Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Dievčence prajem vám dnes vela vela šibačov 🙂
baby priznajte sa ktora z vas svojho muzicka nachytala??? ja vobec nie ... mne uplne dosli napady a po pravde som si ani neuvedomila ze je prveho aprila hhh ;))).
@bublinka711
@lydusska
@ivuskase Baby dakujem Vám za podporu snad to vsetko dobre dopadne.
Ahojte baby, je tu niektorá na cisársky rez??????
@julinka88 no Ahoj Julia, ak sa ten moj prcko neotoci do buduceho tyzdna tak asi ja nakolko sa mu dobre sedi v brusku .... Aj Ty mas cisarsky? Ja keby mozem, tak hned menim za prirodzeny ... Ale este nemam nic potvrdene, mi Len povedali ze Adamko ma este 2 tyzdne na otocenie sa ...
@julinka88 ahoj ja idem na cisarsky rez a k tomu este aj zajtra zas na oxytocinovy zatazovy test ak ho nezvladneme rodime zajtra...aj sa bojim
Nebola som tu dlho, verim, ze sa mate vsetky lepsie ako my...stale sme v nemocnici uz je to 5 tyzden co sme tu zavrete. zajtra ideme ne 2 oxytocinovy zatazovy test, a ak to nebude Ok tak akutna sekcia, ak to vydrzime tak este zostaneme par dni v brusku maximalne este tyzden.vaha je cca 2,1kg tak drzte palce bojim sa celkom doooost....som zvedava co bude...hlavne nech je mala Ok
@froggynka2013 A preco si tak dlho v nemocnici aky mas problem ? a co to znamena ten test?
@lydusska Ahojky, no ja sa mám ísť podla môjho doktora opýtať do nemocnice lebo on vraj k pôrodom nechodí tak ho môže len odporučiť ale schváliť mi ho musia v nemocke.
no ja tiež by som najradšej rodila prirodzene ale nakolko viem aké namáhavé a ťažké to bolo pre Filipka lebo mal cez 4 kg a vlastne som ho nedokázala aniporodiť tak ma to čaká podla sona zase mám to v rodine velké bábatka a ja sa strašne bojím o malého lebo aj pri prvom sme potom chodili po vyšetreniach či mu pôrod nejako neublížil aj pôrodníčka nadávala že to mal byť cisársky tak teraz to nechcem zanedbať neviem čo robiť 😒
@froggynka2013 Moja držkám palčeky ja verím že ešte chvílku pobudnete v brušku a malinká ešte aspoň malinko priberiete a vyrastiete ak náhodou nie tak držkám palčeky málá je bojovníčka to zvládnete 😉
@inviav noo smutne je to lebo tak si sa tesila na ten cokoladkovy s kytickami :'( ..
nie nic sa mu nestalo aj ked je z tych genglavejsich ide na operaciu oka lebo ked bol maly tak mu utekalo jedno oko no ludovo povedane skulil stale viac a viac a bol na operacii ako 3rocny a teraz v puberte sa mu to vratilo tak ide zas na operaciu aby mu napravili ten ocny sval a netahalo mu ho do jednej strany neni to az tak vidno ale chce byt rusnovodic a tam treba bezchybne oci tak preto ide ..
chceli by sme ist len tu na Slovensku do Tornale ako kazdy rok ale to len v pripade ze cisto nahodne sa zas nieco pokasle a mi budeme stale u starej a nebudeme ma este vlastny byt tak ked dojde Martinova sestra zaciatkom augusta s tym jej ozran srackom tak ja tu iste neostanem cize len v tom pripade by sme sli do tej Tornale lebo vies ak bude byt tak nebudeme musiet pre pokoj utekat a navyse nam bude trebat peniazky na zariadenie cize radsej dufam ze nebude dovolenka ale bude byt 😀
Ja som pozerala tiez na capacky na www.zlaticko.sk a neviem si vybrat tiez takze zatial to este nechavam ked pojdeme do Kosic a uvidim ci tam nahodou nezozeniem 😉
Ako inak dopadla Velka noc?
@dominika1516 je tu ale jedna vyhoda...volala nam ta pani, ze takto, ked sme objednavku zmenili na novsi model, ktory maju na sklade, tak sa dodacia lehota skrati...potom ti poslem fotku, ked ho budeme uz mat doma...a ked chces poslem ti fotku aj toho nasho jazierka, co som ti spominala...hrabala som sa v pocitaci a nasla som tam nejake 🙂
chudacik...dufam, ze sa ta operacia podari a bude moct robit svoje vysnivane povolanie
kto je to ten ozran srackom? 😀 ja by som radsej riesila skor to odlozenie peniazkov ako dovolenku a este k tomu s takym velmi malickym babatkom, ale chapem ta...tiez mam v rodine par ludi, ktorych nemusim a radsej by som od nich usla...no nastastie u nas sa to akosi vyriesilo samo a prestali sme sa uplne stretavat...a zivot je hned kludnejsi 🙂
Tornala, to je blizko madarskych hranic, nie? my by sme tiez niekam so Simonkou chceli ist, ked uz bude vacsia, ale lokalitu este vybratu nemame, lebo my sme este spolu nikde neboli...ale asi niekam na stredne slovensko
juuuuj, no pozerala som tu stranku...ja som si tam poprezerala hlavne dupacky a su tam naozaj krasne vecicky....co sa tyka capaciek, tak my sme naposledy kupili malinkej sandalky v tescu a sestra jej kupila zasa v kiku take botasky...snad sa ti podari nieco v tych kosiciach kupit
velka noc...tak ako kazdy rok...najedla som sa do syta...prislo minimum oblievacov, ale nikto sa neodvazil ma s vodou obliat az na mojho draheho...ale to boli nastastie iba take kvapky...a Simonka, ze tiez potrebuje vodicku, aby bola peknucka a zdrava 🙂 a u vas ako bolo?
@froggynka2013 velmi van boom drzim palce, drzte sa!
@froggynka2013 ahoj, drzim palce nech ste s malinkou v poriadku
@nany12 ahoj mame hranicne prietoky placentarne,dozretu placentu a mala malo pribera tak to treba sledovat
@froggynka2013 Držkám palčeky 🙂
@inviav jeeej tak sa tesim na fotecky aj kocika aj jazierka 😉 ..
noo ten ozran sracko je frajer mojej svagriny ktoru tiez nemusim ani jej frajera ani moju svokru takze preto jedine som chcela s Martinom vypadnut no verim ze nebudeme musiet utekat a ze uz v tom case budeme byvat vo svojom lebo ona ma dojst az koncom jula a zaciatkom augusta cize to je dost este a vela sa moze zmenit 😉 a ano je to blizko Madarska aj tam pocut samu madarcinu zo vsadial ale je tam krasne chodime tam s Martinom kazdorocne lebo tam mame pokoj od vsetkych a pre mna to vzdy bol najkrajsi tyzden v roku :-P
tak u nas to ani nevyzeralo ako na velkonocny ziadna olievacka ani sibanie nic niketo nebol na navsteve bo vies niesme vo svojom a moja rodina nechce chodit k svokre takze ja som mala kludnu velku noc a Martin ma za cely nas vztah ani raz neoblial na moje vlastne poziadanie 😀
jooj mna stale laka nieco nakupovat uz si pripadam ako chora a mam pocit ze vsetky veci co sme nakupili maly ani nevynosi no a tie capacky sme pozerali aj tu u nas ale nic takze fakt uz len Kosice ale na nete sme si uz vyhladli dvoje no neviem ake cislo takze asi pockam na krpca aku nozku bude mat 😀
lumiva
ahoj, pls, ako sa mozem pridat do sukromnej skupiny? dakujeeem
@dominika1516 do posty ti tie fotky neviem poslat, tak ti ich teda pridam sem
dufam, ze to naozaj nebude potrebne a svoje uz budete mat vtedy..ako to zatial s novym byvanim vyzera? to s tou madarcinou poznam..staci ked pridem do nasho okresneho mesta a hned si jej tam uzijem viac nez dost 🙂 to musi byt teda krasny tyzden...ja nikam nemusim chodit, mne staci, ze si sadnem vonku na terasku a mam pocit, ze som niekde na chate a pokoj mam stale, lebo mame susedou iba z jednej strany
preco si nesla na velku noc k vasim? Martin je taky pozorny? to Marian ten by ma celu vyoblieval, ale vzdy to nejako zahovorim, ze nech si ide radsej sestry vyoblievat a potom sa aspon mne menej vody ujde 😀
ja uz som spominala, ze mame uz pre malinku vsetko, ale stale rozmyslam aj ja este nad nejakymi nakupmi 🙂 no potom si radsej zamestnam hlavu niecim inym...a ake capacky si si vybrala? ja som Simonke zatial kupila len velkost 0-3m v tom tescu a neskor jej potom kupim vacsie
@dominika1516 toto je jazierko 🙂 ten maly plotik okolo mame preto, aby nam neusli korytnacky..je to taky vybeh
a na tej druhej fotke je uz vyhlad z lavicky na nas dvor...uz sa tesim na kavicku, co si na tej lavicke dam...len ked bude vonku takto, tak neviem kedy to bude
No baby tak ja som sa konecne dospala, po dvoch dnoch cestovania autom a lodou konecne doma. Vonku je nadherne, sneh uz skoro nikde a aj obed sme si uz dali na teraske. To pocasie je uplne opacne. Tak sa konecne mozem pustit do prania a chystania veci pre Miusku 😉 strasne sa z toho tesi
Ahojte kočky, nejako sme tu utíchli 🙂. Ja by som len chcela zreferovať moje postrehy po niečo viac ako týždňovom pití alchemilkového čajíka. Dnes sme boli zase na kontrole a sme na tom výborne 🙂. Prestala som sa otvárať a krčok spevnel. Dokonca už viac ako týždeň neužívam Mg a cítim sa skvele. Samozrejme, že sa snažím šetriť ale aj lekár mi povolil prechádzky a nemusím už stále ležať. Neviem, či to pripísať "zázračnej" bylinke, alebo mojej vytrvalkyni v brušku, ktorá sa rozhodla počúvnuť moje dohováranie 🙂. A vlastne je mi to aj jedno, hlavne, že je nám lepšie a doktor ma prestal strašiť 🙂. Toľko môj postreh 😀. Ako sa darí vám? Ja sa neviem zbaviť nakupovacej horúčky... čo na tom, že nemôžem do obchodov, stačí, že mám interet a internetbanking 😉 . Už len čakám, kedy môjho manžela prejde trpezlivosť a niečo mi povie 🙂... Vy už máte všetko poprichystávané?
@bublinka711 Toto je super sprava tesim sa s tebou co by som ja dala za take povzbudive slova od lekara. Uz aj ja ledva cakam na to kedy mi povoli prechadzky a mozem si vychutnat s kludom na duši tie nakupy lebo takto asi nic mat nebudeme.
ahojte baby....no idem poreferovať, čo mame noveho....včera sme boli na sone, Adamko ma 3300g a z jednej poradne sa z majovky stala aprilovka... 😉
mame potvrdeny cisarsky,čiže určite to bude v aprili,ešte ideme buduci tyzden do rizikovej amb,kde nam daju presny termin.....inak všetko vyzera ok,pomaly sa otvaram,som už na 1,5cm,a aj sa tak citim...podla mna mam tie falosne kontrakcie kazdy den,aj mi doki povedal,že sa dobre poznam,ked som mu povedala ,že sa citim už na porod....tak už len dufam,že vydržím,kym pojdem na tu rizikovku
☹ ☹ Ešte som aj nejak nachladnutá,vyzera to na zapal dutín, tak mi doki povedal,že si možem normalne davať kvapky a netrapiť sa s homeopatikami,ktore mi aj tak nezaberaju 😖
už sa teším na buduci tyzden,davaju konecne teplejšie, to som sa už bala,že budem musieť kupovať aj nejaky overal pre maleho 😀
@nany12 Neboj sa, ešte to chvíľku vydržíte a môžeš ísť aj ty nakupovať. Mne práve dnes začala materská, takže sa vytešujem 🙂. Je to taký zvláštny pocit, keď sa vás niekto opýta: Pracuješ? A ja že nie, ja som na materskej 😀. No, ale veď je to iba prvý deň, na to si ešte zvyknem 🙂.
Tak uz mam za sebou stvrtu varku prania pre malu a este ma dalsie dve cakaju no a potom este tak dve pracky plienok. Nechapem, kde sa toho tolko nabralo. Tak tatinko moze cely vikend zehlit 😀
S nakupovanim mam uz pokoj, kedze som uz mimo vsetkych detskych obchodov tak som aj celkom rada, lebo asi by sme potrebovali nafukovací dom 😀
@adula3334
odpis mi pls...

Dnes sa mi snivalo, že sme sedeli v cudzom aute, takom velkom jeepe, bez dokladov, bez pasov a zastavili nas policajti, tak som sa zacala robit ze rodim a ideme narychlo do nemocnice preto nemame nic zo sebou... pustili nas...🙂