icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

deenielka
14. sep 2012

bybyyy, som v 5-6.tt, asi tyzden som mala bolesti, ako keby som mala dostat M., caste mocenie. uz druhy den vsak ziadne priznaky. je to ok? 😨

angel31
14. sep 2012

@deenielka ja napriklad nemam zadne bolesti, ani priznaky, az na tu hlavu nestastnu.. a ani jeden den dokonca.. tak podla mna je to je v pohode.. ale ked mas pochybnosti ci je to ok behni radsej k doktorovi.. ale ja by som cakala na veceru co bude.. podla mna sa ti to ustalilo a uz su aj tie bolesti ustalene a aj mocenie.. horsie by to bolo keby ta to pichalo dlho po oplodneni.. to uz by bol problem.. nemaj strach.. babence su silne aj ked su len take malinke.. podla mna je to ozaj v najlepsom poriadku. drzim palce najsilnejsie ako viem..a aj na nohach!
😀 😀 😀 😀

lola7712
autor
14. sep 2012

...........krásne ráno prajem všetkým 😀 ...ako sa máme???? My vynikajúco 😀 občas sa babatko pripomenie ale inak je všetko v najlepšom poriadku 😀

dominika1516
14. sep 2012

@deenielka je aspon si myslim lebo ja som mala to iste najprv mrchovske a potom nic a teraz sa uz ozyva zas mierne bolenie podbruska krizov a tak dalej presne ako pri mrche ..

dominika1516
14. sep 2012

@lola7712 ahooooj tak mne je dnes dost divne ale to mi byva vzdy ked je zmena pocasia takze babatku to nepripisujem .. v ktorom si tt?

lola7712
autor
14. sep 2012

@dominika1516 ....zajtra končíme 5tt.............zatial sa máme fajn...........tak uvidíme ako to bude pokračovať.........ale ja verím, že babatku je v brušku dobre 😀 ......este sme ani neboli u gyn......objednali nas až na 21.09..........tak som sama zvedava 😀 .........a ty?? už si bola u lekara??

dominika1516
14. sep 2012

@lola7712 nie ja som tiez nebola este az v pondelok sa jej chystam zavolat lebo ja este u ziadnej nemam kartu ale lekarku mam vyhliadnutu takze na tyzden volam a uvidim na kedy ma objedna 😉 .. aj ja dufam ze je babatku v brusku dobre sak sa koli nemu riadne prekonavam lebo neznasam ovocie zeleninu ani ryby ale od kedy viem ze som tehu papam vsetko kazdy vecer nejake ovocie alebo vyziva domacej vyroby alebo nejake pecivo sunka a zeleninka takze sa male musi mat dobre akurat este vitaminy idem objednat najprv femibion 800 a potom asi calibrum mama 😉 .. kolko ste sa snazili o babo? mi pol roka a ked sme to vzdali tak sa zadarilo 😀

aisha022
14. sep 2012

@deenielka Ahoj, ja mam ten isty problem, ale to si uz asi namyslam, ja som tiez v 5tyzdni a okrem bolestivych prsnikov nemam ziadne ine priznaky , teraz ma uz druhy den nebolia ani tie.Niekdedy ma napadne , ze ci som naozaj tehotna , ked nemam ani nevolnosti ani nic, Tak som rada ze nie som sama...

lola7712
autor
14. sep 2012

@dominika1516 .....no neuveriš......ale len jednu jedinú noc 😀 ........ked sme si povedali že ideme na to......tak som mala mrchu....potom mm nebol doma.......a potom prišiel...zas bola mrska a ked skončila mm bol doma poslednu noc a.............ostatne už vieš........bublinka v brušku na jeden šup 😀

inviav
14. sep 2012

@dominika1516 @lola7712 @angel31 Ahojte, takze nasa prva prehliadka uspesne za nami...videla som nase a babo a mala som co robit, aby som sa mu tam neroplakala...sme v poriadku..zodpovedame tt...pytala som sa na tie krce a vraj su uplne normalne na zaciatku tehotenstva...este rady: kyselinu listovu mam uzivat, pestra strava, setrit sa a uvidime sa 3.10. znovu a to by budu robit uz aj krvne testy 🙂 velmi sa tesime

lola7712
autor
14. sep 2012

@inviav .........jeeej tak to je super...............tešim sa s tebou......vlastne s vami 😀 ........a čo presne Ti odporučil?? Aké vitamíny??

inviav
14. sep 2012

@lola7712 povedal, ze kyslinu listovu, co som si kupila, tak ta mi zatial staci a on mi povie, ked si budem musiet kupit uz nieco ine... a dakujem 😉

liiluska
14. sep 2012

ahojte kočky, takže ja sa pripájem, po 5 mesačnom snažení sa to podarilo...u doktorky som už bola, nakolko mám diabetes, tak aby všetko išlo ok..poradnu a sono mám naplánové na 1.10. a neviem sa dočkať 🙂 nevolnosti žiadne, iba by som spala od rána až do večera.... 😝

angel31
14. sep 2012

@dominika1516 😲 ty si tusim jako -Ja, mne taky chuti najviac pecivko, ale take odstate a sunka a k tomu zeleninka vseho druhu.. raz darmo, my tehotne mame teda chute

diane87
14. sep 2012

@angel31 ahoj. vies ze ani neviem kolko presne, asi 1,5 cm sa mi zda...viac som sa sustredila ci sedia tyzdne.....v 5t+0 malo zhruba 6 mm

angel31
14. sep 2012

@lola7712 ake milene.. 🙂 a najviac sa mi páči ako si ten malinky zazrak pomenovala :Bublinka... kiez bude bublinka nielen taka sikovna, ale aj taka mila 😀 ako jej mamicka🙂

inviav
14. sep 2012

@dominika1516 fuuha..az pol roka ste sa snazili..a nevies v com bol problem? my sme zostali tehotni hned na prvykrat..sama som tomu nevedela uverit..ale je to tak....inak co sa tyka jedenia..tak ja jem tak ako doteraz...nic viac nic menej...stale som mala pestru stravu...takze to pre mna nie je nic nove 🙂 no ale bilacia je takato...dnes rano vstanem na vahu a -1kg od povodnej vahy...to asi z toho casteho spanku...ved ked spis, tak nejes 🙂

inviav
14. sep 2012

@liiluska Ahoj, no to asi vascina z nas by stale len spala 😉 ved inak aj je na to akurat pocasie 🙂 my mame najblizsiu 3.10., takze mame skoro rovnake cakanie

sisus123
14. sep 2012

Dakujem🙂Noo v pondelok mame ist ku lekarovi,tak som velmi zvedava,hold menstruacia sa nedostavila🙂A bolesti mam uz miernejsie a hlavne strasne bolave prsia:(Takze uvidime🙂Drzim palceky vsetkym majovkam🙂)

liiluska
14. sep 2012

@inviav tak to áno, neskutočne ten čas pomalučky ide teraz.. 😵 😵 už nech vidím tu našu fazulku na monitore. 🙂

inviav
14. sep 2012

@liiluska my sme dnes mali na monitore zrnko ryze....dlhozrnna ryza 🙂

deenielka
14. sep 2012

@angel31
@dominika1516
@aisha022
Dakujem baby, hned mi je lepsie. Viete, kym to nie je potvrdene u doktora (mam termin 27.9.), stale mam take pochybnosti, ako keby to bol len sen. Ako sa vraví. Uvidím, uverím... :o)

lola7712
autor
14. sep 2012

@angel31 ....no vieš keď som si pozerala na nete vývoj babatka.....tak sa mi to podobá na bublinku 😀 .........ale to len na chvíľu.....potom vymyslíme niečo iné.......ked sa s ním rozprávam volám ho "Mojko" ......lebo zatial je len moje - naše tajomstvo..........zatial sme to nikomu nehovorili......... 😀 ............všetci si myslia, že budem mať problém otehotnieť lebo som prííííliš chudá........ haha 😀 a ono to už je len oni o tom nevedia 😀 ......necham ich ešte v tom.........a ked budem mať pocit, že teraz je vhodný čas tak potom im poviem.............len sa teším na tie ksichtíky ked poviem v ktorom som týždni 😀 babatko bude robit kotrmelce.....tak sa bude maminka smiať......... 😀 klop klop aby som to nezakríkla 🙂

deenielka
14. sep 2012

@inviav dlhozrnna ryza 😀 😀

angel31
14. sep 2012

dievcata ja mam take nervy.. cely den sa nahanam jak taky pes, neviem kde mi hlava stoji a ten moj muz si mysli ze ma cas na vsetko!!!! mal priviezt moju mamicku z vlaku, zataral sa s kamosom, tiez zverolekarom a mamicka musela ist pesi aj s kabelami jak dedo mraz az k nam domov.... a potom ze bavte sa s nim.. jedine co ho zachrani je ze ide do tej afriky a mne bude za nim smutno.. inak by som ho mohla okaslat .. len co ma kvoli nemu brusko rozbolelo od tych nervov!

lola7712
autor
14. sep 2012

@angel31 ....ojjoooj to bude tým, že je to CHLAP 😀 .......nerob si vrásky.......všetci sú rovnakí 😀 pre nich je vždy dosť času 🙂

liiluska
14. sep 2012

@inviav dlhozrnná ryža je dobrá...tak ja som už minule videla fazulku to som bola 3.9., ale srdiečko ešte nebilo...v ktorom si teraz týždni? už srdiečko bilo? 😉 😉

angel31
14. sep 2012

@lola7712 teda.. ty mas ale plan 😉 skoro ako mi.. 😀 , mi to tiez chceme drzat aspon do vianoc na tajnasa... 😀 , s muzom ideme do NR na autosalon, budu tam aj znamy, tak dufam ze sa neprekecneme

inviav
14. sep 2012

@liiluska no tak teraz neviem, co si mam mysliet...som v 6tt a povedal, ze velkost zodpoveda aj tomu v ktorom tt som...presne mi ukazal na obrazovke...co je maternica, co je plodova voda...nejaky vacok(to som si nezapamatala) a potom to najjasnejsie co bolo vidiet bolo babo...na tej obrazovke to naozaj vyzeralo ako zrnko ryze....srdiecko ci bije nepovedal, ani neviem ako sa to zistuje...ale hovoril, ze je vsetko v uplnom poriadku a 3.10. mam prist na obsirnejsie vysetrenie

liiluska
14. sep 2012

@inviav tak asi ano, ked povedal že je všetko v poriadku, ja som čítala , že srdiečko začína biť až koncom 6tt, takže neviem...ja ked pojdem na kotrolu budem asi tak 9tt...takže dúfam že už budem počut aj ozveny 🙂