Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@ivuskase aha, tak to je super, to by ma vôbec nenapadlo.... Ale malinká je strašne zlatá, akurát na ňu manžel pozeral a skonštatoval, že veď to je už hotový človek 😀 (fakt neviem, čo si myslel, že ako by mali tí novorodenci vyzerať 😀).
Ja sa trošku bojím, že práve tam na začiatku spanikárim, že nebudem vedieť, čo teraz robiť, či čakať, či ísť do nemocky a tak. Zas tam nechcem ísť nejak moc skoro, ale to je dobrý tip, jednoducho si zavolať a spýtať sa... To zrejme využijeme 🙂. Ďakujem
@moonlighting ahoj, ja mám termín 16-teho a tiež mi doki povedal, že ešte to asi nebude, tak si z toho nič nerob. Tiež som dúfala, že by sme to mohli dať o nejaký týždeň skôr, ale asi si musíme na tie naše ratolesti ešte počkať 🙂
@ivuskase Supeeer, robili ste havovi nejaku pripravu? Lebo nas kocur zatial moc netusi, do coho ide, a trochu naivne si mysli, ze ten kocik je pre neho. :D
@bublinka711 no ja planujem to so sebou vozit v aute, lebo mam tam zopar kontrolnych terminov v nemocnici, zopar sedeni s PA, tak keby to na mna vtedy doslo, alebo keby lekarka rozhodla, ze treba cisarsky rez (mam rizikove tehotenstvo), tak som nachystana.
@moonlighting ja mam termin az 28.5. a tiez sa na rodenie zatial necitim, nemam ziadne dramatickejsie kontrakcie, len mi tvrdne brusko. A krcok mi zatial nikto nepozeral.
@bublinka711 ako vravim, my sme volali povedali mi, ze ak by som mala velke bolesti tak nech si dam 2xparacetamol a ze je zbytocne chodit kym kontrakcie nebudu kazde 4 minuty po 60 sekund tak netreba chodit, no a ako som polozila tel dala som si sprchu, umyla riad a uz sme utekali. Tak ma pochvalili, ze sme to dobre doma zvladli a v nemocke sme to iba dokoncili. Je to omnoho lepsie pockat doma, clovek sa citi viac v pohode.
@bebe2013 juj ty mas toho zbaleneho teda. Tu v nemocke bola malinka stale vyzlecena, obliekli sme ju az na cestu domov. Ja som moju tasku ani neotvorila, lebo vsetko sme tam dostali. Pampers si robi dobru reklamu, lebo hnedvako sa narodila tak dostala od nich cap7cku a potom na izbe sme mali od nuch velku darcekovu tasku s pliankami, kuponmi na plienky, nejakou kozmetikou a vselijakymi drobnostami. Inak povedali mi, ze 10-15dni ziadne kupanie, len ritku umyt pod tecucou vodou a hlavne, ze je dolezite nechat na nej taky ten tuk co ma na sebe po narodeni, vraj je to dolezite aby sa to vstrebalo. A dnes uz nema na sebe nic z toho a je taka mnam vonavucka aj bez olejicku alebo kremiku. Konecnecsom si pospala 3 hodky bez prestavky a mala este stale buva.
@ivuskase no, nevedela som sa rozhodnut, ci kratke alebo dlhe rukavy, u nas je to pocasie dost premenlive, tak som do tasky tlacila, kolko sa do nej vmestilo :D. To s tym nekupanim mam v plane aj ja. Len nam ho trocha poutieraju a to staci. Ten prirodny kremik od maminky je najlepsi. Inac, Nie je to teraz zvlastny pocit bez bruska?
Ozaj budem asi rodiť až na druhý termín podľa utz, to čakanie je strašné.
@moonlighting Ahoj, ja som mala termín 10.5. a porodila som 5.5., deň pred som ešte lietala po nákupoch a na druhý deň ráno som začala mať slabé bolesti 😉
@lydusska ďakujem pekne 🙂 aj ja gratulujem k malinkému, rozkošný je, pozrela som foto v albume 😵
@maya.h no tu ho majú pusteny v porodnej izbe už ked tam prides,lebo kým som bola na pasoch tak mi chystali izbu na pôrod a hneď po príchode sa ma pýtali či niečo chcem tak som povedala, že maximálne to a pomohlo to človek vsetko vníma a na druhej strane to akosi odputava od bolesti.ono ťa bolesť ani tak nebola, skôr to palenie, ked išla už hlavička von.
@bebe2013 no je to čudné bez bruška veru. ale ten pocit,ked som si dnes v noci pospala na bruchu bol super. som sa práve postavila na váhu a sup 63 kg. po brusku už skoro ani stopa tak super. no my sme išli domov v bodinku s dlhým rukavom a dupackach,kabatik som nedavala, lebo som ju dala do zavinovacky do vajíčka.
@moonlighting Verím ti to čakanie. Ja som mala prvý termín 9.mája a zatiaľ nič sa nedeje. Podľa utz som dnes 39+1 a žiadne príznaky, myslím, že budem ešte aj prenášať. Uvidíme kedy sa vypýta na tento svet. Dám potom vedieť 😀
Dievčatá prajem všetkým maminkám aj maminkám-čakateľkám krásny deň matiek 🙂
Ahojte baby Jakubko sa nsrodi 7.5. A miery 3580 g a 53 cm sme zdrsvucky a dobrucky 😀
Tak dnes sme sa boli vazit a pribrali sme za dva dni cca70g tak nas pochvalili. No ved aby nie, ja som ako taka dobra dojka. Tecie to zo mna ako z vodovodneho kohutika. Stastie, ze mam odsavacku a nadobky na mliecko, odsavam a davam do mraznicky ak by nieco. Mala chudatko nestiha pit. Ja som asi mala mat dvojicky.
Vcera sme dokonca zvladli aj malu prechadzku, malinkej sa v kociku velmi paci a vonku nam buvala ako zarezana.
@ivuskase Noooo tak to ste krasne pribrali teda! Miusku treba pochvalit! My sa budeme vazit v piatok tak som zvedava kolko sme pribrali. Naposledy ked mi ho vazili tak to bolo 35g za 2 dni. 70g za 2 dni je fakt super. Ten moj prcko moc nepribera tukovo ale sa taha do dlzky jaaaaj 🙂))). Tie jeho nozicky su ako palicky 🙂)). Ak to takto pojde dalej asi z neho bude basketbalista ;))).
@deanka85 gratulujem. Pevne verím, že taký pohodový pôrod budeme mať aj my, ako vy všetky 🙂.
My sme dnes v noci začali krvácať (týmto ďakujem @ivuskase, vďaka info od teba sme nepanikárili 😀). Ráno som si zavolala svojmu lekárovi, ten povedal, nech sa vyberieme do nemocnice, nech radšej skontrolujú. Tam nás pozreli a natočili na CTG, skonštatovali, že je to začínajúci pôrod, ale ešte je čas, tak nás poslali dommov s tým, že s veľkou pravdepodobnosťou sa dnes ešte vrátime 😀. Tak čakáme, čo sa bude diať. Krvácanie ustalo, hlienová zátka pomaličky postupne odchádza a začínajú mi také slabé kontrakcie asi každú pol až trištvrte hodinku. Ale je to iba, akoby som mala silný menzes. Uvidíme... Držte prsty, hádam to už dneska bude 🙂
@bublinka711 som rada, ze ste ok a drzim palceky, uvidis ani nevies ako a budes to mat za sebou.
ahojte, my sme dnes po poradni a som na 1 prst otvorena...ze kazdu chvilu to moze zacat 🙂
@emakiki no to ako ja 🙂 kedy mas termin? 😉

Ahojte baby, blahoželám všetkých májovým prvorodičkám 2013 k ich krásnym detičkám a chcem sa spýtať kedy ste mali termín pôrodu a kedy ste porodili? Ja mám termín 20.5.2013 ale vôbec sa jaksi na pôrod necítim, aj lekár mi povedal že mám ešte čas, som dúfala že to bude o nejaký deň skôr 🙂