icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

mariettka27
12. feb 2013

@bebe2013
@inviav dúfam,že naši lekári majú s tým pichaním pravdu a o nič nejde 😉
@inviav tú hodnotu nenájdeš asi v knižke,mne robili v januári rozbor krvi v nemocke a papiere mi dali pre moju dr,tak tam som videla tie hodnoty a vyhľadala som si na internete čo to znamená...napísali mi,že som anemická a predpísali 3x denne antianemiká a moja dr kukala na to ako puk a povedala,že normálna hodnota je 120,ja mám 118,čo je u tehotných úplne normálne,takže žiadne lieky nemám...problém môže byť hodnota pod 100...ja to mám v tých papieroch ako HGB (hemoglobín)

ulu465
12. feb 2013

@simuska1976 boze ako ti zavidim ze sa tesis 🙂 ja som prvy neriesila, ved porodilo tolko zien, porodim aj ja ale teraz sa strasne bojim..asi si to tiez skusim vsugerovat, ze prveho som sa nebala a bola som nemilo prekvapena a teraz ked uz viem ze docoho idem a pripravujem sa na to najhorsie ze to nakoniec bude celkom dobre, mozno nad ocakavania 🙂 inak ja mam tiez termin 26.maja ale doki ma pripravuje na to ze to pojde asi skor, a asi po poradni kt.mam bud.tyzden pojdem na zositie krcka, nakolko mi od 6.mes.hrozi predcasny porod

dominika1516
12. feb 2013

@inviav jeeej tak som rada ze Simonka nema gulky aj ze je vsetko v poriadku 😀 😀 😀 .. aj ja beriem vitaminy na zelezo takze to poznam a to pichanie som rada ze je sposobene ,,len" rastom maternice .. 😉

inviav
12. feb 2013

@mariettka27 toto absolutne netusim...ja som tie vysledky ani v ruke nedrzala

inviav
12. feb 2013

@dominika1516 veru nemam..tak sa vytesujem a zasa mam obrovsku chut ist nakupovat, ale este musim pockat do toho 22-eho..ci aky to vlastne bude den....ty uz to zelezo beries dlhsie? inak dalsiu poradnu mam vtedy ked aj ty...takze mne sa uz pomaly skracuju intervaly a teraz pojdem uz po 3 tyzdnoch...uz si si vybavila ten glukozovy test?

simuska1976
12. feb 2013

@ulu465 tak to ti držím palce na to zasivanie, dúfam, ze to nie je bolestivé☹ Moj krcok pre zmenu vždy tak držal, ze nie a nie otvoriť🙂 Tiez, by som bola rada, keby to prišlo skôr a hlavne, keby malá nebola príliš veľká🙂 Ja verím tomu, ze ked budeme veriť, ze to dobre dopadne, tak to dobre dopadne🙂 A držím palce nech ti všetko dobre dopadne, ozvi sa🙂

ulu465
13. feb 2013

@simuska1976 dakujem 🙂 no to dufam aj ja, ale radsej nech to bolí akoby sa mi drobec mal narodit prilis skoro 😖
zial mne taky, ako to nazval lekar, zdevastovaný krčok zostal po prvom porode a porodníčka mi to mala zošit, bolo by sa to vraj pekne zrastlo ale co uz teraz...dokoca teraz ked ma pozeral druhy doktor v nemocke tak si myslel ze mam nejaku vrodenu anomaliu krcka, dvojite ustie, ze az potom mu doslo ze to mam taku velku ranku...ked som sa dokiho pýtala ako to je mozne ze sa to tak roztrhlo povedal ze syn bol velky na prvorodicku a ze take velke babo kade ide tade trha...tak neviem mozno to bolo aj tym ze som mala relativny rychly porod, o 8mej rano som prisla otvorena sotva na jeden prst, tak mi prepichli plod.vodu a supli dve injekcie oxitocinu a o 12tej som uz rodila ked som bola otvorena na osem, tak ja neviem mozno mali pockat kym to nebude na desat, lekarka si ale myslela ze babo bude mat 3300g maximalne tak mozno preto....plne chapem tvoj strach z velkeho babatka 😉 ja teraz neviem co by bolo v mojom pripade lepsie, ci to aby slo babo skor a bolo mensie alebo po tom zosití aby som zas neprenasala a nebolo vacsie 🙂
a uz mas vybrane meno? inak mne sa tiez strasne paci Filipko ale uz sused ma Filipka tak hladame nieco ine 🙂 a pre dievcatko sa mi paci Natalka ale este to nie je naisto 🙂

ulu465
13. feb 2013

@simuska1976 a skusala si ocikat tu sodu bikarbonu ci ti to vyslo? nam doki nechcel pohlavie prezradit, vraj podstatne je aby bolo babo zdrave..co ma aj pravdu kedze som pri tomto tehu mala aj hematom a bola v nemocke tri krat koli krvacaniu 😒

bebe2013
13. feb 2013

Od dnes myslim len pozitivne. Vsetko pojde hladko. Objem plodovej vody sa zlepsi. Lebo zelania sa velakrat plnia. A ak sa neplnia, je to pre nieco, co pochopime neskor a zistime, ze bolo dobre, ze sa nesplnili. :D

ulu465
13. feb 2013

@simuska1976 a vraj dievcatka byvaju mensie tak ak budes mat dievcatko tak mozno bude mensie 😉

inviav
13. feb 2013

@mariettka27 no takze nasla som to tam a hemoglobin mam 101

mariettka27
13. feb 2013

@inviav tak ak ti predpíše lieky,tak ich radšej užívaj,aby si neohrozila seba ani bábätko...ale skús aj tú stravu upraviť... 😉 ...čo ti na tú hodnotu povedal tvoj lekár?

inviav
13. feb 2013

@mariettka27 len tolko, ze mam doplnit zelezo, tak mi predpisal lieky...popri tom skusim aj teda tu stravu upravit a uvidim ako dopadne dalsi test..snad uz ovela lepsie

mariettka27
13. feb 2013

@inviav určite lepšie dopadne,neboj 😉 ...čítala som aj taký ľudový recept,že jablko napichať klincami,nechať nejakú dobu odstáť, a potom jablko zjesť...ale toto som faaakt neskúšala 😀

simuska1976
13. feb 2013

@ulu465 Tu sodu bikarbonu som ešte neskusala, ale chcem si to overiť, kedže vieme, ze to bude dievčatko🙂 A ja som tiez pozitívna ako Bebe2013 píše, co sa týka porodu, aj váhy, aj keby to bolo o 2 týždne skôr ako pri 2.tehotenstve. A co sa týka toho mena Filip, tak si neviem už ani predstavit, ze by sa volal nas Filipko inak, okrem toho mame zahraničné priezvisko, tak sa mu to hodí, aj dobre vyslovuje, ale tvrdim, ze to meno je diagnoza, už sama o sebe☹ Nepoznám ani jedného normálneho Filipa, moj konkrétne, od malicka hyperaktivny ADHD, stále problémy so správaním, ale inak je zlatucky moj Filipko, len som už z neho bola pár krát suca na psychiatriu😀 a takého Filipka zlatého, poslusneho som ešte nestretla🙂

julinka88
13. feb 2013

@janulienka36 jáááj no tak máš nebraté trošku viac ale tak čo narobíme sme tehotné 🙂 a k tomu cisárskemu....ja by som najradšej chcela normálny pôrod a moc moc ale ak sa mám trápiť a aj malinký tak to sa mi zdá bezvýznamné ☹

julinka88
13. feb 2013

@ulu465 Ahojky máš aj nejaký dôvod na cisarsky a k hej aký bo ja by som najradšej chccela normálne ale tak ked to nebude možné tak....budem žebrať aj ja 🙂

ulu465
13. feb 2013

@julinka88 Ahoj, no asi ani nie ak neratam ze mam na jednom oku 6 dioptriu ale neviem ci to je indikacia, pri prvom sa ma na to nik nepytal a porodila som 🙂 ale dopraskali mi cievky v ociach, mala som v nich zrazeniny este 3mes.
a mam aj krcove zily aj na vonk. aj na vnut.rodidlach,su hrozne a bolia jak slak, niekedy uz ani chodit nemozem ale to by asi tiez neobstalo ale za pokus to stoji 😀 a mozno aj ten moj dofrasovany krcok by bol za zmienku aby sa porodom neposkodil este viac....a ked si predtavim aka som bola dodrbkana po prvom a ako dlho som sa spamatavala tak preto by som radsej chcela teraz ten cisarsky 😀

ulu465
13. feb 2013

@simuska1976 tak potom daj prosim vediet 😉 no ved o 2tyzdne skor to uz je uplne v pohode, babo je uz uplne vyvinute....fuha tak to mas vesele, teraz este aj puberta do toho, ale stale lepsie ako keby mal sediet niekde ticho v kute 😀 a chodis s nim aj k psychologicke?

mariettka27
13. feb 2013

@ulu465 ahoj,keď sa môžem zamiešať,tak čo sa týka očnej chyby,za indikáciu na cisársky sa považujú dioptrie 8 a viac...ja sa chystám tiež k očnej,som zvedavá čo na to povie(mám 7 a 9).... kedysi dávno mi bolo povedané,že budem musieť rodiť sekciou...ale každý lekár inak vraví,,,kamarátka má 8 a 8 a povedali jej,že žiadna sekcia,nech si len odrodí normálne...tak asi tak... 😉

ulu465
13. feb 2013

@mariettka27 no myslela som si to 😀 podla mna je to asi indikaciou len ak je vysoky vnutroocny tlak, prip.su nejake trhlinky na sietnici

ulu465
13. feb 2013

@mariettka27 a ako vravim, pri prvom sa ma to nikto ani neopytal, ja som o tom tiez nevedela a bolo ok az na tie oci ako angorak aj ked som ich mala stale zavrete a sestricka mi hlavu tlacila nadol 🙂

mariettka27
13. feb 2013

@ulu465 no len napríklad ako píšeš,že máš 6 dioptrií na jednom...tak sa kľudne môže stať,že ti pôrod nenávratne poškodí zrak...moja mama takto porodila 3 deti,a tým,že mala vysoké dioptrie a vtedy to nikto neriešil,tak je teraz už cca 15 rokov na invalidnom,už skoro vôbec nevidí...nechcem strašiť,ale toto tiež netreba podceňovať... 😒

ulu465
13. feb 2013

@inviav ahoj ak sa smiem pridat, ja mam hemoglobin 105 a uzivam acidofolan ale v nemocke mi povedali ze je nizky tak namiesto 1 (ako sa v navode pise) mam uzivat 2tbl denne, ale beriem len jednu tak ako je v navode

ulu465
13. feb 2013

@mariettka27 no na jednom mam 6 a na druhom 3, ale na tom jednom by som uz mala mat 6,5 ale lekarka mi ich nechce predpisat vraj je to uz privelky rozdiel a oci by si nezvykli, ze by ma z toho hlava bolela...tvojej maminky je mi luto ☹ , ja som to pri prvom ale nevedela, nik ma na to neupozornil ale teraz si skocim radsej k ocnej nech sa k tomu vyjadri

mariettka27
13. feb 2013

@ulu465 možno treba povedať,že ťa bolievajú oči alebo čo...a aj to,že pri prvom si mala potom problémy s očami po pôrode...teda ak chceš sekciu...ja by som asi rada,ale tiež neviem ako sa tá moja k tomu vyjadrí,nebola som tam už 5 rokov,tak ma možno pošle do kelu 😀

ulu465
13. feb 2013

@mariettka27 no ja 2 roky a to mam chodit kazdeho pol roka 😀 tiez som zvedava co mi povie 😀 inak posiela aj teba kazdy rok na to HRT vysetrenie, suvisi to s glaukomom a na pachymetriu? lebo ked sa kamosiek pytam tak nie vsetky tam chodia tak teraz neviem ci niesom rizikova alebo co

mariettka27
13. feb 2013

@ulu465 ja som u očnej nebola odvtedy ako si šošovky objednávam cez internet o polovicu lacnejšie...mňa nikam aj tak neposiela,maximálne mi zmeria vnútroočný tlak a to je tak všetko...a ja riziková som,nakoľko mamina má glaukóm,nechceli mi ani preto urobiť laserovú operáciu,že to môže byť dedičné... 😉 ...ale teraz kvôli pôrodu tam zájdem,aj keď dostať sa tam je ako vyhrať v lotérii (aspoň u nás v meste to u očnej tak funguje)😀

ulu465
13. feb 2013

@mariettka27 aha, tak ale potom neviem preco ma tam posiela kazdy rok, asi sa jej budem musiet na to spytat kedze mi sama od seba nikdy nic nepovie 😠 teraz ako som si pozerala zdrav.kartu tak ked som bola na kontrole po porode tak tam mam napisane: OP: trh. vpravo s myop. konusom+nazalny (?) obsah ciev, hrubsie zmeny nevidno...
op je ocne pozadie a dufam ze to trh. neznamena trhlinu 😠

dominika1516
13. feb 2013

@inviav jeeej budem na teba mysliet ked budem toho 5.3. sediet v cakarni ze aj ty sedis :-P .. nooo beriem uz druhy mesiac teraz .. vybavila tak ze sa jej mam ozvat v piatok lebo dnes nemohla a zajtra neordinuju takze v piatok mam zavolat alebo sa zastavit a asi tam skocim osobne ved to mam hned vedla prace a rovno mi da aj papier a v pondelok hned rano pojdem uz dufam .. aj ja mam chut nakupovat uz si pisem zoznam pomaly ale ja mam nevyhodu ze neviem pohlavie ☹