icon

Septembrové detičky 2012

nkem
18. okt 2012

Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂

nkem
autor
24. nov 2012

@romcula Jój ty si zlatá, si ma dojala 🙂 ja sa teším, že ste už s bábatenkom doma a všetko je v poriadku, taká milá mladá krásna rodinka 😉

nkem
autor
24. nov 2012

@romcula inak krásne vám malá priberá, pribrala viac ako moja, čo sa narodila po prenášaní 🙂

nkem
autor
24. nov 2012

žienky ako je to s tou teplotou u bábetiek? koľko sa odratáva? viem, že keď plače alebo je moc aktívna, tak je zahriata a aj vyššia, ale nejak som sa nedostala k tomu, kedy to už začína byť teplota..

romcula
24. nov 2012

@nkem hej sme doma od 5.10. a hej ona je velky papkac :D

romcula
24. nov 2012

@nkem a nieje zaco je to pravda 🙂

petraas
25. nov 2012

@sjuz no to mi lekarka poradila ale potom som to aj citala...no nepomohlo nic tak sme zmenili mliecko od piatku davame sunar nutre defense ha a zatial dobre tak uvidime🙂

petraas
25. nov 2012

@hanka_xy aj u nas je to tak ze dlho placeme nez zaspime...vzdy pekne zaspala okolo 20 a poslednu dobu o 22 a teraz po 2 dni az o 23...dam jej flasu polozim do postielky pekne zaspi a o pol hodku je hore a plac...nechce byt v postielke...place a place musim ju zobrat na ruky alebo dat do lehatka ku nam do obyvacky a spinka...nedajboze ju prenesiem tak hotovo...musim ju ked tak az neskoro preniest to sa zobudi ale chvilu ju pohojdam v postielke a spinka....no potom si vyspava az pomali do obeda....
my sme boli v stvrtok na kontrole s nozickami a dopadla dobre takze uz nemusime chvalabohu balit...neviem ci sa viac vytesujem ja ze je vsetko ok a nemusim uz balit alebo mala ze si moze veselo kopkat🙂
my ideme na ockovanie 20. 12. a hned po novom roku pojdeme dat nausnicky a zacneme s plavanim🙂

hanka_xy
25. nov 2012

@petraas no ja neviem, co by tie nase baby este chceli, aspon vecer by nam mohli dopriat pohodicku 🙂 no co uz, asi si uvedomuju, ze su teraz na prvom mieste a my musime robit, co oni chcu 🙂 inak vcera po 2 mesiacoch bolo zaspavanie bez placu, dufam, ze sa to nejako zlomi a bude to tak uz stale. Po 3 mesiaci sa vraj da zacat s nejakym rezimom, tak som zvedava, ci si nejaky nastavime... my sme taki dost liberalni rodicia, vela dovolime, vzdy sa snazime o dohodu, bitku nas maly nepozna...neviem, ci je to tak dobre, ale tak to citime, snad sa nam to v buducnosti nevypomsti...

sjuz
25. nov 2012

@petraas inak nasej starsej ked som po 14 mes prestala dojcit, tak jedine co jej chutilo bol sunar. nutrilon, hami, beba, nic nechutilo. inak aj mne to hrozne smrdelo a chut nic moc. ten sunar sa mi zdal chutovo dobry... Tak nech je uz len dobre 🙂

petraas
25. nov 2012

@hanka_xy ano hjovori sa ze po 3 mesiacoch vsetko prejde aj koliky aj rezim by mal byt uz ok...no my sme mali vcera 3 mesiace tak dufam ze to bude co skoro ok🙂

petraas
25. nov 2012

@sjuz no aj kamoska mi hovorila ze sunar je chutovo dobry...starsia vyrastala na bebe a ked to raz nedopila tak reku dopijem to...no ked som si toho logla tak som myslele ze este ranajky z predtyzdna vyvratim...fuj riadny humus...teraz som kostovala ten sunar prasok a celkom dobry...mala mi nedopila reku skusim to ochutnat ale ked som si k tomu privonala tak uz som radsej nechutnala🙂

petraas
25. nov 2012

baby, inak tie co davate papat umele mliecko kolko vase deticky vypiju?

nkem
autor
26. nov 2012

@petraas do flašky dávam 180 ml vody, čiže na objem s mliečkom je to 200ml 🙂 a vypije bez problémov

hanka_xy
27. nov 2012

ahojte 🙂 tak dnešná poradňa je za nami... naše aktuálne miery sú 5310 g a 56 cm, takže už vážime 2x toľko ako pri narodení a narástli sme o takmer 10 cm 🙂 inak sa máme dobre(až na tie večerné plače 😖 ) a užívame si krásne jesenné počasie...

petraas
28. nov 2012

@nkem tak to si pekne popapka...to nasa vypije sotva 120...niekedy to nevypije, niekedy vypije a obcas aj 150 ale najviac tych 120. uz mala 3 mesiace a podla toho co je na mliecku by mala 180 ale to u nas nehrozi🙂

petraas
28. nov 2012

baby kolko vazia vase deticky?
dnes som vazila nasu princeznu ma 3 mesiace a 4 dni a ze 6170 g🙂

iviatko
28. nov 2012

@petraas na to som zvedava aj ja, nas mal pred mesiacom 5200g, teraz to bude cez 6 kil a to ma 2 mesiace 😅 😅

kikuska11111
1. dec 2012

Ahojte baby 🙂
nenajde sa tu nejaka mamicka z Petrzalky na spolocne kocikovanie? 🙂

lucica
3. dec 2012

Ahojte baby, mám otázočku. Ako spinkávajú vaše bábätká v noci? Moj drobček spí stále v perinke a to má 2,5 mesiaca. Predpokladám, že v nej vydrží tak do vianoc a potom sa uz nezmestí. Ako ho mám odnaučiť? Alebo mám ho vôbec odnaúčať. Občas sa zo spánku ešte strháva a bojím sa aby ho to nebudilo ked nebude zabalený. RUky mu ale nebalím od začiatku, tými potrebuje hýbať.

kalia
3. dec 2012

@petraas my máme 3 mesiace a 1 deň a 8300g a 68cm... no chlap ako hora 😀 musím napísať, že je iba dojčený, pretože už som počula, že som ho prekŕmila sunarom 😀 konečne nemusíme baliť na široko, sa z toho vytešujem viac ako malý 😀 Skúšajú sa vaše detičky pretočiť z chrbátika na bruško? Náš snahu má, ale nejde mu to, hlavičku a plecia otočí, ale ritulka je ťažká 😀 , ale už sa mu asi 3 krát podarilo otočiť z bruška na chrbát...

nkem
autor
3. dec 2012

@lucica moja nespí v perinke, odkedy sme sa vrátili z nemocky, stále ju rozkopávala, aj v nemocke to robila. Myslím, že odnaúčať ho od toho netreba, to je skôr pomôcka pre nás. Moja spí na brušku, jedine tak pospí dlho. Viem, že si vždy uvolní nos, našťastie je zdravá a verím, že sids nenastane. Veľa bábetiek ľúbi spinkať na brušku 🙂

nkem
autor
3. dec 2012

@kalia tak to je riadny chlap, úžasné, že iba z dojčenia, aj ja by som chcela.. veľká gratulka 🙂 Moja sa začala pretáčať pred 6 týždňom, ona je velice živá v tomto. Najprv som si myslela, že náhoda, ale robila to pravidelne 😉 mamka mi to nechcela veriť, keď som jej to hovorila, ale potom to videla na návšteve 😀

nkem
autor
3. dec 2012

@petraas na kontrolu ideme až 13-steho a aj očkovanie, ale predpokladám takých 5,5 až max 6 kíl...ona priberá tak kilo do mesiaca

nkem
autor
3. dec 2012

@petraas zabudla som, že bude mať desiateho 3 mesiace

hanka_xy
5. dec 2012

Krasneho Mikulasa Vam vsetkym zelame 😉 bohatu nadielku a pekne spolocne chvilky s pokladikmi 🙂

nkem
autor
6. dec 2012

Dobrý deň sa praje žienky 😉 tak aký bol Mikuláš? poslúchali ste? 😝 Ja som radšej svoje topánky ani do okna nedala 😝 😀 mužovi som vyčistila topánky a aj malinkej capačky a vyložila do okna, to bolo radosti 🙂 malá to síce samozrejme ešte nechápe, akurát iba chytala baliaci papier, ale aj tak mi to robilo radosť zabaliť jej symbolicky nové bodynko a vyložiť medzi topánočky 😉 Pekný deň želáme 😉

iviatko
7. dec 2012

@nkem nas tiez len na brusku,na chrbte absolutne nevie spat,len je nejaky soplavy,tak bojujeme,odsavame,snad to rychlo prejde.

nkem
autor
7. dec 2012

@iviatko júj držím pastičky, aby to rýchlo prešlo 🙂 ja som tiež nachladnutá, tak dúfam, žr to na malú neprejde..tfuj tfuj tfuj 🙂

maria613
7. dec 2012

baby pocuvajte mam taky problem ze maly chce byt skoro stale len akoby v sede na mne alebo prevesenyy cez rameno, normalne sa zacne rozculovat ked musi lezat na posteli alebo na mojich rukach... nerobi vam niakej to iste babatko ako to riesite? alebo uz dost casto ked ho mam tak cez rameno sa snazi zapierat nozicky o moje stehna aby stal a vkuse to skusa dookola napriek tomu ze ho stale davam dole ako ho to prozatim odnaucit neviete? inak aj my sme teraz prehladnuty a odsavame :(

kikuska11111
10. dec 2012

@maria613 ahoj, moja natalka robi presne to iste...
stale sa pyta na ruky, vobec nechce lezkat, aj ked ju drzim na rukach tak iba v sede chce byt bud tvarou ku mne alebo smerom odomna, ked si ju chytim na ruky po leziacky tak zacne plakat a ked ju polozim do postielky tak tiez...
ja to riesim dudlikom, ked chcem aby lezkala tak jej ho strcim do pusy, chvilu protestuje ale potom sa ukludni 🙂
alebo ju supnem do lezadielka ked uz ma bolia ruky, tam tak polosedi tak je spokojna 🙂