icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

dedikatessa
16. apr 2013

@nany12 ja som sa dnes dala na varenie a pecenie a teraz mam v kuchyni výbuch a len sedim, lebo nevladzem tiez ma dost bolia krize ale aj nohy 😝 uff a kyselinu mam na dennom poriadku tiez koli tomu nemozem ani lezat Uz to musime nejako vydrzat 🙂 stojí to za to

nikusa1981
16. apr 2013

@dedikatessa mne dala doktorka Degan,lebo som aj vracala ,večer ho uživam 1x a cez deň niejako musím vydržať

dedikatessa
16. apr 2013

@nikusa1981 ja uz beriem zelezo a detralex na hemeroidy tak tú záhu uz nejako musím vydzat dúfam, ze viacej toho na sklade nie je co by mi mohlo este vzniknút 🙂 😀

ivuskase
16. apr 2013

@lydusska no budeme to musiet dokoncit, len chcem este spalnu znova upratat, myslim prach a podlahu, predsa aj ta nasa mala mrska spi s nami v spalni nasvojom kresielku. Ja idem k mw az buduci stvrtok, uz som jej volala a povedala, ze ak neodteka voda alebo nie su pravidelne kontrakcie a babo sa hybe tak mame este cas ale ak by to neprestalo tak si mam zavolat do porodnice a tam mi asistent povie, ze co treba. Ten vytok skor ci tym, ze krcok makne a skracuje sa tak ci to skor iba nepodrazdilo, ale povedala, ze uz nech to radsej neskusame aby som si nevyvolala predcasny porod.

ivuskase
16. apr 2013

@lydusska no veru ubehlo to strasne, len teraz sa mi to velmi vlecie, aj by som toho este vela porobila, len nevladzem 😒

inviav
16. apr 2013

@dominika1516 aj by som ti z tej energie poslala, keby mam tvoju adresu 😀
takze ty si uz tie falosne kontrakcie zazila? bolo to az take hrozne? ja si ich zatial vobec neviem predstavit...uz ti je ale lepsie teraz? ci nie? bola by som rada, keby mi Simonku na dalsej poradni odvazil, nech mam aspon aku taku predstavu ako je asi velka, lebo takto nemam vobec sajnu o nicom...no a aj ste vybavili vsetko, co ste chceli? a pobalena si? mne sa to len tak tak zmestilo do velkej cestovnej tasky, ale uz ju rozzipsujem az v nemocnici....este do nedele musi drobcek vydrzat a bude bycek, no nemam pocit, ze by sa uz chystal von 🙂 strie a celulitida patria k materstvu, tak sa nestresuj....urcite to po porode nebude take hrozne ako teraz 😉

lydusska
16. apr 2013

@nany12 dufam ze ta tie krize prejdu, viem o com hovoris, Teda asi kazda z nas to vie. Tak vysoko v tehotenstve je to normalne. Ja som sa minule zadychala a v krizoch taka bolest a to som Len fotila darceky co som dostala, uf. No ale musime to este chvilu vydrzat.

@ivuskase no som si myslela ze taku Radu dostanes, ale je Pravda pokym sa malinka hmyri/hybe tak je vsetko ok. Aj tu to tak hovoria. Takze uz mas zakazane sa milovat ci ako to tvoja mw myslela ze uz to nemate skusat?! Ta je Teda mila... A ked nevladzes tak to urob na etapy aj ja tak dneska Cely den upratujem, chvilku v kupelni, chvilku obyvacka a chvilku NASA spalna a aj muzika som zapriahla s oknami vypomoct ;).

@dedikatessa juuuuj ani nehovor v noci som mala tiez hnusnu kyselinu lebo som papala syr a ja viem ze ho nemozem lebo mi kyselinu sposobuje, ale nemohla som odolat hhh 😝

ivuskase
16. apr 2013

@lydusska no hej v podstate zakazala, ale tak popravde je mi tak blbo, ze na to nemam ani pomyslenie, citim sa ako keby som mala aspon 1, 5 promile, vsetko sa so mnou toci a to pijem dost. No ved uvidim, ze co ak by sa to zhorsilo tak pojdeme do nemocky, ale dufam, ze to este vydrzime chvilku.

dominika1516
17. apr 2013

@inviav nooo uz som zbalena a tiez som sa zmestila do cestovky a este beriem kabelku kde budem mat take veci ako doklady mobil a take malickosti takze som rada ze som sa takto pomestila 😉 .. uz mame vsetko skoro len ten monitor dychu a cestovny obal na cumliky sme zistili ze by bolo dobre mat 😉 .. a predstav si ze svokor posle na maleho 2000€ uplne mi usta spadli od takeho gesta lebo sme to s Martinom necakali takze sme radi ale na druhej strane koli tym peniazom je zvada medzi svokrom a svokrou lebo ona je feeeest ba peniaze a vynadala mu ze nam posle tolko a jej nic a pritom jej tiez posle 550€ a ze ani jej dcerke neposle tak na to jej povedal ze ked bude cakat ona male tak vtedy jej tiez posle 2000€ no ale svokru ide rozdrapit od nervov a bolo koli tomu halo a riadne lebo na zaciatku najprv svokor volal jej ze chce cislo na Martina ze s nim potrebuje volat bo mu chce poslat peniaze a ona samozrejme ako pocula ze ide o peniaze tak ze to ma poslat na jej meno ze ona ich martinovi odovzda a take bajky no a martin ako dosiel domov tak mu povedala ze oco mu posle 500€ na maleho tak mi ze dobre ne bo sme nevedeli pravdu ale aj to nas potesilo lenze potom sme sli vonku a svokor si nejak zohnal inak cislo na Martina a mu vola ze kolko penazi mu mama povedala ze nam na maleho posiela a Martin ze 500€ a svokor na to ze akych len 500€ ze posiela 2000€ a vsetko pre maleho ze jak si ona privlastnila zbytok cipana nam az usta spadli ze coho je stara schopna chapes oklamat vlastneho syna a vnuka? Sak to je jaky hyenizmus a potom ze peniaze nekazia charakter uplne nam je z nej zle a ani sa s nou nemame chut bavit vies nejde nam o tie peniaze nas potesilo uz len to ze si spomenul ale ide o to coho bola schopna :-\ .. teraz sa este aj ja citim blbo a mam pocit ze vsetko zvali na mna ze to koli mne nebude mat peniaze a tak..uz sa tesim ze len 13dni a ideme do tej banky po hypo a padame lebo toto bola posledna kvapka uplne sme z toho znechuteny a uz sa ani netesime z toho co pre nas svokor spravil lebo ona nam pokazila celu radost :'(

dominika1516
17. apr 2013

@lydusska cipana ty si uz v 40tt? paaaani coskoro to mas za sebou 😉

dominika1516
17. apr 2013

@inviav a tie kontrakcie som zabudla ti napisat ze bolia a riadne ja som zaspat nemohla najprv to zacalo ako mrchovske bolesti a neskor aj krize boleli a riadne tvrdlo mi brucho v takych intervaloch no hruuuuuza dufam ze ked ma to nabuduce chyti tak ze uz porodim rovno radsej 😀

lydusska
17. apr 2013

@dominika1516 hhh Dominika nie som v 40tom tyzdni ... ja som si to len zmenila lebo viem ze mam planovany cisarsky na zajtra, brrr. Mysli na mna prosim ;).

dominika1516
17. apr 2013

@lydusska cooo pani tak to je na jednej strane parada ze uz budes mat maleho pri sebe a na druhej strane je to zle ze bude cisarak .. neboj budem na teba mysliet a drzim palceky a potom ocakavam spravicku ze je vsetko v poriadku a ze malinky sa ma dobre a je nadherny 😉

lydusska
17. apr 2013

@dominika1516 No mas pravdu ze cisarsky nie je nic moc, ale co uz ked nemam na vyber? Tak zajtra isto dam vediet co a ako. A co ty moja, uz vies ako budes rodit, ci tiez cisarskym alebo uz ta ten zapal prechadza a nieco ti nan zabralo a ides prirodzene? Lebo par tyzdnov dozadu si hovorila ze ides iba cisarskym nakolko je pre Martinka nebezpecne ist prirodzene a pre teba to bude extremne bolestive.

inviav
17. apr 2013

@dominika1516 jasne, zmestime sa, ved nejdeme na dovolenku, iba na par dni do nemocnice a keby nahodou nieco zachybalo, tak ocko urcite prinesie...neviem ako Martin ale Marian sa do nemocnice chysta kazdy den, takze mi nic chybat nebude iba moja postielka 😉 aj my uz mame vsetko...aj monitor a aj ten obal a nakoniec sme sa rozhodli, ze sterilizator na flasky nakoniec nekupime a vyvarim flasticky v tlakovke, cize staromodnym sposobom
no toto je teda dobre svinstvo...ze peniaze kazia charakter to som uz zistila aj ja na mojej, ale ja sa s nou uz absolutne nebavim..neni totizto o com a dokonca za cele tehotenstvo sa ani len neopytala ako sa ma malicka a ani len ponozticky jej nekupila...jasne, ze to neni len o tom, ale u mna tymto padom skoncila...
no ta tvoja sa zo zaciatku javila celkom fajn a zda sa mi, ze ked si tam nebyvala, tak bola aj viac v pohode....no toto je uz silna kava...malinkeho drobceka obrat o 1500€...len sa z tych peniazkov pekne tes a nenechaj sa nou znechutit...neboj sa, odidete a uz bude dobre...najlepsie by bolo, keby ste to urobili ako my a nestretavali sa s takymi ludmi, ktori vam ublizuju, ale to zalezi na vas dvoch, ako sa dohodnete....bud silna a vydrz to...budem vam drzat palce, nech vam tu hypoteku cim skor daju 🙂

inviav
17. apr 2013

@lydusska jeeej, no ty uz budes zajtra vidiet svojho malinkeho Adamka 🙂 tesim sa a dufam, ze vsetko dobre dopadne

dominika1516
17. apr 2013

@inviav uz ani nemam chut ju vidiet ani sa s nou bavit a jasne ze to nie je o peniazoch ale o principe ja s nou byvam ale v zivote ju nenapadlo opytat sa na maleho ked som prisla z poradne vie len to co pocula ked sme sa rozpravali s martinom a aj na to mala niekedy hlupe pripomienky ale po vcerajsku skoncila nadobro u nas oboch a ked odidem tak budem radsej keby ze sa pohadame a neuvidim ju uz nikdy v zivote lebo taki ludia mi nebudu chybat .. a z tych peniazkov sa zatial netesim ale verim ze ked prehrmi to zlo okolo nich tak sa zacnem zatial sa tesim len z toho svokrovho gesta ze si vobec spomenul na syna a vnuka 😉
Dakujem verim ze to vynde a budeme sa mat konecne dobre 😉
Ano aj zamou sa chysta chodit kazdy den a napriklad tie poporodne vlozky som brala len jeden balik a ked mi bude treba tak mi donesie takze aj preto som sa zmestila do cestovky 😀
noa ved stary sposob je neraz najlepsi aj mi by sme vyvarali takto ale stara nam nadava ked miname plyn takze radsej mikrovlnka aj ked mne sa zda ze je tento sposob drahsi ale budis ked nemozme tak musime tak a jak jej aj toto bude vadit tak pred blokom zalozime ohnik a tam vyvarime 😀 ale verim ze take veci riesit nebudeme uz ze uz budeme vo svojom v takom case 😉

janulik_81
17. apr 2013

@lydusska drzim ti moc palcoky na zajtra. Teda ja tu este zarezavam v praci, a ty uz rodis 🙂. A hlavne sa neboj, vsetko dobre dopadne a zajra vecer si uz mamina 🙂

lydusska
17. apr 2013

@janulik_81 hehe moja ;))), veru veru zajtra sa ide na to ;)))). Dam isto vediet vsetkym mojim zlatym konickarkam ze ako sa mame a ci sme prezili ;).

ivuskase
17. apr 2013

@lydusska zlatinko drzkaj sa zajtra, nech vam to vsetko dobre dopadne. Budem na vas mysliet 🙂

miamoja2012
17. apr 2013

@inviav sestrička z nemocnice mi povedala, ze veci pre bábo si máme zabaliť zvlášť do tašky... v NZ

miamoja2012
17. apr 2013

@lydusska aj ja tu rozmyslam, ze 40 tt, tak kde je problem? a ako si potom majovka ?
takto uz chapem. A v kolkatom si naozaj?36?

bebe2013
17. apr 2013

@lydusska drz sa zajtra, urcite vsetko dobre dopadne. A aj ked sa Adamko norodi v aprili, tak si stale nasa majovka :D. Dobre sa vyspi, aby si mala na zajtra kopec sily, od zajtra ste traja!

mm22
17. apr 2013

@lydusska drzim palce!!!

deanka85
17. apr 2013

@lydusska Veľmi ti držím palce moja, neboj sa, všetko to zvládneš a zajtra uvidíš svojho vysnívaného Adamka 🙂))))

lydusska
18. apr 2013

@miamoja2012
@deanka85
@mm22
@bebe2013 baby dakujem vam velmi pekne ani neviete ako si tie vase gratulacie cenim. Inak musim sa pochvalit dnes o 10.55 som sa stala mamickou malinkateho Adamka s vahou 2.46kg ;). Tesime sa aj s manzelikom. Cmuk

inviav
18. apr 2013

@dominika1516 ja ta uplne chapem a bude to pre vas podla mna aj lepsie, ked s nou prerusite kontakt...ty bud ale kludna uz len kvoli babatku a nestresuj sa, ved za par dni uz budete vo svojom a budes mat pokoj....mne by sa take gesto veru tiez pacilo od mojho otca, ale to mozem akurat tak snivat 😉 ale naozaj to bolo od neho velmi pekne, ze si takto spomenul na svojho vnucika aj ked este nie je na svete...je to smutne, ale mnohi ludia v nasej rodine ignoruju fakt, ze som tehotna a asi zacnu malinku povazovat za ziveho tvora az po narodeni..ja nechapem tych ludi a stale viac ma dokazu prekvapit v poslednej dobe
ja som si tak isto ako ty zbalila vloziek iba jeden balik a 20ks plienok...takze potom prinesie...viac by sa mi toho do tasky nezmestilo a nechcela som sa balit do dvoch
to si akoze musite varit v mikrovlnke?
inak, dnes som mala poradnu...malinku som znova nevidela, ale zase iba pocula srdiecko a vobec ma nevysetroval zo spodu, to neviem preco...takze nic neviem zasa...ani kolko vazi 😒

inviav
18. apr 2013

@lydusska Gratulujem..ake drobatko je Adamko 🙂

inviav
18. apr 2013

@miamoja2012 vies, ze ma to aj tak napadlo a presne tak som sa aj zbalila? babatko je zbalene v igelitke 😉

ivuskase
18. apr 2013

@lydusska to je super, moc gratulujem, dufam, ze ste obaja ok a coskoro pojdete domkov cmuk