Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
@angel31 a @lola7712 Baby to fakt nemyslite vazne ze ste to niekde citali???? boooooze to su blbci ale co to radia, oni si nedomyslia vysledok, niekto by im mohol i na to skocit, kokooooos trubaduri teda ..... Asi este nemali problem s nedostatkom zeleza ked tak radia ... No nic nooooo, hlavne ze je sranda. Aj som sa zasmiala na tom hhhh
@dominika1516 no je to riadne daleko...to asi kocikat spolu nebudeme...len mu ver, ved oni su na to experti 🙂
Dobre ranko Vam prajem vsetkym...tak od vcera sa mi zacali tehotenske nevolnosti...zaludok mam ako na vode a kazdu chvilu cakam, ci nemusim uz utekat na wc...mamina mi hovorila, ze aj u nej to tak bolo a cca do 6 mesiaca...tak sa mam na co tesit...najhorsie je na tom, ze ked mi je takto zle, tak mi ani jest nechuti a jem iba nasilu, lebo musim...ale zato mensie porcie, lebo sa bojim prejest 😒
@lydusska dakujeeeem aj tebe nech sa dari a krasne tehulkuj 😉 .. nech je bublinkam v brusku co najlepsie 😉 .. kedy mas termin priblizne :-P
a ako dlho ste sa snazilkovali?
@inviav no tak to nebudeme :-\ ... fuuuha uz mas nevolnosti tak to cim skor ma musi doktorka objednat lebo nechcem v cakarni sediet s vrecuskom v ruke hehe ... a az do 6. mesiaca mala mamina nevolnosti?!? tak to dufam ze teba to bude drzat nanajvys do konca prveho trimestra ja sa tiez obavam toho ako mi bude kolko mi bude zle a ci budem moct chodit na tu absolventsku koli nevolnostiam :-\
@janulik_81 noo, to je tiez taky termin vyratany mnou, doktor mi ho mozno trochu upravi 🙂 Janulik a ak si 81-tka, tak sme este aj rocnik jeden 🙂) nahodicka
@dominika1516 ano az dovtedy..povedala, ze jej prestalo byt zle az ked je zacalo byt vidiet brusko..a to bolo az na zaciatku 6 mesiaca...uvidime..mozno u mna to bude ine...no asi by si sa mala teda cim skor...myslim si, ze uz tento tyzden by si mohla kludne ist na prve vysetrenie...ved vyskusas a uvidis...ked ti bude dobre, tak budes chodit a ked nie, tak sa mozes dat kludne vypisat na PN...sice nie je platena...ale mas aspon ospravedlnene dni
@inviav .....vraj to lízatko pomáha a je určené konkrétne pre tehotné, ktoré majú tieto problémy......skús aj kuk na nete.....určite sa niečo dočítaš.....držím paľuchy........to musí byť hrozné jesť nasilu.....ja rada papam....tak si to neviem predstaviť.......tak dúfam, že to lízatko pomôže...........baby si to chvália......tak možno to zaberie aj tebe 🙂
@angel31 ono je to u kazdeho individualne...mala malicke aj dovtedy...ale potom zacalo intenzivnejsie rast...mam vela kamaratok co to mali tiez takto...s mojim manzelom sme boli 1.9. v kadernictve, lebo sme isli na svadbu...jedna kadernicka uz bola v 6. mesiaci a tak som povedala, nech hada ktora z tych troch co tam boli to je...a veru mal problem uhadnut, lebo mala len take malinke brusko ako keby sa dobre napapala 😉
@lola7712 dakujem este raz..urcite nieco vyskusat musim, lebo takto existovat...to bude strasne 😒 idem teda pekne studovat
@deenielka hej som 81-tka. Aj ty? Tak sme trosku starsie prvorodicky 🙂. Ja som este u doktora tiez nebola,pojdem tam buduci pondelok. Ale vela mi aj tak asi nepovie kedze tu robia prvy scan az v nejakom 13-tom tyzdni. Ved uvidime.
@inviav pevne dufam ze mi nebude az tak zle ze nebudem moct ist lebo kazde euro sa zide aj ked priatel uz vyclenil 1000€z odstupneho co dostal na vybavicku a myslim ze to bude az az stacit takze sa nebojim ale teraz do konca roka najmenej budeme byvat u jeho mami tak potrebujem aj ja este zarabat aby som tam nebola jak sa povie zadarmo no uvidime vsetko zavisi od bublinky ale lola7712 ma pravdu o tych lizatkach som aj ja pocula len same chvaly a myslim ze sa volaju Gravy Pop alebo tak nejak 😉
@dominika1516 tak to ano, u nas prebiehaju uz tiez velke planovacky a hlavne moja mamina planuje..ta uz si predstavuje ako bude babo ucit chodit 🙂 citala som uz aj ja o tych lizatkach a ked su naozaj take dobre, ako pisu, tak potom by nemal byt ziadny problem a aj tu absolventsku prax zvladnes 🙂 takze povinna vybava..do jednej ruky pero..do druhej lizatko..a pracujeme 🙂
@janulik_81 nooo, dali sme si nacas 😀 ale ja som spokojna, si myslim, ze na tuto dobu idealny vek. ja idem k doktorovi buduci stvrtok, to by mi mali uz aj sono spravit. a Ty zijes v UK?
@deenielka hej zijem v UK. Tak viem, ze kolegyniam robili prve sono ked boli v 13-tom tyzdni. Inac to bude radosti, ked sefovcom oznamim, ze som tehotna, kedze niesme velka firma a uz dve kolegyne su tehotne. Mne to vobec nevadi, ze uz nie som najmladsia, trosku som sa sice bala, ze ako dlho nam bude trvat kym otehotniem, ale podarilo sa skoro na prvy sup. A kolegyne co su tehotne jedna ma 35 a druha 40 a tiez su prvorodicky, takze som z nich najmladsia 🙂)) A ty si z kadial?
@inviav hehehe rozmyslala som nad tym ze si ich objednam alebo poviem tete nech mi objedna do lekarne do zasoby 😉 .. jeeej tak to je rozkosne ze uz takto planuje hehe ja sa tesim na kupovanie vybavicky :-P .. neuveris ale uz aj mne je na prd ked som hladna tak mi je zle ako by som bola na kolotoci a ked sa najem tak je chvilku dobre a potom zas proste ako by mi plaval zaludok proste bleee 😀 .. ale zatial som na wc nebehala takze to sa da :-P
...taká otázočka..........môžem dvíhať ťažšie veci??? .......sťahujeme sa a balím ???
@lola7712 pozri.. dvihaj len take ktore si myslis ze zvladnes dvihnut bez toho aby si na to minala vela sily.. volakedy zeny museli pracovat pri dobytku, na poli a bolo uplne ukradnute kazdemu ze su tehotne.. jednoducho pracovali ako keby tehotne neboli.. (to vsak nevravim, ze dvihat cez 20kg nad hlavu), moj nazor je ze pracou este ziadna zena tehotenstvo neohrozila.. pokial neisla do extremu.. aspon sa udrzis vo forme a trenujes svalstvo.. lepsie ako ostat ochabnuta chuderka co nemoze zdvihnut ani kos s pradlom, lebo je tehotna
@dominika1516 no tak uz som bola v lekarni, ktoru mam po ceste a tie lizatka nemaju...pani ma este poslala spytat sa do cukrarne, ale som mala pocit, ze si zo mna srandu robi 😒 ano ano, tak nejako to je aj u mna a jem len velmi opatrne, aby som to neprehnala a nebolo mi este viac zle ako pred jedenim..este si musime najst v tom system a uz potom bude dobre 🙂 na to kupovanie sa tesim aj ja, mam sice doma uz nieco ale tesim sa hlavne na kocik...moj vysnivany 🙂
@dominika1516 nooo moja my sme sa teda moc nesnazili, asi iba 3 mesiace by som povedala i to bolo iba tak obcas raz hej a raz nie hihi ... takze sme to skor nechali na nahdu moja .... ani som neverila ako rychlo sa tehotenstvo moze pihodit ked pocuvam vela parov ake maju problemy s tym. Ja si myslim ze to moze byt spojene i s tym ze sme sa nejako moc na to nesustredili, toto bol moj prvy krat ked som nemyslela na to co mi mala perioda prist ze by som mohla byt tehotna hhh ... no a vidis. To proste nikdy neodhadnes ;)))!!!! Moc sa tesime.
A vy ste sa ako dlho snazili? Mas i nejake specialne chute, ale skor nie? Co tak vone??? Ja papam hrozne vela cierneho korenia, bez toho mi ani jedlo nechuti, v podstate si ho davam vsade a co je najhorsie vela soli mi chuti ;((((( .... to je velmi zle fnuk ....
Inak termin by som mala mat medzi 2-16tym Majom. Ale to zalezi lebo ja mam periodu tak okolo 35 dni, takze to je trosku tazko povedat. Zatial som este nemala stretko s gynekologom, len so vseobecnym doktorom aby mi dal nejake to zelezo a kyselinu listovu. Tak ten mi zase povedal ze mozem byt teraz asi v 7-8 tyzdni hhh, tu mi pisu ze som v 6tom a ja si myslim ze som v 5tom hhhh podla posledneho pokusu ;))) ....Takze tak ... A ty uz vies nieco od doktora???
@lola7712 ty si jak ja.. ja musim mat tez pohyb.. ja ta obdivujem.. ja by som nemohla robit v kancli.. to by bola moja smrt... a papierovacky tiez.. leze mi to na nervy.. to ja radsej fyzicku pracu.. pokial tam volakto neskrieka.. alebo papierovacky take polovicne.. ze aj pri tom beham.. a nesedim na mieste
@lola7712 aky mas kocik vybrany? ja som tiez veru dnes nejake pozerala.. pacil sa mi taky pekny medenny.. jaj ja sa tak tesim ked toho mojho maleho chrobacika.. muchotravecku uvidim na tej obrazovke.. uz sa mi to blizi.. rovnako ako muzov odchod do afriky.. neteri som slubila ze idem s nou na centrifugu, chodila tam vzdy s manzelom, len teraz sme ostali len my 2 , tak reku skusim to s nou tam ist... nech neni chuda male nestastne ze nema mamu ani na centrifugu nemoze ist

@angel31 ....no tak to ma este nenapadlo............ale skusim pozriet aj ja tie pôrodnice........ 🙂
@lydusska ........čo sa týka nedostatku železa........počuli ste uz o tom napichat jablko klincami na noc a potom ho ráno zjesť..............ani neviem kde som to čítala......... 😀 čo už nevymyslia