icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

bebe2013
17. máj 2013

@martinka_martinka gratulejem k babatku! To je teda poriadny kus chlapa! Som rada, ze vsetko dobre dopadlo a uz ste doma.

bebe2013
19. máj 2013

Kamoskina prognoza je, ze vo stvrtok rodim. Som zvedava, ci sa jej to potvrdi.
🙂

ivuskase
19. máj 2013

@bebe2013 tak drzim palce teda, kazdy den na teba myslim, ze ci uz alebo este nie. Ja uz tu mam maminku tak konecne troska oddychujem a mozem si aj pospat cez den viac. Vcera sme prvy krat troska kupali a Miuskemsa to strasne pacilo, ani z vanicky nechcela ist von. A uz zvladame spat v postielke tak som rada.

ivuskase
19. máj 2013

@martinka_martinka ahoj gratulujem Ti. Hlavne, ze si ok. No mas ty poriadneho chlapa, ked si to porovnam s tym mojim malinkym uzlickom. Prajem vela zdravicka a stasticka 😉

monika060
19. máj 2013

@bebe2013 Ja som si tiež myslela, že porodím aspon do terminu, ale malý sa drží ako kliešť, je mu tam dobre.Už nevládze ani poriadne kopať, je natlačený a von nie a nie 😀

bebe2013
19. máj 2013

@ivuskase Super, ze ti ma kto pomoct a mozes si oddychnut. Miuska ale spi s vami v izbe, ze?
@monika060 dnes som taka nejaka strasne utahane, ze dufam, ze dnes v noci to este nebude.

ivuskase
19. máj 2013

@bebe2013 hej spinka s nami a vacsinou v posteli, na postielku si zvyka este len, ale aspon cez den si mozem pospat, mamina si ju uziva.ale uz prespinka viac a hlavne strasne vela papa. No a som odbremenena od varenia, lebo este to stale neni sranda byt dlhsie na nohach, vcera som isla do mesta a po dvoch hodinach som ledva chodila, este mam ako keby svalovicu tam dole.

monika060
20. máj 2013

Tak dievčence, už som v nemocnici, plodovka odtiekla o 3 hodine, tak čakám s bolesťami na ten čas pôrodu. Držte palce.

erikasofiina
20. máj 2013

@monika060 prajem vela sil 🙂

bebe2013
20. máj 2013

@monika060 drz sa, 20. Maj je krasny datum!

bebe2013
20. máj 2013

@ivuskase my mame taku tu polkruhovu postielku, co sa prioji k manzelskej posteli. Vola sa to Baby Bay. Tam baby bude na zaciatku a potom uvidime, ci bude chciet sukromie vlastnej izby, alebo teplo maminky a papinka.

ivuskase
20. máj 2013

@bebe2013 no aj my sme uz nad nou premyslali ale potom sme si povedali, ze nie, ved potom by sa surodenca nedockala 😀

monika060
20. máj 2013

Tak už sme na svete, na tretie zatlačenie bol vonku, aj epidural veľmi pomohol. Vážime 3320 g a máme 50 cm 😀

ivuskase
20. máj 2013

@monika060 jej super, gratulujem 😉 tak si pekne oddychni a uzivaj si drobceka

bebe2013
21. máj 2013

@monika060 gratulujem k babatku a tesim sa s vami! Uzite si tie prve vzacne momenty!

bebe2013
21. máj 2013

@ivuskase este stale cakame. 🙂

ivuskase
21. máj 2013

@bebe2013 ved ešte máš pár dni do termínu tak uvidis 😉 asi čaká na lepšie počasie 😉

bebe2013
21. máj 2013

@ivuskase podla pocasia to tak skoro teda nebude. :D Cely tyzden ma u nas prsat.

emakiki
21. máj 2013

@bebe2013 aj my cakame...stale na jeden prst... ☹ brusko mi tvrdne uz dost casto aj krize citim...

ivuskase
21. máj 2013

@bebe2013 no tu tak isto, som z toho nadsena, ani v zqhrade sa neda byt poriadne 😒

bebe2013
21. máj 2013

@emakiki ja mam brusko tvrde stale. A dnes spa mi tam volcano deje, ale netusim co. Nejake take tlaky. Ale neboli to.
@ivuskase fakt by som si zelala, aby som rodila v slnecmy den.

emakiki
22. máj 2013

@bebe2013 uz aj ja ho mam casto tvrde, doktorka povedala ze je to ok, len si mam davat pozor aby som citila pohyby..doteraz som robila a malu necitila, tak si idem trosku lazkat a dat pozor, ci sa malinka hybe...ked robim, moc ju necitim ☹

erikasofiina
22. máj 2013

@monika060 gratulujem 🙂

ivuskase
22. máj 2013

@bebe2013 no ja som rodila veru, ked prsalo, den predtym slniecko, den po tom slniecko 😉

bebe2013
22. máj 2013

No, dnes som bola u PA, vsetko ok, otvorena som zvonka na 1cm, zajtra mam echo a pasy. Pocasie je hnusne, takze tak skoro ten porod asi nebude. :D

bublinka711
23. máj 2013

Ahojte maminky, po viac ako týždni sa už hlásime aj s maličkou v postieľke 🙂. Máme krásnu Laurinku, 3300g a 50cm. NArodili sme sa 14.5.2013 o 5:04. Trochu sme sa vytrápili, lebo krvácať som začala už 12.-teho večer, 13-teho ráno sme šli do pôrodnice, tam povedali, že je to začínajúci pôrod, ale, že je ešte čas, tak ma poslali domov s tým, že sa zrejme večer vrátim. Tak sa aj stalo, o jedenástej som bola s pravidelnými kontrakciami v nemocke, o 12,15 mi odtiekla voda, ale keďže to išlo dosť pomaly o druhej ráno mi pichli oxytocín a to teda začali riadne bolesti, ale za ten môj poklad malinký to stálo. Robili mi aj nástrih, ale iba troška, strašne som sa toho bála, ale vôbec to nebolelo, ani zašívanie, ani nič... Na pôrod ako taký mám však krásne spomienky, všetci od pôrodných asistentiek, cez sestričky až po doktora, čo ma rodil, boli úžastní a strašne mi pomáhali a to nehovorím o manželovi, ktorý mi bol veľkou oporou. Takže sme to zvládli hrdinsky a so cťou 🙂)))

zuzana231
23. máj 2013

@bublinka711 gratulujem ku krasnej princeznej 🙂 hlavne vela zdravicka aj babatku aj maminke 🙂

zuzana231
23. máj 2013

@monika060 gratulujem k malinkemu a zelam vam obom vela zdravicka 🙂

erikasofiina
23. máj 2013

@bublinka711 gratulujem 🙂

ivuskase
23. máj 2013

@bublinka711 gratulujem, malinka je krasna, prajem vela zdravicka 😲