icon

Prvorodičky - máj 2013

lola7712
10. sep 2012

....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂

mariettka27
20. dec 2012

@bucanova
@inviav
@lola7712
diky baby,naozaj to zdravie hlavne nech máme všetky,nie je dôležité pohlavie 😉 ...
@inviav neboj,pohyby sa ešte rozbehnú,ešte nám bude kyslo z tých kopancov 😀

kočky,a vaši partneri chcú vedieť pohlavie?môj manžel mi včera povedal,nech mu to nehovorím,že to nechce vedieť dopredu...ale aj tak si myslím,že to nevydrží...a zas na druhej strane uvidí modré vecičky doma 😉

inviav
20. dec 2012

@nika27 niekedy mam pocit, ze cim viac to chcem vediet, tak tym viac sa bude ten moj drobcek schovavat...ale tak necham to na neho, ked sa neukaze, bude to prekavpenie 🙂

inviav
20. dec 2012

@mariettka27 ze kyslo 😀 no uz sa aj celkom tesim na to....moj pohlavie teda chce vediet..ked som isla v piatok od doktora a zavolala som mu, ze babatko sa neukazalo, tak bol strasne smutny

bublinka711
20. dec 2012

Budeme mať dievčatko 🙂. Som sa v utorok dozvedela. Ale pohyby stále necítim skoro žiadne. A pritom na ULZ sa tak vrtela bambulka moja malá 🙂... Ale možno je to tým, že mám placentu na prednej stene. Doktor má problém aj s ultrazvukom sa cez ňu dostať. Tak čakáme ďalej...

nika27
20. dec 2012

@inviav Ked tak sa nechame prekvapit..ale rada by som to vedela do porodu🙂)

bublinka711
20. dec 2012

Ozaj baby a čo výbavička, ako ste na tom? Nám sa to tu celkom slušne pozbieralo 🙂)). A tak do týždňa by sa nám mal aj kočík dopraviť 🙂, tak sme už strašne zvedaví 🙂. Momentálne som do 3.1. na PN, tak teraz aspoň pomaličky periem a žehlím všetky tie mrňavé veci.🙂 Akurát som jeleň z tých veľkostí... Ach jaj 🙂...

mariettka27
20. dec 2012

@inviav no teraz si to ešte užívajme,že sa vyspíme a tak...druhý trimester je vraj najlepší...a tvoj drobček sa ti tiež určite čoskoro ukáže,aby maminka vedela aké farby kupovať 😉
@bublinka711 tak som rada,že nás je viac čo necítime pohyby celý deň a každý deň 🙂 ...blahoželám k dievčatku,budeš zaplietať vrkôčiky 😀

mariettka27
20. dec 2012

inak ja som na tom s výbavičkou biedne, v podstate môžem povedať,že mám iba pár nepodstatných maličkostí 😀 ...nejaké rukavičky,ponožtičky, body asi jedno 😀
budem sa obzerať po Novom roku,tak sme si s manželom povedali...

bublinka711
20. dec 2012

@mariettka27 ďakujem, veď sa aj teším. Manžel sa z toho síce ešte nespamätal, ale pomaly sa do toho dostáva. 😀 On bol totiž presvedčený, že to bude chlapec 🙂. Vlastne aj ja som si to celý čas neviem prečo myslela, ale teraz som taká rada 🙂)).
A pokiaľ ide o pohyby, aj mňa teší, že nie som sama, lebo ma to trocha stresovalo, keď som tu čítala, ako baby už pekne cítia bábätká... a ja len sem tam také bublinečky aj to len fakt, že občas... Tak ale aspoň viem, že sa nemusíme báť 🙂

inviav
20. dec 2012

@mariettka27 dakujem za povzbudenie, snad mas pravdu a ukaze sa najblizsie 🙂 no tak si teda musim naplno uzit najblizsi 1,5 mesiac 😉 hadam to uz len potom nejako zvladneme

bublinka711
20. dec 2012

@mariettka27 veď aj ja som si to myslela, ale odrazu sa mi tu nazhromaždili veci od známych a rodiny, tak teraz triedim a periem, aby som vedela, že čo bude treba dokúpiť a čo máme... Zatiaľ to vyzerá, že kupujeme iba kočík a nejakú letnú dečku, autosedačku a to je vlastne všetko... Teda, ešte jeden zimný fusačik, viem, že je to veľmi dopredu, ale bol na bazoši (celkom nový ešte s visačkou) a taký bol krásny a som si povedala, že keby som vedela, že budem mať dievčatko, tak ho kúpim. No a keď som sa to dozvedela, neodolala som 🙂))...

anietka
20. dec 2012

@inviav to je lúto aj mne bo manželík len prikladá ruku a necíti nič, ale včera sme pozorovali bruško a drobec kopal a ocinko ho konečne aspoň videl 😀

anietka
20. dec 2012

@mariettka27 blahoželám k chlapčiatku 😉

mariettka27
20. dec 2012

@bublinka711 môj manžel síce tvrdil včera,že nechce vedieť pohlavie,ale dnes ma určite bude lámať,až mu to poviem...bude sa moc tešiť,že môže konečne kúpiť auto na ovládanie...mám taký silný pocit,že to autíčko budeme mať doma skôr ako kočiar 😀

@inviav neboj,zvládneme všetko.... 😉 a kedy ideš najbližšie na poradňu?

bublinka711
20. dec 2012

@mariettka27 To je sranda ako to tí chlapi prežívajú 🙂. Ja toho svojho chvíľami normálne nespoznávam 🙂.

mariettka27
20. dec 2012

@anietka ďakujem,vidím,že aj ty budeš mať doma ďalšieho chlapa 😀 náš tatino cítil drobčeka raz,lebo kopal večer,keď sme si ľahli...a vypozorovala som,že nekopne nikdy iba raz,ale kope viackrát po sebe,tak sa nám podarilo...inak ako som písala,tak nekope každý deň a ani cez deň ho zatiaľ necítim...
@bublinka711 fíha,ty si sa už poponáhľala...že zimný fusačik 😀 ...ja ešte ani neviem aký kočiar chceme...ale v podstate sme sa rozhodli,že nebudeme investovať asi viac ako 500 eur do kočiara,my sa aj tak väčšinou vozíme v aute...

postieľku už máte kúpenú niektoré?mne sa páči aj taká farebná cestovná...ale doma by som chcela asi klasiku drevenú...

bublinka711
20. dec 2012

@mariettka27 Keď on bol taký krásny, že ja som proste musela 🙂))). Ja som vedela aký chcem kočiarik, ešte som ani nebola tehotná 🙂, ale odrádzala ma cena. Nakoniec som tu našla skvelú mamičku, ktorá presne taký predávala, kupovaný v januári, celkom ako nový a za fajn cenu, tak som neváhala 🙂))
Postieľky máme dve - jednu ešte po mne, tak ju manžel obrúsil a znova upravil tak, aby vyzerala ako nová a druhú od krsnej - novú. Máme aj takú tú skladaciu farebnú, tú nám zas venovala známa 🙂)). Ale je krásna. Ako nová. Takže do postieľok asi kúpime iba matrac, lebo aj súpravičky do postieľok sme podostávali 🙂)). Jednu postieľku necháme u rodičov, keby bolo treba bábo postrážiť, tak chceli aj oni jednu.

julinka88
20. dec 2012

@lydusska SUPER TAK SOM ZVEDAVá 🙂

lola7712
autor
20. dec 2012

@mariettka27 .........no tak ten môj sa nevie dočkať toho kedy to už budeme vedieť asi viac ako ja 😀 on chce dievčatko a ja chcem chlapčeka 😀

bucanova
20. dec 2012

@mariettka27 ja ešte výbavičku nemám, akurát sme dostali dvoje pletené ponožtičky a zopár hračiek od kamarátky. Ešte nekupujem nič zatiaľ. trochu mám obavy z povier, tak to nechávame na neskôr, ale novoroočné výpredaje ma lákajú, asi ich trošku využijem 😀

mariettka27
20. dec 2012

@bublinka711 a aký budeš mať kočiar,ak sa smiem opýtať?
my tiež asi budeme mať nejaké veci od švagrovcov po synovcovi,aj kočiar asi čo by bol napr. u svokrovcov stále...postieľku by som presne ako ty chcela jednu nechať u rodičov,aby mal kde spinkať,keď budeme na návšteve 😉 ..ja mám vlastne kúpené aj jedny obliečky do postieľky už asi 2 roky so žirafkami,to som nemohla odolať 😀 ...
@lola7712 ja tomu nerozumiem,všetci ostatní chlapi sú takí zvedaví a môj nič...je to krásne obdobie,však?
@bucanova keď sme boli v hračkárstve cez víkend kúpiť pre synovca a neterku darčeky,tak som tiež pokukávala po hračkách pre nášho chrobáčika,ale nakoniec som sa udržala...ako vravíš,tiež si počkám na nejaké tie výpredajíky 😀

bublinka711
20. dec 2012

@bucanova Vidíš, to je sranda, ja som asi dosť poverčivá, ale myslela som, že sa to vzťahuje iba na prvé mesiace (tak tri, či štyri) 😀. Možno preto to už teraz neriešim 🙂.

bublinka711
20. dec 2012

@mariettka27 Len sa pýtaj 🙂. Bugaboo cameleon, taký ten celý čierny a potom dokúpim asi ešte ružovú búdičku 🙂. Ten BGB bol taký môj sen už strašne dlho, tak mi to manžel nakoniec predsa len odobril, mal len podmienku, že nesmie byť nový (teda za plnú cenu) a musím sa zmestiť niekde okolo 500-600€, čo sa mi aj podarilo 🙂. Tak sa teraz vytešujem, len sa rozčuľujem na DHL, lebo im to strašne dlho trvá 🙂.
A ty máš nejaký typ na kočík? Už vieš, aký by si chcela?

angel31
20. dec 2012

@nika27 tak aj je viacej moznosti... mozes mas dievcatko s pipikov navyse... alebo chlapceka bez pipika

anietka
20. dec 2012

pridávam aj ja moje bruško 🙂

mariettka27
20. dec 2012

@bublinka711 vôbec neviem,boli sme pozrieť len v jednej predajni,ale nič moc tam nemali...musím sa poobzerať tu na nete 😉

lola7712
autor
20. dec 2012

@mariettka27 ......úplne najsamkrajšie obdobie 😀 😀 😀

lydusska
20. dec 2012

@angel31 Ale coby nebolo nic vidiet, len predstierala sm ze som iba tolko pribrala a ze mi tolko chuti papat ;))). i dneska som zbadala kolegynu ako mi cuci na brucho ked som prechadzala kolo nej, no zajtra tomu uz urobim jasno ak manazerka bude v praci .... a oznamim to, uz sa mi nechce klamat ....

lydusska
20. dec 2012

@anietka woooow no pekny pupok uz mas ;))))), juuuuj aj ja som dneska rano v zrkadle obzerala, ze uz to nemozem skryvat hhh. Mam podobny batoh hhh

julinka88
20. dec 2012

@bublinka711 gratulujemeeeee k dievčatku 😀