icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

martinka_martinka
8. máj 2013

@ivuskase ty mas poradnu aj v sviatok ??? 🙂 tak ja ked si dam horuci kupel tak ako keby to ani nepomohlo ... to si das strasne strasne horucu vodu a cela sa tam okrem hlavy ponoris ??? no ja tiež... len trochu mi tam brucho trčí lebo je moc velke :D no inak možno ta to už chytí čoskoro 🙂 ja stále tak dúfam, že dnes už pocestujem do porodnice...

ivuskase
8. máj 2013

@bebe2013 no to by bola sranda teda. Posli mi do posty tvoj mail a poslem ti tie tlaciva. Inak ku tomu treba prelozeny rodny list do svk ak nebude mat slovensky. Potvrdenie, ze mimi sa dozilo 28 dni a potvrdenie, ze si chodila pravidelne na prehliadky, ale to je na tom tlacive tak tam asi len peciatka od tvojho dr a od pediatra a je na to 6 mesiacov aby si to vybavila. Poslem ti to vsetko na mail nech si to vytlacis a nachystas.
Boze ja sa zblaznim tak dlho este cakat a obzvlast teraz, ked je vonku tak nadherne. Tu je dnes 33 stupnov a ja mam skoro vsetky letne veci na Malte, ale obliekla som letne tristvrtaky z minuleho leta a su mi dobre, takze po porode asi fakt budem musiet ist na nakupy, lebo mi asi bude vsetko velke.

ivuskase
8. máj 2013

@martinka_martinka my nemame sviatok, ani mi to veru nedoslo, ze na svk je. Ja by som si rada dala vanu ale druhu kupelnu nemame dokoncenu takze musim pouzivat iba tu, kde je sprcha. Ja milujem horucu vodu takze takych 15 minut si tam postojim alebo posedim, lebo muz mi tam dal zahradnu stolicku plastovu, ze ak by sa mi hlava zatocila nahodou🙂 takneviem ci sa mam sprchovat 10x denne. Uvidime necham to na prirodu, ona vie najlepsie co robit.
No tak drzim palceky teda aby to bolo co najskor 😉

bublinka711
8. máj 2013

@ivuskase jéj, tak tá plastová stolička ma dostala. To je perfektný nápad, to asi tiež vyskúšam 😀. Máš starostlivého manžela 🙂.
Ach baby ja stále nič. Zajtra začíname 40tt ale ja sa na pôrod stále necítim. Nič, vôbec žiadne "príznaky". Už len veriť, že to skrátka príde, odrodím a odídem domov aj s bábätkom 🙂. Som zvedavá, čo mi povie zajtra doktor na poradni, či sa aspoň ďalej otvárame, lebo to jedin mi dvíha náladu 🙂, keď mi povie, že to postupuje...
Držím nám palce, nech už to máme rýchlo všetky za sebou 🙂

bebe2013
8. máj 2013

@ivuskase ta plastova stolicka je fakt super napad :D .

ivuskase
8. máj 2013

@bebe2013 a aj je to pohodlne super, niekedy mam chut zostat tam pol dna a aj pri holeni je to jednoduchsie 😉

ivuskase
8. máj 2013

@bebe2013 prisiel ti mail?

janulienka36
8. máj 2013

@lydusska ahoj, chcem sa spýtať,keďže si mala aj ty cisarsky, či si dávaš niečo na ranu, nejaky krem alebo niečo podobne..... 😨

lydusska
8. máj 2013

@janulienka36 Ahoj Janka, nie vobec som si nic nedavala na ranu a teraz je uz uplne zahojena z vonku. Mala som iba ten obvaz na tom pocas 5-6 dni a potom som si to odlepila lebo mi povedali ze rana ma dychat a to je vsetko. Preco? Co si chces na to davat? Aj ty si mala teda cisarsky? Kedy? Mala si rozpustne stichy, alebo ti ich vyberali? Ako dlho si po cisarskom? Drzim palce nech si co najskor v poriadku a v plnej sile ;)

bebe2013
8. máj 2013

@ivuskase ano, dosiel! Dakujem. Dnes mi PA v pase namerala sladkych 110 cm.

ivuskase
8. máj 2013

@bebe2013 vidis ja som sa ani nepozrela dnes, len mi ukazovala, ze som na tom grafe stale v norme ale uplne dolo ale to preto, lebo ja mam maternicu troska dozadu

froggynka2013
8. máj 2013

@janulienka36 ahoj ja si davam contractubex aj 3x denne uz som to mala na ine jazvy a velmi pomohlo a stiahlo...doporucujem

froggynka2013
8. máj 2013

@deanka85 ja som to mala tak ze 7 hodin som rodila normalne a mne dovolili pit aj ked sa potom sami priznali ze to pojde cisarskym tak obycajnu vodu som mohla cca 0,5l a potom mi dali slany roztok na neutralizovanie zaludka ak by som musela ist do celkovej anestezy

ivuskase
8. máj 2013

Mna tak zasa zacala prsia boliet dnes ako na zaciatku tehu a zhltla som 400 g cokolady, tusim uz neviem co so sebou. Inak aj vy mate mimi take strasne aktivne pisledne dni? Ja nechapem co ta tam stvara, to nerobila cele tehu toto

nany12
8. máj 2013

@ivuskase Mna mala tak kope do rebier ze nemozem ani sediet ani lezat lebo tak ma tlaci do žaludka aj tam na čreva ze mi je dobre len ked stojim inak ma tam tak picha ze az ze dycham len takymi polovičnými dychmi 😉

bebe2013
8. máj 2013

@ivuskase ja mam asi najprijemnejsie obdobie, lebo babo sa posunulo dolu do startovacieho bloku a netlaci mi na pluca.

ivuskase
9. máj 2013

Tak dievcata odchadzame do porodnice, pisem pomedzi kontrakcie. O 6:45 vo mne nieco puklo a ako keby som sa oocikala, zacali hned 8 minutove kontrakcie a odchadza zatka takze dufam, ze vsetko pojde ok a do vecera som mamina. Napisem hned ako sa bude dat.

nikaraga
9. máj 2013

@ivuskase drzim prsty!! 😉

bebe2013
9. máj 2013

@ivuskase wooooooow! Drz sa, moja zlata! Budem na vas 3 cely den mysliet! Urcite to bude super! Tesim sa na foto!

monika060
9. máj 2013

@ivuskase Držím palčeky, nech to máš rýchlo za sebou, budeme čakať na info 😀 Ja mám prvý termín dnes, ale nič sa zatiaľ nedeje.

zuzana231
9. máj 2013

@ivuskase strasne drzim palce 🙂 nech to ide rychlo a bez problemov

janulienka36
9. máj 2013

@lydusska ahoj,no ja som takmer 3tt po cisarskom, stichy mi nevyberali,iba svorky,v sobotu som rodila,v nedelu mi dali dolu obväz v sprche a v stredu, ked sme išli domov mi vyberali svorky.teraz tam mam ešte trošku chrasty ,kde som mala svorky,ale rez mam celkom v pohode.....čítala som na internete,že by sa to malo niečím potierať,tak len preto sa pýtam 🙂

lydusska
9. máj 2013

@janulienka36 No Janicka vies co mne nic neradili ze by som si to mala niecim natierat, tak som ani nic s tym nerobila. Neboj ono ked ti vyberali tie svorky, tak by videla ze sa ti tam nejaka infekcia dostala, ak mas z toho strach. Ja som zastancom iba cistej vody a ked tak mozno kamilky, tie maju super ukludnujuci a hojaci ucinok. To je najlepsie pouzit asi ak sa rozhodnes. Inak to sme skoro rovnako po cisarskom, Adamko ma dnes presne 3 tyzdne, takze tvoj bude mat v soboru 3 tyzdne ze?! To je skvele, nase deturence budu oslavovat skoro narovnako ;). Ako poslucha maminku? Spinka v noci, ci ani nie a nenecha maminku vyspinkat? Kojis iba ci aj dokrmujes um?

ivuskase
9. máj 2013

Tak uz sme na izbe. Prisli sme do nemocnice cca 10:00 a 12:02 uz bola Miuska na svete. Zvladli sme to s troskou rajskeho plynu, mame dva malinke stehy, bolo to neuveritelne. Malinka ma 2750g a 48 cm a je uplne uzasna. Coskoro pridam foto

janulienka36
9. máj 2013

@lydusska noo, my budeme mať v sobotu 3 tt, inak je zlatunký,dufam že sa to nezmení....spinká mi aj 4 hod, niekedy v noci aj 5 hod,ale to už som ja hore,či je všetko o.k .Aj ho kojim aj dokrmujem, ked sme boli po tyzdni na poradni, tak doktorka mi odporučila dokrmovať, kedže pribral len 80g.Odvtedy je na nom aj vidieť že pribral ..... zajtra ideme na poradnu, tak som zvedavá, ako narástol 🙂

bebe2013
9. máj 2013

@ivuskase velmi sa s vami tesim! Fakt ste rychle! Gratulujem, ste sikulky! Som zvedava, ake to bolo. A ci knizka pomohla.

nany12
9. máj 2013

@ivuskase Gratulujem ti z celeho srdca nech ste obe zdravučke. Je to neuveritelne ze to uz mate za sebou a ze to vsetko tak super preslo. Mala si rychly porod co je super ze budes mat na tento den super spomienky. Jaaj ja sa toho tak bojiiiim ale este raz gratulujem a uživajte si to spolu. 🙂

lydusska
9. máj 2013

@ivuskase no tak velka gratulacia!!! Nech sa vam dari!!! Takze si dalsi majovy odpadlik. to cistenie a umyvanie okin bolo k niecomu teda 😀 . Drzte sa aj s Miuskou!

bublinka711
9. máj 2013

@ivuskase jéj, gratulujeme 🙂. To je skvelé, že ste to tak bravúrne a rýchlo zvládli, v dobrom ti závidím 😀 a prajem obom všeeeeeeeeeeetko dobré a Miuške do života všetko šťastie sveta 🙂.

bublinka711
9. máj 2013

No my sme sa na dnešnej poradni dozvedeli, že sa s veľkou pravdepodobnosťou uvidíme u dokiho aj budúci týždeň... takže nejaký rýchly pôrod sa nekoná. Mimochodom, už som si ušila a povešala záclony v byte, ak do soboty neporodím, vrhám sa na umývanie okien aj ja 🙂...
Inak, dnes sa na mňa moja svokra pozrela a skonštatovala, bože Renatka, až mi ťa je ľúto, keď si pomyslím, čo ťa čaká... 😖 no nie je milá 😠 ... ale šak zas, ona sama to absolvovala trikrát, tak to hádam nebude až také strašné 😀 ...