Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@inviav cim dalej tym horsie lebo stale snezi a je zima no a cesta do prace je zabijak ale nejako si na to zvykame uz takze sa nebudem stazovat lebo moze sa stat ze bude eeeeste horsie ako doteraz .. no uz mu je lepsie postarala som sa o nho a zajtra by mal ist do prace lebo tiez nechce moc vymeskat na zaciatku tak snad sa mu to nevrati a bude uz len lepsie na tom ... hehe to ani ja uz dlho nemusim rozmyslat co varit cez vikend lebo v sobotu sme u mojej babky a v nedelu u maminy 😀 .. ale tu oslavu a kopu jedla ti zavidim ale v dobrom 😉 ... pocuj inak kupujete vasej Simonke aj monitor dychu ci nie?
@lydusska tak tak moja co dodat povedala si vsetko co mam ja na mysli ale aspon mam ponaucenie do buducna a uz nebudem taka hlupa a trpiet a tu doktorku uz nechcem ani vidiet .. noo a verim ze uz zaberie aj ked zatial ziadne zasadne zmeny nepocitujem asi uz je dost neskoro zacat to liecit a asi sa to somnou potiahne az do porodu ☹ ... a ty ako moja hmm?? citam ze maly kopka ostosest aj ten moj drobcek a hlavne vecer 😀
Ahojte dievčatá. Predstavte si, zistili mi zvýšený cukor, musím držať diétu ☹ Nemáte s tým niektorá skúsenosť? Pritom som úplne chuda a doteraz som pribrala len 4,5kg. Žiaden cukor a asi ani pomarance ☹ Ach, mam to ale stastie!
@dominika1516 ja to vzdy hovorim,ze nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt este horsie....u nas vcera snezilo cely den a dneska sa to pomalicky topi, ale nemame to take hrozne ako vy...dneska som si zobrala dovolenku, lebo ma strasne picha na lavej strane podbruska, ale myslim si, ze to bude len s travenim nieco..cize nic vazne..zajtra na poradni sa na to spytam doktora...tak to mam radost, ze mu je uz lespie 🙂 ty to mas veru dobre...taketo kucharky ked mas okolo seba....popravde mne sa tam ani nechce ist kvoli rodinnym vztahom, ale idem tam iba kvoli Marianovej starkej (oslavenkyni)...nech sa potesi....no nemala som v plane kupovat monitor dychu, ale jeden sme dostali od znamej mojej maminy a potom som sa o nom docitala, ze je to naozaj dobra vec...rozhodujes sa ci kupit? neviem aku mas zdravotnu poistovnu, ale dovera tusim dava na monitory 30% zlavu
Babenky a porodu sa nebojite? Viem ze som v teme pre prvorodicky...ale ja mam priserny strach ☹
Syn mal 3950g takze potrapil dost a vraj druhe babatka byvaju este vacsie tak sa fakt strasne bojim uz odvtedy ako som zistila ze som opat tehotna ☹
@ulu465 myslim, ze to strachovanie ti skor uskodi ako pomoze. Ja mam tiez obavu ale skor aby vsetko prebehlo tak ako ma a z toho ako to bude, kedze som v zahranici, myslim, ze sa budem na malinku tak tesit, ze mi to ani nejako nedojde a zasa dalsia vec, bo by sme si pre nase deticky nevytrpeli.
@simuska1976 no Ahoj Simca, ja si to tiez uvedomujem ze to nebude az tak lahke zostat dalsich 9 tyzdnov pracovat, lebo brusko zacina byt dost tazke, dnes som si to uvedomila ked sila G ho pritiahla k zemi ked som sa prudko postavila hhh ;))))) ..... No ale na druhej strane ako pises ty si zlenivela a ja by som tiez, to by bolo pre mna horsie sediet doma a nic nerobit ako byt v praci a makat, ten cas mi predsa Len ubieha omnoho rychlejsie ;). Ani neviem ako minuly tyzden proste uplynul pomedzi prsty a dnesok ten ani nehovorim, nakolko som dost busy v praci. A na MD mozem zostat max 9 mesiacov, aby som si mohla udrzat poziciu na ktorej som, takze si ju nechcem vyberat uz teraz a potom bys tak max 5mesiacov doma so syncekom, ked mozem az 7-8 by takto ak si vezmem neskor tu MD. Viem ze u NAS na Slovensku je Mr az 3 roky co je skveke teda, tu max 12 mesiacov, ale to uz by som nemala zarucenu poziciu v praci ;(... A Ty si preco na na marodke ak mozem vediet? Si sa necitila dobre, alebo si mala velmi narocnu pracu? PRIJEMNE tehulkovanie prajem
@ulu465 no po pravde, sice som prvorodicka a neviem do coho idem .... Ale nebojim sa ;). Isto budem nadavat a preklunat ked to bude boliet a budem chciet zachlopit manzela pocas tej bolesti, ale Ved kazda jedna z NAS tym raz,prejde a ked to uz tolke z NAS zvladli a Ty si uz jedna z nich, tak vidis pohoda a isto ti ta laska co ti maly/a saga za tu bolest stala a pre NAS ostatne este Len bude stat ;))))). Ziadny strach baby vsetko bude super a bez bolesti!!! Treba byt optimistkami ;))))
@lydusska Krvacala som, ale všetko je v poriadku, krcok, placenta aj malicka, nevedia z čoho to je a teraz som do toho dostala chripku☹ Ale tak to ťa chápem už, prečo chces ostať do poslednej chvíle, aby si potom bola s drobcekom co najdlhšie🙂 Ja som mala, ked som žila vo Franc.pri druhom dietati nárok na 3 mesiace platenej MD a potom do 3 rokov dietata neplatenej MD. Rok a pol som bola doma pri obidvoch deťoch, lebo som ich dlho aj kojila, ale po roku a pol som šla do prace. Teraz by som si to chcela viacej užiť, lebo už to bude posledné🙂 A ty sa teda držkaj Lyduska a vydrž co najdlhšie, aby si si malickeho co najviac užila🙂 Dúfam, ze v robote ťa šetria a drahy ťa doma obskakuje🙂
Ahojte babulky, tak dnes som bola na poradni a cukor mám vraj ukážkový ale podla doktora moc priberám a povedal že sa mám pripraviť na to že malý bude opäť velké bábo a že sa trochu potrápim ale to trochu asi nevie čo premna znamená o cisárskom ani nemukol tak neviem sa bojím
Ja sa na porod veľmi teším, prvý bol hrozny, len preto, lebo som nevedela co mám robit. Druhý bol bolestivy, ale asi to nebolo take hrozne, lebo ked som odchádzala s porodnice, hned som chcela ďalšie. Vedela som co ma čaká, lutujem, ale, ze som nezostala dlhšie doma, lebo som sa dlho otvárala. Ale bolo to hlavne o prístupe, kedže sa jednalo o porod bez komplikácií, rodila som vo Fra.s PA, a ten prístup bol jednoducho úžasný🙂 Aj teraz si predstavujem, ze to bude nádherne, rýchle, bez komplikácií, s mojou láskou a deticky, dúfam, ze budú hned vedľa, aby sme strávili tie najkrajšie chvíle s maličkou od začiatku spolu(a môj pubertalny syn, dúfam, neda svojej sestricka facku ako spravil, prvej sestricke, ked mal 3 a pol roka na privitanie, pri prvej návšteve porodnice☹ ). Mnoho veci sa dá vsugerovat, tak ja si sugerujem už dlho, ze to bude takéto🙂
Babyyy, ja som dnes bola 2x na pripravnom kurze... super, lubi sa mi to, a uz sa viac teším ako bojím... tá pani čo robi kurz, inak sme na nm asi 15, a niektore uz s mega bruchami 🙂), je porodna asistentka v nemocnici, tak si tak nahovaram ze ked bude ona pri porode tak sa nebojim...alebo sa tak ukludnujem, ze snad budu vsetci ako ona...milé, ochotné a profesionálne a skusené...jáááj bože dufam že to dobre dopadne...
mama mi hovori ze si mam zbaliť už tašku, pre každy pripad... čo vy nato? kedy sa zbalime?
Inak uz mate vsetko nakupene? ja som dnes objednala kolotoč nad postielku, taky s projektorom - obláčiky na plafone, a s melodiami... el. oddsávačku, snuza halo, aj ten dianatal gel, kočik zaparkovany, 500 plienok kupenych a asi 30 mini oblečka... 56 som kupovala, uvidim co povie doki v 30 tt ci sme ešte tabulkoví, či treba aj menšie vecičky ...
o 10 UZV🙂)
@miamoja2012 ty si aka sikovna, ja mam stale na vsetko cas akosi. Ale tak idem este na tri tyzdne na Slovensko, obavu mam skor z tsj cesty naspat, lebo lietadlom to uz nechcem riskovat, tak dufam, ze mala bude rozumna a zostane pekne v brusku tak dlho ako ma. No a na velku noc asidam vsetko do poriadku, vsetko vyupratujem a zacnem chystat. Kedze ja do porodnice nic nepotrebujem tak len nachystam sedacku do auta anejake tie drobnosti pre babulku a hotovo...
ahojte dievcence, dlho som sa neozvala, ale zato som sa stihla vydat - stastne. Dufam, ze aj nas malinky v brusku to so mnou zvladol v pohode 🙂. Dufam ze sa mi podari precitat, ako sa zatial mate vy 🙂. Dufam ze vsetky spokojne a stastne s tuzobnym ocakavanim 🙂
@twetinka81 gratulejem! Aka bola svadbicka?
ahojte baby, no ja sa nechystám ešte ani nahodou, včera sme boli kupiť postielku,tak som si hned kupila paplonik a navlecky do postielky.....ale inak nič.prať vecičky sa chystám až okolo velkej noci,takisto tašku si budem baliť až vtedy...stale sa mi zda,že mam kopec času
@julinka88 môžem sa spýtať,kolko si pribrala,ked ti doktor povedal ,že vela priberáš? no ja idem k doktorovi v pondelok,tiež som zvedavá čo mi povie, lebo podla všetkých v okolí vyzerám,že by som mala ísť rodiť o 2 týždne 😝
tiež to mám asi geneticky dané, že budem mať velké bábo.....čo sa mi aj potvrdilo, podla mna ani velmi nejem, skor takisto ako ked som nebola tehotná, no tie kila stále viac a viac rastú ☹
@janulienka36 Ahoj no doteraz som pribrala 10 kg moje bruško si možeš pozreť v albumíku a posúď sama aj moja mamina ma presviedča že z tatinovej strany to mám v rodine tak ja už neviem ale čo viem že to nenechám len tak lebo pri prvom synovi som mala velký problém malého som ani nevytlačila skoro sa udusil nebyť pôrodníčky a v dnešnej dobe na to kašlú a ked sa mi to o mesiac na velkom sone potvrdí že bude velký tak si ten cisársky vydupem lebo ja rodím nie doktor ktorý mi povie veď sa trochu potrápite...a tu nejde len omna ale hlavne o malinkého
Tak uvidíš čo ti povie doky ale ked ti bude sono tak sa spýtaj na miery a váhu bábatka a sleduj si to nenechaj to tak
@lydusska bolest nebola az taka hrozna, dalo sa to vydrzat a najkrasie na tom cele bolo ked mi maleho hned ako "odtial" vysiel dali na brusko, to bol ten najkrasi zazitok v mojom zivote 🙂 mna ale desi zotavovanie po porode, samotny nastrih nebolel ani sitie som necitila (chvalabohu), ale teraz tie jazvy citim, stale to boli, dlho hadam aj tristvrte roka ma to tam dole tahalo, co je vraj normalne, prve menstruacie po porode ma boleli priserne( fakt priserne, neomhla som ani stat len sediet), plus mi nezosili krcok takze mam z toho teraz v tomto tehu strasne problemy 😒 . Takze ja sa samotneho porodu nebojim ale toho potom, dalsich jaziev atd....
@julinka88 no ja mam na sebe už do 15kg a bruško oproti tvojmu omnoho väčšie,to tvoje sa mi zda take normal,určite maju baby aj menšie, ale vidiš,niektore - ako aj ja - aj väčšie....tak som zvedava,čo mi povie.....
inak ja by som mlal isť cisarskym, mam doporučenie od ortopeda, ale moj doktor sa vyjadril - že sa ešte uvidí ☹
tak sa mi zda, že nejako nechcu posielať na cisarske, aspon u nas v NR
@bebe2013 skvela, pohodova, dokonca so vsetkym co ma byt ... az som sa bala ci to ja vsetko zvladnem a nakoniec to bolo uplne v pohodicke 🙂
@dominika1516 ahoj....takze dalsia poradna uspesne za nami...gulky nam nenarastli, tak zostavame dievcatkom 😀 akurat nam chyba trosku zelezo, tak budeme musiet doplnit tabletkami a pichanie v podbrusku tiez nemam riesit, ze je to tym, ze sa mi posuva maternica vyssie k hrudniku.
Ahojte tehulky cakajuce majove babatko🙂
Moj prvorodeny je tiez majovy...a nakolko druhorodeny uz nie letne vecicky co mam sme absolutne nevyuzili, takze ak by ste niektora mali zaujem o letne oblecenie pre majove babatko chlapceka - opalovacky, krataasky, triska s kratkym rukavom...mozete sa mi ozvat, mam toho vela a za lacno posuniem dalej.
Prajem krasne tehulkovanie
Ahojte kočky 🙂
ako sa máte?som rada,že tie čo už máte poradňu za sebou,ste v poriadku 😉 ...mali ste teraz veľký ultrazvuk?sa vraj robí okolo 30 tt...ja idem na poradňu vo štvrtok na Valentína,tak sa tešíme s manželom,že uvidíme náš pokladík...
čo sa týka toho balenia do pôrodnice,ja už začínam pomaly...v januári som bola v nemocke,tak viem aké to je baliť sa na rýchlo...predsa len môžu nastať komplikácie a bude treba možno rýchlo a nečakane do nemocnice,najlepšie,keď bude taška už pripravená v skrini...tam sa jej nič nestane...ale pevne verím,že ju nebude žiadna z nás potrebovať skôr ako na konci apríla alebo v máji 😉
@inviav neviem akú máš tú hodnotu železa,ale ak netreba nevyhnutne tabletky,radšej to doplň v strave,železo v tabletkách zapeká...treba jesť viac zelenej zeleniny,aj pór veľa obsahuje,hovädzie mäsko a z ovocia maliny,jahody, ríbezle,broskyne...pokukaj na internete,ja som našla,že vstrebávanie železa sa zdvojnásobí,keď po jedle bohatom na železo vypiješ čerstvú pomarančovú šťavu 😉
inak to pichanie v podbrušku mám tiež,budem sa na to pýtať na poradni,tak som zvedavá čo povie dr mne...
@mariettka27 mna zase picha pod lavym rebrom, teda skor tak, ako keby taha, a doktor mi povedal, ze to su svaly ako sa roztahuje maternica. Ze to je normalne.
@mariettka27 to vobec netusim a ani kde to mam hladat...ma to byt niekde v knizke napisane? ...skusim teda popozerat nieco...ja masko moc nemusim, tak aspon z toho ovocia a zeleniny skusim doplnit...bala som sa toho pichania, je to sice iba na lavej strane, ale uz ma to pichalo aj pocas chodze...ale nastastie to nic nie je

@ivuskase no tak ja tiez neviem este, co to bude a po tvojom teste by malo byt dievcatko, tak som zvedava, ci sa potvrdi 🙂 skusali ste to tie, co uz viete, co budete mat, ci sa vam to potvrdi? inak fakt riadna haluz 😉