materkom mlieku su obsiahnute skodliviny s potravin ktore jeme hmm ano nepatrne percento sa tam dostane, ale pre teba je to asi vacsie riziko ako kto vie co je obsiahnute v UM ktore je vyrabane na baze KRAVSKEHO mlieka. Tak to bude pre tvoje dieta asi lepsie....
100 bodov maminka ....Si dobra... Dobre smac.... 😝 😝 😝
Poznam vela maminiek ktora davaju svojim detom UM a len malo z nich skutocne nemohlo kojit.. Jednoducho to neslo ani s pomocou laktacnych poradkyn, ale pred tymi maminkami klobuk dole lebo spravili VSETKO co bolo v ich silach aby kojili len to priroda chcela inak... Ale drbnut dietatu UM aby som nemala ovisnute prsia a pokoj . Si matka roka teda 🤐 🤐 🤐

inviav
31. jan 2013

@dominika1516 no ale hadam neporodis..to by sa ti o dost posunul termin 😀 to som rada, ze sa mu ta praca podarila a tych 450€ je v cistom? moj drahy ma dnes posledny den skusobnej doby, tak aj jemu sa teraz o nieco zvysi plat..tak sa z toho tesim, ked uz bude na vsetko sam...ale tak budem sa snazit si nieco privyrobit aj ja popri materskej...vsetko zalezi len od toho, ako bude Simonka posluchat 🙂 moj tiez robi len rano, ale zato od osmej...ale zato to ma lepsie, ze to prace to ma 3 minuty bicyklom, takze aspon setrime auticko a vela sa s nim nejazdi 🙂 ty si doteraz chodievala s nim do prace aj z prace? a aj na poradnu?...dobre, tak budem cakat na ip....no u nas je praveze dnes krasne..slniecko svieti a konecne sa topi ten sneh...uz stacilo na moj vskus

ivuskase
31. jan 2013

Ahojte babulky citam tu o tom pocasi, no ja hlasim, ze tu na severe uz mame po snehu, dnes som sa zkbudila na to, ze vtaciky vonku spievaju a vraj kusok od polarneho kruhu sme. Mne malinka dala dva dni velmi zabrat mala som picit, ze vobec nespi, tak som nespala ani ja skoro dve novi, asi ma chce trenovat, potvorka jedna. A ku tomu kojenie ja sa na to tak tesim, mozno, ze je to drina ale podla mna je to krasny pocit a je to zdrave. Ved o prsia sa treba starat aby neboli skarede a ked si po tretom babatku poviem dost tak si pri najhorsom lahnem pod noz aby mi ich upravili 😉
Ale tiez premyslam ci nemat v zasobe aspon jednu krabicu, lebo byvame dost daleko od obchodov a hlavne tu neexistuje nieco ako tesco, ze 24 hod otvorene a aj rano sa obchody otvaraju az o osmej. No ale tu veljy vyber mliecka nemaju, tiez satu velmi podporuje kojenie a vlastne co viem tak po porode tu ides na hodku k laktacnej a ta ti vsetko ukaze a vysvetli a pripadne pomoze, tak verim, ze to zvladneme len s mojim mlieckom 😉

angel31
31. jan 2013

@bebe2013 tak s tym pozitivnym myslenim suhlasim.. budem drzat palce 🙂

angel31
31. jan 2013

@rebeka25 a co.. tak som.. ja som toho nazoru ze ani mne by sa nelubilo keby moj pes, alebo niecia civava dotiahla domov zodchlinu, lebo je to jej prirodzena strava, ked uz v dnesnej dobe nemusi 5 hodin chodit kade a obskulovat kde co otrcilo kopyta kym sa naje, ked jej mozem dat vysokokvalitnu stravu v ktorej su obsiahnute vsetky potrebne prvky pre jej zivot.. nespochybnujem vyznam ze v prvych dnoch sa do tela dostavaju prostrednictvom mledziva vsetky dolezite latky ktore ako tak vytvaraju obranne latky v tele, ale kazde mlieko, ci uz kravske pre teliatka, alebo ludske pre cloveka, je kombinaciou cukru, bielkovin, vody, mineralov a tuku.. a to presne tak ako dany tvor potrebuje, teda ked je bylinozravec tak mu asi nebude robit dobre mlieko masozravca a naopak.. a to je pointa tej zazracnej "formulky" .. sita na mieru pre mladata ludi... a ja sa nemusim kontrolovat co jem ,aby nestastne malinke nemalo zazivacie problemy.. hm.. a k laktacnym poradkiniam.. podla mna by bol asi najlepsou takou poradkynou vlastny muz... lebo tan sa najlepsie vyzna a ma to nielen v oku, ale aj ruckach...lebo kecat o prsiach a mliecnych zlazach je jedna vec.. ale s nimi aj robit je zas druha vec...ako pri vareni.. vypocut si recept a nechat poradit ako na to.. ale doma pecie uz kazdy sam.. alebo s pomocnikom...

rebeka25
31. jan 2013

@angel31 - v poriadu mala so tu cest precitat si aj ine prispevky od teba bud si uplne cez Kosice alebo sa velmi dobre zabavas, , takze dalsia diskusia nema zmysel 😎 😎 😎

ivuskase
31. jan 2013

Obcas sa zarazim preco niektore baby vobec chcu mat deti, ked im ide iba o nich a nie o to mat stastne a zdrave dieta. No co uz aj take su. Ja mam napr vela veci rada, ale obmedzila som ich alebo som ich uplne vyhodila z jedalnicka, myslim teraz v prvom rade na malicku a nie na seba. Vyhodou tu vo svedsku je, ze ma tie veci co zboznujem nelakaju lebo ich tu nemaju a hlavne nemusim citat v obchode kazdu etiketu, lebo tu su vyrobky ktore su vyrobene vo svedsku a nie su modifikovane a plne eciek. Sice ma vsetko kratku trvanlivost ale aspon viem , ze to mam vsetko cerstve. Velky problem sl8venska v poslednych rokoch je to , ze skoro vsetko je modifikovane, dlhotrvacne a podobne.je pravda, ze so zeleninkou a ovocim je to tu troska horsie kvoli podnebiu, ale mne uz ocinko slubil na jar sklenik tak sa tesim, ze budem pestovat zeleninku a malinka na jesen bude mat vsetko domace 🙂

ivuskase
31. jan 2013

@rebeka25 suhlasim s tebou obcas niektore diskusie s urcitymi ludmi nemaju zmysel, jedine ak mas nizky krvny tlak a potrebujes ho obcas zdvihnut 😀 a mimochodom neni toto tema maj 2013???

deanka85
31. jan 2013

@ivuskase
@rebeka25 tiez si myslim a kedze sa nechcem zbytocne rozculovat, radsej uz nereagujem 🙂

julinka88
31. jan 2013

@inviav tak tak radšej ho mať doma ked bude treba a zbytočne nebehať a nezhánať v hodine 12 ale mať ho doma a oželieme tých pár eur 🙂 keby náhodou nebol nakoniec treba ale trvanlivosť majú dlhú takže potom určite využiješ :ň

julinka88
31. jan 2013

@ivuskase no tak mne 2 dni tiež malinký nedal pokoj ani v noci až som sa bála či mu niečo nieje či neležím moc na brušku alebo tak ale tak asi len začína priestor trochu zmenšovať svoje rozmery 🙂

ivuskase
31. jan 2013

@julinka88 asi maju nejake divoke obdobie, najskor sa strachujeme, ze ich necitime a potom zasa, ked ich citime moc tak sa bojime, ze im nieco je.... 😉

bebe2013
31. jan 2013

@ivuskase nas bobcek tiez zacina byt aktivnejsi. Vcera ma po prvykrat kopkal a kopkanim odpovedal na nase klopkanie. Uzasny pocit!!!! A dnes sa tiez hybal viac ako predtym. Asi si tie nase deturence okolo toho 24.tt - 26.tt robia v brusku pool party, kym sa este da poriadne plavat. :D
Ja som tiez rada, ze mam moznost kupovat si tu biopotraviny. Musela som si zvyknut chodit nakupovat castejsie, lebo fakt dlho nevydrzia, ale ta kvalita za to stoji a poznat ju aj v chuti.

mariettka27
31. jan 2013

Ahojte babuľky,tak ste tu za tých pár dní pekne toho popísali,ani nestíham všetko čítať...my sme od nedele na antibiotikách a až dnes je trošku lepšie,tak som zapla aj počítač....dúfam,že sa máte dobre ,a že vaše bábätká si pekne kopkajú...môj miláčik má akurát túto noc kopal celý čas do mechúra,tak som sa nevyspala,ale nevadí....nech si len kopká,maminka vydrží 😉...len nech je všetko OK...
ja som s výbavou žiaľ nepokročila,keďže som chorá...ešte minulý týždeň sme kúpili kojeneckú fľaštičku a jednorázové plienky....idete si zaobstarať aj odsávačku mliečka?
a čo monitor dychu?máte ho už niektorá doma?