Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@lydusska vsimla som si uz, ze ja som nejaka ina ako ostatne 😀 dokonca este aj prsniky mi rastu tak, ze jeden skor ako druhy, ale tak co uz s tym narobim...zatial sa mi zvacsili od povodnej velkosti iba o cislo...doktor mi na to povedal, ze to sa stava a nevidi v tom nijaky problem...to s tymi vlozkami ma naozaj tesi, lebo teraz sme mali kopu inych vydavkov a nie este toto...ale aspon uz mame vsetko pokupene a cakame uz len na to, kedy nam pride kocik...to bude mozno az koncom aprila, ale tak zatial ho nejak nepotrebujeme, tak cakame 😉
citim sa vynikajuco a ked zasvieti slniecko, tak mam hned aj kopu energie...ale to sa zial teraz tak casto este nestava...uz by sa konecne mohla zacat jar si myslim...doktor je s bruskom spokojny, nie je nejak extra velke, ale Simonka je presne taka velka ako ma byt...dnes sme boli na mensich nakupoch a predavacka si ani nevsimla, ze mam brusko 😀 tak ma to pobavilo trosku, ze uz som v 8. mesiaci a toto sa stane....uz sme kupili posledne vecicky a teraz uz len cakat na drobcekov prichod...zistila som si aj pre istotu, co stoji odsavacka mliecka, keby bola treba...ocko by ju potom isiel kupit
zacinaju sa ti robit stie na brusku? mne zatial nie, ale ja si myslim, ze okrem kremovania rano a vecer mi pomaha aj to, ze mame doma vlastnu vodu, teda bez chloru a tym padom ani tak nevysusuje kozu....ja si brusko fotim kazdy tyzden...no potom teda okukam aj to tvoje, ze ako rastiete 😉 take krasne reakcie maju ti nasi drobcekovia...az mi to bude chybat neskor, ako to bolo, ked este bola v brusku
pracujem este stale a necitim sa nijak zle...materska sa mi zacina v utorok, ale planujem este chodit do prace, kym sa bude dat, hlavne, ked bude treba s niecim pomoct....a co ty?
@inviav ano pomaha moj ujo je financny poradca takze to mame dobre po tejto stranke ..
noo tak jasne ved v jeden den vsetko zmaknut tak to by asi neslo ja uz neviem ani po schodoch poriadne chodit dychcim jak pes ale uz len tyzden a zacinam matersku takze sa tesim este podokoncujem v praci danove a rozlucim sa s kolegami a mozme ist rodit 😉
noo futbalista jak vysity dufam ale ze ked bude vonku tak bude poslusnejsi ako je teraz :-P ..
uz mas zbalene vsetko do porodnice ci este nie? Ja som este vobec nebalila asi az koncom aprila budem len dufam ze Martinko dovtedy pocka 😀
@lydusska noo uz by sme mali mat pomaly vsetko este mozno nejake capacky a mamina nam objednala spanielsku deku a take krasne postelne pradlo pre Drobca tak uz len cakame kedy vsetko dojde ze este doperiem a potom sa pobalim do porodnice a uz len cakat na termin kedy sa Martinkovi zachce ist vonku 😉 .. inak aj ty mas ten pocit ze pre chlapcekov nie su take krasne veci ako pre babiky? Ja som sice nasla jednu super stranku a tam su uzasne veci pre chlapcov ale to je len jedna stranka no ked chodim po obchodoch tak sa mi vela veci nepaci a pozriem na tie pre dievcatka a tie su fakt uzasne tie suknicky celenky saticky jooooj .. 😀 😀 ..
@dominika1516 môžeš sem hodiť tu stranku,čo sa ti páčia tie chlapčenské vecičky? ja mám ten istý problém,toto presne isté som zažívala s prvým ,potom ked sa narodila dcera tak som jej vedela perfektne nakupiť aj v obchodoch a teraz mam zasa ten pocit ,že drobčekovi neviem nič pekne kupiť 😢
@dominika1516 to teda aj ja dychcim, ale ja po schodoch ani velmi nechodim, iba ked idem doktorovi ale niekde, kde nechodim pravidelne...do prace mam bezbarierovy vstup a doma mame 3 schodiky a to je cele 🙂 ja by som s porodom este nejaky cas pockala...chceli by sme maleho bycka..no Simonka sa zrejme sama rozhodne, ze kedy je ten spravny cas bezohladu na to, co chcu jej rodicia 🙂 ja som s nou spokojna a ked bude takato kludna ako je v brusku, tak budem stastna 🙂 ja uz som pobalena, iba plienky mi chybaju, ale to je detajl....vcera sme boli este na takom mensom nakupe a kupila som malinkej do kocika sandalky...su podarene a este jej ocko ponakupoval hracky...to uz bol asi posledny nakup, lebo uz ma nic nenapada, co by sme asi tak potrebovali...vy uz mate vsetko?
@dominika1516 No tak to sme na tom podobne.... Aj ja sa budem balit do nemocnice az tak za 2-3 tyzdne zatial sa mi nechce do toho tak snad Adamko sa nerozhodne prist skor lol. a k tym vecickam ano i ja mam ten pocit ale to je nromalne lebo pre dievcatka mozes pomixovat akekolvek farbicky a bude to vyzerat uzasne, ale pre chlapceka to je trosku take rezervovavne bohuzial ;((( .... Ale to nevadi mne sa uz zacali take chlapcenske vecicky aj pacit ;))). Obcas na take chutne vecicky natrafis. Napr vcera som kupila taku kosielku na sposob bodicka ;)))takze sa to zapne cez plienku a zapravi do nohavic, aj rifle som take pekne videla, ale nakoniec tie som nekupila, lebo oli dost hrube a ja som toto kupila na dovolenku takze ked bude mat prcko 3-6 mesiacov ;))). Aj ty sa uz zasobujes aj takymi vecickami? Ja som echcela veru, ale tejto kosielke som fakt neodolala 🙂))). A neboj sa ked sa tebe take chlapcenske vecicky nebudu pacit, tvoj Martin mu ich nakupi.... chlapi inak nez my zeny rozmyslaju, im sa nepacia take vycackane veci pre chlapcekov 🙂)))!!! To si mozes byt ista hhh
@inviav Juuuj tak to sa ti veru zije ze uz utorok zacinas matersku, ja si veru este musim 3 tyzdne pockat, ale to uz je nic ... ale po pravde sa tesim na ten ''oddych'' ;))). To je dobre ze sa citis super az na tu kondicku .... to sme asi vsetky tak na tom lol ;)))... tie schody ma zabijaju tiez .... Ale inak v pohode.
Ja som teraz trosku chora, opat kvoli manzelovi .... mozes mi povedat preco ti chlapi nepocuvaju a potom donesu domov takuto pliagu/bacila??? Jaaaaaj niekedy by som ich odstrelila po pravde!!! On ma nakazil a teraz mi hovori ze to sama som to dostala niekde hhh ... noooo ....
Takze vy cakate kocik az koncom aprila, hej? Zaujimave ;))) ... a co ak Simca sa rozhodne v polke aprila prist na svet? Nebudes potrebovat? A inak vzdy si ju mozes dat do satky, ale asi i tak prvych par tyzdnov moc ani von chodit nebudeme, co myslis? Ja cakam kocik aj s postielkov 2ho aprila. Tak som zvedava ...
To je mile ze si kupila i pekne sandalky pre malinku. Aj ja som nad tym rozmyslala ze kupim nejake, ale potom mi to pride velmi skoro, vsak to nebude potrebovat aspon do 6tich mesiacov ... kym sa nezacne stavat na nozky, ale i tak je to mile, tiez som takych par peknych capaciek videla juuuj az som slintala po pravde ;))).
@janulienka36 noo je to biednejsie s tym chlapcenskym oblecenim ale da sa najst len toho nie je tak vela ako pre divcatka ale na tej stranke si viem vybrat 😉
http://www.zlaticko.sk/detske-kojenecke-dupacky...
@lydusska tie tri tyzdne, to ti uz ubehne velmi rychlo...nas nastastie vsetky choroby obchadzaju a zatial som mala virozu iba raz v decembri nastastie 😉 tak ti prajem skore uzdravenie
ked sa malinka narodi skor, tak asi bude este musiet nejaky ten cas pobudnut v nemocnici, tak kocik nebude treba a na prevoz domov by sme si zatial pozicali autosedacku...vsetko mam uz vyriesene, co a ako bude, ale bola by som rada, keby ten kocik prisiel co najskor...no potom daj foto toho tvojho, ked ho uz budete mat
urcite uz ked sa bude stavat na nozicky, tak jej kupim topanocky s pevnejsou podrazkou...toto co sme kupili su len take makkucke capacky, cisto len do kocika, nech je fesanda 🙂
Ahojte ženičky, ja som tu nová my mame termin 22 maja a april bude ten najdlhší mesiac ktorý kedy bol. Neviem necitala som nejak vela prispevkov na tejto teme bo by to asi velmi dlho trvalo takze neviem presne o com presne debatite, Ja by som sa Vás chcela spytat ze ako prezivate toto posledne stadium tehotenstva ci vas trapia nejake veci. Ja som na Pnke od zaciatku pretoze o jedno bábätko sme prisli a mam pocit ze sa mi smola lepi na päty kazdym mesiacom. Najprv ustrachane prve tri mesiace ci sa to udrži potom sak sme uz za vodou nie? prisiel 20 tt hospitalizacia v nemocnici bo ma pobolievalo brucho čiže infuzie a teraz sme 31+5 a zase ma trapia krize a bolest v podbrusku a bojim sa ci mi zase nehrozi nemocnica. Neviem co je normalne ze co patri k tehotenstvu a coho sa mam uz báť. Ked nieco spomeniem u lekara tak hned len do nemocky by ma chceli dat tym ze som jedno uz potratila vsetko pripisuju k tomu najhorsiemu a mna len plasia a mozno to tak aj ma byt, Vy nemate ziadne problemy ? Nic vas netrapi?
@nany12 Ahoj, gratulujem k babatku 🙂 Ja som mala prve tehu ukazkove, snad jedine co mozem povedat je ze ma posled.tyzdne boleli krize...A teraz som na rizikovom, v nemocke som bola koli krvacaniu a hroziacemu potratu takze viem co prezivas. A teraz mi zas hrozi predcas.porod ale uz sa utesujem ze uz som v 31/32 tyzdni tak ze by sme to uz hadam zvladli 🙂 Co sa tyka krizov, tak bolievaju aj mna, je to predsa nejaka ta vaha, ale ak by slo o kontrakcie neboj to by si urcite spoznala, to by bola uplne ina bolest, ktora by chodila v intervaloch a stupnovala sa a co sa tyka podbruska tak ja som do 14.tyzdna mala hrozne krce nakoniec to prestalo az vtedy ked mi nasadili magnezko ale teraz este niekedy pobolieva...ale jednoznacne, ak by sa ti nieco nezdalo radsej ist zbytocne ako neist, ved sa uz cochvila budeme z tych nasich drobcov tesit 🙂
@ulu465 Ahooj dakujem za odpoved potesila ma, No ved jasne ja viem ze treba hned ist ked sa nieco nezda radsej ist skor ako neskor ale clovek by tak rad niekedy pocul od lekara ze mamicka nebojte sa tak to ma byt lebo sa tam deju zmeny a proste je to ok, Stale pocuvam len zle a tesim sa z kazdeho dna ktory prezijeme doma v pohode,
Ahojte tak my sme po poradni a mame 2100g, hlavickou pekne dole a roztahana je po celom brusku babulka nasa. Prietoky ok tak dr povedala, ze ak by sa aj vypytala von za 3 tyzdne tak uz to bude v pohodke.
@nany12 Mne doki, kt.ma prijimal v nemocnici ukludnoval ked som tam bola prvy krat ze to nic, ze to je v tehotenstve bezne, ze nie je dovod na paniku a tak ale ze si ma tam pre istotu nechaju a tak som sa spytala ci sa mozem ist domov pobalit a na to na mna primar navrieskal ze kde chcem ist, ved to je zacinajuci potrat...tak som sa tam rozplakala a ked ma dali na izbu, cakala som kedy potratim, co sa nestalo...
takze co sa tych lekarov tyka, asi zalezi na koho natrafis alebo sa ti jednoducho nesnazia davat nadej ked sa moze nieco stat a mozes byt potom sklamana kedze uz si raz o babatko prisla...a aj lekari su len ludia, ktori sa mozu mylit
a raz tehotenstvo skonci a bude to uz coskoro, tak treba mysliet pozitivne 😉 ja by som uz tiez chcela aby bolo po vsetkom lebo uz mi to zacina byt neprijemne cele
@nany12 lekari obcas az moc strasia ale poznam to, tiez som sa prve mesiace ani moc netesila o prve babatko som prisla a teraz tie prve mesiace boli tiez narocne. Ale teraz si to konecne uzivam. No ja som vcera myslela, ze hadam porodim tak ma brusko strasne pichalo a bolelo ale dala so si magnezko a espumisan a h ed bolo lepsie. Obcas mam take dni, ze ma vsetko boli, ale tak malinka sa hybe a uz nema tolko miesta tak je to normalne. Neboj nic uz mame to najhorsie za sebou.
@ivuskase No ja beriem magnezko 3xpo 2 tabletky a este k tomu aj guajaguran takze doping mam riadny. Tak ano viac je uz za nami ale prave teraz je to najrizikovejsie obdobie 8 mesiac. Taze este 4 tyzdne byt v strehu. Ja som sa tak tesila na tehotenstvo ze si budem uzivat bruško a popri strachu sa to akosi nedá. Kazdy jeden kopancek je nadherny a len to ma drzi nad vodou len keby nebolelo to podbruško. 😒
Ahojte kocky, aj ja som v tejto teme nova. necitala som vsetko, zaujima ma ako sa mavate.Ja uz sice cakam druhe babo, ale toto tehotenstvo je uplne ine. Od zaciatku nejake problemy. Momentalne mam dost velke bolesti v podbrusku ( tlaky) ze ledva chodim. Kontrakcie nemam, len tie bolesti a okrem toho ma maly velmi bolestivo kope.Bola som aj na pohotovosti, vsetky vysetrenia boli OK, krcok ma viac ako 4 cm, len sa zdal doktorovi trocha makksi. Maleho mam otoceneho zadockom dole, dost ma tlaci, kope do mechura...mate niektor podobne pocity?
@ajka30 @nany12 Ahoj, no pre mňa je toto prve tehu, takze nemam osobnu skusenost s ktorou by som vedela porovnavat 🙂. Ja posledny tyzden uz lezim, lebo krcok mam kratsi, maksi a troska som sa zacala otvarat. Ale lezanim krvacanie ustalo, tak verim, ze to este do terminu zdarne dobacujeme 🙂. Malinka je otocena hlavickou dole, takze vsetky kopance dostavam do zaludka, pecene a tie najhorsie dobre mierene do pluc 🙂. Ono sa takt aj zle lezi, lebo musim mat podlozeny zadok hore, co babatko posuva vyssie, lebo uz bola riadne nizko, takze niekedy som unavena uz len z toho, ze musim dychat 🙂. No ale co uz, vydrzime, pre malinku vsetko, len aby bola ona zdravunka. Takze aj vam drzim palce, aby ste to vydrzali a "neklesali na duchu" 🙂. Drzte sa a oddychujte, nech babatka este par tyzdnov pockaju 🙂.
@nany12 mozno je tvoj lekar len prehnane opatrny a radsej nechce riskovat, hoci chápem, ze clovek ked sa sam boji, skor by potreboval pocut, ze to bude ok. Ale hlavne, ze si to doteraz tak krasne vydrzala, uz bude len lepsie, ved 32 tyzden je krasny tyzden (ja som 32+4 a tiez sa tym utesujem) 😀. Zelam vela zdravia a sil...

@ulu465 tak to muselo byť strašné 😀 teda smiešne nie????