Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Vlasy si kludne farbit mozte. Ja som si farbila cele tehotenstvo a aj teraz si farbim kazdy mesiac. Ved ako by som vyzerala??? Ked som cakala syna, davala som si robit aj gelove nechty, ale v nejakom 6. mesiaci mi prestali drzat, tak tych jedinych som sa musela vzdat.
@dominika1516 vcera sme boli teda v tom Tescu..par neutralnych a peknych veci som tam nasla 🙂 no este sa tam chystame po tom 15-tom..teda ak pojdeme od lekara mudrejsi 🙂 a ty co, ako si dopadla? zvedava som uz strasne
Ja si vlasy nefarbim uz vobec. Teda naposledy som mala melir niekedy v aprili, ale to len taky jemny na presvetlenie, ja som blondina a "na stare kolena" som spokojna so svojou farbou. Hlavne tu v Belgicku si zeny vlasy farbia minimalne, takmer vobec. A maju preto krasne, neponicene vlasy. Vzdy, ked po dlhej dobe dojdem na Slovensko, dost ma zarazi, kolko zien ma strasne poodfarbovane chemlonove vlasy s 10 odtienmi. Cim, nechcem povedat, ze take vlasy mate vy, co si ich farbite.
@inviav tak pohlavie nevieme bo male bolo ciperne az moc a ja hladna takze sa len hemzilo a neukazalo co skryva medzi nozkami ale vsetko je v poriadku dostala som aj foto a nemusela som platit sestricka sa zlutovala nadomnou a dokonca dnes sme vsetky dostavali v poradni aj balicek pre buducu mamicku asi to dostava kazda tehulka a velmi ma potesil bol tam kopec zaujimavych veci uvidis 15.1. ci aj tebe daju hehe 🙂 ... noo aj mi sa chystame na nakup ale prezmenu si idem kupit zehlicku aby som mala s cim babu zehlit bo doteraz som zehlila doma s mamininou ale uz mi treba lebo neviem bez zehlenia zit :-P ...
@inviav nooo tu gulicku aj mne sem tam moje male robi a tiez sa drahy vytesuje 😀 ... nooo vyhodne veci maju ale musis trafit dobre obdobie lebo niekedy tam je vykradnuto ako keby a niekedy zas neviem co skor zobrat 😀 ... tak praca je aj dobra aj zla ale som rada ze nieco mam lebo inak by som sa asi osalila doma od nudy ved ja niekedy v nedelu neviem co zo sebou co uz chcem ist do prace spat k danovym 😀
@lydusska heeej bude obriezka pozri keby to nejak velmi babatkam ublizovalo tak by to lekari nerobili takze je to len na rodicoch ci daju alebo nie .. 🙂 ... nase babo nebude mat lebo ani jeden nie je veriaci ale babika ak bude tak nausnicky musia byt 😀 ... heeej videla som a vies aka rozkosna gulicka trvalo to chvilku ale krasne to bolo vidno .. hehe ze slaninka 😀 tak ja som taka napnuta a tvrda ze mam pocit ze mi pukne koza hlavne rano a vecer uplne mi stvrdne brucho a koza je riadne napnuta a vtedy najcastejsie vidno gulicku ... ale uz mam fotecku a neplatila som sestricka sa nadomnou zlutovala a dala mi ju ako darcek je tam aj normalna cierno biela aj 3D takze som rada a drahy si ju uz zaramoval 😀
@dominika1516 no tak to mi je luto...este uvidim, ci sa mne ukaze a ked nie, tak asi nam nie je sudene, aby sme to vedeli...tvoje je ciperne a mojmu sa naopak nechce ani pohnut...len ritkou stale nadhadzuje a kyva mi..ale to je cele 🙂 nechava sa to tajomstvo pre seba....tak som zvedava na tvoju fotecku..ja uz musim tiez teraz spravit, lebo nemam nijaku aktualnu...som si predchadzajucu vytlacila a dala v robote na nastenku, nech sa na drobceka mozem pozerat...ked myslis ten fialovy kufrik, tak ja som ho dostala spolu s tehotenskou knizkou...uz mam aj brozurky prestudovane 🙂 to mi akurat sestra povedala, ze videla, ze dostali tovar na detske veci, tak sme tam zbehli a som rada, lebo som dobre nakupila a uz mame aj supravicku do porodnice 🙂 mne niekedy v nedelu tiez uz chyba robota...tak ale mame to dobre...malokto chodi do takej prace, co ho aj bavi 🙂 samozrejme, vzdy sa najde aj nieco co tam robim nerada, ale nemoze byt nic dokonale....ja si praveze k zehleniu musim najst vztah, lebo doteraz som zehlila iba kosele a bluzky a aj to len vynimocne....kedy mas dalsiu poradnu?
Ahojte dievčence, nezúfajte kvôli pohlaviu ono sa to dozviete akurát je to také ked sme zvedavé ja viem aká som bola ja nervozna držkám palčeky 😀
@julinka88 vela ludi ma utesuje, ze hlavne, ze je zdrave....ano je to najhlavnejsie, ale ked tu denno denne baby pisu (dokonca aj tie co maju termin po mne), ze uz vedia, co budu mat..tak sa pytam, ze preco som ja vynimka!? 😖 no a o tej nervozite ani nehovorim....dakujem, no snad uz o tyzden budu odomna ine spravy 😉
Ahojte dievčence,
takže my sme sa dnes vrátili z pobytu v nemocnici,boli sme tam 3 dni na pozorovaní 😒 ...v nedeľu som spadla silno na ľad a udrela som si aj hlavu,tak si ma tam nechali...hrozne som sa vyľakala,chytila som mierny šok,že som ublížila bábätku...chvalabohu je v poriadku a lekár dokonca povedal,že keď po páde ani nekopkal,tak asi spinkal...je to ako naschvál,čím viac si dávame pozor,tým skôr sa asi niečo stane... ☹
aspoň mi urobili krvný obraz a rôzne vyšetrenia,ale zistili mi anémiu...máte s tým niektorá tiež skúsenosť?už som si kúpila brokolicu,zajtra brokoli deň...stravujem sa dosť zdravo,veľa ovocia aj čerstvej zeleninky,tak neviem kde je chyba...viete trošku niektorá,že čo ktoré hodnoty v krvnom obraze znamenajú?ja som z toho jeleň...
@mariettka27 Tiež mám s anémiou menšie problémy, ja užívam na doplnenie železa výborný prípravok Femibion Ferrochel. Je to ľahkostráviteľné železo a nemá vedľajšie účinky (zápcha) ako má väčšina liekov so železom. Je voľne predajný, síce drahý 10 eur jedno balenie (30 tabliet), ale fakt dobrý. 😵
@bucanova no veru zajtra naklušem do lekárne a kupujem,10 eur sa mi nezdá až tak veľa..síce je to len 30 tbl,ale keď ide o zdravie našich dorbčekov,tak by som dala aj to posledné 🙂 ....a ako často ho užívaš? 😉
vraj je veľa železa aj v chudom červenom mäse,zelenej zelenine,v hrozne,pomarančoch,orechoch....asi treba fakt jesť za dvoch... 😀
@mariettka27 Nic si z toho nerob, anemiou trpi takmer kazda tehotna zena od urciteho stadia tehotenstva, je to bezna vec, tak sa netrap. Tvoj gynekolog ti v poradni pravdepodobne predpise zelezo, ktore budes brat az do porodu.
@dominika1516 jeeeeej no to je krasne ze mas konecne tu fotecku ;))). Uzasne, blahozelam. To je skvela sestricka, nie je tak? A tvoj priatel tiez nema chybu ze si fotocku zaramoval. A uz aj vies co to bude? Neviem, necitala som si posledne 2-3 dni vase spravicky poriadne iba niektore komenty takze mozno mi to uniklo ci to uz vies alebo nie?! Viem ze inviav nevie zatial, ja neviem a ty si zatial tiez naposledy este nevedela, tak mozno uz dnes vies co to ma byt? Ja by som chcela tiez peknu fotocku, ale bohuzial z posledneho morfologickeho utz mam iba detaily mozgu a lebky hhhh, ziadna peknucka lebo babo si tvaricku tiez prekryvalo rucickou hhhh .... :(, no co uz .... o to vacsie prekvapko si hovorim, teda aspon sa tak uspokojujem ;).
Neviem sa dockat konca tohto tyzdna, letim na Slovenskoooooo jeeej jupiiiii ;))). Ako sa inak mas okrem toho napnuteho bruska? Dufam ze vsetko OK, ja uz nemavam tie silne bolesti iba take mierne obcas to pichne a riadne, ako napr vcera ale nie je to ta pretrvavajuca boelst ako minuly tyzden, tak to je asi iba vtedy to pichnute ked sa svaly natahuju ale nechcu povolit hhh.
A kremujes si riadne brusko aj viackrat denne? Mozno ti to trosku pomoze aby ta koza nebola tak moc napnuta. Moj manzel este neucitil pohyb, ziadna gulicka na mojom brusku, akurat co som si vsimla, asi mi idu prasknut prsia hhhh, lebo ich mam ako 2 bomby haha 🙂)) .... a on na to ze ''Boh je velky'' ked sa ich dotkol, ako mu hovorim ze sa necitim nejako vo svojej kozi s prsiami, kokooooooos tie su ako balony, ja na to nie som zvyknuta. Ty nemas taky problem?
A ano moja, obriezka bude ak to bude chalanisko hhhh, pride mi to lepsie hend po porode a nie ked chuda bude mat 5 rokov a potom mu urobia oslavu a smyk, uf ked uz vnima co mu to robia .... to mi pride brutalne.....
@deanka85 ďakujem za povzbudenie,som teraz taká voľajaká doľakaná po tom páde.... 🙂 ...
@mariettka27 ja som mala tiez problem s anemiou ale zacala som jest maso, kupila som si kokosove orechy, v kokose je vela zeleza, spenat a brokolica a anemia je prec. Nechcela som do seba pchat nieco z lekarne aj tehotenske vitaminy som uplne vyhodila, robili mi zle a par kamoskam to skor uskodilo ako pomohlo. Zaobisli sa bez toho nase mamy tak by sme sa mohli aj my.
ahojte kočky mám otázočku začala som brať vitamíny a od dnesneho rána mám hnačky môže to byť z toho?
@mariettka27 neboj anaemia je normalna v tehotenstve, ja sice nou zatial nastastie netrpim, dokonca mam cervenych krviniek viac nez by som mala mat, ale pokym nam to nesposobuje nejake vyrazne problemy tak by sme sa nemali stresovat. Samozrejme musime skusit bojovat a zlepsit co sa da, takze pekne Papaj vsetko co ti doporucia, mne tiez asi doplnkove zelezo pomohlo.
@mimik456 to asi nie, z vitaminov som hnacky este nepocula, skor zapchu by si mohla dostat. Nespapala si skor nieco tazke, vela oleja, alebo mozno nieco starsie ku koncu spotreby co sa tvojmu zaludku/crievkam skor nepaci? Ako dlho to uz mas? Pockaj este do zajtra, ak ta to bude stale drzat a bude to velmi vodove tak skoc k doktorovi ze ci mozes na to nieco. Immodium je velmi dobre, ale neviem ci sa moze pocas tehotenstva....
Ahojte...no asi som to zakrikla s tymi kopancami, ze ma dietatko necha spat celu noc...dnes rano o 4-tej ma take silne kopanceky zobudili, no take som este necitila 😉 asi mu bolo smutno z toho ticha, ked ocko s maminkou spali
Tak mam za sebou ten hnusny test na glukozu, takto zle mi davno nebolo, neviem ci teraz do seba dostwnem nieco sladke. Teraz uz len verit, ze to bude ok.
mimik456 ja som z tych vitaminov mala zatazeny skor zaludok, taky ako keby zabetonovany, ked som s tym prestala tak to preslo.
@mariettka27 užíva sa raz denne 1 tbl. V hovädzine je dosť železa, ale niekde som čítala, že len max. 20 % železa obsiahnutého v potrave sa dokáže aj vstrebať do tela
Ja som vyfasovala železo hneď po prvom odbere krvi a vraj aj bábo si berie všetko čo potrebuje a tak ja mám málo. Len nech si berie dám mu všetko čo potrebuje 🙂 ma napadlo, že musím aj k tej zubárke ešte ísť aby mi opravila zub.
Ahojte kocky, takze som dnes bola na glukozovom teste a mozem povedat, ze na radu sestricky, ze priniest si jeden cely citron a vyzmykat si to tam to bolo podla mna dost v pohode....dalo sa to vypit, jedine mi prislo zle ked mi brali druhy krat krv a bola som hladna az ma studeny pot zalial, ale ina ksa to da. Sestricka povedala ze som si mohla priniest aj caj ovocny a citron, ze to je v pohode, tak si to urcite prineste kocky, da sa to v pohode aj ked nemam rada sladke! Co mate inak noveho ja mam stale placentu dole a nizko a zase nevieme co cakame sme koncom panvovym

@twetinka81 neviem vies co, ja som si normalne nafarbila vlasy a nezda sa mi ze by sa nieco dialo. A po pravde neverim ze my vsetky mamicky sa o seba nebudeme starat ... ved by sme strasili. Ja som si nechcela farbit tiez, ale ku koncu som to uz nevydrzala, proste to vyzeralo hrozneeeeeeee ze pol hlavy vyrastenych vlasov hhhh, takze som ich zafarbila. Kedze sme uz tak vysoko v tehotenstve neverim ze to moze vadit.