icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

miamoja2012
9. apr 2013

@simi906 No ani ja ziadne náznaky... akurat ma zadok bolieva a ťažko sa otaáčam v posteli. A chodim akosi pomalšie 🙂

miamoja2012
9. apr 2013

@bebe2013 aj mne na kazdej poradni, ale neviem načo.

inviav
9. apr 2013

@simi906 ahoj, ja som na tom s pocitmi zhruba tak nejako ako ty...bolesti teda skoro ziadne a ani poslickov nemavam...ja ale vobec nemam pocit, ze sa to uz blizi 😀

inviav
9. apr 2013

@miamoja2012 u nas v rodine mavame proste velke tehulky a cudujem sa, ze ja nie som 🙂 ale som stastna, aspon sa mi lepsie hybe...sice to ide pomalsie ako predtym, ale ako sa vravi "pomaly dalej zajdes" 😀

lummis
9. apr 2013

Ahojte, od ktoreho tyzdna ste zacali chodit na kontrolu do porodnice?

kvetinka888
9. apr 2013

@lummis ahoj, ja som bola prvý krát teraz v 37 tt

janulik_81
9. apr 2013

@lydusska ahojcek,ako sa mas? adamko poslucha? Uz sa nam to riadne krati. Ja som bola vcera v nemocnici,lebo ma velmi bolelo brucho. Nehali si ma tam par hodin na pozorovanie,ale vsetko je ok. Len maly je velmi aktivny. Uz som oprala a ozehlila babatkovske veci. Este tehotensku podprsenku si musim kupit. Tu som zabudla. A vy ste ako na tom? Pripraveni na prichod maleho cloviecika? Uz aby tu boli 🙂

lydusska
9. apr 2013

@janulik_81 No ahojky Janicka ako sa mas? Veru veru uz sa nam to krati. A mne uz mozno az prilis, mozno ak sa vsetko potvrdi v piatok alebo najneskor v pondelok buduci tyzden tak mam cisarsky buduci tyzden 18teho uz namiesto maja ,... Co ty ako sa citis s bumpom? Ja som tiez stravila noc v nemocnici v 34tom tyzdni a od vtedy stale rolecoaster s tou plodovou vodou, mam uz stanovenu diagnozu oligohydramnios .... a Adamko sa mi otocil do breech position takze asi sa uz ani neotoci spat ... ved uvidime v pondelok najneskor ...,

ja uz mam skoro vsetko pripravene ale nemam matersku podprsenku tiez, ale asi si ju ani kupovat nebudem .... kupit iba nejake tie sportove ved to by malo byt na tom istom principe si myslim. No a ci som pripravena alebo nie, to uz sa pripravim nejako ked to pride, neviem co vsetko mam cakat. A co ty si pripravena? Ako sa vam byva v novom domceku, ste tam spokojni?

lydusska
9. apr 2013

@janulik_81 a aj vies z coho ta to brusko bolelo?

simi906
9. apr 2013

@miamoja2012 tak isto ako aj ja...som nemotorna ako hroch 😀
@inviav veru ani ja nemam pocit ze by som mala za par tyzdnov rodit...ale o to lepsie aspon sa tak nestresujem porod .Vlastne sa trosku aj tesim ze budem konecne s malinkou 🙂
A mali by sme byt vsetky rady ze nemame problemy... hadam ani nenastanu a zvladneme to ako spravne zeny 😉

janulik_81
9. apr 2013

@lydusska cozeeeeeee, ty uz buduci tyzden rodis? Omg. To znie tak skoro. Tak to ti moc drzim palceky. A ako sa citis ze uvidis malinke tak skoro? Ja idem akurat 18-teho k midwife. Citala som ze mas malo plodovej vody. Aj vidis,ze by ti odtekala?
Mne vcera nic nezistili. Ze je to asi z maleho kopancekov,lebo je velmi aktivny. Napojili ma na monitory. Inac som bola velmi spokojna s pristupom personalu v nemocnici.
V domceku sme spokni. Teraz akurat vyberame auto pre mna. To bude velmi zaujimave lebo ja som uz 10 rokov nejazdila 🙂
s bumpom sa uz citim ako maly slonik. Uz ledva fucim. Ale uz nejako vydrzim.
Lydus moc ti drzim palcoky. Daj vediet ze kedy ides na cisarsky aby som na teba mohla mysliet. A hlavne sa nicoho neboj, Adamko je uz dost velky. Xx

kvetinka888
9. apr 2013

@simi906 presne tak, treba už iba vydržať a užívať si potom tie najkrajšie chvíľky s našimi babatkami 😉

miamoja2012
9. apr 2013

@lydusska A tebe preco uz chce CR robit ? UZ mas 10 dni pred terminom? vraj tak sa ma robit...

miamoja2012
9. apr 2013

Baby, a mame nejaky zoznam kto kedy ma termin, dievca / chlapec, meno... a tak ? a ine udaje. Aprilovky maju, vraj aj ostatní, a apriloviek je nejak okolo 140 a polovica uz porodila .

lydusska
9. apr 2013

@janulik_81 nooooo este to nemam potvrdene, zalezi od maleho pozicie v piatok a potom v pondelok, neviem ci mi to potvrdia, mam to iba doporucene zatial. Ale stale nemam datum v knizke, akurat spomenula tento datum 18teho ze ci je to OK so mnou a ja ze v poho ak je to lepsie pre toho mojho maleho huncuta v brusku 🙂)). Co sa tyka tej vody, asi nie neodteka mi .... mi robili par tych testikov a ani raz sa to nepotvrdilo, tak je to vylucene aby mi odtekala i ked som minuly tyzden mala veeeeelmi malinko tej vody ale v pondelok ked som bola na sone tak mi namerali o skoro 2 cm viac, takze to bolo lepsie ako naposledy i ked je to stale nizko.

@miamoja2012 Vies co moja mne chcu robit ten cisarsky ak sa nemylim kvoli tomu ze mam prcka otoceneho opacne, nema dostatok vody co tiez nie je super vec a je mensi ako by mal byt, ale dolezite je ze rastie. No ale ako hovorim sa rozhodnu v piatok alebo v pondelok, ze ci idem pod noz alebo nie ... to vsetko zalezi od doktorov, ja sa zveziem s nazorom co je pre nas lepsie. Mne tvrdia ze 37my tyzden sa uz poklada za ukoncene tehotenstvo .... Inak urcite mame niekde ten list, som ho uz raz videla a bol tu uverejneny ... tak niekto ti isto odpovie, alebo to mozno bolo a nejakom inom majovkovom chate .... Nie som si ista teraz ...

dominika1516
10. apr 2013

@inviav ja sa citim nemotorna len pri vstavani z postele a pri kupani inak nie aj po schodoch cupkam rychlo sice dychcim ale pohodka len ma stale boli podvozok z toho zapalu a krcove zily mam pocit ze mi rozstreli inak pohodka po vcerajsej poradni to ujde brala mi posledne vzorky pockam na vysledky o 2tyzdne idem k nej naposledy a konecne mi odmerala a odvazila maleho a ma 33cm a 2150g zdal sa jej lahky ale tak to dopapam kym sa narodi 😀
hehe takze si odolala ale bol to boj 😀 to poznam lenze ja malokedy odolam lebo ked uz najdem nieco pekne pre chlapca tak je to rarita :-P ..
jeeej tak to sa pekne stara o to a podla mna bude mat cas aj potom ved ty so Simonkou budete sediet na lavicke a on bude davat doporiadku zahradku a neskor mu Simonka pomoze :-P
a ty ako vsetko v poriadku v poradni a kedy ides najblizsie?

lydusska
10. apr 2013

@janulik_81 joooo a ake auticko chces? Este stale pracujes ci uz si na materskej? Ja som vcera zacala matersku, teda do konca aprila som si vzala dovolenku a potom zacnem matersku ;). Janicka som si ista ze vydrzis, to uz mas fakt iba za par dni ;))). Ja uz som tiez ako velryba hhh ;))) .... Pocuj a s tym autickom, nemala by si radsej pockat do obdobia potom ked porodis? Ja som teda velmi nemotorna za volantom teda, vyuzivam manzela kedykolvek ma moze niekam dopravit, obcas mam i problem sa trafit do zapalovania hhhh ... proste sa nemozem ohnut aby som tam videla, takze na slepo a to ma hrozne rozculuje 🙂)).... a to teda nemam az tak velke brusko ako ostatne tehulky lebo mam Adamke inak otoceneho .... hmmm. tebe to nerobi problem?

lydusska
10. apr 2013

@dominika1516 pocuj Dominika, ona ti sice zmerala Martinka, ale nemal by uz mat okollo 40-45cm v tvojom tyzdni???? Teda nie som si ista, ale isto y uz mal mat okolo 40cm, skus si pozriet tu odhadovanu dlzku na tyzden..... Inak ono je to samozrejme individualne .. ale i tak. takze ti brala nejake vzorky na testy ze co to za infekciu mas, hej? No aspon tak, snad ti bude vediet namiesat nejaku medicinku co ti pomoze .... VED TO je neuveritelne ako dlho s tym uz trpis, ja uz by som ju asi uskrtila ... keby ma nechala takto trpiet ...

inviav
10. apr 2013

@simi906 urcite to zvladneme..ja sa tym tiez nejako nestresujem...bolesti nemavam, tak si to neviem zivo predstavit...jedine co obcas pocitujem, je bolest v podbusku, ale to je sposobene iba vahou babatka 🙂

inviav
10. apr 2013

@dominika1516 pri kupani? a to uz ako? ja ked vstavam z postele alebo gauca, tak to niekedy ide veru tazsie, ale kupanie mi zatial nerobi problemy 😀
malinky je malicky, ale vahu iba odhaduju, takze kludne moze vazit aj ovela viac...a tie centimetre to su asi bez noziciek..nie?
ja si myslim, ze pre chlapceka by sa asi aj mne tazsie nakupovalo, takze to chapem...ja by som ale uz aj saticky kupovala, ale na toto leto to bude este zbytocne, tak sa vyblaznim na satickach buduci rok 🙂
Simonka bude urcite malinky sikovnicek, tak urcite bude ockovi pomahat 😉
ja sa citim vynikajuco...nic ma neboli a nemam vobec ziadne problemy...este rozmyslam, ze behnem na par dni do prace, lebo sa doma nudim....poradnu mam zajtra, tak ti napisem najnovsie informacie
inak, vcera sa nam narodila mala suseda Kristinka....narodila sa 18 dni pred terminom 🙂

simi906
10. apr 2013

@inviav to isté mávam aj ja. Niekedy ma až pichá, ale ako píšeš ty to bude tou váhou 🙂 ty máš kedy presne termín? aj vieš cca vahu bábätka? 🙂 Moja má priemer hlavičky 9,2cm a to vychádza nejakých 28OOgramov 😀

inviav
10. apr 2013

@simi906 mam termin 12-teho a zatial stale zodpovedame terminu, tak som zvedava, kedy sa nakoniec vypyta na svet 🙂 zajtra mam poradnu, tak budem vediet cerstve informacie...ale pred troma tyzdnami malinka mala priemer hlavicky 8,1cm a 1595g...uz sa tesim az ju uvidim a tie jej paperka na hlavicke...na sone to vyzeralo uzasne 😉

simi906
10. apr 2013

@inviav Tak daj potom vedieť, to ma zaujíma 🙂 ja som bola v pondelok na sono aj v poradni. A termín mám deň pred tebou 😉 tak budem na teba myslieť 😀 už sa nám to blíži...

kvetinka888
10. apr 2013

@miamoja2012 no neviem o žiadnom zozname, ale mohol by byť, nie?

kvetinka888
10. apr 2013

@inviav
@simi906 baby ja som bola v pondelok už v poradni v nemocnici, termín mám 02.05. a váhu malinkej mi odhadli na 3150 g čo sa mi zdá byť dosť 🙂 dúfam, že bude menšia, aby ma tak moc netrápila 🙂

simi906
10. apr 2013

@kvetinka888 mne doky tiež povedal, že malá bude mať aj cez 3kg, ale tak čo ja viem... papať v brušku musí 🙂 dietu jej tiež nasadiť nemožem 😀 nech sú naše detičky hlavne zdravé. Pôrod nejako zvládneme, či už budú mať do, alebo cez 3 kilá 🙂
Akurát mi píše jedna mamička, že rodila v 37 tt, kvetinka ty to už máš 😀 a mňa by to čakalo o týždeň. Ty vole, ale ja sa do porodnice zatial ani zdaleka nechystám, čo to 😀 ani necítim že by som mala ísť rodiť 🙂

kvetinka888
10. apr 2013

@simi906 ja by som už aj išla 😀 veci mám zbalené, tak načo čakať 😉 už chcem mať toho môjho pokladíka pri sebe, nie stále len v brušku. Som zvedavá ale fakt na tú reálnu váhu, lebo viem, že sa stáva, že sa pomýlia aj o pol kila, ale aj keby sa pomýlili o toľko tak by bola celkom veľká, veď u nás nemá mať po kom aj 4 kilá ako niektoré bábätká. Mne to celé nejako docvaklo keď som bola na kontrole v pondelok v pôrodnici a videla som to tam celé ako to beží 😝 Ale tak stále sa teším, zatiaľ strach neprišiel, možno keď prídu kontrakcie a bolesť 😖 och

simi906
10. apr 2013

@kvetinka888 ja mám ten problém že ani do nemocnice nie som zbalená 😀 síce tento týždeň sa už budem baliť, čakali sme na výplatu a posledné prípravy 🙂 tak to budem mať z krku. Veď aj práve teraz si spisujem posledné veci ktoré mi treba. šlak ma trafí ak na niečo zabudnem 😠 na malú sa tiež strašne teším, poslednú dobu sa mrví a kope jak divá, ale ten pocit že idem rodiť je daleko. Ale šak kontrakcie a bolesti mi napovedia, "neviem sa dočkať" 😀
A čo sa týka ešte tej váhy. Tak ja ani priatel nie sme nejak tuční, alebo pevní...ani v rodine nikoho takého nemáme, jedine ja ked som sa narodila mala som 3,800g 😀 tak hádam po mne nebude 😀

inviav
10. apr 2013

@simi906 veru blizi...a dam ti vediet...budes rodit v NR?

inviav
10. apr 2013

@kvetinka888 ta vaha vobec nemusi byt vyse 3 kil...je to len odhad 🙂 urcite aj tak vsetko dobre dopadne, aj ked bude vacsia 🙂