Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@julinka88 aj ja mam uzku panvu 🙂 asi aj to je dovod preco viac priberame, nech sa rozsiri. No toho sa aj ja obavam, ze krpec bude velky, lebo doktor vzdy hovori, ze to je velke, plne babo taky tucko 😀 a kde si rodila? V Trnave?
@janulka610 Ahoj Janulka, co sa tyka veciciek, tak pred dvoma rokmi ked som rodila...tiez v maji... bolo strasne teplo, ale aj tak moja mala nosila dlhy rukav a dupacky cely jun... a potom nosila asi mesiac body tiez s dlhym rukavom... asi az koncom jula som zacala malej obliekat body s kratkym rukavom.... ale zalezi od babatka, moja mala bola taka zimomrava... A tiez zalezi, ci byvate v panelakovom byte, kde byvaju dost vysoke teploty alebo v rodinnom dome.... tam zvykne by prijemnejsia chladnejsia klima.....
@angel31 mne ani tak nešlo o to, ze to bol porod do vody, ale o to, ze to bol nádherne zážitok🙂
@ivuskase Ked brusko tvrdne iba par krat za den, tak by to malo byt v poriadku, maternica sa pripravuje na porod....brusko tiez tvrdne ked sa babatko hybe...aj to je normalne. Ja som v prvom tehu kvoli nadmernemu tvrdnutiu lezala tyzdne v nemocnici, ale to mi tvrdlo asi kazdych 20 minut pravidelne a nemohla som kvoli tomu prejst ani par metrov. Brucho stvrdlo na kamen a ja som si musela sadnut.... Preventivne brat 1-2 tabletky magnezia denne je o.k., ja ho tiez teraz beriem, len ho vysad aspon 4-6 tyzdnov pred porodom, pretoze potom mozes mat problem s nepravidelnymi kontrakciami.
@mipolka Ja som v predchadzajucom tehu brala magnezium až do pôrodu, nikto mi nepovedal, ze som ho mala vysadit☹ A kontrakcie pred pôrodom (podotýkam druhým) som mala 3 dni a nie a nie sa otvoriť☹ Je to tým magneziom alebo proste len tak?
@mipolka ahojky,vitaj medzi nami 😉
@simuska1976 mne bolo povedané,že v 30 týždni by sa malo magnézium vysadiť,ak sa dá...a normálne to tiež netreba preháňať s ním(niektoré baby berú aj 3x2 tablety),vraj si dieťatko pestuje závislosť,a potom po pôrode má abstinenčné príznaky...aspoň tak mi to vysvetlila moja dr...ja si ho dám občas,2-3x za týždeň,keď mi stvrdne bruško... 😉
@froggynka2013 a si kvoli tomu na pn? Ja sim mala plodovej vody malo uz pred mesiacom. A teraz je to stale rovnake. Hlavne je, ze hrasok je ok.
@bebe2013 Vies co nie...povedali ze v pohode mozem zatial chodit do prace..Ty si PN????
@simuska1976 a co sa ti na tom najviac pacilo? 🙂
Ta pohoda, ako to zvládla bez lekára, ten sa len prizeral, ze tam mala manžela aj dcérku, ze jej dieťatko nikam nezobrali, ale ho mala od začiatku pri sebe, take šťastie z nich všetkých bolo cítiť🙂
@mipolka dakujem za radu, a je na ten čas potrebná aj nejaká zavinovačka do vajíčka?
@julinka88 dakujem 🙂
@mariettka27 dakujem 🙂
@lucynka777 ja pochádzam z piešťan tak kvôli psychyke som rodila tam sa cítila bezpečne 🙂 Tak ale už dnes dávaju na velké bába pozor a robia cisárske 😉
@inviav noo ved aj mne na zaciatku povedala ze ma musia sledovat a brat krv na protilatky a ze budem chodit kazde 2tyzdne ale realita je ina podla mna nic v zlom ale moja lekarka to vsetko dost zanedbava .. presne tak bola som nastavena ze kazdu poradnu vidim babatko a pocujem srdiecko a teraz ked by ho podla mna mala sledovat ci vsetko dobre rastie tak kasle na to .. ja uz neviem aj som ju pytala ale bola neoblomna a jedna baba co sedela vedla mna v cakarni tiez dopadla rovnako chcela vediet pohlavie a nakoniec jej tiez ani utz nerobila takze sme odchadzali nastvane a zabila som den zbytocne lebo vseho vsudy mi len krv brala a recept predpisala a na to som nemusela sediet 3hodiny nalacno v preplnenej cakarni vedla ambulancie kde bolo plno kaslajucich ludi :-\ .. bavili sme sa o tom a asi nejdeme teraz aj pocasie nie je vhodne a ak pojdeme tak az po glukozovom teste stale dufam ze ako pojdem na odber tak ze mi spravi ten utz aj tu moja lekarka ..
ahaaa takto to mas u svojho lekara aspon.k tomu vsetkemu pristupuje zodpovedne ..
@froggynka2013 Som na PN, ale este kvoli inym veciam.
Pozeram, ze mate na Slovensku dalsiu snehovu kalamitu, davajte si pozor na bruska a nesmyknite sa! U nas tiez snezi, ale nastastie sa to hned topi.
@dominika1516 co ma vela pacientiek, ked na nic nema cas a ani na to, aby ti brala krv kazde dva tyzdne? ved ked je to tak, tak ti nemala u seba zakladat kartu isla by si hladat dalej..no nie? ten moj doktor tiez pohlavie najprv neurcil, ale aspon bolo na nom vidno, ze sa snazi...no ja uz vazne neviem, co si o tej tvojej mam mysliet...ale uz teraz ku koncu tehotentva by som doktorku nemenila....nabuduce aspon budes vediet, ze k nej sa neoplati chodit a najdes si niekoho lepsieho...ja som s tym mojim nadmieru spokojna..tiez ma pacientiek vela, ale vsetko pekne stiha aj ked som niekedy vnutri aj pol hodinu 🙂 teraz je tym kaslajucich ludi viac nez dost..u nas vraj aj zavreli za to nemocnicu..teda nepustaju tam navstevy, lebo je chripkove obdobie a mame aj par skol zavretych...dufam, ze ja to znovu nedostanem...tak uz teraz preventivne dzusikujem a cajikujem 🙂 a uz vies kedy ides na ten cukor? ja idem v utorok do poradni, tak ti dam vediet, ze ako som dopadla ja, aj ked malinka kopka ako o dusu a kazde rano mi robi budicek, tak ona sa tam ma asi super a este tie dobroty, co jej idu cez pupocnu snuru 😀 a inak, uz si nasadila liecbu? je ti lespie?
@inviav ja som z Nitry a tiež máme zakázané návštevy kvôli epidémii,chystáš sa rodiť v NZ?
@janulienka36 ano v NZ, je to sice od nas vzdialene cca 30km ale vzdy blizsie ako NR....na NR nemocnicu som pocula aj chvalu, ale aj dost kritiky...ty sa chystas tam?
@inviav hej ,ja idem do NR, mam to tam o trosku bližšie ako do NZ....ale aj lekarovi chodím do Nitry a dosť vela báb čo poznám a chodia k lekarovi do NZ idu rodiť do NR.Ja už mám skusenosť s Nitrou,sice už davnejšie, ale myslim že pokial nemas vybaveneho lekara tak je uplne jedno kam pojdeš .....
@janulka610 Nemas zac... zavinovacka urcite ano, ci uz do kocika alebo do vajicka, ja som bola maximalne spokojna so zavinovackou na leto od Emitexu....zvonku ma vrstvu tenkeho fleecu a zvnutra je balnena, do tej som malu dala aj ked sme isli z nemocnice. Vyuzijes ju urcite aj neskor na jesen.

Ahojte, ja by som sa tiez rada zapojila do diskusie, aj ked nie som prvorodicka, uz mam skoro dvojrocnu dcerku, tak snad to nevadi... mozem sa podelit so skusenostami 😉 Nemam teraz sice vela casu prispievat a sledovat temu, ale snad z casu na cas sa podari 🙂