icon

Septembrové detičky 2012

nkem
18. okt 2012

Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂

hanka_xy
8. mar 2013

@burina4 vitaj 🙂

hanka_xy
8. mar 2013

@lusinda1989 veď to neni až taká pálka 70 €... 😉

lusinda1989
8. mar 2013

@hanka_xy sak ja viem ze nie u nas je skor problem s odkladacim priestorm ale toto nezaberie ani tolko miesta takze ma smolu 🙂

hanka_xy
8. mar 2013

@lusinda1989 no veď toto aj u nás je problém... ja veci po deckách pomaly rozdávam, krajšie kúsky mám v bazáre a tak všelijako... a to máme celkom veľký dom 🙂 no ale pomaly nám aj materská končí a ten rodičovský teda neni bohviečo ☹ čo už, tatovia budú musieť živiť 🙂))

lusinda1989
8. mar 2013

@hanka_xy no tak ja som na rodickau od zaciatku tak nas tato zivi uz dlhsie 🙂 ale nejako to zvladneme 🙂

jarkamartin
11. mar 2013

tak baby my máme dnes pol rôčka, dva zuby, druhý vykukol po dlhom trápení v piatok 🙂 vieme sa šúchať do zadu, vieme sa hýbať na štyroch a stále robíme mamine radosť. tešíme sa na ďalší pol rok a všetky nové veci 🙂

lusinda1989
11. mar 2013

ahojte kocky co nove?
my uz viac menej stvornozkujeme ale mame asi nejaku krizu alebo co mala dnes cely den len plakala, spala ako mys na vreci tri krat po pol hodine stale len plackala cely den...
uvidime ako bude zajtra.... zuby este nemame nastastie a dnes sme vypili 50ml cajiiiku z flasky konecne pomaly sa jej flaska zacina pacit 🙂 uz aj s cumlikom sa sem tam pohra :D

baby mate doma ohradku? my mame totiz psa a tak malu nechcem nechat na koberci... na sedacke uz tiez sama byt nemoze lebo je hned na kraji a ja si nic nemozem spravit nieto ist na wc... tak rozmyslam ci kupit ohradku alebo nie... mame cestovnu postielku ale tam je take lebilne dno tak neviem ci by tam mala vedela lozit tak neviem uvazujem a ked tak tak poradte aku 🙂

hanka_xy
12. mar 2013

@lusinda1989 my máme v obývačke klasickú drevenú postieľku, dávam ju tam, keď potrebujem, pekne sa tam hrajká a ja viem, že sa môžem na chvíľku vzdialiť...Už nám vykukol aj druhý zúbok a veru ich pri kojení je pekne cítiť 😖

hanka_xy
14. mar 2013

Jupí, dnes dorazil náš nový golfáčik, tak sa z neho vytešujem 🙂 Čo máte nové, čo porábate s drobcami v tomto hroznom počasí? Snáď už je to posledný záchvev zimy 😖 Tak pekný mrazivý ufučaný dník 🙂

nkem
autor
14. mar 2013

@lusinda1989 my tiež postielkujeme, keď tak už ohrádku ako cestovnú postielku, má pevnejšie dno, som sa tiež na to pýtala v obchode. Naša je tiež jak z divých vajec, stále by len plakala a to jej zuby nejdú, ak jej niečo nedám, tak hneď do plaču a to je úplne jedno, že jej nechem dovoliť vliezť do taniera...zlieza z manželskej postele a to je z troch strán krytá a aj cez zábradlie sa štverá..ale mám ju tam, len keď som pri nej. Príkrmy žiadna sláva...ach jaj, taká je na mňa navyknutá, lebo muž je stále preč-doma je naozaj veľmi máličko, že len čo zájdem za roh už plače a to aj pri mužovi...a keď ma uvidí tak prestane, som zvedavá, čo bude robiť v období separačnej úzkosti..zbojníčka moja malá 😉 gratulka k 4-nožkovaniu 😉 naša neštvorknožuje, síce stojí na 4, presúva sa ako raketa, ale vždy ide na vystreté nohy a do toho šikmého sedu.. nevadí, nič nám neutečie 😀
@hanka_xy aké má fáro nové 🙂 pekná farba, aj my máme fialový kočík 😉 ale taký zničený z tejto zimy, že vyzerá ako keby mal najmenej 3 roky, poškrabaný ako hrkálka a pritom bol úplne nový...ach jaj, to neviem, či prežije prípadné druhé dieťa 😅 väčšinou sme doma, ešte nám aj robotníci okná fóliou zadebnili, že sa nedá ani dýchať..dementi, to je ich typická robota, ale imre a gejza..dajú fóliu, lebo asi chcú malovať barák, ale nikto sa tu týždeň neukáže..už sme im to zdemolovali..balkón plný snehu, občas zájdem do takého malého obchodného centra, čo máme pri dome, už chcem jar, nech aj my môžeme zostrojiť golfáč 🙂

lusinda1989
14. mar 2013

@hanka_xy kraaasny mate to je ten co si mi davala link?? Da sa dat aj do uplneho lahu? A aky je velky ked sa zlozi?

lusinda1989
14. mar 2013

@nkem uz som to aj tak spravila ze cestovnu postielku mane v obyvacke... Malej sa tam sice moc nepaci ked som v kuchyni tak na mna nevidi ale co uz do kuchyne ju nedam lebo je tam malo miesta tak musi vydrzat... Dnes nola hororova noc malinka ako je chorucka tak sa jej s plnym noztekom neda spinkat ... Bojuje laska moja mala ... Nadtastie papa som jej spravila domacu vyzivku a ta jej veeelmi chuti nastastie nestiham naberat kyzicky so zeleninkou bojujeme lebo domaca jej moc nechuti skor kupovana ale co uz ked ju prinutim tak papa... Aj ja uz man po krk tejto zimy nech je uz teplucko a malu nemusim tolko obliekat furt... Ach jaj... Presne tak ze vam nic neutecie a hlavne ti ona neutecie 😊 aj moja mala je na mna dostvnaviazana a to ju nenosim furt na rukach ani jic jednoducho ma potrebuje citit a vidiet. Nuekedy je taka uzasna ze ma oboma ruckami chyti za tvar alebo este lepsue za vlasy a s otvorenou pusinkou sa mi nalepi na lico, tako krasne ma boztekuje...

nkem
autor
14. mar 2013

@lusinda1989 pusinka malinká...nám jediné na noštek pomáhajú normálne kvapky pre detičky, žiadne slané roztoky ako physiomer a pod.. tiež to vidím viac na kupované, lebo domáce mi moc nechce a to som jej urobila aj sladučkný zemiak a tak pod a nič...ale z lahvinky mi zjedla aj paštrnák.. 😖 inak lekárka mi dala takú knižku a tam gastroenterológ písal, že kukurica a hrach od nejakého 8smeho mesiaca, ale hlavne, že som ich videla vo víživách pre 4 m detičky...tak teraz neviem, čím sa mám riadiť..no neutečie ako neutečie 🙂 ona sa velice pohybuje, prebaliť ju je jedna utópia 😀 ešte aj lekárka povedala, že kam sa tak ponáhla 😝 ale jednoznačne tvoja pusinka vedie 😵 ani ja ju nenosím, je ťažká, odišli by mi ruky..pusinky moc nemá rada doteraz, ale zato šticovať ma, to áno 😝 😀

lusinda1989
14. mar 2013

@nkem my mame aj nasivin aj slany roztok... Niii to mi ani nehovor som jej dnes uvarila hrasok 😊 musim to aj ja kuknut co mi dala doktorka ale uz sme ho jedli v jednej kupovanej vyzive a tam jej to chutilo... Tak moja neni az taka tazka ale aj tak sak si nenecham odist chrbat... Inak musim sa vam pochvalit vcera ma mm zobral do wellnesu tak super sme zrelaxovali asi aj preto dbes aj napriek neprespanej noci sa citim skvele a mam obela viac trpezlivosti ako po ine sni 😉

nkem
autor
14. mar 2013

@lusinda1989 no ty máš ale dobrého muža 😉 môj mal tú tendenciu strážiť malú, aby som si mohla vybehnúť do fitka...ale nedopadlo to moc slávne...tak teraz rozmýšlam, či to mám opakovať alebo nie. Ja som mala vždy problémy s postavou, ale teraz..a hlavne, keď som prestala kojiť, aj vzduch sa na mňa lepí..ja som ani nemala tehotenské bruško, mne všetko išlo do bokov, mama si zo mňa robila srandu, že asi budem rodiť zo zadku 😀 a ostalo mi to doteraz...

hanka_xy
14. mar 2013

@lusinda1989 nó, to je on 🙂 dá sa dať do úplného ľahu aj opierka nôh je polohovateľná a je dosť široký, malá tam má miestečka habadej, aj s fusakom sa tam v pohodke zmestíj 🙂 na tej stránke písali rozmery 50 x 84 x 105 cm (š x d x v) a skladá sa tak do dáždnika 😉 Nám sa do kufra nedal kočík, tak sa teším, že už nebudeme takí obmedzení v cestovaní...mali sme aj po synovi, no ja ulietavam na tých rozkošných ružových veciach, tak som ho proste musela kúpiť 😀 ...strieška sa dá dať dole, takže z neho môže byť len taký "holý" golfáč...

lusinda1989
14. mar 2013

@nkem o postave mi ani nehovor ja kojenim len a len priberam... Drzala som aj dietu schudla som nieco cez pat kil ale musela som prestat lebo som mala malo mliecka tak musim s tym pockat aj ked neviem dokedy kedze budeme chciet druhe co chvila... A ked zasa pojdem do tehu s touto vahou tak ameb tma... A este aj sestra ma v septembei svadbu... Hrozne. Podla mna ti chlapi si to velmi lahko predstavuju ja nemozem ist nikam kedze je to mij zavislak na cicke nechce flasu ani cumel tak mne ani nikto nemoze postrazit... Mala by si si to zasa vydupat nech si oddychnes oni nevedia ake je to tazke aj na psychiku byt stale doma s detmi...

nkem
autor
14. mar 2013

@lusinda1989 tak tak a najlepšie keď zahlási, z čoho som unavená....no z hovna debile 😠 to ma vie tak vytočiť...ale už uznal, že deti nie sú naozaj hračky a celý deň sa iba nesmejem...našťastie malá nie je prsníková, kedže je na UM v podstate od narodenia plus kojením..

lusinda1989
14. mar 2013

@hanka_xy no tak super aj ja nad nim popremyslam lebo aj my budeme nejaky potrebovat ale skor by som bola za nejaky co ma spojenu rucku ako golfove palice... Nevies da sa niekde vidiet aj nazivo?

lusinda1989
14. mar 2013

@nkem sak to alebo hlasku typu co si cela den robila ked som nieco nestihla... No zabila by som ho niekedy teraz mi zahlasul ze aky on je nevyspany kvoli dvom nociam co je mala hore... Ze haha aspon vie co je to deficit spanku... No to mas stastie mija o flaske ani pocut

hanka_xy
14. mar 2013

@lusinda1989 neviem ti povedať, kde by sa dal obzrieť, ten e-shop, kde som ho brala neviem či má kamenný obchod...No teraz je na trhu strašne veľký výber všetkého, len si vybrať...tento vyzerá byť v pohode a za slušné prachy...
Joj a o spánku mi hovorte baby, naša je hore min. 2-3 x, niekedy ani neviem, lebo ja som v takom polospánku, ona spí so mnou na posteli a len jej pichnem didik do pusky a spím ďalej 😀 Keď papala cez klúbuky, tak som si to aspoň ráno zrátala, koľko je použitých 🙂 Môj manžel ešte pri synovi vyhlásil, že je to makačka a on by na md nikdy nechcel byť, tak aspoň také uznanie...

lusinda1989
14. mar 2013

@hanka_xy su to padavjybti chlapi 😀 dalujem skusim popozerat a hadam nieco v pohode najdem uz som videla podobny ako by som chcela ale tusim k tomu nebol nanoznik tak neviem ale aj tak asi na zimu budeme skor vyuzivat tento len keby sme nekam isli bolo by dobre mat nanoznik aj k tomu

vulcano1986
14. mar 2013

čaute, sranda akurát som sa sem chystala napísať aký kočík budete riešiť kedže drobci budú už potrebovať športový a vy už ste začali :D :D , my sme trošku nervozny zo zubkov, jeden den uplne ok druhý den celý mrzutý :D , a tak som začala obiehať obchody, lebo netu moc neverím a našla som tento, aký máte názor resp má niekto nejaké skúsenosti či známy ??? :D
http://www.4mama.sk/graco/graco-evo-sportovy-ko...

hanka_xy
14. mar 2013

@vulcano1986 Jej, veľmi pekný je a ako sa super skladá, paráda, ja by som ho brala 😉 ... No my máme športový kočík, tiež taký naklikávací, že sa na konštrukciu dá dať hlboká vanička, autosedačka aj športová časť, len je taký väčší a potrebovali sme aj golfáč...

vulcano1986
15. mar 2013

@hanka_xy NO ved ja prave hladám take aby som sa vyhla tomu, že by som mala doma dva kočíky, kde aj tak už máme problém sa pohnúť a nie sa potkýnať o dalši :D :D :D , tento sa mi tak najviac pači , asi ho kupim aj , dnes som bola v obchode sme ho okukali poskušali, lahučky je čo je vzhľadom na moju vyšku parada, kedze som krpec :D , takze vyzera fajn aj na zimu aj na leto, dá sa tam dobre zababusit aj na zimu dieta :D

lusinda1989
15. mar 2013

@hanka_xy ten golfac som nasla aj v predajni kde som ja kupovala nas novy kocik kedze na starom sa mi vsetko kazilo... naozaj mily ludia tam pracuju ochotni... uvidim porozmyslam este a ked tak nejaky hadam kupime....

hanka_xy
15. mar 2013

@lusinda1989 no tento je taká stredná trieda, aj tá cena tomu nasvedčuje, dizajnovo je to taká klasika...som nechcela veľké prachy do toho investovať, mala som nejaké požiadavky, najhlavnejšia bola, aby sa tam pohodlne vyspala a bol skladný - zmestil sa do kufra a keď to spĺňal, tak som ho brala... na trhu je stráášne veľký výber, určite si tam nájdete ten váš 🙂 ... zas tam fučí, katastrofa 😠 chcem teploooooooooo!

lusinda1989
15. mar 2013

@hanka_xy ani mi nehovor a kedze je mala chora ani von nemozeme ist aj ja uz chcem letooooo 🙂!

vulcano1986
15. mar 2013

Ozaj ako často papajú vaše detúrence , ja viem, že každé inak ale myslím časový odstup, lebo ja som davala malej tak kazdé tri hodky ale sledujem ze v poslednej dobe sa to akosi oddaluje aj 4 hodky vydrzi bez papania tak či je to aj tak u vas a ci je to tak ze fakt kazde tri hodky sa maju len tie male deticky krmit.

nkem
autor
15. mar 2013

@vulcano1986 teraz tak každé tri hoďky, u nás skôr predtým dlhšie vydržala.