Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
@vladka1828 nechodíte náhodou k tej istej lekárke ako aj my na sídlisku západ? 🙂 lebo nám tiež na každej poradni vraví, že sme veľa pribrali 🙂 na poslednej poradni, keď sme mali 4mesiačiky sme vážili 5960g
baby poradte...moj maly ma 4 mesiace a 2 tyzdne a je to hrozny lenoch. prejavuje uplne minimalnu aktivitu, kde ho polozim, tam je. Na brusku vydrzi 2-3 minuty a uz place. Najradsej je ked lezi na chrbatiku a moze mat ruky v puse. Poradte nejake hracky, lebo tie co mame doma ho asi vobec nazaujimaju. Ruky v puse su prednejsie ako akakolvek hracka 🙂 Neviem co s nim aby sa trosku viac zacal zaujimat o dianie okolo seba.
@lusike aj svagrinej maly bol taky isty, oproti nasej sa nedalo porovnat. otacat sam sa zacal az 8 mesacny (nasa 3 mesacna), takze tiez boli z toho nestastny, ale ako nahle zacal sediet sam a lozit (9m) tak uplne ozil. sice stale je velmi kludny, ale uz aj beha (14m), takze celkom dobehol nato aky bol lenoch. ved aj ten tvoj dorastie. nasa nemala zaujem o ziadne hracky (iba tuba od celaskonu naplnena ryzou), a teraz ta mensia sa zabavi aj s detskou hrazdickou... takze si myslim, ze deticky su rozne, ved ked je spokojny asi mu je dobre 🙂
@petraas No hlavne nesprav osudovu chybu ako ja , pred tyzdnom som jej zacala davat presnedavku a uz mi zeleninu nechce vobec papat. Tak som nastavata na seba lebo nikto mi nepovedal ze presnedavku by som jej mala zacat davat az tak po troch tyzdnoch zeleniny. Teraz neviem co od radosti mam robit. Presnedavku mi spapa ale zeleninu nie. Tak skusim vysadit presnedavku, lenze zasa zacneme odznova po dvoch troch lyzickach asi inak to nevidim. Potrebovala by som doslova manual pre matku uplnu zaciatocniku jak pre nejakeho blba. Ja som kupovanu zeleninu este neskusala, ale ked mi aspom to spapa aj to je nieco lepsie než len sladké i ked tiež som za varenie doma 🙂
@vulcano1986 neboj, taku chybu nespravim...mam uz druhe dieta tak viem ze zeleninka ma byt prva...ja som si pri prvej studovala vsetko na nete co som potrebovala...tiez sme zacali mrkvickou ale tj ked som ju dala tak hned ladovala ale tato mladsia ani cut...no uz mi zacala papat ale tie kupovane....zajtra sa jej chystam uvarit doma tak som zvedava ci to bude chciet....skus vysadit tie ovocne nechaj pauzu a potom zacni zeleninkou mal by to pomoct🙂
drzim palce...do mna mamina stale husti ze daj jej ovocie ked nechce zeleninu a ja ani cut...som povedala ze potom nebude zeleninu chciet a ona ze my sme krmili upkne inak a ste tu....no stara skola to milujem taketo reci🙂))
@vulcano1986 no neviem ci ti bude kupovanu zeleninu jest (myslim tie vyzivky), nasa ani ochutnat. A ked som ich chutnala tak som pochopila. je to hnusna chut a smrdia :(
@lusinda1989 no to si už odchadzala keď som ťa videla, si bola medzi prvými tak som ti v dobrom závidela 🙂 nenormálne veľa ľudí tam bolo
@sjuz a ktoru znacku si skusala? mi sme pri starsej davali hami a to bol teda humus ale jedla to...väcsinou som jej varila a zamrazovala kupovane som davala len obcas ale zjedla...teraz mladsej sme zacali davat mrkvu a mrkvu so zemiacikom od Hipp a tie su vyborne....teraz maju na ne v tescu akciu tak som sa ulakomila zasa na hami a ked som to kostla tak des...zostaneme pri hipp aj ked su drahsie....len dufam ze mi zacne papat varenu zeleninku....zaktra jej skusim uvarit a ked zje tak hned objednavam via pohariky a zamrazim jej🙂
@petraas dik za tip, aj ja teraz mojmu Simonkovi uvazujem dat mrkvu, kasu uz papa - pisala som do stareho fora pre september 2012, ale vidim, ze ste aj tu. Aj moji do mna hustili pri prvom Jakubkovi vselijake rady, ale som sa nedala - kasu a zeleninu papkal od 5 mes. - nova zelenina vzdy po tyzdni a vsetko bolo ok - vtedy som zacala tiez najprv kupovanou a ked zacal otvarat usta, presli sme aj na domacu a vsetko pekne popapal - ale na zaciatku to vzdy trva niekolko dni, kym zacnu jest - len treba vydrzat a ponukat - Jakub vzdy dva dni divne pozeral a usta nechcel otvorit a potom sa rozjedol - teraz uvidime, ako Simon
@lucifuk_77 no v tescu maju teraz aj kase za dobru cenu aj som chcela kupit ale bojim sa ze ked dam sladku kasu uz zeleninu nebude chciet...pri starsej som zacala az neskor davat kase....
ja som vzala len ryzovu bez mlieka - ta je ok...
jaj baby, neviem či nebudeme tehotni..stala sa nehoda a normálne som z toho mimo. Ešte síce nemám ani menzes ale všade čítam že sa po porode dá rýchlo otehotnieť.. Ani by mi neslo o to že tak rýchlo ďalšie bábo skôr to že som po cisarskom a po 4mesiacoch je to strašne skoro.. Povzbudte ma niečím 😀
ANICKA, neviem, ci ta to povzbudi, ale ja som na tom podobne - vratane cisarskeho - cakam, co bude v stvrtok u dr. - je to tak, ze sa moze stat taka nahoda, ze sa akurat nastartuje cyklus, chysta sa prva menstruacia a holt uz k nej nedojde, lebo je tam babo 🙂 ale aka je pravdepodobnost, ze akurat teraz sa chystala? to neviem - ja som mala prvu az po vyse pol roku, takze este by to malo byt ok a co sa tyka cisarskeho - neboj - dnes uz je ina starostlivost, aj keby aj, malo by to byt ok 🙂
@sjuz joj, ved toto - volala som s kamoskou a ta mi povedala, ze jej mala sa zacala otacat ked bola 3-mesacna. Tiez som z toho zostala strasne nestastna a bojim sa, ci som daco nezanedbala. Dufam, ze sa to teda upravi a vsetko dobehne. Ked kazda maminka by asi chcela aby to jej babo bolo NAJ vo vsetkom 🙂
@petraas Takže myslíš že mám teraz jej pár dní dávať len mliečko a potom trebárs po 5 dňoch dať zeleninku ako zo začiatku ? Lebo nerada by som aby nepapala zeleninku. a prepáč až teraz som si všimla vlastne že veď ty vieš čo robíš ked máš druhé bábo už :D , to len ja zo všetkého hned panika :D :D .
@sjuz Dik, dobre vedieť, tak sa asi nebudem snažiť nič kupovať a vyskúšam teda odznova s tou zeleninkou. Už sa budem bát jej dať aj neskôr kašu a ovocie aby zasa nezačala štrajkovať. A vôobec mali by fakt niekde napísať kedy čo presne pridávať 🙂
@lusike neboj, nas prvy az v 5 mes. a nebol zdaleka posledny, a potom u po mesiaci vzdy nieco nove - myslim, ze 3 mesiace su skor vynimocne - Simon ma este do 5 mes nieco pred sebou a trenujeme poctivo, ale sam sa este nepretoci, musim mu pomoct a naznacit - vela zavisi aj od toho, ci mu ukazujes, nie vsetky deti na to pridu automaticky sami - ukazovali mi taky hmat - tahas jemne za rucku tlacis na ohnute kolienko a on uz vie, co ma robit...
@lusike este som chcela, to ze sa neotaca, to neprekaza, ale to, ze sa zakazdym rozculi na brusku - aj ked je vyspaty a napapany, to moze znamenat, ze ma slabe svaly este, ze nema kondicku, nepomoze nic, len trenovat a trenovat - davat na brusko a on sa posilni postupne - my mame taku otocnu podlozku z Lamaze, kde ho das na brusko a on sa pozera okolo a vie sa aj otacat okolo vlastnej osi, ale ci take hracky pomozu, to neviem, nasmu na brusku byt neprekaza, ale on drzal hlavicku uz v porodnici a na brusku hned aj hlavicku zdvihol a drzal dlho - vobec nepasol baranky, ale hned zdvihol a dival sa okolo - mal silny krk... teraz byva na brusku dlhooo, ale je knedlos a pretacat sa nema zaujem sam, len na moj "pokyn"
@lucifuk_77 presne dnes som na tu podlozku v tescu pozerala.....ale na to je uz asi neskoro :( praveze nasmu poloha na brusku vadi uplne od narodenia, aj s dvihanim hlavicky meskal - az cca v 2 mesiacoch tak riadne zdvihol. Mozno som ho mala od narodenia dlhsie nechavat aj trochu proti jeho voli, aby si na tu polohu zvykol :( nemyslim si, ze ma slaby krk - lebo ked je na brusku, zacne po chvili plakat, ale hlavu nepusti...drzi ju hore a reveee. Jednoducho sa mu tak asi iba nepaci.
@lucifuk_77 ja by som prežila všetko ale keby ma supli do nemocky a ja by som nemohla byt s mojim stuplikom to by som asi neprežila. Tak dúfajme že pozehnany stav ešte počká 🙂 veď je pravda že to by bola aká náhoda že akurát vtedy by boli plodne dni? Aj keď jeden nikdy nevie 🙂
@vulcano1986 to je v pohode nemusis sa ospravedlnovat🙂 a nestresuj sak ked nieco nahodou nevies tak prestuduj na nete...ja mam sice druhe babo len s 3 rocnym rozdielom ale tiez obcas este daco studujem ked chcem nieco vediet alebo sa popytam tu na konovi🙂
no ja by som urcite pockala nejekych 5-7 dni a potom by som skusila pomalicky tu zeleninku....ak by nechcela tak skus zasa za 3 dni...mne to tiez mala vobec nechcela tak som skusiladat zasa za nejaky den a zasa nic tak zasa za nejaky a uz sa pomalicky rozjeda....ak ti nebude chciet samu mrkvu tak skus dat napr so zemiacikom🙂
@petraas A je to pravda že pri druhom už to nie je take stresové a bojazlivé ako pri prvom, lebo ja mám o ňu non stop strach, stále sa bojím aby som všetko dobre robila a tak. Takže tých 5 dní jej dám len mliečko a potom skúsom. No ja dúfam že to zabere, lebo tak pekne mi už papala a ja blblá som to pokazila.
@vulcano1986 ano je to pravda aspon z mojho pohladu...ja som sa tiez pri prvom bala vsetko som dokladne robila ale teraz pri druhom je to uplne ine...niezeby som mala malu na haku to nie snazim sa ako sa da ale uz sa o nu tolo nebojim ako o prvu lebo vsetko beriem inak...take kludnejsie mi vsetko pripada🙂
@lusike na taku podlozku nie je este urcite neskoro, lebo nas na tom sice je a pozera, ale chytanie hraciek a prekladanie rucok pod sebou, na to prisiel az teraz, takze este sa zahra s tym dost - a prave asi tvojmu chyba to zaujatie, aby sa nesustredoval na seba a to, ze je na brusku, ale aby nieco mal, co ho zaujme - lebo ak hlavu drzi, mozu to byt este brusne svaly a mozno je to len podmieneny reflex - zvykol si, ze ked ho das na brusko a on zaplace, hned ho beries alebo nieco podobne - podla mna sa to da este zmenit, ved vam este nic neuslo...mate cas
@petraas mas pravdu, aj ja to tak beriem - pohodka, klidek, tabacek, ale zas nevyhnes sa porovnavaniu s prvym 🙂
@lusike no, nestrasme ju, ale prvy menzes pride po prvej ovulacii, takze moznost otehotnenia tam je - o tom sme sa bavili s mojou dr., ked mi uz po sestonedeli vravela, ze vidi nejaku akciu na vajecnikoch - ze to moze byt uz ovulacia - ale zatial nic neprislo... ale skutocne je velmi nepravdepodobne vystihnut akurat cas prvej ovulacie.... navyse ked este aj kojis

@anicka245 nie k detskej chodim do modry k dzupovej mlada mna stihla este v pubertálnom veku pred tym som chodila k jej mame 🙂 si sa mohla prihovorit aspon by sme pokecali 😊