icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

bublinka711
25. apr 2013

@ivuskase jú a ešte ja mám v tehu knižke toľko papierov, že už je riadne ťažká 😒 . Stále nejaké vyšetrenia... a teraz ešte aj každý týždeň poradňa a dvarazy do týždna CTG v nemocnici. Sa mi zdá, že to hádam až preháňajú....

ivuskase
25. apr 2013

@bublinka711 no ona mi presne toto vravela, ze oni to tu beru viac naturalne proste tak ako to bolo davno tak je to aj teraz, ze potom sa zeny len stresuju pre nic, oni ani sono pre to nerobia, ze aby babo neozarovali a ked som sa pytala , ze ako je to ak sa prenasa tak tu nepichaju vyvolavacku ale maju nejake prirodne metody na to, ale povedala, ze tym nech sa teraz netrapim. A povedala, ze mam jest slivky a hrusky a skoricu a tym si porod privolam, no a prechadzky samozrejme a to ja musim, kedze mame psika a ona ked je v zahrade tak len vsade nuchti, tak sa chodime prechadzat.

nany12
25. apr 2013

@bublinka711 Mne tie prietoky robi moj lekar a vravel mi ze to CTG sa uz nerobi ze sa to volakedy robilo v porodnici ale ze sa z toho upustilo pretoze to nema vyznam ze tam sa moze stav zmenit hoci kedy a je je to zbytocne tak neviem. Ale veru chodime na kontroly jak na klavir len keby aj nieco tym zistili teraz ta moja kamoska co rodila maly mal dva krat omotanu šnuru okolo krku a este aj okolo telicka a nevedela ho koly tomu vytlacit a to nevideli ultrazvukom? museli jej ho vytiahnut no a co si vytrpela a urcite to nebolo vhodne aj pre to dieta to radsej cisarsky mohla mat

maminkakacenka
25. apr 2013

@monika060 tiez idem do TN

maminkakacenka
25. apr 2013

@lulu10 pripajam sa ku gratulacii, krasne spolocne chvile prajem

bublinka711
25. apr 2013

@maminkakacenka takže už sme v TN tri, super, normálne sa teším 🙂

bublinka711
25. apr 2013

@ivuskase juj, úprimne ale v dobrom závidím taký ssystém zdravotníctva. Tiež by som ho brala, najmä teraz,keď ma tak uháňajú...
No prechádzok mám dosť - tiež máme psíka 🙂. Ale na tých slivkách asi niečo bude... A nevieš či to majú byť čerstvé alebo môžu byť aj sušené? Lebo ja som v tom období, ako som sa začala otvárať a mala tie problémy pila každý deň škoricové mlieko a jedla sušené slivky (mali sme doma pixlu, ktorú bolo treba dojesť, tak som sa obetovala 😖 ). To som ale nevedela, že to má takéto účinky... 😠 . Takže s takýmito procedúrami ešte nejaký ten týždeň počkám a potom hups na to 😀 . Ďakujem za radu 🙂.

bublinka711
25. apr 2013

@nany12 jooj, veď toto. Keby človek vedel, že to fakt niečomu predíde, tak to vydrží, ale tiež sa mi zdá nepravdepodobné, že nejaké CTG 2xtýždenne, by malo niečomu až tak výrazne predísť. Veď kontrola prietokov, srdiečka bábätka a všetky tie kontroly okolo by snáď ako tak mohli stačiť... Kamarátky je mi ľúto, to je hrozné, že takto vytrápili ju aj dieťatko. Dúfam, že na to čoskoro zabudnú a už ich čakajú iba pekné spoločné chvíle 🙂. Držím palce jej aj nám 🙂

ivuskase
25. apr 2013

@bublinka711 no to mi nepovedala, ale myslim, ze to je jedno, ze ake. Ja susene nelubim iba v hribovej omacke a v kapustnici. Ja som sa zo zaciatku dost stazovala na to zdravotnictvo tu, zw tu na to kaslu a tak podobne ale teraz vidim pravy opak a hlavne, ked citam tie prispevky zo svk tak som rada, ze je to tu ako to tu je. Porodne asistentky sa pekne venuju kolko len chces ta moja so mnou dnes stravila hodinu u mojej dr na svk somvzdy bola tak max 10 min aj s cestou. Este bola zlata a vytlacila mi brozurky v anglictine, lebo svedstina mi este tak dobre nejde a pytala sa ma ci chcem niekoho kto mi vsetko o com sa bavime bude prekladat do slovenciny, to som uz uplne nechapala.

bublinka711
25. apr 2013

@ivuskase to ja zase nelúbim čerstvé slivky. Ani neviem prečo, od malička ich nemusím 🙂. Preto tie sušené, tie zas milujem 🙂. Ale hádam je to naozaj jedno. Veď otestujem 🙂.
Môj lekár je teda veľmi ochotný, ale toľko času na mňa nemá, ide to ako na bežiacom páse, hoci sa veľmi snaží. Má skrátk veľa pacientok, ráno ideš na 5,00 už si v čakárni a na radu sa dostaneš o 9,00. Takže ukážkový nátresk. Čiže na nejaké rady či otázky a vysvetlenie nie je veľa času... No hold, už to nejako dobojujem, ešteže ste tu na MK všetky baby také ochotné 🙂. Je to super, že máme takto infošky z rôznych krajín 🙂.

simi906
25. apr 2013

Babyyyyyy!!! Krce v podbrrusku.Mate to niektora?Ja to mam dnes od rana a tiez brusko mi tvrdne.Baby z koňa ma strasia ze to moze byt ONO.Zacina mi lepit...

ivuskase
25. apr 2013

@simi906 ja mam taketo krce skoro stale posledne dni, len nie pravidelne, odstopuj si to ale ako mi fakt dnes povedala moja asistentka, ked to pride tak to urcite nezmeskas, neda sa to nejak pomylit, tiez uz som sa 2x takto plasila a este sme stale kinder surprise. Neboj nic..

nany12
25. apr 2013

@simi906 Či je to uz ono to neviem posudit ale take pobolievanie v podbrusku mam aj ja a veru aj to tvrdnutie mne poradili pisat si cas v akych intervaloch to robi a ked by to bolo pravidelne a stupnuje sa to do väčších bolesti no tak to asi bude ono alebo to mozu byt aj posličkovia mna to zvykne drzat aj niekolko hodin a potom to polavý tak to sleduj

ivuskase
25. apr 2013

@bublinka711 hej je to fajn, lebo obcas su to mozno hluposti co nas trapi ale s kym inym sa o tom mame porozpravat, kazda z nas ma ine tehotenstvo, ine problemy a skusenosti. Je to vyhoda ale obcas ten net aj zabija, lebo uz sa nad vsetkym moc filozofuje a potom sa stresujeme pre nic

lucianka01
26. apr 2013

@bublinka711 Teraz ma napadlo, že svokra mi spomínala aj pukance. Ked ti ani to nepomože, behni do lekárne, tam ti niečo odporučia.

bublinka711
26. apr 2013

@lucianka01 Ďakujem 🙂, včera večer som akurát bola s mojou 70ročnou babičkou a tá sa na mňa pozrela, že čo vymýšľam, šak nech si dám pukance 😒 . Znelo mi to neuveriteľne, ale ono to pomohlo 😀. Nie je nad praktickú radu starých mám 🙂 .

bublinka711
26. apr 2013

@simi906
@nany12
@ivuskase
Ach baby, ja zas niečo také ako nejaké kŕče, alebo cvičné sťahy nemám vôbec... Ja si to asi vyskúšam až naostro 🙂 . Ale chvíľami sa zamýšľam, či to vôbec spoznám... Akurát doki v pôrodnici v Trenčíne mi vravel, že musia byť kontrakcie každých 10 minút, alebo musí odísť voda, inak vraj ani nemám chodiť, lebo ma pošlú späť... Tiež mi všetci vravia, že to spoznám, len či to aj spoznám na čas 😀 . Ono zas, porodiť doma by mi až tak nevadilo... ale niekde na pol ceste, tomu by som sa radšej vyhla 😕 . Ale nestresujem sa, beriem to s humorom. Stresovať budem, až keď to príde 🙂

monika060
26. apr 2013

@maminkakacenka Tak sa tam možno stretneme 😀

inviav
26. apr 2013

@dominika1516 neberiem to ako tragediu..aj tak pojdeme prvykrat na prechadzku asi az na krst...cize nejakeho 25-teho alebo 1.6....to zalezi od toho, ze kedy sa narodi...vcera som mala inak vynikajuci den a boli sme aj v meste na zmrzlinku a nausnicky su uz na ceste k nam 😉
mozno ked natrafite na nejakeho workoholika, tak vam urobi tu prehliadku aj cez vikend...takych sa v dnesnej dobe najde dost, tak drzim palce 😉
tak som rada, ze aj ty mas dobru spravu (s tou svokrou)...aspon budete mat chvilku od nej pokoj
daj mi po poradni v nemocnici vediet, ze co mas nove a ako to tam prebieha, kedze ja nic take nezazijem...ja uz akurat teraz ako mam posledny mesiac kazdy tyzden poradnu, tak je u doktora taka novinka, ze uz ma zo spodu nebude vobec vysetrovat, nakolko uz predcasny porod nehrozi a bude mi robit iba sono a kontrolovat prietoky...pytala som sa ho na vahu a povedal, ze presny vypocet na to neexistuje, ale na zaklade merani, co zmeral hlavicku, brusko a nozicky, tak bude mat malicka po porode 3200-3800g, takze som zvedava, ci to tak aj bude
len bud kludna, nech este poriadne naberie, nech je z neho silny chlapcek

dominika1516
26. apr 2013

@inviav juu tak malinka rozhodne nebude malinka 😀 .. peknu vahu mate ale som rada ze je vsetko v poriadku tak uz len cakat na porod ze 😉
noo na obhliadku ideme dnes o 16tej vcera sme volali lebo svokra pred odchodom spravila peklo zas koli jej milovanym peniazom bo sme boli vybrat sek a dali sme jej tych 500€ co povedal svokor ze jej mame dat tak asi cakala od nas viac a pritom vie ze teraz nam kazde euro treba no hyena co ti poviem a Martinovi zacala vycitat take veci ze som kukala a ze ked pride tak jej mame vyplatit dlh co mame u nej ze 300€ tak sme ostali kukat ze jaky dlh ved za byt Martin platil aj nedoplatky sme vsetky cele hradili mi tak uvidime s vim pride ale ja s Martinom tu uz nebudeme ak vsetko dobre pojde proste kym sa vrati sa chceme odstahovat a ona ma u nas dvere zavrete a vnuka neuvidi lebo povedala ze teraz sa mame posrat aj s vnukom ked sa dozvedela ze tie peniazky su pre maleho a ked dokazala toto povedat tak to nie je osoba ktora by sa mohla nazyvat babkou takze nou ani nebude .. a ja a Martin budeme mat od nej aspon pokoj takze mame dva tyzdne na prestahovanie inak nas caka peklo a to pri malom nedopustim aby bol v takej atmosfere ..
jeeeej super ze mala uz ma nausnicky na ceste potom sa snad podelis o fotecku 😉 .. aj my sme boli vcera na zmrzke a bolo riaaadne horuco takze som fucala ale ako pozeram dnes je este teplejsie .. inak v noci som zas mala falosne kontrakcie zacali o druhej a skoncili az kolo piatej cca ked siel Martin do prace ale poviem ti tieto boli najhorsie este teraz ma vsetko boli vize bud to robia tie antibiotika co mi dala alebo coskoro porodim 😉

inviav
26. apr 2013

@dominika1516 nebude veru a tesim sa z toho, ze by mala byt tak akurat, teda bude po maminke 🙂 ale tak to by asi platilo iba v pripade, ze sa narodi v termine...pozeram, ze mas este 14 dni do porodu, takze tvoje babatko sa uz povazuje za donosene, my budeme v tomto stadiu uz o dva dni...taaak sa uz tesim
vies, co toto co tu citam, to je ako z nejakeho zleho filmu...ako moze byt niekto tak sebecky? nechapem, naco vas vobec volala byvat k nej, ked sa teraz takto sprava...ja to chapem, tiez by som jej vnuka neukazala a uz by som sa s nou vobec ani nekontaktovala a myslim si, ze jej na tom ani tak velmi nezalezi...ja by som ti tiez kadejake prihody vedela pisat, ale uz je to davno a podrobnosti si nepamatam, ale poviem ti, ze prerusit s nou kontakt bolo najlepsie, co sme mohli urobit....detickam taki ludia urcite chybat nebudu a viac im prospeje, ked sa budu stretavat s ludmi, ktori ich maju radi
jasne, poslem ti fotku aj nausniciek a aj toho kocika, snad sa dockas raz 😀
ja mam pocit skor, ze to je tym, ze uz coskoro to budes mat za sebou...tak drzim palce a budem cakat na tvoju spravu 😉
uz mas aj vonku pupok? mne uz pomalicky aj klesa brusko

dominika1516
26. apr 2013

@inviav nooo tak po vikende sa uz moze aj Simonka narodit 😉 .. tak snad sa dockam a ak nie do porodu tak potom uz az ked budes Simonku kocikovat 😉 ..
je to ako zo zleho filmu ale verim ze ked s nou prerusim kontakt a budem na nu kaslat tak sa tento zly film zmeni na rozpravku 😀 ja ju od zaciatku moc nemusim a celkovo ju ludia nemaju velmi v laske preto je sama a vkuse sedi doma teda mimo prace ale toto by ma nenapadlo ze sa takto zachova k vlastnej rodine ale kazdy si je strojcom svojho stastia tak ostane sama a bude spokojna a som zvedava ako jej bude po tom ked ostatne jej rovesnicky sa budu hrat vonku s vnucatami a ona bude sediet doma sama za notebookom a bavkat svoje hry .. no vobec mi to nebude luto a nech si aj ktokolvek mysli ze som sebecka mne je to jedno kazdy kto vie aka je a o co ide mi dava zapravdu takze nemam mat preco vycitky ..
jooj a vies ze sa aj bojim toho ze uz to moze kazdu chvilku prist teraz ked ma nic neboli som hrdinka ze uz mozem aj rodit ale v noci mi vsetko jedno nebolo takze asi este nie som pripravena ked vobec niekedy bude ne zeby som nebola pripravena na drobca ja mam len strach z porodu ci vsetko dobre dopadne ci bude maly zdravy ci to zvladnem a tak .. predporodna depka asi 😀 😀 😀

ivuskase
26. apr 2013

@bublinka711 no ked to pride tak hlavne vtedy nestresuj... joj prave som zjedla skor celu bonbonieru... teraz budem musiet ist na chvilku s havom na prechadzku. Len uvidim kolko prejdem lebo, ked mi zasa zacnu krce a tvrdnutie bruska tak mam chut sadnut si na zem a pockat, kym pre mna niekto pride.

inviav
26. apr 2013

@dominika1516 ved bola som dneska v obchode a uz aj predavacky sa ma pytaju, ze kedy to bude a este aj mojej maminy a sestry a furt dokola..uz ma to nebavi ani hovorit a im tiez...mamina vcera zahlasila: "Ked ma to nezaujima, tak sa nepytam a ked ma to zaujima, tak si to zamapatam." 😀 no ma pravdu, ako keby som ja mala doma sklenenu gulu, ktora mi to povie, ze kedy bude den D 😀
ved ano, raz ten kocik urcite uvidis...som aj ja nan strasne zvedava, kedze to bola nahradna volba, ale snad budeme spokojni
jak tak citam, tak tie nase svokry su si v mnohom podobne, ale neboj sa...odstupom casu to bude len a len lepsie a pomaly aj zabudnes na vsetko a uz ta nic nebude trapit...vycitky by mala mat praveze iba ona
neboj sa, urcite vsetko dobre dopadne a malinky bude zdravucky...ked mas strach, tak radsej na to nemysli a mysli na to, aky bude tvoj porod malo bolestivy a kratky a vsetko urcite zvladnes...sme na to stvorene, aby sme to zvladli

bublinka711
26. apr 2013

@ivuskase Joj, tak to si aspoň mobil nezabudni, aby ťa mal prípadne kto prísť zobrať z tej zeme 😀 . Ja som dnes strávila 3 hodiny na tom CTG. Museli mi ho robiť dvakrát, lebo na prvý raz sa malinká stále hýbala a ešte aj dostala štikútku, kvetinka moja, tak sa prvý výsledok doktorovi nepáčil, museli sme hodinu čakať, kým sa Laurinka uloží a začať znova. Och, akurát, čo človeka vystresujú, keď ti povedia, že toto sa im nepáči, terba to ešte raz skontrolovať. A teraz, že toto mám podstupovať dvarazy týždenne... A ako na truc, robia to od 13,00 do 16,00 a to my sme akurát v najaktívnejšej fáze. To nech mi povedia, ako ju mám udržať, aby si v brušku nerobila diskotéku 🙂

ivuskase
26. apr 2013

@bublinka711 ja mam niekedy pocit, ze slovensko je zapojene v nejakom vyskumnom programe alebo co. Ved s vami cvicia ako v cirkuse. My mame aktivnu fazu posledne dni tusim stale 😀 No uvidime ako dlho este.

dominika1516
26. apr 2013

@inviav viem ze zenske su stavane na porody ale aj tak vies ako to je kusok obav je ale ked mi je dobre tak sa nebojim u mna ten strach prepukne ked mam tie falosne kontrakcie ale verim ze je to len docasne a ked budem uz rodit tak sa budem sustredit len na drobceka ze uz ho budem mat pri sebe 😉
noo skoda ze take osoby vobec su no nebudem uz riesit dnes sme boli na tej obhliadke a ten byt je super takze ho chceme uz len nech nam schvalia ten uver a bude paradicka ale ak neschvalia tak neviem kde budeme :-\
tak snad ho uvidim hehe lebo ked sa nam narodia bobacikovia a este v lete iste nebudeme tak casto na konikovi 😉 😀
Aj mna tie otazky ze kedy to bude sem tam otravuju ale co narobis ludia su zvedavy 😀

inviav
27. apr 2013

@dominika1516 tak do toho sa vzit neviem, kedze u mna tie falosne este neprepukli, ale mozno aj na mna vtedy pridu obavy, ked sa nahodou objavia..zatial som v pohode 🙂 ja som najviac zvedava, ze na koho sa bude podobat...nad tym rozmyslam uz dlho a neviem sa toho dockat, ked to uz budeme skumat
do kedy by vam mali dat vediet, ci je schvaleny?
vidis, to ma ani nenapadlo, ze uz potom nebude tolko casu..poslem ti teda do spravy kocik aj s nausnickami, nech sa pozries uz teraz, lebo potom na to moznoze aj zabudneme

emakiki
27. apr 2013

@dominika1516 to verim, ako sa vtedy citis.. aj ja sa vždy zlaknem... 🙂

dominika1516
27. apr 2013

@inviav kocik mi ukazalo ale nausnicky nie :-\ .. ale mozno ich ani nezazijes ze rovno pridu tie prave a bude Simonka vonku a ja sa tu budem trapit s falosnymi a tie prave pridu az po planovanom termine 😀
To by aj mna zaujimalo ze na koho sa bude podobat ale verim ze na Martina ma totiz krajsie crty tvare take jemnejsie ale ja sa tesim na prvy moment ked ho uvidim noo alebo druhy az ked ho umyju lebo asi az vtedy bude vidno ze na koho na prvy pohlad sa podal 😀