icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

lydusska
8. dec 2012

@dudi30
@inviav no ten morfologicky sa robi od 18-20 teho tyzdna. Ja ho mam medzi poslednymi hh, ale to nevadi ci uz o tyzden skor alebo neskor aj tak je to Ok ;)

av
8. dec 2012

AHojte mamicky , nedalo sa mi tu nekuknut ked som zbadala vasu temicku 🙂 . spomenula som si ako som ja pred rokom bola v tomto ocakavni a nevedela som sa dockat a zdalo sa mi to taaaaak strasne dlho do maja cakat a teraz to taaak leti. Drzim vam vsetkym palce a prajem vam a vasim babatkam vela zdravicka 😵

dudi30
8. dec 2012

@lydusska no lebo ja som 17tt a už som velmi zvedavá čo to všetko obnáša... v utorok idem akurat na poradnu... ale to počítam že nic nebude.. tak budem čakat 🙂

angel31
8. dec 2012

@lydusska dakujem.. uz viem co to je.. to je ten velky.. v 20 tt... pocuj lyduska.. aj tebe okrem toho ze mas pocit ako na skripci aj sem tam nieco pichne tak tlmeno ako keby ta ten krpec stuchal s prstom?? ja uz normalne uvazujem nad tym ze ta moja muchotravecka bude mat stuchave sklony a dovi ci z nej nebude aj gangster... som sa pytala sestry a ta mi hovorila ze ona si nepamata ze by ju tak nieco tahalo a ani ju tak nic nestuchalo a nepichalo..vraj to citila tie pohyby len take prelivy.. ze to az neskor citila take pichance.. tak ja sa v tom uz vobec nevyznam... potom zas mam pocit ze sa skrz na skrz cela natahuje, vystiera a toci ako motovidlo... sak to je hrúza... ked to takto bude pokracovat tak uz to vidim tak ze budem robit len na centrifugu az sa muchotravecka nezmravni v tych pohyboch a saltach... sak mi s cvanglickou zaludok narazi za chvilu... ja som tvrdila uz davno... ze najhorse co moze byt je mat chlapa co je do koni jak blázon... cul aby som trpela kvoli jeho zle vychovanej tej.. no ved vies.... 😀

sarin
8. dec 2012

@angel31 dakujem.. Ja len ze keby nahodou aby som vedela ci vydrzi do vianocneho vecera 😅

lydusska
8. dec 2012

@angel31 hhhh moja no ja mam to stuchanie obcasne aspon 2x za den od 12teho tyzdna, ako som hovorila uz predtym hhh. A teraz neskor som zacala citit take natahovanie, to zacalo tak 1,5-2 tyzdne dozadu. To stuchanie je ok, ale toto natahovanie vnutra mi Teda 3x prijemne nepride lol. Cmuk

angel31
8. dec 2012

@sarin mozno ano... to je uz vec vydrze baterie...ale podla mna by mala.. aj v hrach a hodinkach je taka... a vydrzi viac ak neblika.. ked tak nad tym uvazujem moze vydrzat aj cez pol roka..

lydusska
8. dec 2012

@dudi30 ja som zvedava rovnako, ale tak cas pride a ten Leti velmi rychlo

angel31
8. dec 2012

@lydusska mne zas to natahovanie az tak nevadi...ale to pichanie je take.. no co ti budem hovorit.. teraz ma to zas pichlo.. to ozaj jak keby si kopku natiahlo aj by to zodpovedalo asi takej velkosti..a hned za tym pichnutim teraz mam zas to karasovanie...no krpec ma asi vecerne cvicme v rytme.. 😀

veronikabb
8. dec 2012

@angel31 možno cvičí zumbu 😉

lydusska
8. dec 2012

@veronikabb nooooo namiesto nas tie nase deticky cvicia chichi

sarin
8. dec 2012

@angel31 ja len tak zistujem ked tak urobim ho az na stedry den... Ale tak to by bol zazrak..

angel31
8. dec 2012

@veronikabb tak to po mne urcite nebude... ja tu zumbu neviem.. ja som taka.. no jak medved tarbava.. ☹

angel31
8. dec 2012

@sarin ja ti neviem... a preco ho chces na stedry den robit?

sarin
8. dec 2012

@angel31 zlyhal mi darcek pre muza.... Tak snivam :D

veronikabb
8. dec 2012

inak bábo pichá aj mňa aj to ťahanie sem tam cítim ale to vraj sa nám maternica rozťahuje lebo bábo rastie sa tam naťahuje a tak zútulňuje si domček .... rada by som vedela ako sa tam má ... viac ho cítim v pravom boku hlavne obličku mám pocit, že je tak viac vzadu lebo nato, že som v 5 mesiaci nemám skoro žiadne bruško .... veď mi ani neveria, že som tehotná 😠

veronikabb
8. dec 2012

@angel31 @lydusska ešte sa budeme čudovať čomu všeličomu nás naučia keď budú s nami už .... tak budeme okolo nich tancovať .... ale strašne sa teším 🙂

angel31
8. dec 2012

@sarin a co mal byt ten darcek?? co ti zlyhalo?? a o com snivas?

lydusska
8. dec 2012

@veronikabb no to I ja sa tesim, vcera mi konecne doslo ze budem mamou. Nemozem si to este predstavit...

veronikabb
8. dec 2012

@lydusska ved ani ja .... ale začínam si to uvedomovať 🙂

angel31
8. dec 2012

@veronikabb ti to pride asi cudne, alebo mozno zle.. ale ja sa netesim... a to je uz co povedat... ja by som najradsej bola keby som taketo nieco nemusela asi ani vobec riesit... mne je tak zo vsetkeho akurat tak zle... skoda ze som neni ozaj nejaky ostrovcan niekde v papui alebo hoc kde ako divoch... to by som sa mozno aj dokazala tesit... by som vymazala vsetkych zo svojho zivota, zmizla od vsetkych a od vsetkeho a riesila len seba.. a potom by som sa vedela aj tesit ze som tehotna... ked ja si pripadam ako laboratorna krysa pred hodenim nejakemu hadovi...to je asi tak vsetko co teraz citim...v inom svete, v inej situacii a v inak zariadenom zivote by som sa tesila z tohto vsetkeho.... ale teraz mam akurat tak len jednu mega depresiu ze co budem robit???

anka56
8. dec 2012

ahojte nenasla som rubriku v ktorej by sa debatovalo o tyzdni, ktorom sa nachadza mamicka. Prosim o vypocet skusenejsich 🙂 prvy den poslednej MS bolo 8.11. a posledny 11.11. a dnes je 8.12 a nedostala som MS a robila som si tehotensky test vcera aj dnes a mam dve ciarocky 🙂 ku gynekologovi idem na buduci tyzden vo stvrtok. Vopred dakujem za odpoved

angel31
8. dec 2012

@anka56 tak to by si mala byt presne 4 tyzden... teda aspon myslim...na tie testy na nedrz... mne neukazali spravny vysledok ani raz... a mala som vela FP... teda falosne pozitivnych...

veronikabb
8. dec 2012
anka56
8. dec 2012

:( to si ma teraz vystrasila ...dufam, ze to nebude moj pripad :( v juni tohto roku som sa vydala a odvtedy sa snazime ..velmi by som bola sklamana ...ale dakujem za odpoved..angel31 . Ak ta to bude zaujimat mozem ti napisat vo stvrtok ako som dopadla u doktora ..Ale budem sa modlit ze test neklamal ..nie som ani chora, nachladnuta ze by sa mylil..

angel31
8. dec 2012

@veronikabb ale tak az na tu depku dnesnu ja sa aj tesim.. nie ze sa tesim.. to by bolo asi zle prirovnanie.. ja neviem vyjadrit co citim, ale viem co chcem... chcem aby mi dali vsetci okolo mna pokoj a nedobrdzali do mna a neliezli mi na nervy a nechali ma v klude a nemusela sa vkuse rozculovat a nervacit ako vsetci okolo mna len pistia ako im je zle, ako sa zle citia, ako nemaju peniaze a aka som ja sprosta a aka som nemozna a vsetko.. a hlavne preto lebo viem ze sa maju jak prasce v namletom srote... a ja nech spravim cokolvek som len ta najblbsia a najnemoznejsia co sa nevie postarat ani o seba... a aj ked sa rozkrajam, prepolim a nastruham viem ze nic si nepomozem a este s tymito pocitmi vsetkymi ohrozujem aj muchotravecku a kvoli tomuto vsetkemu mam nervy na vsetko a co by som sa mala tesit a mat skvely pocit tak ja prezivam horor a strach jak vazan pred popravou.

lydusska
8. dec 2012

@angel31 nedovol depresii aby ta zvalcovala!!!

angel31
8. dec 2012

@anka56 môzes.. tak nech ti to dopadne ako chces ty..

lydusska
8. dec 2012

@anka56 no mozes byt vo 4tom mesiaci podla poslednej menstruacie, ale ak mas pravidelnu, tak pravdepodobne si v 2hom tyzdni od ovulacie co je presnejsi vypocet. Ja to tak pocitat nemozem nakolko mam cyklus nepravidelny az 38dni, takze u mna existuje iba vypocet podla poslednej menstruacie. Inak gratulujem!!!

veronikabb
8. dec 2012

@angel31 vies, ze ta aj chapem ja som sa donedavna tiez moc netesila .... mozno budem na vsetko sama ale co uz beriem to tak, ze kopec ludi je na tom horsie ako ja