Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@matulkam tak to je super, ze sme na tom rovnako 🙂 ja sa nastastie k takymto prispevkom nedostanem..ale dam ti jednu radu..radsej necitaj a tes sa z toho, ze budes maminka 🙂 neboj sa, lebo babatko potom citi, ze sa necitis dobre...najdu sa aj take, co sa chvalia, ked si napriklad zoberies prispevok: "narodilo sa mi zdrave dietatko" 🙂 ja nepijem ani kavu a ani caj...iba z casu na cas si spravim kakavko...to maju deticky rado 🙂
@lola7712 jaj.. ani nevrav.. aj ja mam uz tie nevolnosti.. ale co uz.. hadam to nejak prezijeme .. u mna to vyvolava co som si vsimla ked ma nieco rozrusi a ja sa snazim na to nemyslet.. uz to tak vyzera ze si budem muset kupit ten caj od hipisu.. ten vraj na tie nevolnosti najlepsie zabera..nasjkor ta tie nevolnosti este budu drzat a dost vo vysokej intenzite a potom to odrazu prejde.. vraj sa to stupnuje vzdy takto.. ale sak co.. ja verim ze ked toto vsetko prehrmi bude aj po nevolnostiach. 😀
@inviav nedala mi foto a o dva tyzdne ma objednala do poradne a na odbery .. nasla mi zapal tak mi dala na to ten rosalgin co sa robi vyplach takze sa liecim kusticok ale inak pohoda male zodpoveda koncu 7tt takze som rada a vcera vecer som stretla ex spoluziacku a caka druhe babo tiez je na tom ako ja 7tt akurat s tym rozdielom ze ona rodila pred piatimi mesiacmi ale tes sa ze budeme spolu chodit do poradne a tak 😀
@lydusska uz myslim len pozitivne boli sme dnes u lekarky a fazulka je v poriadku takze sa tesim akurat ja mam nejaky zapal tak mi dala rosalgin a musim robit vyplachy ale sak to sa da zmaknut dufam ze to prejde a mozem si uzivat tehulkovanie naplno ... chute mam na vsetko ale ze uplne vsetko ci slane alebo sladke dokonca aj pikantne papam 😉 .. nevolnosti som dnes nemala takze som mohla pekne cakat u lekarky aj na urade a nic len som cukriky cmulala preistotu 😀 ... a ty ako hmm chute a nevolnosti ?
@dominika1516 juuuuj, no tak sa skoro vyliec...mojej sestre inak tiez dal doktor na zapal rosalgin, no jej to nepomohlo..dufam, ze tebe pomoze 🙂 ale mohla si si ho odfotit aj sama..no nie? to je dobre, ze mas v okoli niekoho, kto preziva to iste co ty..ja zial nemam..ale hadam si najdem nejaku kocikovu partacka, ked sa uz babo narodi 🙂 som rada, ze si to zvladla aj hladna...teraz ti teda odbery nerobila?
dievcata ja potrebujem poradit.. mne je tak strasne zle.. fuj.. este teraz ma napina ked si pomyslim na to co som dnes videla.. susedovci maju statok a jak som tak bola vonku a odychovala lebo ma krize boleli a hlava sa mi motala susedova sliepka skocila na ich capa ked jej isiel do hrantika a globla mu rovno do oka.. cap sa zahnal a s jednym rohom jej rovno trafil do brucha.. co vam poviem.. strasne to vyzeralo.. vsade same perie a krv..este ze to vystihli vcas a capa museli zarezat a sliepku tiez.. tak teraz maju asi zas plny mrazak.. len na tu potvoru vela drobkov nemali (iba z capa pecen) lebo ta sliepka bola na franforce.. ja som taky krvak este nevidela.. ani neviem ci zaspim a ci to moju muchotravecku prilis nerozrusilo..
ahojte kocky tak z prvosnaziliek sa pripajam k vam ak mozem 🙂 drzkam vsetkym palceky nech dojdeme do uspesneho konca 🙂
@inviav nie nerobila az o dva tyzdne ked dojdem tak mam doniest moc a zoberu mi krv a zrobia aj ostatne veci co teraz nemohla koli tomu zapalu .. tak snad mi to zaberie aby bolo dobre bo len problemy su s tym a ten rosalgin nie je najlacnejsi tak nech to stoji za to 😉 .. ale najdes sak v poradni sa ti mozno podari 😉 .. no zmakla som to hladna ale ked sme dosli domov tak som sa nevedela dojest .. dnes sme to povedali svokre a tak normalne to zobrala celkom povedala ze bude rada ked budeme byvat u nej aby nebola sama kym si nieco nenajdeme tak sa tesim a asi cez sobotu sa stahujem celkom k nim bo zatial tam mam len par zakladnych veci 😉 .. a ty dnes ako?
@dominika1516 Noooo moja cely den som bola OK, ale teraz mi nejako zacal zaludok vycinat ;(((. Mi zacina byt pekne nevolno. Hmmm asi som sa dnes velmi ponatahovala, lebo som prenasala tazku postel, ako nie az tak tazku ale ono to urobi svoje ;(((. Asi nejakych 18kg ale nastastie to bol len kusok co som ju prenasala. Potom som to vzdala lebo ma zapichalo v podbrusku, takze radsej neriskujem ... Asi by som tuto moju pracu mala trosku obmedzit ... hlavne to prenasanie postele ....
Inak dneska chuta fakt nemam na nic ;((((. A ked sme uz u toho zapalu, tiez sa mi zda ze nieco mi zacina, len neviem ci mozem krem pouzit bez toho aby sa mi to dostalo do krvneho systemu ... hmmmm. Co je to ten Rosalgin je to nejaky krem, alebo co?
Som rada ze nemas problemy ... ako my ostatne baby. Bud iba rada. Som rada ze dietatko je u teba v brusku v poriadku ;))). Len tak dalej.
@lydusska lyduska.. nechcem ta kritizovat ale ani sa necuduj ze mas tie nevolnosti... to mas z tej postele.. aj ked to bola len 18k.. aj ta ti moze byt osudna.. ani by si neverila kolko bab uz na to doplatilo... a ver mi.. neni nic horsie ako ked mas kvoli takej posteli prist o svoj pokladik...ja tak hovorim.. treba vybrat mensie zlo.. a podla mna je bud najsamlepsie a sa nezatazovat alebo nic neriskovat a radsej to nechat vsetko na muza a vtedy sa nemusis bat ze prides o pokladik vlastnou chybou 😀
@lydusska dakujem som rada ze je drobciatko v pohode ... jaaaaj moja nedvihaj take tazke ved ti to nestoji za to ze ublizis bublinke musis sa setrit aby sa pekne uchytilo a mohlo si spokojne plavat v ,,brusku,, .. ale zas ja ti tu hovorim zeby si nemala a ja tiez som prestahovavala izbu dnes takze sme na tom rovnako a tiez som neprestala kym ma nebolelo v podbrusku takze tym padom obe mame striktny zakaz dvihat tazke a namahat sa !! 😉
ten rosalgin to su take prasky co zalejes vriacou vodou nechas postat a potom naberies do irigatora a spravis si vyplach v buchticke 😀 😀 dost neprijemne to znie ale lekarka povedala ze to nie je neprijemne a ze vraj velmi ucinne vo vela pripadoch takze vyskusam mam tam 10 sackov tak spravim par a uvidim kolko bide trebat aby zapal ustupil dufam ze tak 1 abo 2 postacia 😉 ..
@drobcek11 vitaaaaj 😀 uz si bola na vysetreni?
@angel31 no fuuuuj tak to si mala dost hnusny zazitok vidiet nieco take nazivo :-\ :-\ :-\ necudujem sa ze ti je z toho zle
@angel31 no jasne moja vsak preto som sa s nou uz netahala po ceste spat a nechala som ju radsej v aute. Ja som nemala na vyber z casu na cas robim pracu maserky, tak postel nosit so sebou musim, len to tahanie budem musiet obmedzit, no heeeeej. Alebo mozno prestanem tu pracu vykonavat ;))). Hej nechcela by som o tu moju fazulku v brusku prist, to by bolo hrozne, ale tak zase musela by som to brat ze mi nebola dopriana/dana osudom ;). Tomu osudu velmi verim. Vies ako to bolo kopu rokov dozadu zeny robili tazke prace a lietali i okolo domacnosti a nic sa im nestalo, ja to skor beriem tak ze nie praca co potrat zapricini, ale az prilisna starostlivost, ze nerobime co zeny v minulosti robili a tak i pri minimalnej zatazi sa moze stat ze dojde k potratu ... mmmm. Tak snad mi je fazulka sudena a nic sa mi nestane 😀 ....
A co ty moja ako sa dnes citis???? Vsetko OK? verim ze ano ...
@dominika1516 Oooooh joj moja tak si davaj na seba pozor a fakt budeme musiet trosku skrotit hormon. Mate pravdu baby @angel31 .... Nebudeme sa viac natahovat a budeme mat spkojne plavajuce fazulky ;)))) na tych 9 mesiacikov .... Boze ake ste zlate baby .... Sa mi tu dobre s vami komunikuje ;).
@angel31 k tomu krvaku, boooooze tak to je skoro ako nepredstavitelne ... woooow som este nepocula ze sa niekedy nieco take stalo... Skus zabudnut ... Ty kokooooos ja mam teda pevny zaludok, ale to by som asi len tak neprekusla.
@dominika1516 dufam ze ti to liecivko pomoze... ja este nechcem nic riesit, po dlho case mam tento zapal, ale zatial to nie je zle, tak iba ak by zacalo tak to budem riesit .... Asi by si mala vsetkych 10 sackov vyuzivat a nie len 2 lebo sa moze stat ze sa ti to opat vrati ak to nevyliecis poriadne. Takze poctivo vsetkych 10 ok, inak to nie je dobre.
@dominika1516 ahoj nie este nie idem zajtra ale sono mi urobia az na 10-14 tt nakolko zijem v uk takze zajtra sa idem len ukazat ;) akurat dnes mi je akosi nie dobre nezvraciam zatial len mi je akosi nevolno ale inak som zatial v pohodke 🙂
@lydusska dobre moja tak ta posluchnem a vsetkych 10 sackov vyuzijem sak ide o babatko tak co pre neho nespravim 😀 .. aj mne sa s tebou a ostatnymi babami super keca je perfektne ze sme sa stretli ako tehulky a sadli sme si 😉 .. noo musime sa setrit aby sme nasim bublinkam neublizili ..
@drobcek11 no zatial som na tom rovnako tiez neraciam ale nieje mi dobre iba hned po najedeni je mi uzasne ale to trva tak pol hodku a zas sa musim kustik napapat ..jaaaj to az tak neskor tam robia sono ja som uz dnes videla moju fazulku malinku 😉
@dominika1516 to som rada, ze to takto zobrala...mojej svokre sme len zavolali a povedali novinu, lebo ona sa s nami nestretava..takze vas caka velke stahovanie cez vikend 🙂 nas caka umyvanie okien 🙂 vcera mi bolo cely den dobre ale k veceru sa to znova pokazilo ☹ este k tomu sa mi urobili na tvari cervene flaky...vraj je to nejaka alergia na jedlo, no neviem presne na ake..mam na to aj masticku, ale tu nemozem pouzivat ked som tehotna...tak chodim po svete ako skarede kacatko 😒 to je super, ze si videla fazulku..aj ja by som uz zase chcela..ja si ju teda odfotim, aby ju aj ocko videl...a ty sa ako mas? uz sa pripravujes na pondelok?
@dominika1516 jaj veru.. to mas tak ked byvas na dedine..musim si davat pozor na take sceny. lebo by to mohlo sposobit sok mojej muchotravecke. mna napne a ju tam chudatko moje pritlaci..
@lydusska lyduska.. ani nehovor.. mam sa strasne.. najradesj by som si schuti zahresila.. na cely zivot..co kocur dnes rano vykonal doma ma skoro slaktrafilo.. doma mame taku vyzratu mys a on chlpac nie aby jej krky vykrutil.. chrape si tam a ja som sa potkla a cajik horuci som na seba vyliala..ja ti povim lyduska tak je to pravda s tym osudom.. co ti je dane to sa ti stane.. mne napriklad ten svagrom znamy saman v&vestil ze ma caka tazky zivot.. tak sa cul len modlim nech v noci nechyti ta selma mojho muza.. chudak.. spia tam len v stanoch a jeden nikdy nevi ci tam nevbehne a so mna vdova nebude...budem chodit cierna na mladost a z mojej muchotravecky sirótka bude:(
dievcata ja si myslim ze by sme sa nemali namahat, ja sa dost riadim doktorom co mi povie.. a ked mi prisne zakazal iste cinosti tak nebudem pokusat osud.. este ked aj saman to predpovedal.. a ja si myslim ze najlepsia liecba vsetkeho a hlavne zapalov je prevencia.. 😀 ja som i povedala ze kvoli muchotravecke nebudem robit radsej nic.. pockam az ked dojde muz v novembri z afriky a on nech vsetko sam porobi, nebudem sa namahat preistotu ked clovek nevie co mu je dane..
@inviav Noo tak pokuskoch sa budem stahovat nechcem nejak rapidne aby som setrila fazulku .. inak sa mam kus nevolne ale inak pohoda uz sa tesim a neviem dockat kedy budem s mojim drahym lebo od vcera do soboty sme bez seba tak som kusok smutna ale napravi sa to lebo potom uz budeme stale spolu 😉 .. noo na pondelok uz mam vsetko vybavene aj poistenie urazove som si musela dat a ponukla mi ze sa mam dat este poistit a rozmuslam ake poistenie by sa mi hodilo ty mas nejake? .. noo ty mas flaky teraz a ja som mala pupenceky take malinke skarede ale neboj sak zas budes labut 😀 😀
@angel31 no soky nasim drobcekom nerobia dobre vcera som tiez zazila som ked som nachvilu prestala dychat a to ked sme sli k nasim tak na ceste isiel moj drahy obehovat nakladat a jak vykukol tak zrazu auto len tak tak sme sa mu vyhli a potom uz len ma ukludnoval bo videl ze nedobre :-\ takze mame za sebou riadne soky ... ale keby som videla to co ty tak asi neudrzim obed v sebe ☹
@dominika1516 to aj ja, ked sme upratovali drevo na zimu do stodoly, tak som pomahala len tak, aby sa nepovedalo..bojim sa, aby som nieco neprehnala a neublizila babatku..tehotenstvo sice nie je choroba, ale setrit sa treba..dobre rozmyslas 🙂 to az tak dlho sa neuvidite? tak nech ti to rychlo prejde 😉 ja som tiez na prax iba urazovo poistena a ziadne ine poistenie nemam..asi by mi ani netrebalo ine, ved naco...labud zo mna bude asi az nejako v juny, v july... 😉 zatial budem chodit takto po svete...ved co narobim

@inviav jeej, ja mám tiež termín 11. mája 🙂
Dnes som sem zase trošku prišla kuknúť, lebo v poslednej dobe už veľmi nechodím. Vždy sa nejako dostanem k príspevkom typu "už nám nebije srdiečko" a pod. a potom sa strašne bojím, či je všetko OK. Ozaj by sa mohli radšej viacej chváliť maminky čo mali tehu bez problémov, lebo potom to na MK vyzerá akoby sa nešťastie udialo pomaly každej druhej. A my sa potom len zbytočne stresujeme.
Kávu som tiež prestala piť, ale asi si kúpim nejakú bez kofeínu, lebo čaj ma už po týždni pitia úplne prestal baviť. Absolutne naň nemám chuť, fuj.