icon

Septembrové detičky 2012

nkem
18. okt 2012

Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂

lucica
15. máj 2013

@s.i.m.k.a1 Milacik je tvarohovy, to by mali deti az po 1.roku.

lusinda1989
15. máj 2013

@s.i.m.k.a1 kupujeme viacej druhov nech to ma pestrr ked mi doma varene nechce. Doteraz ale papala vsetko a negrckala tak nevie .

@lucica praveze jej to nedavam skoro neviem ale jeden nikdy nevie mozno to ma aj z toho ze chvilku neobsedi a hned po jedeni vsade vylieza atd ale tomu nezabranim...

s.i.m.k.a1
15. máj 2013

@lucica to som zistila az potom, kazdy do mna predtym ze daj mu, daj mu... a aj tak mu nesadlo. Ale jogurtiky lubi ;)

s.i.m.k.a1
15. máj 2013

@lusinda1989 tak si skus vsimnut z coho grcka, nam maly vcera odgrcaval cely den, asi zo 6x som ho prezliekala, okolo neho vsade mlacky a neprisla som na to z coho, lebo co papal to papava vzdy. Prestalo mu to, ked som mu dala kasicku. Moze ale vrackat aj z prejedenia.

lucica
16. máj 2013

Ahojte, davali ste niekto detom uz aj acidko? Ak ano ako, v akom jedle... . Ja som ho dnes skusila spravit ako polievku - ze tekvica a acidko a moc mu to nechutilo ☹

vulcano1986
16. máj 2013

Ahojte, keď dávate kašu na dobrú noc, tak dávate podľa krabice množstvo ? Lebo mojej to doteraz stačilo, ale už dva dni otvára hubenku na papnie ešte tak či je možné zvýšiť jej mllieko aj počet lyžíc, , lebo tam je písané že 5 L na 150 ml, či by som mohla dať napr 6 L na 180 atd ,

@lucica A acidko som ešte nedávala, ale rozmýšľam už itež čo všetko jej dať , lebo my sme zatiaľ na systéme ráno mliečko, potom zeleninka, potom mlečko, potom presnedávku, potom kašu a ešte mlečko, a sem tam piškotku , inak neviem čo by som jej ešte dala. :D

5katarina7
16. máj 2013

@jarkamartin aj moja papá málo a najviac ľúbi aj tak mliečko a večernú kašu,ale teraz dva dni ani kašu nezjedla všetku a pritom jej robím len 100 ml,ale inak na nej nie je vidno že málo papá.Ona aj mliečko najviac 150ml,viac nevypije.Tak asi im to stačí 😉

lucica
16. máj 2013

@vulcano1986 chýba mi tam desiata, lebo rano das mliecko a potom zeleninka (ta je predpokladám na obed). Tak daj este ovocie na desiatu alebo ovsenu kasu s ovocim. Ja kupujem v DM tu ich trojzrnnu kasu. Ona sa zaraba iba s vodou a malemu chuti. Niekedy spravim 50ml kase, do toho mu dam 2 lyzice jogurtu a polku bananu a velmi mu to chuti. A inak neviem kolko ma tvoja mala mesiacov, ale pokial je septembrovka, cize ma cca. 8 mesiacov, tak to obedne mliecko by som uz vynechala. Daj rano a vecer a v noci mliecko. To by malo stacit a namiesto toho obedneho mliecka mu skus dat to co som pisala (tu kasu) pred obedom, okolo 10:00, prípadne obed mozes posunut aj na13:00 musi byt o 12:00. Ale to uz je na vasom rezime. My napriklad mame rano okolo 7 mliecko (100ml), potom okolo 8 dostane mensie ranajky trosku jogurta a bananu, potom okolo 11 ma desiatu ovocie, pripadne ovocie s tou ovsenou kasou... okolo 13-14 ma obed, potom okolo 17-18 ma mliecko (100ml), ale nie vzdy vypije, predtym niekedy ohrizkáva rohlík, alebo má chrumky... a potom okolo 19-20 ma kasu. A pred spanim nemava mlieko, lebo to mi nechce pit. Mlieko u nas musi byt po zobudeni, nie pred spanim, lebo to je uz unaveny a nechce mi papat. Nikdy mi pri mlieku nezaspaval. Ani ked som ho kojila. No a v noci okolo 3-4 ma mliecko cca. 150-200ml.

hanka_xy
16. máj 2013

Ahojte mamky, tak tiež prispejem s naším jedálničkom... tak napr. dnes: ráno sa zobudila o siedmej a cucla si mm, potom okolo pol deviatej s nami sedela za stolom a skúšali sme jej dať chlebík trocha "postrašený" maslom a čajík - chutilo...ale inak máva o tomto čase väčšinou hrušku, jablko, alebo banán s marína keksíkom...niekedy jej tam pridám za lyžičku bieleho jogurtu. Pred prvým spinkaním o cca 10,15 si dala zasa troška mliečka a potom spinkala až do jednej 😀 krásne teraz začala spávať cez deň, ale zásadne vnútri v posteli, v kočíku má trocha problém zaspať. Na obed som jej urobila rizoto so zeleninkou a mäskom, na to, že to neni solené, bolo celkom chutné a pekne spapala...potom si pospala ešte hodinku a štvrť no a na večeru máva kašu sunarku krupicovú s medom má najradšej. V noci sa dosť budí, ale už som si na to zvykla, dám si ju k sebe do postele, ona si nájde, čo hľadá a spíme ďalej 😉

hanka_xy
16. máj 2013

@lucica Ahoj, acidko sme ešte neskúšali, ale určite jej ho v budúcnosti ponúknem, môj syn má acidko veľmi rád a pije ho takmer denne... Ejha, tá tekvica s acidkom je trocha divoká kombinácia 😀 to si aj varila to acidko?

s.i.m.k.a1
17. máj 2013

Kocky a davate niektora detickam krupicu alebo puding na veceru?
Ja ako sa pozeram, tak ten moj drobec to je fakt velky jedak, kazdu hodinku - dve musi nieco papat, u nas uz ani nesledujem cas, nejako sme vybehli v poslednej dobe z kolajniciek rezimu, namiesto o 8 vecer mi maly chodi spat o 10 😠 ale ide hlavne podla toho, kedy sa zobudi, ma dni ze o 6tej je hore, inokedy o pol 8 rano. A niekedy sa v noci zobudi tak, ze nechce ist uz spat a 2-3 hodinky musim s nim byt hore. Dufam, ze som uz konecne nasla pravu pricinu a to, ze mu musim pred spankom gelovat zubky - tlaci sa mu stolicka.
My papame cez den vselico, mlieko az tak moc nedavame, ked tak 1x za den, zase 😀
U nas vacsinou denne ma kasu, presnidavku, polievku alebo omacku, potom ked mame na obed nieco co moze aj on alebo maskovu presnidavku, jogurtiky, na veceru bud krupica alebo puding, medzitym mi spraska ale pol balenia podlhovastych piskot, nesolene chrumky, pol litra - az liter caju denne. Casto vymyslam, ze co dnes este chudacik nemal lebo je hladny... zboznuje pecene zemiaky (esteze take jednoduche a rychle jedlo 😀 )
Ale ja som sa vas chcela opytat baby ake cajiky davate detickam a odkedy by som mu asi tak mohla dat ovocny. Nejde o to, ze by som mu nechcela davat detsky, keby sa dalo davam mu iba ten, ale v UK nepoznaju ze CAJ PRE DETI, iba dzusy s mineralkou a cistu vodu. Boli sme raz v lekarni sa na to pytat a ona hovori ze "caj? a to naco?" tak som jej vysvetlovala, ze ho nekojim a je smadny a ona na mna "daj mu mlieko, to je tam v oddeleni detskeho jedla". Ze diky 😀 Da sa tu kupit Hipp granulovany polsky a ten mu moc nechcem davat, davam mu Leros Detsky co mam zo SK, mali sme aj detsky Teekane ale pomaly sa nam caje minaju a mame uz iba jeden a pol krabicky. Mama sice posle, ale co keby sa stalo, ze uz nebudeme doma mat? 😀 co by sa mu stalo z ovocneho?

vulcano1986
17. máj 2013

@lucica NO ona totiž ráno sa napapá okolo osmej a potom spí do pol dvanástej a o dvanástej papáme rovno obedík teda tu zeleninku masko alebo vývar, inak by papala až o tretej štvtej, lebo jej stačí každé 4 hodky papať, a potom máme to mleičko okolo tretej štvrtej, potom presnedávku o šiestej a a večer okolo deviatej kašu a ešte o jedenastej papa mlečko , my sme na fľaške už dávno takže v noci sa mi nebudí prespí celú noc, preto jej dávam to mlečko cez deň, lebo vraj detičkám do jedeného roka by sa malo dávať mlečko lebo je dôležité ešte pre jeho imunitu , tak ja ešte dávam aj medzi tými jedlami, lebo sa mi zapekala keď papala za sebou napr presnedávaku a potom zeleniu , ale chcem ho vyhodiť tak v 10 mesiaci cca, ona inak pijáva tých 200 ml ráno , na obed 150 ml aj večer tiež , takže ju to zasýti, inak kašu papáme tiež sunarku krupicovú s medom, , ja keby som jej aj dala skôr alebo medzi týmito papaniami niečo iné zakusnut tak len dzobne , proste neni hladná, inak je spokojná usmiata a ešte má aj krásne faldíčky na nožičkách a ručičkách :D , takže hladná nie je :D a na to že máme 8 mesiacov ani jeden zúbok :D , ale je neposedná, v postieľke sa stavia a skáče :D :D :D :D jak na strunke :D

lucica
20. máj 2013

Ahojte, maminy, ako sa mate? Maju vase ratolesti zasa nejake nove pokroky? Ten moj maly lezun sa stavia na styri, ale nevie vykročiť 🙂 takze na pohyb pouziva stale svoje oblubene tulenenie. Ale uz sa zacina sam stavat. mali sme na zemi polozeny kufor, tak sa k nemu priplazil, najskor sa dal na kolená a z nich sa vyhupol na nohy. Zatial stoji len na spickach, ale je sikovny. CHoditko mu nechcem davat, ale keby ho mal, tak urcite v nom lieta hore dolu 🙂

ludkas31
20. máj 2013

ahojte maminy, ako tak citam tak ty vasi krpci su poriadne sikovny, nas ma sice uz 5 zubkov ale zatial len sedime, lozit sa nam vobec nechce, ale uz par dni konecne sa dava na kolienka. S papkanim nemame problemy: ranajky papa mliecko 210ml, potom okolo 9,00 si dame predsnidavku, na obed spapa zeleninku s maskom, najradsej ma spenatik so zemiacikmi a zltkom, alebo cuketu so zemiacikom, potom na olovrant mame kasu - najradsej ma tu susienkovu, alebo jogurtik, no a na veceru mame zasa mliecko....no a medzitym chrumkame chrumky, jablcko, hrusku.......mimochodom mame velky problem pri nom sa najest my s manzelom, lebo krpcek by najradsej jedol to co my, tak mu dame do ruky korku z chlebika a to je spokojnucky 🙂. Jediny problem mame s pitnym rezimom, krpec nam nechce vobec pit, stale vypluva vodu, aj cajik aj ovocne stavy....teraz ho ale sme dostali na vodicku tak, ze mu ju davame z pohara co pijeme aj my...to je spokojny, ze pije to co my...🙂 Inak spavame celu noc uz od 1 mesiaca...budicek mavame o siesstej..🙂

lusinda1989
20. máj 2013

Baby oplati sa letny potah na autosedacku? Pomoze to nieco?

lucica
20. máj 2013

@lusinda1989 AJ ja som nad tym premyslala. Aku sedacku planujes?Ja asi Romer king plus. Chceli sme Duo plus s ISOFIXOM, ale je o 100€ drahsia, tak neviem. musíme pozriet este recenzie.

ludkas31
20. máj 2013

@vulcano1986 ja davam mojmu aj vacsie mnozstvo, tiez je hlados

lusinda1989
20. máj 2013

@lucica ja planujem tu istu takze romer king plus 🙂

lusinda1989
22. máj 2013

ahojte dnes sme boli na poradni vazime 7050g a meriame 65cm 🙂 mame sa dobre papkame dobre 🙂 na vikend zasa planujeme vypadnut 🙂 a vy ako baby nejak to tu viazne 🙂

lucica
23. máj 2013

Program na vikend pre Bratislavakov a okolie: Štrkovecké jazero - preteky dračích lodí a Bratislavský hrad - Slovak food festival. Obe odporúčam. 🙂

lucica
27. máj 2013

Ahojte maminy, ste tu niektore priamo z BA? Nechodíte nahodou na mamafit do sadu janka krala? Ja sa tam zajtra chystam na skusobnu hodinu. Len ze by ste mi povedali ako to prebieha...

lucica
27. máj 2013

A ešte mam jednu otazocku na vas. Kedy planujete druhe babo? Mna to vcera tak napadlo, ze kedy by sme sa dali na to 🙂 aky vekovy rozdiel je podla vas najlepsi?

sjuz
29. máj 2013

@lusinda1989 aj my mame romer king plus po prvej, ale este nechcem malu davat z vajicka do nej. starsia vydrzala vo vajci do 11 mesiacov ale to uz jej trcala hlava tak ze sme museli menit. Spokojni sme s nou, teraz ma starsia romer kid 15-36kg...

sjuz
29. máj 2013

@lucica no my mame prvu 11/2009 a teraz druhu 09/2012. takze skoro presne 3 roky, a baby su uzasne. neskutocne sa zboznuju, ziadna ziarlivost atd. ale podla mna to zalezi od povahy dietata a nie vekoveho rozdielu...

lucica
30. máj 2013

@sjuz NO uz osm si myslela, ze tu nik nie je 🙂
Aj ja som chcela max. 3 roky rozdiel, aby som sla plynule z rodicovskej na matersku. No uvidime, asi v zime zacneme s planovanim, lebo keby sa napr. od decembra podarilo hned tak by bolo presne 2 roky a to chcem asi minimum 🙂

lucica
30. máj 2013

@sjuz
@lusinda1989 NO my sme sa uz konecne rozhodli. Ideme kupit romer king plus. A chcem ho tam začať dávať od cca. 10 mesiacov, lebo v 11 mesiacoch ideme do chorvátska a chcem aby si na nu apson mesiac vopred zvykol. Cize cca 1.7. zaciname s romerkou. To uz bude mat 9 mesiacov a 3 tyzdne a 9 kg uz tiez prekročí. Lebo to je podmienka na vacsiu sedačku.

lusinda1989
30. máj 2013

@lucica tak my si na vacsiu musime pockat a som rada, totiz len teraz sme mali 7kg 😉

jarkamartin
31. máj 2013

ahojte. Tak my sme zmenili autosedačku už dávnejšie. Vajíčko nám začínalo byť krátke a aj ťažký sme dosť 🙂 Kúpili sme britax first class, je v protismere aj v smere jazdy, keďže sme ešte vtedy nespĺňali všetky podmienky a ani tak skoro neplánujem dať do smeru jazdy. Malej to našťastie nevadí.Je do 18kg, tak na dĺžku nám snáď ešte 2 roky vydrží. Potom budem už riešiť inú váhovú kategóriu. Inak papáme už trošička lepšie, pomohol víkend na Liptove, ja že horský vzduch a ona aj doma papká. Tak snáď to pôjde aj ďalej takto.
@lusinda1989 závidím tú hmotnosť ;) my máme určite cez 10kg, ideme na poradňu 19.6. tak som zvedavá. Za chvíľu budem ako Rambo, lebo sa stále radi nosíme na rukách 🙂
@lucica A druhé bábo keby sa podarí sa nenahneváme 🙂

lucica
3. jún 2013

Ahojte, neviem ako to mam vyriesit s tou autosedackou. Nás malý už pekne sedí min. 2 mesiace a uz aj stoji na nohách (sám sa postaví pri nábytku), 9kg bude mat čochílka, tak asi pojdeme už do nej. Lebo posledne 3-4 tyzdne mava normalne zachvaty placu v sedacke. Cestujeme cca. 120km domov k rodicom a vzdy ideme na cesty ked ma ist spat. Vidno na nom, aky je strasne unaveny, chce sa mu spat...a tak place celu cestu a ani oka nezazmuri, potom vystupime a od vycerpania zaspi. Stale sa tam iba mrvi, ako keby sa mu tam nepohodlne sedelo. A hlavne by potreboval byt v smere jazdy, aby mohol sledovat okolie, lebo on j estrasne zvedavy a ked je v protismere tak vidi iba sedadlo a mna 🙂

lucica
3. jún 2013

A este mam otazku. Ake jogurty davate detom? Ja som davala biely, kedze samotny nechcel, tak s ovocim. Prvy mesiac papal dobre a teraz uz mesiac to nechce. Minuly tyzden som skusila ochutny (acidko marhula, selský banán... ) a tie mu chutia. Spapa skoro cely. Tak asi zostaneme pri ochutených. Snažila som sa ho oklamat aj tým, že osm do bieleho dala lyzicku dzemu domaceho a nepomohlo. Davate niekto ochutene jogurty?