Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
@lusinda1989 a vyskúšali ste viac druhov UM? či ona má problém so samotnou fľašou? No každé dieťa je podľa mňa iné, nemalo by sa nútiť do jedla si myslím...
@hanka_xy z flasky si pocucne cajik ale to je 50ml max za den... a mliecko som skusala france lait a sunar dnes mi dala doktorka hipp bio combiotik tak vyskusam este to a uvidime...
@lusinda1989 zaregistuj sa na stranke beby a oni posielaju vzorky domov. Nam uz 4 vyzorky mlieka prisli a aj podbradnicek poslali
Tak zase ja mám doma šrotovníka. Stále by niečo jedol. Na obed už zje 200g zleniny s masom a na desiatu 100-150g ovocia. Rano, olovrant a vecer ma mliečko moje a ešte večer dá cca. 150g kaše. Medzo tým vypije za den 100-200ml cajiku a dzobe pandravky a piškotky bezlepkove
@5katarina7 no tak to ste dobry aj tak. my sme zacali min tyzden ked mala mala 6 mes a teda doteraz nedame viac ako 3-4 malinke lyzicky. moc sa jej to nepaci... takze stale ficime hlavne na mliecku...
@sjuz
@5katarina7 Inak ja tiež kojím a mala som začať s príkrmom až v 6.mesiaci, ale ked mal mayl presne 5 mesiacov, mal asi tyzden taky, ze odmietal prsnik, kojila som ho tak 2 krat za den a raz v noci, co bolo dost malo a tak som si povedala, ze skusim zeleninku na obed. Prvy den 2-3 lyzicky a chudacik on chcel stale dalej. Potom druhy den 10 lyziciek, treti den 80g a stvrty den 100-150g, teraz po mesiaci aj 2 týždnoch zje 200g. Možno je lepšie nečakať vždy do 6 mesiacov, ale keď vidno na dieťati, že chce, tak mu skúsiť dať aj skôr, ale nie zasa moc skoro. Ten náš už od 3 mesiacov ked sme jedli na nas pozeral a lačne prehltal, tahal sa za vsetkým jedlom. Ale to som ešte odolala.
Takže rada aj pre ine mamičky, pokiaľ vaše bábatko má záujem o jedlo a vidno na ňom už skôr že chce, nečakajte. Každé dieťa je iné, nemusíte ísť podľa tabuliek. A niekedy sa to možno vyplatí a nebudete mať nesôr problém že nechce.
@5katarina7 vieš prečo jej chutí banán a kaša 🙂 lebo sú sladké. Skús do obedu napr. do maska so zeleninkou pristruhať kusok jablčka, ono to trochu osladí a možno jej to bude chutiť
@lucica uvidime, mne aj ta starsia zo zaciatku papala iba trosicka a poriadne sa rozjedla asi az v 8. mesiaci a odvtedy je velmi dobry jedak, ma 3 roky, ale 110cm a 17kg, no a mensia mala v 5. mesiaci 8.5kg (odvtedy som nevazila)... Takze mne detsky povedal ze este netreba prikrmy, ked tak paradne priberala. ved raz sa to nauci, a ked nam tym rozmyslam starsia poriadne zacala jest az ked mala kusky a nie kasicky a ked mohla sama chytat a jest tak to uz bolo jej ...
@hanka_xy podľa mňa si dobre urobila, my sme čakali, čo lekárka povie podľa mňa to bolo neskoro na to, že bola nedojčená začať pomaly v 6 mesiacoch, lepšie by papala, ale našťastie sa teraz trošku rozjedla...tfuj tfuj tfuj..dúfam, že to tak aj ostane..Aj ovocie šmakuje, aj zeleninka, mäso moc nie, ale to príde..
Inak chcem sa opýtať môžem dať malej do ruky takú detskú piškótku žužlať? samozrejme, že budem pri nej, aby sa nejak neudusila. Nemá zuby ešte, ale už by ju brala do ruky a do úst.. Zatiaľ jej ju robím iba s mliečkom, ako kašičku..
Dobré ránko žienky, tak u nás na Záhorí sme sa prebudili do zasneženého rána a stále ešte sype 😖 čo už narobíme, už sa mi ani nechce rozčuľovať... Ešte ma napadla takáto vecička pre drobcov http://www.zlaticko.sk/na-papanie/silikonova-si... to mi kamarátka poradila a celkom sa mi to pozdáva 🙂 tak to idem objednať...
Maninky takú osobnejšiu otázočku, ako to máte s menzesom? ja som tri mesiace po pôrode dostala, potom nejaké dva došli načas a teraz zas nič..nie, že by boli niekedy v živote u mňa pravidelné, ale ešte si neprosím ďalšiu Anabelku 😀 stačí tak o pol roka, ja nechcem antiku, zničila ma už raz a muž kondóm..ako to riešite u vás? trapné dávanie si pozor u nás, príliš ochrana nie je.. 😒
@nkem no ja som na tom celkom podobne ja som dostla hned po sestonedeli a potom chodili relativne nacas no teraz meskaju vyse dvoch tyzdnov... Davame si pozor ani ja nechcem antiku a teliesko si dam az po druhom mimi tiez planujeme tak o pol roka zacat s vyrobou...
@jarkamartin
@lusinda1989
@hanka_xy Ďakujem ženušky za odpoveď ešte raz, ja by som tiež chcela ešte jeden kúsok, ale trochu sa bojím ako by som to zvládla..keby bola taká ako anabelka, tak by som brala aj dve naraz 😀
@lusinda1989 wau tak to už je iná vec 😉 veľa vecí tam má 🙂 ja chcem kúpiť to chodítku, čo pomáha pri chodení, resp to tlačí pred sebou a teraz sa s tým môže hrať, sedkať a kocky hádzať či tlačiť gombíky 🙂 ale ako vidím vašu šikulku, tak o chvílu už bude behaž sama aj bez chodítka 🙂
@nkem u nas by ani choditko nemohla mat mame konerce a prahy ale v novom domceku nebuu tak aspon mozno druhemu kupime choditko neluska sa musi uspokojit s tymto...
@lusinda1989 ale aj toto je super, vy máte veľkú šikovnicu, v chodítku by sa rýchlo nudila 😉 aspoň nemáte zimu, ako my s parketami 😢
@nkem podla mna by sa jej v choditku pacilo mohla by vsade behat... Ale tak co uz...
@nkem Ahoj ja som tiez teraz riesila menzes lebo mi po porode po necelych 6 tyzdnoch prisiel a potom mi siel nacas tri mesiace a teraz bum 7 tyzdnov a nic, bola som s tym na gynde pre istotu a dala mi vyvolavacku a povedala ze ak do dvoch tyzdnov od inekcie nepride aby som dosla na ultrazvuk no nastastie tam nemusim lebo dosiel za styri dni od injekcie :D, ale tiez uz som mala v hlave vseliake myslienky ohladne druhého drobatka a nemám moc chute veru na dalsie, nasa je zlata a ja sa zasa doslova bojim mat druhe ze to uz nebude take ok ako s nasou zabkou, to som mala cele tehotenstvo v poho , v siestom som sa dkonoca vydavala a nic nebolo na mne videt az v osmom mi brusko vybehlo a akurat som bola nafuknuta jak papuca kvoli tym horcavam opuchnuta ale to len posledny mesiac, inak porod uplna radost a aj mala je zlatucka, a ja mam take akoze stastie ze co bolo neplanovane a nerozmyslala som tak to vyjde dokonale ale to co by som uz chcela bude horor to sa mi uz vela krat osvedcilo, no a inak ja tiez antiku nemusim robila mi zle a inak frcime na kondomoch :D :D :D
@vulcano1986 presne akoby si mi čítala myšlienky 😀
@lusinda1989 ale nie tak smutne, určite jej tam dobre 😉 všetko je lepšie ako my v jednoizbovom byte...čisté zúfalstvo, ani na zem ju nemôžem dať, nie je tam veľa miesta.. ☹
@nkem no aj my mame malo miesta napriek tomu ze sme v malom dome ale aj so sestrou a buducim svagrom....
asi máme 6tu chorobu, ako dalmatínček 🙂

@lusinda1989
@nkem ani naša stále neprišla na chuť príkrmom,aj dnes som jej chcela dať zeleninku s mäskom a normálne ju striaslo z toho tak som jej nedávala bojím sa že jej bude zle potom.Ona má rada len banán a navečer kašu ale ani z tých nezje veľa.A mliečko vypije väčšinou 120ml niekedy 150ml ale viac nie.