Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
@vulcano1986 naša zaspava tak okolo pol desiatej, da si mlieko, dáme do postielky a zaspi. Ona aj cez deň zaspí iba ak sa tvarim, že aj ja spim alebo nie som v izbe...potom spí do 6, dá cvicny protest a ak nereagujeme, tak spí ďalej. Akonahle vidí, že som hore, už je aj ona...
jeeej baby, včera sme kupili autosedačku , páčila sa mi , pani o nej pekne hovorila aj všetko vypadalo super, lenže dnes som šla na net a zistila som dve základné veci a to že nikde nie su uverejnené testy ani recenzie a druhá hrozostrašná vec je to z Poľska, ako ja nič radšej nekupujem odtiaľ takže som dosť sklamaná a chcela by som ju vrátiť. Je možné aby mi vrátili peniaze ked som ju kúpila včera a ešte som ju ani nevybalila ??? PORADTE
A ešte kto máte aké autosedačky teraz? Viem že sme to už písali , no to ste sa ešte len rozhodovali že kto akú asi kúpi. Ja chcem pre malú len to najlepšie a najbezpečnejšie aj ked to bude drahšie, predsa len ide o život.
Pozerám, že nikto nič, tak aspom poviem že už máme sedačku kúpenú, konkrétne Britax do 18 kg, máme konečne aj dva zúbky už , a dalšíe sa už chystajú, doteraz nič a zrazu idú všetky naraz, a už máme aj svoje prvé topánočky . Inak je strašne hnusne teplo a chodíme von len ráno a večer hlavne teraz v tých pomaly 40 tkach.
Taaak vidim ze je to tu na mrtvom bode. Boli sme na dovolenke v spanielsku konecne si aj tatino uzil malu a dal mi poklonu ako zo super zvladam ze on by to nedal. Mala spava sama ale tiez musi byt v izbe sama inak nezaspi. Spavat chodi okolo 19,30 mliecko a budi sa medzi 24 a 03 a spinka do cca siedmej. Vykaka sa pohrame sa o 9,30 desiata okolo 10-10,30 je znavena ide spinkat niekedy spi ako teraz ze este spinka niekedy hodku niekedy dve. Ak spi dlho po obede uz nespi. Dame obed a ideme niekam von. Pondelky a stredy chodime na plavanie to mi zaspi este v aute. Na poradni sme boli pred tyzdnom vazime 7370g a meriame 68cm. Mame 6 zubov vieme povedat mama,tata,baba,dede a este nejake hatlaniny. Vieme dat papa, oprasit si rucicky ked su spinave, ukazat ako sa na a aka bude velika a vie dat boztek. Rozkosnik moj maly. Chodime za jednu rucicku a krasne stoji sama. Chvilku neobsedi joj. Tato nam odisiel do nemecka tak sme doma same s krstnou a krstnym.
Ahoj zienky ako? Vidím, že dovolenkovo 🙂
@lusinda1989 maličká je sikovnica 🙂 klobuk dole, že ti to muž povedal, neviem, ci môj by sa k tomu priznal 😀
@vulcano1986 to pokiaľ sa jej prerezú tak je to fajn, naša ma tiež dva, vyzeralo, že pojdu ďalšie dva, ale sa nejak zastavili v medzipriestore 😀
Mala je super,to inak som miestami mierne na nerv, začína si silno vybíjať čo chce, momentálne všade chodí so mnou, aj na záchod, lebo, ked sa zavriem, tak rev a behá ako splasena hore dole po byte pusinka moja 🙂 ma take momenty, že sa hrá, potom príde za mnou, na chvíľu ma obime a potom zas pokračuje 😵 na rozprávanie sa moc nechyta, ale zato si to vyhadzuje pohybom. Tapuskuje, sranda, ked napodobňuje mimiku 😀 o dva týždne na ďalšie očkovanie, z tohoto ma mierna panika chytá, ale som zvedavá, koľko narástla odvtedy 🙂
@nkem hej hej ale vidim ze aj vasa je sikovna moja dnes spravila tri kroky sama ale potom sa dala na styri ze sak tak to ide rychlejsie.
Ockovania sa bojime aj my ale hadam to zvladneme. Po hexe sme nemali nic ani teplotku. Ale mame ist na svadbu tak zvazujem ci to pre istotu neodlozime.
@lusinda1989 tak chodí aj naša pusinka, hlavne, ked sa pozabudne a nevšíma si, že ide 😀 ale už som si všimla, že sa snaží sústrediť a chodiť, ale 4nôžky je to istejšie pre ňu 😉 my ideme tiež na svadbu, ale pár dni pred očkovaním. Verím, že to detuchy dobre zvládnu, ale aj tak pred týmto 3 očkovaním mám rešpekt 😅
@nkem My tiež sa postavíme a stojíme same, ale inak na 4 jej to frčí po celom byte, a za obe rucicky chodime a unavujeme sa po byte, lebo my musime nejako vyplnit cely den aby sa unavila, inak beha hore dole po postielke jak splasena a nie a nie zaspat, akonahle sa zacala stavat mame strasne problemy so zapsavanim, teraz uz buva ale tiez som ju usadila do kocika a vozila po chodbe hore dole kym nezaspala a prelozila som ju do postielky, inak chodime radi po navstevach obom dedkom a babkam a ujom a tetam lebo tam sa najviac vystavi :D , a papat jej uz davam pomaly vsetko , v utorok ma 11 mesiacou tak to uz neni taka hroza ako co pocuvam ze od siestich mesiacou davaju podaktore mamicky detickam parky, salamu, a slaninu , to je uz moc podla mna.
Žienky ešte sa spýtam , ako vám spia ratolesti cez deň? Máte to nejaké ustálené ? Lebo tak my sme spali do rána do desiatej a potom okolo druhej potiahla tri hodky do piatej a potom az vecer do deviatej desiatej bola hore. Teraz spí ze ráno o siedmej je hore, dve tri hodky je hore, zasa zaspí ale tak max 1,5 hodky , potom je hore zase ale 4 aelbo 5 hodin a ide zasa na hodku si pospinkat. Len vcera chuda bola hore od pol jednej do deviatej do vecera vkuse, a bolo to na nu moc a potom vecer také plače sme ešte nemali, normálne som sa o ňu bála, lebo to som ešte u nej nepočula, no zhodli sme sa že asi 9 hodín byť hore je ešte pre 11 mesačné bábo vela, alebo vaše dietky sú tiež takto dlho ? Lebo my kým ju neuspíme ona sama nezaspí a predlzuje si to a potom je už umrnčana lebo by spala ale nevie ako , ako ju mám naučiť zaspať v postielke bez plaču ? lebo ked ju tam dám a odídem ze si len umyť riad už plače a stojí na nožíčkách a hypnotizuje dvere chudatko , neviem ako to spraviť ale rozhodne ju na rukách nosiť nechcem aby si nezvykla a nechcem ju moc ani v tom kočíku stále uspávať a jazdiť po byte s ním a špiniť si podlahu :D :D :D :D
@vulcano1986 no ja dom zo tu uz pisala v jednej teme. Nechala som malu plakat ale chodila som za nou v pat minutovychbintercaloch polozila naspat do postielky podala mojkaca dala boztek ukludnila a odisla... Trvalo chvilu kym sa naucila zaspavat sama a teraz mi uz krasne spinka sama. Polozim do postielky vybozkavam a odvhadzam ani nezamrnka ani nic otoci sa na bok a uz o nej neviem. Predtym som ju uspavala vyse hodiny a zle spavala. Cez den som uspavala aj hodinu a pol a spala 20 min teraz mi pospi aj 3 hodky. Ked spi dlhsie poobedny spanok uz nema krd spi kratsie davam spat este medzi 4-5 a spinkavat vecer chodi o 19
@lusinda1989 Ja viem to je ta metoda, lenže my sme to skúšali a plakala aj ked som prišla aj ked som sa ju snaizla ukludniť , a plač tak stupnovala, ze uz sa to nedalo vydrzat, takto od narodenia ani neplakala, a to zasa si myslím už jej neprospieva , viac krat sme to skúsali, ale stále je to rovnake, ja dúfam ze vyrastie z toho za chvilu, Aj ked nehapem lebo do toho osmeho mesiaca takto fungovala ze dali sme do postielky dala sa na bok a buvala. Tie blbé zuby vsetko pokazili ach jo
@vulcano1986 naša spí iba raz denne, väčšinou okolo obeda na hodku dve a potom už nie, to musí byť strašné unavená aby este raz spala. Zaspava okolo 9 až 10.. mliecko postielka a spat. Tak sa naučila na postielku, že už inak nezaspi. Nechaj ju samu chvíľu, ona pochopí, že už má ísť spat. Aj naša tak plakala deň dva potom pochopila,,že má spinkat a spala. Trochu ju pohladkaj a zase nechaj a tak dokolecka. Tak to písali aj v knihe 🙂 veľa šťastia
@nkem No to už sme skúšali, ale v posledných dňoch plač ešte viac stupnuje a už plače aj na rukách aj v kočíku aj ked ju chceme zabaviť, rozmýšlam nad tým či sa nebojí lebo som tak sa zamyslela že lvastne problémy so zaspávaním začala mávať od doby ked sme jej dali dole postieľlku . Ked bola hore, úplna pohodka, akonáhle sme ju dali dole tak konec. Neviem ako to teraz spraviť aby sa nebála alebo čo, asi je to pre ňu zmena, lebo bola vyššie a videla na nás a teraz v postate nám hladí pod postel lebo sa mi zdá byť fakt nízučko , v podstate je asi max 5 cm nad zemou takž možno to sa jej nepáči, neviem, idem popozerať postieľky iného druhu lebo ked sa to nezlepší tak asi jej kúpim vyššiu. Takto nemá rozhlad a asi sa aj bojí neviem. Proste problemy žačali od doby ked sme ju dali dole.
@vulcano1986 zvlastne je ze aj v kociku, ved to potom asi nie je z postielky, nie? Ci ty ju v kociku uspis a prelozis? Inak je v pohode? ziadne zubky nebolia? alebo nieco ine?
@vulcano1986 to máte nízku postielku, ale ked vás počuje, tak by sa nemala báť, ja si myslím, aj ked deti sa boja rôznych veci...možno má len také obdobie a po zuboch ju to prejde 😒
Ach ako sa vie krásne hnevať, až pasticky zatina, ked niečo chce a nemôže to mať 😀 to bude sranda neskôr s tým jej temperamentom...
@sjuz Ano v kočíku zaspinká jak nič po nejakých 10 minutách ale to len cez den, večer ani kočík už nepomáha, ani ruky nič, včera to bol doslova boj, už aj moj MM mal dosť a to je fakt že kludas a pohodar, zúbky nam rastu ale teraz jej to potierame takým olejčekom takže to jej do 10 minut zapôsobí m máme to už overené , bruško ju tiež nebolelo, neviem, no skúsime nejako hodiť baldachýn naspať, lebo ked sme dali dole postielku dali sme ho preč a uvidíme či aj to jej nechýba neviem .
@nkem Len my nechodíme spávať s nou, lebo ona okolo deviatej je už zrelá na zaspanie lenže my ešte nechodíme spať, tak doteraz sme ju tam dali a búvala no a ako padla postielka dole konec, fakt sa uz bojim dnešného večera čo zasa bude , lebo mam pocit ze sa to stupnuje. Inak som čítala že vraj je dobrý kúpel z materinej dúšky, jedna holka že kúpavala dva týždne takto svoju malú a tá tiež robila čo naša a už po prvom kúpeli jej výrazne rýchlejšie a v pohode zaspinkala , tak idem na bylinkovú metódu, no skúsim všetko hlavne nech je v pohode, lebo doslova je videiť že v tej postielke je nervozna je taká že by z nej vyskočila najradšej, ešte aj mama sa pýtala či nám ju niekto nepobosoroval tu postieľlku :D . , ja už asi začnem všekému veriť, lebo ked už aj na rukách večer plače to je čo povedať, lebo doteraz bola vždy na rukách hned kludna. A to ešte jedna vec je dosť zaujímava, včera som ju mala na ruchách v kuchyni a bola usmiata, len som urobila krok do izby do spálne už kriky, vyšla som do kuchyne a zasa pohoda, vošla som do spálne a plače. Ako jak keby ju tam dačo strašila alebo čo.
@vulcano1986 materina duska je dobrá bylinka, ale ja osobne si myslím, že to bol rituál toho, že ju odkúpala a pod., čo ju ukludnil pred spaním, vedela čo bude nasledovat a ukľudnila sa. Veľa robí aj to, či dieťa citi našu nervozitu, aj ja ked som nervózna, tak je aj malá. Ale zas za vyskúšanie nič nedáš 😉
@vulcano1986 no aj nasa sa rozplace ked vydi ze ju chcem dat do postielky, ale to preto, ze ona aj ked je unavena stale chce byt s nami a hrat sa. ale akonahle ju tam polozim a zmiznem z izby ostane ticho...
Ale u vas je to ine. Skus dat ten baldachin a mozno posunut postielku. mozno ak by bola dalej od vasej tak by na vas videla. aj ked to asi nie je problem, ved ked si sadne alebo sa postavi tak vas vidi, nie?
@sjuz Ahoj, no už sme dali včera aj baldachýn aj je postieľka dalej, dokocna sme dali dva matrace , ale ako vravíš ty len sa priblížim k postielke uz hukoty, no a včera to bol horor, o štvť na dvanásť zaspala od deviatej od večera čo sme ju začali ukladať, nakoniec zapsala v našej posteli velkej po asi dvesto pretočeníach a sme ju preložili, ale ako fakt ma to vyčerpalo a to dosť nehovorím o tom ako je príšerne teplo. čakám na schladenie že hádam aj to pomôže beriem aj to do úvahy že jej môže byť tak ako aj nám teplo a nevie sa ešte viac uložiť. Ale tiež ju nechcem naučiť aby zaspávala medzi nami , idem skúsiť ešte ten kúpel a rozmýšlala som aj nad levandulovým vankúšikom alebo dačo podobné . No ked všetko zlyhá tak pôjdeme nekompromisne na medódu že odídem bude plakať prídem a zasa tak až sa naučí že sa musí sama upsať. Lebo ona je stále v pohybe, ja už som včera hladala na nej baterky odkiaľ sa vyberajú. ale pritom je ospalá ale ide do bezvedomia hádam keby som ju nechala.
@vulcano1986 deti su take, aj nasa starsia bola a aj tato je. ledva vidia, tackaju sa aj tak idu ako na baterie... Ja sa tiez tesim z dnesneho vecerneho ochladenia. Tak snad bude dobre spinkat. mozno to ma iba take obdobie, ze viac vyzaduje vas a proste nechce spinkat sama a mozno je to iba tym hnusnym teplom.:( ved uvidite, vyskusajte. My sme pri starsej tiez isli podla tej knizky a naucili ju tak zaspavat. Ale potom napr ked bola chora tak sme ju vzdy pokazili, lebo sme zaspavali s nou... ale nevadilo...
Ach všetko sa mi zmazalo, tak nanovo...
Joj už to píšem 3krát..
Ahojte maminky, Ako sa máte? Ako detuchy? Dnes sme boli na očkovaní a poradni, už som si myslela, že nebude mať žiadnu reakciu, ale večer začala tak hystericky plakať a nebolo utisenia, asi ju boleli nozenky... inak má približne 10, 5kg a 77cm. Od soboty chodí pusinka moja mala 😵 ale za to ani slovo, iba slabiky dadada a pod.. všetko robí na mesačne výročia 😀 pekný večer prajem 😉
@nkem Ahoj, ako malá zvládla dalej to očkovanie ? Inak noženky ju boli prvých 5 minút po vpichu, ten histerický plač je preto lebo sa škodlivé látky z vakcín ukladajú v detskom mozočku a boli ich hlavička, ale to je na inú tému. No my ešte beháme za ruky už asi 2 mesiace a bľaboceme všeličo , len to spinkanie nám dáva zabrať teda zaspinkavanie inak spíme dobre len občas zúbky potrápia už ich máme 7 :D nato že prvý mala v 10 mesiacoch sa jej pekne rozbehli jeden za druhým :D
@vulcano1986 ahoj, ty si nedala malú očkovať? Ja už radšej ani nečítam tie informácie, lebo mi je z toho všetkého okolo očkovania nanič ☹
Inak zdravím všetky mamky aj drobčekov, my chodíme okolo nábytku a za jednu ruku, ale sama sa ešte bojí, je opatrná. Spinkanie v noci nič moc, každú chvíľu je hore, cez deň už len raz, tak 2-3 hodky, najlepšie v postielke, večer zaľahne okolo ôsmej. Papkáč je z nej veľmi dobrý, stále by robila ham-ham 😀 Inak si užívame leto, veľa jazdíme na bicykli, vozíme sa na trojkolke a tak 🙂 joj a už sa bohužiaľ nekojíme, v 11 mesiacoch zo dňa na deň začala odmietať MM, ani z prsníka, ani odsaté nechcela, tak sme prešli na Hami...Tak krásne leto ešte!
@vulcano1986 nakoniec dobre, na druhý deň už bola v pohode, našťastie...to je pekné ako vám rastu zuby 🙂 u nás nič, dva zuby a koniec 😀 len všimla som si jednu vec a aj viacero ľudí, mala má mierne krivé nohy do o, nie kvôli plienke, chcem ísť aj k ortopedovi na jadierka a tam sa to opytam, či jej to tak ostane alebo je to dočasne...trochu si myslím, či to nie je aj kvôli tomu,že ona začala byť skoro veľmi aktívna.. ústa sa jej nezavru od rána, aj v kadernictve sa ma pýtali,či aj doma toľko rozpráva 😀 ale nič konkrétne...
Ahojte baby,
už som tu dlho nebola, ale asi nie som jedina. Tie prázdniny nás tak rozlietali. Este september bude taky rozlietany a potom sa uz konecne dáme do svojho rezimu.
A mám na Vás otázku. Plánujete už niektoré z vás pracovať na druhom bábätku? My sme chceli začať od noveho roka (to by bol medzi nimi 2 a viac rocny rozdiel, ale akosi mi uz 3 den meska menzes, tak neviem. Po porode mi zacal asi po 2 mesiacoch a odvtedy som ho mala na den presne, dokonca vzdy na 28. den rano alebo doobeda. Nie že by som sa netešila ak by som mali už teraz ďalšie 🙂
Ako ste na tom vy?

@vulcano1986 o 19 okúpem, dostane mliečko a spí do rána do 6 🙂