Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
maminky pomoc, termin som mala vcera, dr. mi povedal zeeste v pondelok ma caka na poradni, ale ja uz chodim ako tucniak, strasne ma boli chrbat, babo je sice malinke, ale chrbat ma boli strasne a mavam take krce ako ked mam dostat menstruaciu a bolia ma lonove kosti, ked sa postavim, posledne dva dni spavam strasne vela... co myslite pride to ci nie?
@maminkaja Ahoj tak ja mám podobný problém až nato že ja mám bábo veliké a tiež nemožem už ani chodiť ale od bolesti lonovej kosti a krížov ani na posteli sa už neotočím zajtra poradna ale im poviem nech volačo robia bo má rozdrapí v krížoch
Teraz k tebe ak ti padlo už aj bruško tak podla mna tie bolesti na kramy je predzvesť už máš aj čas 🙂
nemyslim ze mi padlo brusko a asi ani nepadne kedze mam male brusko a ide mi do chrbta viac... len uz je to hrozne stale tvrdnutie, tahanie, bolest krizov, lonova kost a ako hovoris otocit sa na posteli je strasnepre mna uz asi tyzden... :((((
@dominika1516 mna to ani velmi neboli, len mam pocit, ze citim kazdy jej, co i len malinky pohyb a tlaci ma to....ale to vsetko vydrzim, ved co by som pre nu neurobila 🙂 mne sa dycha celkom lahko, lebo mi brusko pomalicky pada
budem na teba mysliet, nech vam to s tym uverom nakoniec dobre dopadne...svokra uz odisla?
to si ako mozu dovolit, takto zabudnut? co robili? vysetrovali ta aj zospodu ci sa otvaras? a aj na ten zapal sa pozerali? preco ti tu krv nezobrali hned? snad budu v jeho robote este chvilku tolerantny...sice bude potrebovat volno aj na behanie po uradoch, ale snad to pochopia
@ivuskase jéj, to je ale aspoň pozitívne, že už vieš, že to snáď bude každú chvíľu. Ja nič také ako falošné kontrakcie nemám... Včera na poslednom CTG mi natočila sestrička kopec takých malých, ale keďže ja nič subjektívne necítim, tak tomu nepripisujem teda nejaký extra význam 🙂. S tým dotepaním placenty by som to aj ja tak veľmi chcela, lenže tu u nás na Slovensku... no škoda slov. A hrozne ma to hnevá, lebo si myslím, že pre bábätko je to to najlepšie, čo môže byť... a príde mi nefér, že možno nebudem vedieť ovplyvniť realitu a možno neprebojujem pre svoje dieťa tak dôležitú vec.... som smutná z toho, ako sa to tu v našich nemocniciach robí...
@deanka85 tak to máš riadnu fušku, keď máš ešte malé dieťatko... ja si to neviem ani predstaviť. V tejto chvíli neodnesiem ani vypraté prádlo z poschodia na poschodie 🙂, hneď ma začnú kríže bolieť a brucho mám ako kameň 😝. Ja som mala tašku do pôrodnice zbalenú tiež asi od siedmeho mesiaca 😀. Asi to naozaj bude tým prvým mimčom 🙂. Som zvedavá, ako to bude pri druhom u mňa 🙂
@monika060 @leydy tiež som sa registrovala na tú súťaž, potom mi volali, že som nevyhrala kočík ale zľavu na odber, tak som im vysvetlila, že po naštudovaní, prečítaní rôznych zdravotníckych materiálov a štatistík využitia a tiež porade so svojím lekárom, som sa rozhodla to nevyužiť, lenže ona mi furt volá, príde mi to také až emocionálne vydieranie... už mi s tým lezie na nervy. Už som to číslo ani nezdvíhala, ale potom mi zas volali z druhého, no na porazenie...
Ja mám termín oficiálny 17.5., podľa ULZ 16.5. Ale na poslednej kontrole (včera), mi už lekár povedal, že sa začíname otvárať a krčok pekne mäkne, tak uvidíme. Netuším, koľko to tak môže trvať. Bruško mi neklesá ani sa vôbec necítim, že by som mala ísť rodiť, teda, neviem, ako by som to mala cítiť, ale zatiaľ sa mi zdá, že je všetko celkom v norme... 😀.
@nany12 Ja sa teraz pôrodu vôbec nebojím. Tak nejako som celkom pokojná a vyrovnaná, dokonca sa teším. Skôr si myslím, že istá dávka paniky ma čaká až pri prvých bolestiach 😅 . Snažím sa nemyslieť na bolesť, ktorá ma čaká, a sústredím sa iba na fakt, že už budem mať aj ja konečne v náručí môj malý pokladík. Inak videla som teraz v pôrodnici novorodené bábätká, čo chodili mamičky ukazovať rodine, keď som čakala na CTG 🙂. Bože také boli krásne, odrazu som si nevedela predstaviť, že niečo také úžasné mám v brušku aj ja 🙂. Zdalo sa mi to až neuveriteľné... Takže to je to, na čo sa snažím myslieť ja 🙂. Vybaveného lekára tiež nemám, rovnako mi to prídu ako vyhodené peniaze. U nás je to 230 - 280€, čo je už fakt dosť na to, že skutočne mi nikto nemôže zaručiť, že práve tento lekár sa mi postará o šťastný a pohodový pôrod, alebo, že sa nič mimoriadne neudeje. Moja známa mala vybavený pôrod absolútne so všetkým. Jej manžel je lekár, ako pôrodníka mali samotného primára oddelenia a všetko mali dohodnuté. Nakoniec majú dieťatko postihnuté, lebo pán primár niečo "skiksol"... takže niektoré veci skrátka asi neovplyvníš...
No to som tu zas napísala litánie 😀...
@maminkaja hmmm, taký pocit na menzes mám aj ja niekedy a tá lonová kosť, to je hrúza, tak ma to strašne bolí... ale to už mám asi aj mesiac.... tak neviem, no bodaj by to bola už predzvesť blížiaceho sa pôrodu, lebo už by som to tiež chcela mať za sebou... Už som taká nemotorná, fakt ako taká kačica, alebo tučniak 😀
ale na bruchu mám kožu takú napnutú, že sa mi zdá, že mi musí každú chvíľu brucho vystreliť 🙂. A ešte keď malinká kopne... ufff....
@bublinka711 ved sacskus v nemocnici spytat na to, mozno budes prekvapena. Je to take divne, ze o tvojom dietati rozhoduje v podstate niekto cudzi. No ja som sa po dlhej dobe v noci vyspala, ale za to teraz mam zas kazdu hodku kontrakcie tak som si lahla a zapla hokej, mozno troska adrenalinu pomoze. Boze toto jedine mi tu chyba, ze tu nekontroluju krcok, takze neviem ci sa uz otvaram alebo nie ☹
@bublinka711 napis si porodny plan a daj im ho podpisat. Oni, pokial sa nevyhadris inak, idu podla beznej rutiny, lebo kopec zien sa nevyjadri. Ak vedia, co si prajes, mali by to respektovat aj v SK nemocniciach.
@inviav tak nechapem preco mi nebrali krv dnes som tam sla len na to aby mi ju zobrali a sla som s nou do labaku a dosla som do nasej nemocnice kde byvame s tym vymennym listkom na interne a tam povedali ze zbytocne mi v Krompachoch kde chcem rodit brali krv lebo oni aj tak potrebuju hned vysledky tak museli este raz cize sme zbytocne sli 20km uz som bola velmi nahnevana ale mam uz aj interne aj vsetko tak uz len cakam kedy to pride a ak nepride tento tyzden tak buduci stvrtok idem do poradne do nemocky kde chcem robit a uvidim co mi povie 😉
Hej teraz ma pozerala zospodu koli tomu zapalu kukala mi na tie krcove zily a bola zhrozena z toho a odporucila mi epi ak by som sla nahodou normalne lebo ze to bude pre mna lepsie bo ked sa mi zacnu tlakovat tie krcove povedala ze to moze byt neznesitelna bolest tak som suhlasila a ak nepojdem cisarakom tak jednoznacne s epi 😉 a na zapal som vyfasovala dalsie tabletky a uz si pripadam ako vaginalny fetak 😀 😀 😀
heeej uz isla presne pred tyzdnom a vrati sa na tyzden v nedelu asi a to uz ja budem bud rodit alebo balit kedze odchadzame tak ci tak ide o to ci do nasho alebo do podnajmu no ja som tak stastna ze mi to je jedno aj keby lepsie je do vlastneho uz ja som stastna ze odchadzame to je pre mna podstatne takze svokra dojde a oznamime jej radostnu spravu a padam ze tu po mne ani smrad neostane 😀 😀 😀
noo aj ja mam pocit ze zachvilku zomna vystreli a bola by som rada no chcem nas este pobalit kym sa narodi aby kym sa vratim z porodnice tak drahy zatial stahoval lebo keby balil on tak si veci najdem asi o rok 😀
@ivuskase
@bebe2013
už som sa na to totepanie informovala a ofrflali mi to ako len mohli... rovnako ako pôrodný plán. Nechápala som, cítila som sa normálne vinná za to, že vôbec chcem rozhodovať o vlastnom pôrode... Napriek tomu si na tom stále trvám, ale nejako som prestala veriť, že to tak nakoniec aj naozaj bude... Uvidíme, bola by som rada milo prekvapená 🙂. Normálne v tejto chvíli snívam o normálnom a prirodzenom pôrode doma, s pôrodnou asistentkou a hlavne bez celého toho nemocničného prostredia... to je jediné, čo ma rozlaďuje, že prečo sa mám pri pôrode vlastného dieťatka cítiť ako pacient... Mám pocit, že už od začiatku tehu to tak nejak servírujú... No ale čo, už to nejak dobojujem... 🙂
@bublinka711 uplne chapem tvoje pocity. Hlavne sa netreba nechat a treba si trvat na svojom. Ved neziadas ansurdne veci ;). Sustred sa hlavne na toho maleho cloviecika a odfiltruj vsetok balast okolo ako blbe kecy.
@bublinka711 je to smutne ako sa chovaju, ved ich to nezabije. Neboj nicmozno budes milo prekvapena. Ako hovorim mna sa pytala midwife na specialne poziadavky aby ich mali v pocitaci v nemocnici. Lebo tu ti ziadne papiere nedavaju, podla tvojho osobneho cisla nech si v akejkolvek nemocnici alebo u lekara vidia kazdy jeden zaznam. Mam chut im dat celu svoju zdravotnu kartu aby si to tam popisali ale to bohuzial nejde. Boze este tyzden do terminu. Ja sa uz zblaznim ☹
ahojte baby, ja mám zajtra termín, myslíte, že to dám ??? 🙂 ja už som taká netrpezlivá a už by som to mala najradšej za sebou 🙂 bude niektorá rodiť z vás na kramároch ??? ja chodím do poradne utorky a to som si myslela že najbližší utorok už neprídem ... ale vyzerá to tak že ešte ano 🙂 mojmu malinkemu sa nechce ísť von 🙂 😎
@martinka_martinka Ja mam prvý termin za 5 dní tiež sa idem z toho čakania zblázniť. Žiadny poslíčkovia, vôbec nič, čítala som, že sa to dá urýchliť odvarom z klinčekov,škorice a zázvoru 😀
@monika060 nooo ja už síce poslíčkov mám .... ale to mi len zvyšuje nádej a keď nič sa potom nedeje tak som len sklamaná 🙂 hovoríš odvarom ??? no neviem ja už som skúšala aj ten čaj z malinovych listov, aj horúci kúpel, aj sme malému dorábali vlasky a nechtíky a aj vlastnosti a stále nič 🙂 dokonca som chodila aj po schodoch ale to velmi nevládzem keďže som sa zväčšila už o 23 kg... ( och booože 😀 ) no malý je leňoško, včera mu dohováral moj manžel že ho už očakávame a dnes ja že má doma nachystanú veľkú postielku a že tam bude mať viac miesta ako v brušku 🙂 tak uvidíme :P
@martinka_martinka Ja pijem čaj z listov ostružiny malinovej každý deň, ale to je len na uvolnenie svalov a vraj na ľahší pôrod, tak uvidím. Práve som si do neho dala vyluhovať škoricu s klinčekami 😀 Ja som pribrala 13 kg a brucho nemam velke, nikto mi neveri, že už budem čochvíľa rodiť. Tak ti držím palčeky nech to máš čím skôr za sebou a dobre to dopadne. Bude to chlapček alebo dievčatko?
@monika060 no tuším si idem aj ja spraviť taký čaj 🙂 normalne mam nanho chuť 🙂
toto je tvoje prve babatko ???? mne velmi chutilo jesť aj pred tehotenstvom takže počas som mala pocit akoby sa to zdvojnasobilo ale ovela ovela viac mi chuti teraz ovocie... tak aspon vitaminy do seba davam aj ked obsahuje dosť cukru... čakám chlapčeka ... 🙂 a ty ???
@monika060 samozrejme aj ja tebe prajem rýchly pôrod a veeeeľa zdravíčka tebe aj drobčekovi 🙂
@bebe2013
@ivuskase kočky verím, že máte pravdu a nakoniec to bude celé fajn 🙂. Júj, ja mám ešte 12 dní do termínu, ale každým dňom si želám viac a viac, aby sa už malinká narodila... Už ju chcem mať pri sebe a vedieť, že je v poriadku, vidieť ju a počuť, je to taký zvláštny pocit, ako magická príťažlivosť 🙂 , tiež to tak prežívate? Mne sa zdá, že každým dňom sa viac odosobňujem od faktu pôrodu a stále sa viac a viac všetko vo mne sústredí len na Laurinku. Aby tu už bola...
@martinka_martinka 🙂 no v každom prípade budem držať palce, to by bola riadna sranda, keby si sa naozaj trafila akurát na termín 🙂. Ale veď bodaj by 😉
@monika060
@martinka_martinka hmmm, tiež pijem čaj z ostružiny malinovej, už tretí týždeň, presne podľa návodu. Teda od včera už dávam tri šálky denne, uvidíme aký zázračný efekt to bude mať 🙂. Hádam nám to všetkým pomôže. Ja tiež nemám žiadnych poslíčkov, ani nič podobné, akurát dneska v noci som sa zobudila na taký pocit, ako keď máte dostať menzes, ale inak nič. Ale tak hádam by to už mohol byť nejaký začiatok 🙂. U nás doma sa uzatvárajú stávky na dátumy, že kedy sa to narodí 🙂. Prvý už padol 28.4.- nevyšiel, dotyčný prišiel o 50centov 😀 . Nevadí, hlavne, že sa bavia 🙂. Manžel mi tipol 10.5. - som zvedavá, lebo pri jeho šťastí v tipovaní si 10.-teho ráno môžem tašku do pôrodnice hodiť do auta a pomaly sa do nemocky odviesť 😀 . Ale už sa mi zdá, že sa mi bruško troška posunulo, akoby sa mi lepšie dýchalo... Ja som pribrala 11kg a bruško mám riadne veľké... také strašne do predu a to sa vraví, že pri dievčatách ide viac do bokov, tak neviem, hádam sa nezmýlili 🙂 . Ale hlavne aby nám to všetkým dobre dopadlo a nech máme všetky krásne a zdravé bábätká 😉
@martinka_martinka Ano toto bude moj prvý pôrod a bude to malý Kubko. Už len počítam dni, ked sa vypyta na svet.

@nany12 ani ja som o tom nevedela ale mam super poradkynu bebe2013 😉 . Neviem ako na slovensku ale tu vo svedsku mi v tom vyhoveju. Proste je to tak, ze placenta pumpuje krv babatku kym tam nejaka je, no a ak ti tu krv zoberu alebo hned prestrihnu snuru, tak babatko ochudobnis o jeho krv co mu patri a tym padom urobis zo svojho babatka darcu a to dolezite co mu patri kvoli imunite mu zoberies. Najdem link a dam ho sem.