Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Ahojte..prajem Vam krasny opat pracovny den...ja mam este dovolenku nastastie 🙂 Pohyby uz zacinaju byt silnejsie, comu sa velmi tesim, ale stale to nie je citit aj zvonka 😒 Inak vcera sme boli na stefanskej zabave a nikto mi nechcel verit, ze uz pomalicky koncime 5. mesiac...vraj mam velmi male brusko
@inviav 😉 ja mám presne to iste...mala sa hýbe najmä večer ale manžel ešte stále necíti, dúfam že tento a budúci týždeň už sa bude pravidelne hlásiť a začne kopať lebo zatiaľ iba hlavičku dvíha....som 5. Januára tiež v 6.mesiaci 🙂 a samozrejme pracujeme aj cez sviatky,takze ranne vstavanie nič moc ☹ čo sa týka bruško ja mám 4kg navyše a tiež je take menšie ale uvidis za pár týždňov ako porastieme 🙂
@anietka tesim sa s vami ... a to mas naozaj dobre, ze ju mozes vypit doma, ja musim na 7,00 prist aby mi to dali vypit tam a potom cakat a cakat a cakat ... ale mozem si to zaroven spojit s poradnou, tak len vybehnem na ine poschodie a bude 🙂
Ahojte dievčatá. Pripájam sa k vašej téme. Dnes sme boli pre výsledky z amnio, našťastie dopadli dobre, na 100% čakáme chlapčeka - Jurka. Veľmi sa tešíme. Zajtra nás čaká morfologický ultrazvuk. Drobec kope, niekedy pomenej, niekedy viac 🙂
@maruskaaaa teším sa velaaaa 🙂 som na teba myslela ako ste dopadli 🙂 blahoželám, budeš pokojne spávať
@mici2 Ďakujem, no veľmi som sa bála, ešte zajtra ten morfo a verím, že budem kľudnejšie spávať🙂 🙂
Ahojtee kočky........a už máme po sviatkoch 🙂 ........naše babatko pripravilo pre svojho ocka najkrajši darček ked ho po štedrej večeri kopkalo a on to prvý krát cítil 🙂 velmi sa z toho tešil 😀 a babatenko kopka stale viac a viac 🙂 ale väčšinou vtedy ked počuje ocka 😀
@maruskaaaa určite budeš, zajtra všetko dopadne dobre, poležíš si na ultrazvuku síce dlhšie ako na klasickom, ale o to viac sa môžeš pýtať a vidieť malého 🙂 ja idem 18.1. na glukozove testy, tak mam obavu aby mi nebolo zle ☹
@mici2 No veru, pekne si poležím....len potom ma bude môj dr. asi dvíhať z lôžka, lebo ja som pravidelne seknutá, keď ležím 😀 Ale hlavne, že bude všetko v poriadku. No ja som sa chcela práve spýtať, kedy sa chodí na tie glukozové testy. A kde ich presne budeš absolvovať? Pýtala som sa svojej kamošky, ako to prebieha, či sa to dá vypiť, tak vravela, že v pohode sa dá, len je to sladké...ale inak v pohode, ani zle jej nebolo 😉
@maruskaaaa mna tiež bolia kríže, ale neseká ma chvalabohu...tie testy by sa mali robiť cca 24tt a ja som si kúpila glukosioum prášok, ktorý mám priniesť so sebou...vypijem 2 poháriky sladkej vody, sestra mi potom dá trochu citronovej vody...a za cca 2 hodky pôjdem znova na odber krvi...povedala, že sucháre si môžem zobrať do čakárne a môžem chrúmať...povedala, že sa nemam bať, že bude všetko ok...tak dúfam že bude...najhoršie je pre mna isť nalačno, lebo vtedy mi býva zle, ale snád ked to bude hned ráno tak to nejak zvládnem...
@maruskaaaa no tak sa blahozela k dobrej spravicke ;). Uz mas aj meno vybrate?
@mici2 No ja som seknutá pravidelne....asi preto, že mám dosť veľké bruško na svoju postavu. Ja som pred tehu vážila 48 kg, teraz som pribrala 5 kg. Normálne cítim, ako sa mi koža napína a rozťahujú boky...no len čakám kedy prasknem...a tom ešte len v polovici. Neboj, ten test zvládneš, pre istotu si zober tie sucháre na chrúmanie, ja tiež ráno musím niečo zjesť, lebo potom mi je zle.....a kam chodíš do poradne? 😉
@lydusska Ďakujem 🙂 Už máme aj meno - Jurko, po otcovi. Ak by bolo dievčatko tak Adelka. My sme už v 15 týždni na 90% vedeli že to bude chalan, lebo na malom 3D ultrazvuku bolo krásne vidieť pohlavie, lebo drobec rozťahoval nožičky a ukazoval vtáčika 🙂 Tak sme sa smiali, že aký exhibicionista 😉
@maruskaaaa chodim do petržalky k mudr. Fellnerovej, taká mladá doktorka, veľmi príjemná 🙂 má tam všetky prístroje, aj 3D,4D, morfologiu, NT-čko...takže nemusím chodiť po nemocniciach atd....nevieš dokedy som u svojej dr? odkedy sa ide do nemocnice na poradňu?
Babenky ako to ide u vas v praci? Ja si zelam byt konecne doma, Uf Nikto nepracuje tak Toto je hrozne. Ako sa dnes mate? Uz sa tesim domov, to idem za 2 tyzdne tak to v praci este nejako musim prezit. Cmuk moje zlate buduce mamicky ;)
@mici2 Ja chodím do Ružinova na polikliniku. Mám tam svojho gyn, ktorý je aj pôrodník. Viem, že moja kamoška mesiac pre pôrodom nemala vybratého pôrodníka a keď išla k nemu, tak sa jej pýtal, že kde bola doteraz. Ale neviem, od kedy sa musí choriť do poradne. Ja tam chodím od začiatku, ako mi vystavili tehu knižku...tuším od 3.mesiaca 😉 Skús sa spýtať svojej gyn, kedy už musíš do poradne. 😉
@lydusska Jaaj, v práci? Tak to ti nezávidim, ja som našťastie doma. 😉 A nemôžeš sa vypísať na PN, nech si doma pekne oddýchneš a nemusíš sa s bruškom trepať do práce?
@maruskaaaa ja chodím do poradne ku mojej dr....ale viem, že od nejakého 30tt tuším už ideš do poradne v nemocnici...uvidíme kam ma pošle 🙂 to je super, že to máš rovno tam 🙂
@maruskaaaa juuuuj no to ake dobre, to zase nase babo vobec aktivne nie je teda aspon na ultrazvukoch nie ;(. Ani v 12tom tyzdni sa neukazovalo, iba chrapkalo ako v postielke a minuly tyzden chrbatikom hire a hlavickou dole otocene takze nebolo skoro nic, Len ritku vidiet hhh ;). Mna babo nechava na holickach asi az do porodu ;). takze stale neviem air farbicky Mam kupovat ;(. No fnuk.
@mici2 Hm...tak to som nevedala, že do poradne v nemocnici. Ale môj gyn robí aj v nemocnici....tak to budem mať všetko na jednom mieste našťastie. On v nemocke operuje a rodí....v ambulancii má poradne...a ešte má 2 súkromné kliniky, kde robí 3D,4D, NT, morfo ultrazvuky 🙂
@lydusska No mne keď robili amnio, tak deň predtým mi robili podrobnejší ultrazvuk a vtedy robil poriadne saltá...nôžky mal vystreté a mával rukami...Je dosť akčný....Neboj, o chvíľu sa aj tebe ukáže, že čo to bude....A nechystáš sa na ten morfologický ultrazvuk, to by už mali vidieť 🙂
@maruskaaaa Ved na tom morfo sa nechcelo ukazat, vtipkar jeden. Hovorim to bude mat po otcovi hhhh, alebo bude hambliva po mamke chichi ;). Ani neviem ci este nejaky utz do porodu budem mat ....
@maruskaaaa vlastne preco ti robili amnio, zle ti vysli vysledky z triple testov ci ako?
@lydusska jaaaj, takže drobček sa ukrýva..no pekne...asi sa chce hrať na schovku. My keď sme išli v 8tt na potvrdenie srdiečka, tak sa nám tiež ukryl...museli sme prísť ešte raz....a tiež, keď mi robili NT ultrazvuk, tak tiež sa ukryl, nedal sa zamerať, tak tiež sme museli prísť znova....Ale od 15tt sa predvádza. Ešte sa dá ísť na 4D ultrazvuk...ale to je tesne pred pôrodom tuším....alebo sa dá ísť aj na 3D ešte 😀
@lydusska No amnio mi doporučil môj gyn na základe NT ultrazvuku som mala hraničnú hodnotu - 2,4mm. Niekde uvádzajú normu až do 3mm. My sme mali aj umelé oplodnenie metódou ICSI a aj vek 35 rokov zohral rolu. Takže na základe týchto parametrov to doporučil. Ale tej amnio som sa bála ako čert kríža...strašne stresy 🙂 Inak tripple testy dopadli výborne. Riziko DS sme mali 1:6100 a riziku ráštepu chrbtice 1:5000.

@anietka Gratulujem k chlapčekovi ja idem na sono zajtra tak snáď konečne budeme vedieť pohlavie drobčeka...
a čo sa týka toho testu tak to máš ešte dobré že to možeš vypiť doma a potom prísť ja to musím vypiť tam aj tam 2 hodiny sedieť a 3 krat ma pichnú do prsta a to pred potom po 1. hodine a potom ešte po 2. hodine hmm? 😝 tak sa strašne teším 🙄
ozaj a máme 22 tt tak foto som dala do albumíku!!!!!!!!!!kto sa chce mrknúť 🙂