icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

bebe2013
20. feb 2013

@janulienka36 wow, to mas teda riadneho valibuka!
@mariettka27 nas spuntik je tiez taka stredna vahova kategoria. V 27. tyzdni ma okolo 700g.

mariettka27
20. feb 2013

@bebe2013 no to si ma ukľudnila,že nie som sama 🙂 ...to tak vychádza,že v tom 29-30 týždni by aj tvoj mal mať tak okolo 1000gramíkov... 😉 ...

bebe2013
20. feb 2013

Dnes som nasej mysicke kupila taketo papucky. Nemohla som ich v tom obchode len tak nechat, no nie? 😀

bebe2013
20. feb 2013

@mariettka27 nase babatka nam dost ulahcia porod a po nom tu vahu urcite dozenu.

mariettka27
20. feb 2013

@bebe2013 no bodaj by si mala pravdu,ja si to tiež tak hovorím....inak papučky sú kráááááásne,ja sa tiež vytešujem,keď niečo pre drobca kúpim...aj by som sem dala fotky,ale nemôžem nájsť kábel od telefónu už dlhšie 😒

bebe2013
20. feb 2013

@mariettka27 posli si ich do mailu. :D A kabel netreba. Hej, a z papuciek sa s manzelom pekne vytesujeme.

mariettka27
20. feb 2013

@bebe2013 ty mi to asi neuveríš,ale ja som ten kábel konečne našla...v manželovom kufri 😀 😀 😀 ...asi ho prizabijem 😀

ivuskase
20. feb 2013

@bebe2013 ahoj, no tak dnes som bola u dr, povedala, ze je vsetko ok a 4.3. Idem na velke sono tak som bola troska sklamana, ze som babulku nevidela a musim pockat este skoro dva tyzdne ☹ uz som chcela vediet aka je velka , tesila som sa, ze dnes pojdem cvicit ale tak ma strasne taha vsetko okolo pupku, ze sa ledva hybem, uz neviem do akej polohy sa mam dat.
No ty si tiez chuducka teda.
Mne dnes prisla deka na hranie a v detskom obchode som nechala 100 euro, len za plienky a nejake oblecko ale vytesujem sa jak , keby ro bolo pre mna 😀

inviav
20. feb 2013

@mariettka27 to ja absolutne netusim kolko vazi nase babatko...snad sa dozviem o dva tyzdne na tom druhom morfologickom 😒 ale som pocula, ze cim mensie dietatko, tym lahsi porod 🙂

mariettka27
20. feb 2013

@inviav tak to s tým pôrodom určite áno,len aby sa správne vyvíjalo,o to mi ide...juj,ja idem na veľké sono až 14.3,už aby to bolo a snáď drobec priberie pekne 😉

po poslednej poradni 14.2 som dostala inak zápal tam dolu,tak sa liečim momentálne,máte s tým niektorá tiež skúsenosť?sa mi zdá,že ma poranila dr pri vyšetrení ☹...a sestrička ma "utešila",že teraz sa to so mnou bude ťahať až do pôrodu...

inak baby,vytvorila som si bazárik,ak chcete, kuknite 😉

julinka88
20. feb 2013

@inviav to s tym pôrodom je pravda aj ja idem na sono až 11.3 tak tam uvidím čo mi povie na velkosť bába tak snád nebude veliký bo filipko mal cez 4 kg ked sa narodil a bolo to o život nie môj ale jeho tak sa snažím nejesť sladké tak ako mi kázal doky 😀

julinka88
20. feb 2013

@mariettka27 to mi je lúto zápal som chytila tesne po pôrode ale cez tehu som mala prechladnuté močové cesty aj to bolo nepríjemné,,,,,v každom prípade sa skorovylieč bo mna to vtedy bolelo ako šlak a neviem si predstaviť ako by si s tým išla rodiť moja ☹ pekne oddychuj a neboj vyliečiš sa sestrička ťa iba straší ved ešte máme trochu času do pôrodu 😉

mariettka27
20. feb 2013

@julinka88 po pôrode to muselo byť nepríjemné,máš čo robiť s bábom,si vyčerpaná,oslabená a ešte aj zápal....no a tie močové cesty cez tehu sú hádam ešte aj horšie ako zápal....toto nie je také zlé,išla som s tým hneď,takže sa to moc nestihlo zhoršiť,ale čo je nepríjemné,tak to sú tie čípky,bleeee 😒 ...ale zasa na druhej strane,radšej treba preliečiť,lebo neliečený zápal vraj môže vyvolať prasknutie plodového vaku...a to by ešte bolo skoro,ešte musíme všetky vydržať aspoň do apríla 😉

ulu465
20. feb 2013

@janulienka36 to riadny chlapisko 😕 a v predoslych tehotenstvach ti velkost urcil presne? lebo ked mi sono robila doktorka 3hod. pred porodom tak synovi tipovala nanajvys 3 300g a ked zo mna "vysiel" tak bola riadne vyvalena 😀
no mna na cievne zatial neposlal, mozno by mal 😒 tak ti to tam aspon skontroluju, mrchy su to riadne tiez zily 😒
ja som zatial pribrala 9kg ale pozor pri prvom som pribrala 23kil a nikto to neriesil, vlastne mi lekar povedal ze pri mojej vyske 170cm a vahe 54kg som 10 z tych 23 potrebovala 🙂 no to je tazko, ja som sa tiez pri tom prvom uz hnevala sama na seba ale neslo to, ale posled.4 mesiace som uz priberala len co mesiac to jedno kilecko a po porode to slo dolu ani neviem ako do pol roka som mala 58kg, v podstate hned ako som prisla z porodnice domov som uz mala o 10 menej, mne to prislo akoby som bola len taka spuchnuta, zavodnena nie vyslovene "tukova"

ulu465
20. feb 2013

@mariettka27 ahoj, ako si zistila ze mas zapal? ako sa prejavoval?

mariettka27
20. feb 2013

@ulu465 štipkalo ma to dole a svrbelo,nie stále,ale predsa...výtok som nemala,ale radšej som šla...a zápal tam je...takže ak pociťuješ akýkoľvek diskomfort,netreba to tiež brať na ľahkú váhu 😉 ..radšej ísť 2x zbytočne ako ohroziť dieťatko,to je môj názor 😉

inviav
20. feb 2013

@mariettka27 ale neboj sa, urcite sa dobre vyvija..urcenie terminu porodu predsa nie je presna veda a doktor nemoze vediet, kedy bola naozaj ovulacia....tak ti drzim palce, nech je vsetko dobre 😉

inviav
20. feb 2013

@julinka88 no bol to riadny "chlapisko" 😀 jedavala si predtym vela sladkeho? a mala si pri Filipkovi aj moc velke brusko, ked mal cez 4kg?

mariettka27
20. feb 2013

@inviav to máš pravdu,treba hlavne pozitívne myslieť,že je všetko v poriadku,.,

ja sa už taaaaaak strašne teším na leto,keď budeme kočíkovať tie naše pokladíky 🙂

gulkaaa
20. feb 2013

ahojte dievčatá chcem sa opýtať o dva týždne mám termín pôrodu a niekedy keď sa malinká hýbe strašne ma páli až reže asi močový mechúr a ide to až dole nemáte niektorá skúsenosť či je to spôsobené iba tým pohybom bábätka ale či to môže byť aj nejaký zápal.

lydusska
20. feb 2013

@mariettka27 moj tiez ma iba tak malinko ;)))). mam tiez malinkeho spuntika v brusku, ale vraj je to v ramci normy. Su to doktori, keby bolo nieco zle tak sa o nas postaraju!

dominika1516
21. feb 2013

@ivuskase fuuu pozeram ze tiez mas taku kolisavu vahu ako ja ja mam vysku 173cm a vahu pred tehu som mala 53kg ale este take 4roky dozadu som mala 72kg a potom to slo dolu jedna radost a to necvicim a ani netancujem 😉 asi divna genetika lebo mamina ked nieco spapa tak sa to na nu nalepi a zas tato moze zjest aj kona a bude vzdy namakanochudy 😀 som zvedava ako skoncim po porode kedze uz teraz som nabrala +17kg :-\ .. inak mas pestry zivot ako citam najprv tanecnica potom managerka na Malte a k tomu mamina 😉 .. jeej aj ja by som si priala dievcatko keby mi dal niekto na vyber ale jasne ze sa budem tesit aj z chlapceka 😀 .. v sobotu ideme nakupovat este par veciciek do vybavicky a zatial mame vsetko v neutralnych farbach a ja by som uz tak rada nakupovala aj farebne vecicky a par aspon take typicke pre pohlavie :-P

dominika1516
21. feb 2013

@inviav malo by platit ale vzdy mam taku malu dusicku ze sa nieco zmeni a pojdem rodit normalne musim ist este na ekg a tam sa rozhodne ze definitivne co a ako ale keby nahodou nejakym zazrakom mi zahlasili ze mam ist normalne klasicky rodit tak sa dam napichat epiduralkou 😀 :-P .. jasne ze dam vediet ale vcera som volala lekarke a ze este ich nema no a dnes neordinuje takze najskor zajtra ked budu :-\ ..
noo ved na to sa tesim ze budeme sami mat svoje sukromie,svoj pokoj a pohodu a iste aj lepsie budeme zvladat vychovu a starostlivost ked nadomnou nebude nikto stat ale uz som sa rozhodla ze nebudem brat ohlad na to ze je to Martinova mama a poviem pekne a priamo bez okolkov ak mi bude nieco prekazat a vadit nie ako doteraz len prihluplo prikyvovat a Martin tiez povedal ze sa postara o to aby som bola v pohode a aby sa uz do nas nestarala ak by sa cisto teoreticky nieco pokaslalo a museli sme tu ostat aj isty cas po porode 😉 ale Martinovi to v praci ide rychlo sa zaucil a dokonca uz mu navysuju aj skolenia a kurzy takze si nemyslim zeby ho po skusobnej dobe vyhodili takze sa tesim a verim ze nie predcasne 😉 .. vcera sme sa definitivne rozhodli ze v sobotu ideme vymetat baby obchody takze uz sa neviem dockat a dufam ze zas sa nepokafre nieco alebo nebude zas kalamita lebo uz ma klepne 😉

inviav
21. feb 2013

@dominika1516 ja praveze dufam v pravy opak, citala som ze v Novych Zamkoch v porodnici robia az vyse 50% porodou sekciou..tak ma to vydesilo, lebo ja by som cisarsky praveze nechcela, iba ked to bude naozaj nevyhnutne...ale ved si mi pisala, ze mas rada bolest..ci to len tu urazovu? 😉 .... to mas teda dost dlhe cakanie na tie vysledky, ale verim, ze vsetko dobre dopadne a ze ste zdravi obaja...takze mas sikovneho muzika doma, ze mu ta praca tak dobre ide 🙂 jeej, no tak to mame na sobotu rovnaky program, teda az nam ocko nebude musiet ist do roboty samozrejme....zajtra ideme este na dalsiu oslavu, ale tento raz len taku rozluckovu....Marian, ked odchadzal z armady, tak urobil gulasik pre par byvalych kolegov a teraz nas zavolala zase jeho kolegyna k nim 🙂 tak sa uz tesim

froggynka2013
21. feb 2013

@mariettka27 Ahoj my sme mali tiez len 990g pred dvoma tyzdnami, kazdy mi hovori, ze mam male brusko a uz sa zacinam aj ja sama trosku bat, uvidime v utorok v poradni co nam povedia...aj ta voda ma trapi, ze co a ako ale musime verit v len to naj nie??? posielm pozitivne myslenie, ale ved nie kazde babo musi mat 3,5-4,00kg teraz sa rodi strasne vela velkych babatiek...a este si zober ze treba ratat cca +-20% k tej vahe...podla sona odchylka

mariettka27
21. feb 2013

@lydusska a bruško máš tiež malinké?lebo ja mám také,že si už ani ponožky nemôžem pomaly sama obliecť 😀

@froggynka2013 určite bude všetko v poriadku,tak holt tie naše pokladíky toľko nemlsajú v brušku 😀 😀 😀 ...aspoň je predpoklad na ľahší pôrod...

ivuskase
21. feb 2013

@dominika1516 no ja som taky blazon, ale tak uz bol cas sa usadit konecne, veru na slovensku som od 15tich moc nebola, ale tak aspon som si to uzila a teraz si budem konecne uzivat rodicovstvo. No ja som nakupila aj ruzove a nejake neutralne, tak dufam, ze nieco nedorastie malinkaej medzi nozkami. U nas to bolo tak, ze manzel si velmi prial dievcatko, mne to bolo v podstate jedno aj ked prijala by som chalaniska ako dalsie 😀

janulienka36
21. feb 2013

@ulu465
@bebe2013
@inviav
@julinka88
no baby, ja by som tiež chcela radšej menšie babo, hlavne kvôli porodu, už som si to užila pri prvom to mal 4200g a 54 cm, takže viem o čom hovorím 😕
no asi to nejak neovplyvním, aj doktor mi povedal, že to mam asi v genetike, rodiť väčšie deti 😒 ja sa sladkemu vyhybam už davno, malokedy si niečo doprajem, tak fakt neviem, ako docieliť aby drobcovi tak nechutilo
teraz idem k dokimu 11.3., tak som zvedavá, ako to bude vyzerať o 3 týždne 😀

adell34
21. feb 2013

Ahojte dievcata, dnes som bola na poradni, stale mam vyssi tlak, 147 / 76, mate s tym nejaku skusenost? Riesite to nejak? Lebo sestricka mi pre istotu zmerala 2x, napisala do karty a u dr. som na to totalne zabudla a viem, ze vysoky tlak neni celkom OK....

dominika1516
21. feb 2013

@inviav nooo rovnaky plan a rovnaka vec nam ho moze pokazit a to ze aj Martina zavolaju do prace ale dufam ze nie a ze nam tu uz teraz vynde 😉 ... noo taku bolest nieeeee ved ja som mala mrchu taku bolestivu ze som nevedela co so sebou a ked si predstavim ze porod je 100x horsi z toho co pocuvam tak mi neni vsetko jedno ale vies ze z tej bolesti vzide moje male skvrniatko tak to jedine ma tesi .. noo je sikovny musim ho pochvalit som rada ze s nim budem mat babatko lebo lepsi chlap si ma uz ani nemohol najst 🙂 ..
vy na solavu a mi k babke a uz sme u nej neboli 2tyzdne takze ma bude okukovat ako som narastala a ja sa budem stazovat ze jak som stale hladna a ona ma napcha vsetkym moznym 😀 .. mam to uz premyslene ze 😀 😀 ..
ved toto ze to cakanie je hrozne by som chcela aby mi zavolala aj ked je vsetko v poriadku aby som bola pokojnejsia ale tak co uz do 5.3. nejak vydrzim a dovtedy budem dufat ze nezavola :-P