Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@bebe2013 no do toho zoznamu sa už púšťam dlho a akosi skutek utek 😀 ...tak to si s výbavičkou na tom celkom pekne,základné veci už viac menej máš...
@bebe2013 ani nehovor, ja som neznasala jogurty a potom mi manzel doniesol jeden na skusku, ze babo to potrebuje tak ja teda, ze ok, ze pre babo to urobim, lebo som mala stale zafixovanu tu chut vodovych umelych jogurtov no a tento teraz vzdy vykupim v obchode. Myslim, ze ak ma clovek moznost sa lepsie stravovat a urobit nieco pre svoje zdravie a zdravie svojich deti tak by to mal skusit 😉
@mariettka27 ja som si objednala odsavacku ale rucnu a aj monitor dychu ten prenosny, lebo takto ho bude mat babo aj v kociku, ked bude spinkat na terase a tak. Viac menej som si uz skoro vsetko poobjednavala a dala pislat k mamine a ked pojdem buduci mesiac na slovensko tak si to zoberiem. Cela dolezita vybava ma na sk stala tolko co by ma tu stala odsavacka, par flasiek a dudliky.
@ivuskase prosím ťa,a ten monitor dychu máš akú značku?to som nevedela,že je aj prenosný...to nie je potom ten baby phone?
@mariettka27 je to respisense, on sa pripevni na plienocku a mozes babo mat hocikde, ak by prestalo dychat na viac ako 20 sekund tak sa spusti alarm. Podla mna je to praktickejsie pozri na bazosovi tam ich ludia predavaju za polovicu, par mesiacov pouzivane druha znacka je potom snuza go. Ja by som o tom tiez nevedela, len som to videla v obchode pri pokladni , tak som sa pytala, ze co to vlastne je.
@ivuskase jeej,ďakujem pekne,idem to popozerať 😉
Kocky chcem sa spytat viete mi poradit ked budeme mat monitor dychu v postielke aky matrac tam mame kupit? viem ze niektore maminy sa stazovali ze im monitor nesiel cez ten matrac? dakujem rozmyslame nad angel care a tommyy tippee ci ako sa to pise.
@froggynka2013 Ja mam angel care a matrac v postielke mam uplne normalny kokosovy, bolo pisane, ze ma 6cm, ale zda sa mi byt trochu hrubsi. Pocula som o tom, ze niektore mamicky s tym mali problem, ja nie... Fungovalo to bez problemov.
@ivuskase dobre si to povedala o tom kojeni ;). Aj ja som za prirodzene kojenie, Dufam ze nase mliecko bude postacujuce pre nase malicke. Len musime dost papat aby sme ho Mali pre nich dostatocne vyzivne, lebo jedna moja znama prestala kojit, lebo po cisarskom dostala infekciu, nic jej nechutilo papat, tak ani v mliecku nemala dostatok zivin a jej mala zacala rapidne chudnut.... Takze musela presedlat na umele mliecko... Takze si musime drzat palce ze vsetko bude ok.
@angel31 tak tu tvoju spravu o laktacnej poradkyni a muzovi akosi nepochopila. To ako myslis? Muz sa Kato nebude vyznat v tom ako je spravne nechat prisat malinke ku bradavke aby ti ju male nepotrhalo!!! Jeden nazor je tvoj - ohladne krmenia materskym mliekom, kazdeho osobna vec ako sa k tomu chce postavit, ja nikoho neodsudzujem. Ale tie laktacne poradkyne si myslim ze su dobre ... Aby poradili neskusenym mamickam s kojenim.... Takze calm down s tym manzelom ako najlepsim laktacnym poradcom...
@bebe2013 no ja zoznam veci Mam, ale este neviem ci vsetko z toho budem potrebovat ... Som chcela minuly tyzden aj tu sterilizacku flasiek kupit, ale si myslim ze je to zbytocne vyhodenych30-50 EUR, nakolko stack iba vriaca voda. K tomu monitoru dychu, to vidim ze skoro kazda buduca mamicka ma, ale po pravde opat .. nie su to vyhodene peniazky? Ved nase mamicky to nemala a pozrite ze nas odchovali bez problemov, takze ju asi tiez vylucim z vybavy .
@mariettka27 prepac bebe, ta posledna sprava mala byt pre mariettka27
@inviav ano v cistom to ma ale akurat dnes im oznamili ze na isty cas pojdu na 12tky tak uvidime nie je tym nadseny lebo sa boji ze neuvidi babatko svoje koli tomu ze bude trcat v praci ale do maja sa podla mna vratia na 8micky len musia dohnat stratu takze uvidime 😉 .. jeej tak to je super mi ze ma posledny den mi sa toho teraz dockame az o pol roka kedze sa predlzovala skusobna doba ale snad sa dockame uspesne aj mi a pojde platovo hore aby sme mohli konecne vypadnut s tadial 😉 .. noo ved aj ja chcem nieco zarabat pocas materskej ale ako si spominala zavisi to od nasich malickych 😀 .. noo aj ja uz mam dost zimy a snehu chcem teplucko a chodit vonku na prechadzky a tak no na druhej strane sa tesim ze budeme mat jarne babatko a do leta kusok dorastie a budeme chodit neustale vonku tesim sa na to kocikovanie 😀
@adell34 😀 oki tak ty podrz male alebo ja este posuniem termin a snad sa stretneme urcite by mi dobre padlo mat tam niekoho koho ako tak poznam 😀
@dominika1516 tak mne sa posunul termin o par dni skor, ale myslim si na sto percent, ze budem rodit cisarskym a planovane, takze 2 tyzdne pred terminom ma asi naplanuju, takze je celkom mozne, ze sa stretneme 🙂 ved dovtedy si este co-to popiseme 🙂
ahoj, potrebujem poradit mam strašnu chripku, teplotu kašel. poraddte čo pomože. Bola som na pohotovosti a tam doktor taky debil ☹ dal mi lieky a v lekarni mi povedali že ich nemam brat v žiadnom pripade že uškodia mimi, tak už na koho sa spolahnut.
@lydusska no to sa ma tak.. mi mame s mojim muzom tak intimne chvile zmaknute ze pozna vsetky moje mliecne zlazy.. a ja mu ich nemam problem ukazat.. proste neni som dosrana z toho ze by som nevedela mojho zaucit do tohto taja .. ako volaktore zienky.. proste ked ma chut nech sa pozera a uci sa... cudzia zenska nech sa stara v prvom rade o svoje dudy doma.. lebo do vnutra mojich zieliek aj tak nevidi.. a ked niektore mamicku su tak blbe ze si myslia ze budu mat viac mlieka po konzultacii s laktacnou poradkynou, ktora im povie asi tolko co vestica z kavy tak nech si tak mliecko riesia.. ja sa spolieham na svoj matersky instikt a hlavne formulku... tak aby mojej muchotravecke nic nechybalo
@katarinakatka skus to vylezat, daj si lipovy caj s medom a vela citronu, zober vitamin D.
@angel31 Ved za laktacnou poradkynou ist nemusis, ja som rada, ze su zeny, ktore chcu z dobroty svojho srdca pomoct inym zienkam, aby ich babatka mali co najprirodzenejsiu stravu. Moja sestra je laktacna poradkyna a robi to z lasky, urcite nie preto, aby skumala niekoho zilky (co btw laktacna poradkyna ani nerobi). Inac, skus pouzivat aspon trocha ciarky, tvoje prispevky sa strasne tazko citaju.
@lydusska úprimne myslím, že komunikácia s určitom osobou tu je zbytočná, prečítali som si staršie príspevky a to mi stačilo, ako vravíš každého osobná vec, musime si veriť a možno sa aj potrapit a úspech sa dostaví, inak neviem či pozeráte supermamu na jojke v jednom z prvých dielov bolo o kojeni a bolo to veľmi zaujímavé tak ak tak mrkni v archíve JOJ. a názor ala môj muž laktacny poradca, no ten toho ma určite odkojeneho a odskusneho s mamickami a kojenim, to môžem aj ja povedať, že som expert, lebo som mala chovnu stanicu mačiek a musela som im dopomahat ku krmeniu 😉
@ivuskase plne s tebou suhlasim. :D Inac, ty si fakt mala chovnu stanicu maciek, alebo to bol len priklad? My mame doma kocura. Takeho riadne dlheho, ked stoji na spickach a natiahne sa, tak ma skoro meter. Viem podla toho, ako sa docahuje a hmata, ked nieco v kuchyni krajam - stoji na zadnych a labkami capka po pracovnej doske, ci nieco neuchmatne.
@lydusska inak ten monitor dychu aj ja som bola taká nerozhodna ale nakoniec ma moja maminka presvedcila, aby som ho kúpila a ten sterilizator tiež si myslím, že stačí horúca voda, inak ja som si kúpila aj flasky zo skla. ja som si urobila tiež zoznam a potom som ho postupne zoskrtala, lebo veľa veci aj tak podľa mna nevyuzijem
Ahojte babenky, ktorá bude rodiť okolo 9 mája v TN?
@bebe2013 hej mala som perzske mačky ale potom som odišla do zahraničia tak som s tým skončila ale toto poznám Mamina si nechala jednu moju perzanku a ma ešte dvoch Britov a sibirsku no a ten sibirak je taký stojí na zadných a packa a ked mu niečo dáme tak si to zoberie na packu a tak papa. veľa ľudí ma odsudzovalo, že som tehotná a mám okolo seba mačky ale tie naše sú cistejsie ako niektorí ľudia a predsa ich hovienka nejem 😉
@lydusska
@ivuskase mne suseda poradila, ze si mam v niektorom z baby obchodov vypytat zoznam obsahujstartovacieho balika pre babatka a ze si potom spolu mozme sadnut a ona mi ho ako skusena matka troch deti zoskrta na potrebne veci.
Mate este stale nejake cudne tehotenske chute? U mna uz druhy mesiac ficia pomarance. Kazdy den zjem minimalne 4. Take tie spanielske, velke, stavnate, sladke, s hladkou kozou, co sa lahko supu. Mmmmmm. A zeleninove salaty s cibulou (napr. grecky).

@mariettka27 My chystame teraz izbicku, uz mame kocik, prebalovaci pult, nejake oblecko, nejake veci mame slubene od kamaratov, ale tiez rozmyslam, ze by sa mi zisiel zoznam veci, ktore naozaj treba.