icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

ivuskase
29. máj 2013

@bublinka711 no my spinkame tak vselijako ale zostava to lepsie, no a brusko uz sme zrejme prisli na to co to bolo. Neviem ako na slovensku ale tu sa detom od narodenia do dvoxh rokov podava kazdy den D vitamin a nam tie problemy zacali, ked sme jej to zacalimdavat, teraz som to vysadila a zasa ide vsetko do normalu ale pomaha aj odvar z feniklu, zajtra ideme k dr.tak uvidim co nam na to povie. Inak mala uz viac vnima a ked sme v postielke tak velmi na uspatie pomaha kolotocik , akurat to uspava aj nas 😀

julinka88
29. máj 2013

Ahojte dievčence a maminky všetkým mamičkám gratulujem k novorodeniatkam 🙂
aj ja by som chcela konečne pridať nejaký príspevok a teda že Jakubko je strašne poslušný pekne papá a priberá a celú noc dá maminke spať budí sa až okolo 5 ráno proste super naj naj dieťatko 🙂

nany12
29. máj 2013

Ahojte dievčata tak uz je to za nami rodili sme 13.5. skor som nevedela dat vediet pretoze sme mali velmi narocnu cestu na tento svet 10 dni sme stravili v porodnici z toho 5 dni na jiske. Rodila som 27 hodin v bolestiach mal to byt cisarsky no nechali ma rodit normalne s tym ze to pojde bola som otvorena na 6 az 7 prstov malu som nevedela vytlacit mam uzke porodne cesty a zasekla sa tam tak ju so mna vytlacili 2 sestricky a lekar mi skakali po bruchu bol to hrozny zažitok. Na ten porod clovek vie zabudnut ale islo tam o zivot nasho pokladu. Bola pridusena takze som ju po porode videla asi 3 sekundy a hned ju brali prec, Este ze tam bol so mnou moj manzel inak by som to nezvladla, Bola na pozorovani ku mne ju dali az na 3 den od porodu. Teraz sa len modlime aby to nemalo ziadne nasledky do buducna. Velmi som z toho smutna.Ale teraz sme uz koncecne doma malinka je zlata poslusna papá a spinka je to nas poklad a čas ukaze ale pevne verime ze to bude vsetko v poriadku je to velka bojovnicka no a pridam aj foto nasej herecky

emakiki
30. máj 2013

ahojte, moze mi tu niekto poradit? ja som prave v strese, pretoze, som bola v sprche a mam taky pocit, ze mi zacala odtekat voda... niekde som citala, ze to vyzera ako vajecny bielok...a presne take to bolo... ale bolo toho len trochu akurat som si obliekla nohavicky s intimkou a ta ostala cela mokra....ked som ju vymenila, doteraz je sucha... tak som zmätená.... bolesti zatial nemam, iba vecer tri kontrakcie behom 15 min.

bublinka711
30. máj 2013

@nany12 Bože, babuľka krásna... Držíme vám päste, aby bolo všetko v poriadku a zostali iba spomienky, hoci aj nie príiš pekné... určite bude všetko ok. Ale je skutočne nádherná 🙂

bublinka711
30. máj 2013

@ivuskase Aj my sme dnes mali bezsennú noc... je pravda, že tiež dávame Dečko, a tiež je pravda, že hoci koliky nemáme, brušinko nás tiež troška trápi viac, ako pred tým, než sme ho začali dávať... A ono sa to aj môže nedávať? Ak jej to vysadím, môžem to niečím nahradiť?
Júj a kolotoč, ten sa páči aj nám, akurát nás skôr prebúdza ako uspáva 😀. Malá má také oči vypleštené, keď jej to pustím, že je mi až do smiechu, tak sleduje a počúva 😀.
Ale to je super, že sa vám to bruško poriešilo, my sme sa dnes v noci riadne vytrápili, a akosi neviem, čo to bolo, je pravda, že som jej večer dala tie Dečkove kvapky, a ešte som aj cez deň zjedla asi štyri guuličky hrášku, ale veď to nemohlo byť tým...

bublinka711
30. máj 2013

@emakiki nooo, môže a nemusí to byť plodová voda, alebo časť hlienovej zátky... Skús zavolať svojmu lekárovi a spýtaj ssa ho, budeš mať istotu. Alebo skoč rovno do nemocky, tam to pozrú a povedia ti. Ja som tiež tak bola dvakrát a nikto mi nič nevyčítal...

emakiki
30. máj 2013

@bublinka711 ano ja viem ved vzdy mi hovoria, ze keby nieco hned mam prist aj keby to mal byt len falosny poplach...ale pockam ako sa to vyvinie aspon kym pride manzel z prace, aby ma odviezol...mam to vyse 20km do nemocky... jaj dufam, ze sa to rozbieha...nechcem vyvolavacku...ale estelen vcera som mala termin... tak este to nie je take vazne...si myslim...

ivuskase
30. máj 2013

@nany12 gratulujem, je mi luto, ze mas takyto zly zazitok, ale neboj malinka bude urcite ok a bude vam robit iba radost 😉 uzivajte si krasne chvile a ty pekne oddychuj 😀

ivuskase
30. máj 2013

@emakiki ja som mala vodu ako keby z vodovodu a ked mi praskla tak som citila ako keby mi v bruchu niekto prepichol balonik, ak si si neni ista tak zavolaj dr alebo do porodnice oni ti poradia, pripadne ti povedia aby si sa prisla ukazat

ivuskase
30. máj 2013

@bublinka711 za chvilu ideme k dr tak sa na to spytam, ja neviem ci jej ublizim ak jej ho nedam, pripadne sa spytam ci ho nemozem uzivat ja a malej sa dostane cez mliecko. Inak mne povedali aby som to v ziadnom pripade nedavala vecer, len pocas dna, lebo vecer to vraj zhorsuje bolest bruska. No mala mi vcera prespala tak max 8 hodin a dnes je zasa od tretej hore, pospi tak hodku a potom ma zas oci ako sova. Ideme k dr a potom s nou pojdem na prechadzku lebo je pekne a teplucko a v kociku na vzduchu vacsinou pekne spinka

emakiki
30. máj 2013

@ivuskase ved na to stale cakam, ze nieco praskne a furt nic...no ale som citala, ze moze aj pomaly odtekat...tak uvidim do tretej a potom to budem riesit... zase to pokracuje, ale iba ako voda...ale len minimalne aj brucho ma zacina boliet...dufam, ze sa to rozbieha... dakujem

miamoja2012
30. máj 2013

baby,
mala ma mesiac a zacina špekulovat... zatvara si oči a nespí pritom...odideme od nej a sa zobudí...🙂) to by nevadilo. Ale, doteraz spavala vyse 3 hodiny uplne kludne, mohla som sa spolahnut ze 3 hodiny bude klud...a posledne dni spava hore dole... zaspin na 1/2 hodiny, potom place, zaspi zas na chvilu potom sa obzera... uuz to nie je ten kludny spanok...a uz nezaspava ani pri papani.
Mate s tym skusenost, bojim sa ci ju nieco neboli, a preto spí tak prerusovane...
a uz je aj 2 hodiny hore...

julinka88
30. máj 2013

@nany12 Gratulujem malinká je zlatučká 🙂 a je mi lúto že ste mali taký pôrod 😒

ivuskase
30. máj 2013

@miamoja2012 my mame 3 tyzdne a posledne dva dni je to takto, som stadtna ak si pospi aspon 2 hodiny, ale vcera bola cely den hore tak si vravim v noci bude klud a aj tak nic

robinoo
30. máj 2013

Ahojte baby, tak sa aj my pripajame, dnes sa nám narodila krásna dcérka. Nebolo to ani rychle ani jednoduche ale na všetko som zabudla v momente ked som ju videla.

zuzana231
31. máj 2013

@nany12
@robinoo
Gratulujem k babatkam, zelam vela zdravicka aj babatkam aj maminkam 🙂

bublinka711
31. máj 2013

@miamoja2012 No naša má tri týždne a aj tak papáme minimálne hodinku a potom sme cez deň ešte tak dve hoďky hore. Neviem, kde to dieťa berie silu 🙂. Hlavne pri kojení ma musí stále sledovať, či som tam, už mi nechce zaspať na prsníku len tak. Raz som ju totiž ako zaspinkala uložila do postieľky, načo sa ona zobudila s hrozitánsky urazeným plačom, a teraz ma stále aspoň jedným okom sleduje, či som tam. Normálne vidím, ako jej oči klipkajú ale ona ich musí na silu otvoriť aj keby čo bolo 🙂. Takže myslím, že je to asi normálne...

bublinka711
31. máj 2013

@robinoo gratulujem

emakiki
31. máj 2013

ahojte, tak nas dnes poslali domov... a v pondelok vyvolavacka... takze uz nebudeme májovky... ☹

ivuskase
31. máj 2013

@robinoo moc gratulujem a prajem vsetko dobre 😉

adell34
31. máj 2013

@emakiki ahoj, ja som mala termin v pondelok a doteraz nic, 2x hemiltonov hmat a nic. Bolesti mam take kramove stale, dnes som bola opat na kontrole, v pondelok ako Ty nastup a vyvolavacka. Ale pozri, este mame 2 dni, mozno to pride samo, len uz budeme mat junove babatka 🙂

emakiki
31. máj 2013

@adell34 ja som aj rada, ze bude junova... zajtra by sa nam hodil datum... my sme takí jednotkoví...zasnuby 1.ho svadba 1.ho...este mala keby bola 1.ho tak by to bolo super... ale no vlastne je to jedno kedy sa narodia, hlavne nech su zdrave a mame rychle bezproblemove porody... drzim palce

ivuskase
31. máj 2013

Tak na kontrole sme zasa dopadli super za tyzden sme nabrali 400g, konecne ma Miuska vahu cez 3kg a 52cm tak sa tesim. D vitamin nam zmenili z olejovych kvapiek na vodovemtak dufam, ze uz nas po nich nebude boliet brusko.

robinoo
31. máj 2013

Baby a neviete čo je s bebe2013? Ona tiež mala tento tyzden termín.

ivuskase
31. máj 2013

@robinoo vcera rano sa jej chlapcek narodil a obaja su ok 😉 ostatne ona urcite napise 🙂

froggynka2013
5. jún 2013

@julinka88 Uzasne.....my sme dnes boli hore kazdu hodinu...

julinka88
5. jún 2013

@froggynka2013 fúúú tak to nezávidím 😒

lucianka01
6. jún 2013

Náš drobček s velkým bračekom

miamoja2012
6. jún 2013

@bublinka711 aj moja ma jednym okom vzdy sleduje a vidim ze sa premava aby nezaspala